Anlaşma

Hiç kalkışmayın bu işe. Krediyi o çekecek ama siz ödeyeceksiniz değil mi doğru anladım?
Sağlam iş değil, hayatın ne getireceği belli olmaz.
Bir tanıdık öz oğlunun üstüne yaptı taksidini kendisi ödedi ama oğlu evi vermedi. Her şey mümkün yani.

Arkadaşlar bir sorum olacak sizlere ev almak istiyoruz eşimin üstüne birşey yok babası kredi çekicek birazınıda biz vereceğiz düğünde takılanlar yani ama eşimin babası üstüne olacak ev ama aklıma takılan şey ilerde diyelim birşey oldu babamıza eşimin kardeşi mala ortak olmak isterse bu devirde kimseye güven olmayacağı için ben düğün takılarımı verirken nasıl yapmam gerekiyor bi evrak bi beyan da nasıl bulunurum verdiğime karşılık kanıt nasıl olur yardımcı olurmusunuz ???

Diyelim babaya bir sey olmadi ama oldu siz bosandiniz o zaman ne yapmayi dusunuyorsunuz?

Almayın evi altınları vermeniz mantıksız olur.kardeşler hak iddia ederler çünkü babalarının evi gibi gözükücek herkese bölünecek yani boşverin.

Asla böyle bir şey yapmayın. Size kredi çıkmıyorsa ödeyemeyeceksiniz demektir. Kredi bitmeden de adama bir şey olabilir, her türlü çocuklar o evi size bırakmazlar. Miras için neler dönüyor. Şimdi eşiniz yok benim kardeşlerim yapmaz babama güveniyorum vs diyebilir de, öyle olmuyor.
Altınlarınız bir kenarda dursun.

Asla böyle bir şey yapmayın. Size kredi çıkmıyorsa ödeyemeyeceksiniz demektir. Kredi bitmeden de adama bir şey olabilir, her türlü çocuklar o evi size bırakmazlar. Miras için neler dönüyor. Şimdi eşiniz yok benim kardeşlerim yapmaz babama güveniyorum vs diyebilir de, öyle olmuyor.
Altınlarınız bir kenarda dursun.

Tarla icin gecenlerde birisi öz annesini öldürdü. Neler duyuyoruz

Arkadaşlar bir sorum olacak sizlere ev almak istiyoruz eşimin üstüne birşey yok babası kredi çekicek birazınıda biz vereceğiz düğünde takılanlar yani ama eşimin babası üstüne olacak ev ama aklıma takılan şey ilerde diyelim birşey oldu babamıza eşimin kardeşi mala ortak olmak isterse bu devirde kimseye güven olmayacağı için ben düğün takılarımı verirken nasıl yapmam gerekiyor bi evrak bi beyan da nasıl bulunurum verdiğime karşılık kanıt nasıl olur yardımcı olurmusunuz ???
Ev neden babasının üstüne oluyor onu anlamadım? Kardeşinden önce ana babaya güvenmeyin siz baksana adam oğluna vermiyor daha evi :D

Altinlari bozdurup parayi bankaya atin. Kayinpederinize eft yaparken açıklamasına "..... adresli evin alinmasi icin verilen xxx adet altinin yyy meblağlı borcu " gibi bir sey yazsaniz?
Ama evin tamamı üstünde hak iddia edilmesini sağlamaz bu. Miras paylaşımında altınların ücretini alıp bölünmesini sağlar belki.

Miras meselesini bir türkü halletseniz bile o ev babasından kocanıza kalacağı için boşanma durumunda hak iddia edemezsiniz. Miras malları mal paylaşımına konu edilmez. Altınlarınızı bunun için bozdurmayın bence.

Bu devirde ev sahibi olmak zor. Hesabınıza uyan bir ev bulduysanız faizler enflasyona yenilmişken almak istemenizi anlıyorum. Arkadaş yazmış. Altınları bozdurup bankaya yatırın. EFT limitini yükseltip açıklamalı EFT yapın. Kredi taksitlerini baba ödeyecek ise, yapacak birşey yok zaten. Yalnızca altınları kurtarabilirsiniz. Ancak krediyi siz ödeyecekseniz her ay x kredi numarasına ait kredi taksidi yazıp gönderin. Kötü niyet ile karşılaşırsanız ve davalık olursanız lehinize olur.
Haberlerde böyle bir olayı izlemiştim. Kadın ev parasını yeğenine gönderip işlemleri takip etmesi için vekaletname çıkarıyor ancak yeğen evi üzerine alıyordu. Davanın gönderilen parada açıklama yazılmadığı için kaybedildiği söyleniyordu.

Krediyi baba çekecekse tapu baba üzerine yapılır.
1-Avukat eşliğinde protokol yapılacak

2- Noterde Düzenleme şeklinde taşınmaz satış vaadi sözleşmesi (gelecekteki satış sözleşmesi olarak duymuş olabilirsiniz) yapılacak ve şart değil ama kredi bitiminde ibaresi eklenecek ki kredi bittiğinde evi üzerinize alacağınız anlaşılsın.Kötü bir senaryoda pürüz çıkmasın.

3- Babası, Satış vaadi sözleşmesi eşin adına yapılacaksa sana, senin adına yapılacaksa eşine satış için vekaletname verecek.Bu vekaletname de de satışın kime yapılacağı belirtilirse iyi olur. (Sana veya eşine) Eğer ev hisseli olarak ikinize tescil edilecekse bu durumda güvenilir 3.bir kişiye vekalet verilir.

4-Ayrıca tapuya da şerh koydurulacak.Vefat halinde evin kime bırakılacağı belirtilecek. Bunu her tapu dairesi kabul etmiyor.Gidip konuşmanız gerek.

Ancak bu şekilde olası bir tatsız durumda eve ortak olabilirsiniz. Farazi konuşuyorum kimse böyle bir şey istemez ama eğer kredi bitmeden önce bir ayrılık durumu olursa ev ile alakalı mal paylaşımı kredi bittikten ve ev esas sahibine geçtikten sonra yapılabilir.
Eğer satış vaadi sözleşmesi eşinize, vekaletname aileden birine verildiyse ve iş inada biner boşandığınızda eşiniz kredi bittiği halde evi üzerine almazsa avukat eşliğinde yaptığınız protokolü devreye sokarsınız. Diğer noter belgeleri ise destekleyici nitelikte olur.

Son olarak baba 65 yaş üstünde ise bazı noter işlemlerinde ve tapu şerhinde akıl sağlığı raporu istenebilir. Bunun için Aile Sağlığı Merkezi/ Aile Hekiminiz ile görüşürsünüz.Zaten noter veya tapu dairesi sizi yönlendirir bu konuda.Bazı ASM ler bu belgeyi vermiyor bu durumda Hastane'ye gitmeniz gerekir.

Yazmayı unuttuğum bir şey veya daha pratik çözümü olan varsa zaten ekleme yapar.Herhalukarda avukat desteği almayı ihmal etmeyin. Avukata vermekten kaçınacağınız bir meblağ gelecekte sizi %50 hisseden mahrum bırakmasın 👍

Son düzenleme:
Aynı durum kredi kaynaklı bizde de gündeme geldi kabul etmedim.Ya benim ya senin kimseye güvenmem ben dedim.Babama da mı dedi.Evet babana da dedim geçtim.

O ev bosanirsaniz eşinizin, kp. ölürse de kv nin ve eşinizin kardeşlerinin olacak. Yani bu durumda hiç hak iddia edemeyecek siniz. Çalışıyorsanız kabul etmeyin, çalismiyorsaniz altınları kira bedeli olarak verip helal edin...

Back
X