Anlaşmalı Boşanma

aslapesetmem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2016
199
222
53
Hanımlar merhaba, boşanmak için avukat tutmak gerekir mi? Internetten arama yaptim bazi avukatlar sitelerinde boşanmanın usulleri vardır o usule uyulmazsa hakim boşama işlemini gerçekleştirmez ve kisi hak kaybına uğrar diye belirtmişler.

Normalde çalışıyordum, şu an ara verdim,elimde bir miktar para var ama onu da giderler için idareli idareli kullanıyorum. Işe tekrar dönmem 6 ayı bulur, 6 ay beklemek istemiyorum.

Avukat tutmayıp sorunsuz boşanan var mi? Karşımdaki insan da boşanmak istiyor ama çocukların velayeti konusunda sorun yapacak biliyorum. Su an kafam hic çalışmıyor

Çocuğun velayeti her türlü anneye verilmiyor mu? çok anormal bir durum olmadıkça. Eşiniz de istiyormuş zaten boşanmak. Ancak mal paylaşımı konusunda endişe duyuyorsanız avukat tutun.

Anlaşmalı boşanmada olmasa da olur. Çekişmeli olursa (velayet nafaka tazminat gibi boşanmayla ilgili bir konuda anlaşamazsanız) iyi bir avukata ihtiyacın olur.

Yani şöyle, ben uzun zamandır boşanmak istiyordum gördüğüm psikolojik şiddetten dolayı. Çocukları bırak git, kapi orada diyordu. Cocuklarimi alıp gidecegim dedigim zaman beni tehtit ediyordu. Şimdi kafasında çocuklarla ilgili ne planladı da tamam dedi bilmiyorum. Su an konuşmuyorum, eğer yine çocukları bırakırsan boşanırım derse madur olurum. En iyisi avukat tutmak galiba.
Mal paylaşımında sorun yapmaz diye düşünüyorum.

Anlaşmalı boşanmada avukata gerek yok . Örnek bir protokole benzer bir protokol yapıp imzalayın. Hatta youtubeda hak kaybına uğramamanız için tek tek anlatılıyor protokolde dikkat edilecek noktaları.
Çekişmeli boşanma iddiaları kanıtlama üzerine kesinlikle avukat tutulması gereken bir davadır. Senelerce sürer ve karşı taraf olmadık iftiralarda bulunur. Çocuklarınız da mahkemeydi pedagogdu derken yıpranır. Ne yapın din anlaşmalı yapın

Umarım son anda sıkıntı çıkarmaz.
Su an çalışıyor olsam onunla hiç muhattap olmam anlaşmalı da olsa iyi avukattan yardım alırdım.
Daha fazla o insanın soyadını taşımak istemiyorum.

Konumu okursanız faydası olabilir arkadasim

Umarım son anda sıkıntı çıkarmaz.
Su an çalışıyor olsam onunla hiç muhattap olmam anlaşmalı da olsa iyi avukattan yardım alırdım.
Daha fazla o insanın soyadını taşımak istemiyorum.
çalışmıyorsanız daha iyi barodan ücretsiz avukat talep edebilirsinz

Özel olmazsa neden boşanıyorsunuz anlatınca iyi gelir belki
Şu an anlatacak kelime bulamıyorum? Beynim durmuş durumda, kopuk kopuk yazarsam kusura bakma.
Evliliğimizin ilk yılları çok güzeldi, hayalimdeki gibiydi her şey.
Daha sonra 1. hamileligimde başka biriyle görüşürken yakaladım.pisman oldugunu, beni sevdiğini söyledi.
Ağlaya ağlaya hamilelik geçirdim, hamileligimde streten 6 kilo aldım. ( 50 kg idim 56kg ile doğuma girdim.) Cok küçük ve sorunlu bir bebek dünyaya getirdim.
Ve ne kadar salaktim ki tüm bu yaşattiklarına rağmen onu sevdigimi zannediyordum.
Aslında ben sadece korkmuşum...

Tüm bu yaşattığı travmalardan sonra da cahil gibi 2. Cocuga hamile kaldim. 2.cocuga hamile iken de kendisinin çok yakın bir akrabası ile uygunsuz mesajlarını yakaladım. Karşıdaki onursuz kadin uygunsuz foto da göndermiş.
Durumu kv anlattım, normalde kv kötü bir insan degil ama beni suçladı. Ilgilenmemissindir dedi.

Sonrasında ilişkimiz hiç bir zaman normal evlilerinkisi gibi olmadı zaten de tehditleri yüzünden ve korkakligim yuzunden onursuzca bu evliliği devam ettirdim.

Geçen hafta şeytan durtti sosyal medya hesabını karistirdim. Ve akrabası olan kadın ile takiplestiklerini gördüm, kavga ettik.
Artık onursuzca yasamak istemiyorum.
Kendime çok kızıyorum, hemde çok, yıllarım heba oldu.

O zaman elimde kanıt da vardı, şimdi kanıtım da yok...
Aslında aldatma temelli şiddetli gecumsizlikten boşanacağım.
Normalde boşanma konusu gecince tehtit ediyordu. En sonki kavgada tamam boşanalım dedi çekti gitti.
Şu an arayıp konuşmak istemiyorum arasam da açmaz.

Velayet konusunda sorun çıkartacak yazmışsınız bu durumda anlaşmalı boşanamazsınız. Çekişmeli boşanma için de avukat tutmanız şart. Baro size ücretsiz avukat sağlayacaktır çalışmıyorsanız. Bunu araştırın derim

Ne şerefsizmiş be
Keşke aldatma kanıtlarını bulabilsen çok işine yarar çünkü dengesiz adam ne yapacağı belli olmaz
Baksana sen onu tehdit edeceğine o seni tehdit ediyor
Kv ye de pes yani zihniyete bak ilgilenmemişsin demek ahlaksızlık
Sen kararını al planlı duygularınla değil mantığınla hareket etmeye çalış
Allah'ın izniyle seni daha güzel günler bekliyor

Burada kv kafasında insan yoktur diye düşünüyorum ama hamile olduğum için eşimle ilgilenmedigimi düşünenler olursa diye söylüyorum ben hamile kalınca beyfendi salonda sabahlamaya başladı, bütün gününü bilgisayar başında geçirmeye başladı.
Ben her iki hamileligimi de çok sorunlu geçirdim, sürekli bulantim ve halsizligim vardı, sürekli uykum geliyordu. Bundan dolayı suçlanmisim onu bile kendi suçum saymışım.

Beni geçmişi unutmamakla suçluyor, senin yaptığını ben yapsam diyorum canımla tehtit ediyor. Söylediklerini acik acik yazmak istemiyorum.
Ben kendime de kızıyorum madem geçmişi unutmayacaktım neden o zaman elimde kanıtlar da varken boşanmadım.
Kadınla neden takiplesiyirsun dedim
Istek göndermis kabul etmisim ne var bunda yazismadim diyor.
Geçmişime dönüp baktigim zaman o beni hep yormuş, hep üzmüş. Hangi boşanma kolay olur ki.
Asla vazgeçmeyeceğim
Yüzünü görmeye tahammülüm yok.

Kadınla neden takiplesiyirsun dedim
Istek göndermis kabul etmisim ne var bunda yazismadim diyor.
Sence sana bişey yapabilecek bir insan mı yoksa tehditleri kuru gürültü olamaz mı
Normalde sinirli bir insan degil, evliligimizde hic bir zaman fiziksel olarak şiddet görmedim.
Buraya yazmam uygun düşer mi bilmiyorum ama tv lerde bosanma istemi sebebiyle olan kadın cinayetlerinden sonra 1 cinnet her seyi halleder ayağını denk al diyordu şaka yapar gibi.
Ilk olayda boşanmak korkuttu, 2. Olayda onun tehditleri korkuttu.
Ama artık korkmuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…