anlasmali bosanma

marbling

Hayalle beslen, hedefle güçlen💪
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
1.537
2.641
333
41
merhaba arkadaslar benimde bazi sorularim olacak
biz esimle anlasmali bosanmaya karar verdik.suan almanyada yasiyoruz ama turkiyede bosanacaz.
benim sorum:
1-karsilikli anlasmali dava acsak toplam muracatla birlikte bosanma sureci ne kadardir?(malum almanyada ikamet ettigimiz icin cok zamanimiz olmayacak)
2-avukat tutmak istemiyoruz,sartmidir?
3-esim alman vatandasi,turkiyede evlendik herhangi bir problem tesgiledermi?
simdilik aklima gelen sorular bunlar yardimci olursaniz cok sevinirim.birde anlasmali bosanma dilekcesi örneginede ihtiyacim var gelismis arama yaptim ama bulamadim.ilgilendiginiz icin simdiden tesekkur ederim.a.s.

Son düzenleme:
Merhaba sırasıyla yanıt vereyim.
1.Anlaşmalı boşanmada tüm şartlarda anlaşmışsanız en geç ilk duruşmada sona erer.Ama hakimle görüşüp duruşma gününden önce duruşma yapılır ve karar verilir.Yani 1 hafta 10 gün bir sürede boşanabilirsiniz.Ama en az 1 yıllık evli olmanız şart.

2.Anladığıma göre Almanya'dasınız duruşmaya bizzat eşinle katılacaksanız avukata gerek yok.Ama katılamayacaksanız ikiniz için de ayrı avukatlara ihtiyacınız olacak.

3.Eşinin alman vatandaşı olması bir engel teşkil etmez.

anlaşmalı boşanmada awukatınız bile olsa,
hem eşinizin hem de sizin mahkeme huzurunda bulunmanız şarttır.
çekişmeli dawalar kadar uzun sürmez.
hatta istisnalar dışında tek celsede biter.
her konuda anlaşmak gerekmektedir.(mal paylaşımı,welayet ,nafaka ws..)
protokol hazırlanıp sunulur.
meslektaşımın da belirttiği gibi en az 1 yıllık ewli olmak şarttır.

Meslektaşıma katılıyorum.Anlaşmalı boşanma davalarında tarafların avukatı dahi olsa özellikle karar safasında duruşmaya katılmaları şarttır.Ayrıca 1 yıl dolmadan bu davaya başvurulamıyor malesef.Avukat tutmak istemiyorsanız eşinizle Türkiyeye geleceksiniz yaşadığınız yerdeki aile mahkemesine boşanma sebebinizi belirtir dilekçeniz ve karşılıklı anlaştığınıza dair protokol(çocukların velayeti,tazminat veya nafaka taleplerine ilişkin) nüfus cüzdanı fotokopileriniz ve nüfustan alacağınız aile nüfus tablonuzla birlikte başvuracaksınız.Bu aşamada kalemden duruşma gününü öğrenebiliyorsunuz.Eğer iş yoğunluğunun çok olduğu biyerde yaşıyorsanız hemen duruşma günü verilmeyebilir.Tavsiyem küçük biyerde dava açmanız ve hakimden kısa bir gün almak için ricada bulunmanız.Genelde bir eksiklik yoksa tek celsede boşanmaya hükmediliyor.

Hayırlısı olsun hakkınızda öncelikle inşallah...

annemle babam anlaşmalı boşandı 3 yıl önce ..davayı annem açtı, avukat tutmadılar ve pazartesi

başvurdular perşembe günü 10 dakikada boşandılar.....2-3 günlük bir süreç yani değişmediyse prosedür..
.

Back
X