- 10 Şubat 2022
- 77
- 29
- 3
- 28
- Konu Sahibi Bazensusmakiyidir
-
Muhtemelen kredi babaya çıkıyorNeden babasının üstüne oluyor ki ?
Yani paranın çoğunu kp ödeyip tapu ona ait oluyorsa, ev sahibi bir nevi o sayılıyor gibi.Arkadaşlar bir sorum olacak sizlere ev almak istiyoruz eşimin üstüne birşey yok babası kredi çekicek birazınıda biz vereceğiz düğünde takılanlar yani ama eşimin babası üstüne olacak ev ama aklıma takılan şey ilerde diyelim birşey oldu babamıza eşimin kardeşi mala ortak olmak isterse bu devirde kimseye güven olmayacağı için ben düğün takılarımı verirken nasıl yapmam gerekiyor bi evrak bi beyan da nasıl bulunurum verdiğime karşılık kanıt nasıl olur yardımcı olurmusunuz ???
Ama bizde sormuslardi annem cekmisti hanginizin ustune olacak filan konusu olmustu 8 sene oldu gerci degismis olabilirMuhtemelen kredi babaya çıkıyor
Eşiniz ya da sizin üzerinize olmalı. Nicin başkasının üstüne oluyor ki? Böyle olursa altınlarını vermeyin. Size guvenmeyene siz hiç güvenmeyin.Arkadaşlar bir sorum olacak sizlere ev almak istiyoruz eşimin üstüne birşey yok babası kredi çekicek birazınıda biz vereceğiz düğünde takılanlar yani ama eşimin babası üstüne olacak ev ama aklıma takılan şey ilerde diyelim birşey oldu babamıza eşimin kardeşi mala ortak olmak isterse bu devirde kimseye güven olmayacağı için ben düğün takılarımı verirken nasıl yapmam gerekiyor bi evrak bi beyan da nasıl bulunurum verdiğime karşılık kanıt nasıl olur yardımcı olurmusunuz ???
Yani paranın çoğunu kp ödeyip tapu ona ait oluyorsa, ev sahibi bir nevi o sayılıyor gibi.
Takılarınızın bedeli nedir? Birkaç sene kirada oturmuş olacak gibiyse, zaten ev direkt kp nin oluyor gibi
Adam daha vefat etmeden böyle hesaplar yapmanız çok kötü ya. Tamamen size ait olsun istiyorsanız tamamen kendi paranızla alın evi, yani yetmiyorsa para, almayın. Ben böyle risklere girmek istemem. Benim olsun , az olsun, kafam rahat olsun.
Hukuki bilgim pek yok ama , herhalde anca vasiyetinde size bırakırsa alırsınız. Ama ona da diğer kardeşler itiraz edebiliyor diye biliyorum.
Anlamadığım şey, kp kendi üzerine niye alıyor? Madem amaç size ev almak, direkt sizin üzerinize yapsın? Ama demek ki o da çoğunu karşıladığı için evi kendisinin olarak görüyor doğal olarak. Sizin takılar da kira ücreti vermiş gibi bir şey olacak. Yani kp evi kendinin görüyorsa siz sahiplenip de diğer kardeşi saf dışı bırakamazsınızeşiniz rahatsız mı bu durumdan?
Siz de farklı bi durum vardır belki şu an sadece istisnai olarak ortak eş oşan kişi olabilir . Başkası adına olmaz muhtemelen baba emekli ya da başka bi malını ipotek gösteriyor .Ama bizde sormuslardi annem cekmisti hanginizin ustune olacak filan konusu olmustu 8 sene oldu gerci degismis olabilir
Aaa, bunu bilmiyordum, teşekkür ederim. Kesinlikle son cümlenize katılıyorum. Böyle işlere hiç girmem ben olsam.Babasi krediyi cekiyorsa onun üstüne yaziliyor. Insanlar sunu anlamiyor: Kendilerine kredi cikmiyorsa bu bos yerden degildir. Öyle veya böyle sorunlu is
Birazını biz vereceğiz derken çoğunu kp ödeyecekse kredide evde onun üzerine olması kadar doğal ne olabilir?Arkadaşlar bir sorum olacak sizlere ev almak istiyoruz eşimin üstüne birşey yok babası kredi çekicek birazınıda biz vereceğiz düğünde takılanlar yani ama eşimin babası üstüne olacak ev ama aklıma takılan şey ilerde diyelim birşey oldu babamıza eşimin kardeşi mala ortak olmak isterse bu devirde kimseye güven olmayacağı için ben düğün takılarımı verirken nasıl yapmam gerekiyor bi evrak bi beyan da nasıl bulunurum verdiğime karşılık kanıt nasıl olur yardımcı olurmusunuz ???
Bu mantıklı ya da bir avukatla görüşün bir belge imzalasin kayınbabaniz Allah korusun bosansaniz bu sefer hiçbir şey talep edemezsinizAltinlari bozdurup parayi bankaya atin. Kayinpederinize eft yaparken açıklamasına "..... adresli evin alinmasi icin verilen xxx adet altinin yyy meblağlı borcu " gibi bir sey yazsaniz?
Evde hak iddia edebilir mi bilmiyorum ama en azindan bana borcu var deyip mahkeme kanaliyla altinlari kurtarabilir diye dusundum.Bu mantıklı ya da bir avukatla görüşün bir belge imzalasin kayınbabaniz Allah korusun bosansaniz bu sefer hiçbir şey talep edemezsiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?