Anlaşmalı boşanmada kiradaki ev sorunu ? Bilenler fikir verebilir mi

Anasını yuvasının üstünde tutan adamın boşandıktan sonra çocukları için aç kalacağına inanıyor musunuz cidden? Adam iyi baba olsa zaten çocuklarının aile ortamı bozulmasın diye çabalardı.

Birde burda adamın maaşı önemli, 100k maaş alan adama 20k koymaz ama 30 alıyorsa 20sini size harcayıp kendisi taş mı yesin?

Çocuklarınız kaç yaşında? birde boşanan annenin kendimi toparlamak istiyorum diye işsiz kalma lüksü olduğunu düşünmüyorum. Şu ekonomik şartlarda çalışmamanız demek çocukları kreşe bile gönderememek demek, o zaman çok daha kötü hissedeceksiniz eminim. Gerçekten kararlıysanız boşanmadan paranızı kazanmanızı tavsiye ederim, baba da olsa herhangi bir insana mahkum olmak doğru değil.

konu garip bir yere donmus ama adamin geliri belli 20 bin .bu maasla adam nafaka verip kendi gecimini de saglayabilmeli .oyle olunca verecegi 1/3 desek 7 bin .gercekci olmak lazim iyi babalik kotu babaliktan ziyade gelir meselesi
Katılıyorum. Gelir meselesi harici iyi babalık kısmı babaların kendi vicdanına kalmış durum

Anasını yuvasının üstünde tutan adamın boşandıktan sonra çocukları için aç kalacağına inanıyor musunuz cidden? Adam iyi baba olsa zaten çocuklarının aile ortamı bozulmasın diye çabalardı.

Birde burda adamın maaşı önemli, 100k maaş alan adama 20k koymaz ama 30 alıyorsa 20sini size harcayıp kendisi taş mı yesin?

Çocuklarınız kaç yaşında? birde boşanan annenin kendimi toparlamak istiyorum diye işsiz kalma lüksü olduğunu düşünmüyorum. Şu ekonomik şartlarda çalışmamanız demek çocukları kreşe bile gönderememek demek, o zaman çok daha kötü hissedeceksiniz eminim. Gerçekten kararlıysanız boşanmadan paranızı kazanmanızı tavsiye ederim, baba da olsa herhangi bir insana mahkum olmak doğru değil.
İnsanoğlu kendini her durumda haklı çıkarmak İçin karşı tarafı suçlar. Öyle olmasa vicdan azabından çatlar.
Toparlanmak İçin uzun bir dönem değil demek istediğim hem yerleşme hem iş arama sürecim.
İllaki mümkün olan en kısa zamanda iş bulmak niyetindeyim.
Çocuklar 6ve 2 yaşında. Ufak 2 olmadı bile daha.
Çok şükür annem bakarım dedi iş bulma durumum ileri tarihe kalmayacak.

İnsanoğlu kendini her durumda haklı çıkarmak İçin karşı tarafı suçlar. Öyle olmasa vicdan azabından çatlar.
Toparlanmak İçin uzun bir dönem değil demek istediğim hem yerleşme hem iş arama sürecim.
İllaki mümkün olan en kısa zamanda iş bulmak niyetindeyim.
Çocuklar 6ve 2 yaşında. Ufak 2 olmadı bile daha.
Çok şükür annem bakarım dedi iş bulma durumum ileri tarihe kalmayacak.

Boşanmadan iş bulursanız mevcut evi talep edebilirsiniz kocaya mahkum olmadan, eski kiracı olduğunuz için dışardakilerden daha uygundur diye tahmin ediyorum. Bilmiyorum mesleğiniz var mı? En az 20-25k üstü kazanabilecek bi mesleğiniz var ise kiranız çok yüksek değilse, nafaka ve yeme içmede aile desteği ile gayet geçinebilirsiniz. 6 yaşındakinini ilkokul yaşı gelmiş zaten 1 senesi kalmış, devlet anaokuluna gönderip ufağı da seneye kreşe verince düzeniniz oturur inşallah.

ilk başta çok masraf olmasın kendimi toparlayayım diye evi kapatır baba evine giderseniz, ex koca yeni ev açacağı için eşyaların çoğunu alma konusunda daha ısrarcı olacaktır. Sonrasında sizin ayrı ev açmanız zorlaşır bi buzdolabı olmuş 20bin tl.. o yüzden 2 çocukla mevcutta ki evi kaptırmayın derim, gerekirse aileniz bi süre sizinle yaşasın fatura ve yemeğe destek olsunlar çocuklarınız kendi odalarında düzenlerinde yaşamaya devam etsinler.

Ben de boşanmış bir kadınım o yüzden bi annenin evladına bir oda bile sağlayamamasının vereceği üzüntüyü çok iyi anlıyorum. İşiniz rast gitsin..

Boşanmadan iş bulursanız mevcut evi talep edebilirsiniz kocaya mahkum olmadan, eski kiracı olduğunuz için dışardakilerden daha uygundur diye tahmin ediyorum. Bilmiyorum mesleğiniz var mı? En az 20-25k üstü kazanabilecek bi mesleğiniz var ise kiranız çok yüksek değilse, nafaka ve yeme içmede aile desteği ile gayet geçinebilirsiniz. 6 yaşındakinini ilkokul yaşı gelmiş zaten 1 senesi kalmış, devlet anaokuluna gönderip ufağı da seneye kreşe verince düzeniniz oturur inşallah.

ilk başta çok masraf olmasın kendimi toparlayayım diye evi kapatır baba evine giderseniz, ex koca yeni ev açacağı için eşyaların çoğunu alma konusunda daha ısrarcı olacaktır. Sonrasında sizin ayrı ev açmanız zorlaşır bi buzdolabı olmuş 20bin tl.. o yüzden 2 çocukla mevcutta ki evi kaptırmayın derim, gerekirse aileniz bi süre sizinle yaşasın fatura ve yemeğe destek olsunlar çocuklarınız kendi odalarında düzenlerinde yaşamaya devam etsinler.

Ben de boşanmış bir kadınım o yüzden bi annenin evladına bir oda bile sağlayamamasının vereceği üzüntüyü çok iyi anlıyorum. İşiniz rast gitsin..
Finans muhasebe alanında çalışmıştım önceden. Şuan o rakamları alır mıyım bilemiyorum.
Kira şuan 5bin. Ama seneye 8-10 isteyecek. Nasıl olacak bilmiyorum o zaman işin zorluğu.
Eşyalar İçin talepkar zaten şuanda. Depoya koydurup sonra ev açınca kullanacakmış.
O konuda da haklısınız yani.
Teşekkür ediyorum güzel dilekleriniz için🌺🙏

Eşimle anlaşmalı boşanacağız 2 çocuk var biri ufak henüz. Ben de çalışmıyorum 1 sene içinde tekrar iş bakacağım.
Oturduğumuz ev kira, boşanırken bu evde kalmayı ve çocuklarımın babasının kiraya destek olmasını talep edebiliyor muyum?
Malum kiralar fazla seneye daha da artacak. Kendi başıma zorlanırım. Annemlerin evine geçsem hem çocukları iyice sıkıntıya düşürmekten hem annemleri ekstra yormaktan ve külfet olmaktan çekiniyorum.
Çekişmeli olmadan yıkıp dökmeden nasıl bir yol bulunur yardımcı olabilecek arkadaşlar fikirlerinizi bekliyorum 🙋🏻‍♀️💐
anlaşmalı boşanma protokolü bir çeşit sözleşme sözleşmeye siz ne yazarsanız hakimin uygun bulması koşuluyla o geçerli olur. İsterseniz ben çocuklarla kirada yaşayacağım kirayı tamamen erkek eş ödeyecek de yazabilirsiniz. İsterseniz oranlı yazabilirsiniz ama sorun şu eşiniz boşanırken bunu kabul eder sonrasında ödemezse icra edilebilirlik önemli.

Finans muhasebe alanında çalışmıştım önceden. Şuan o rakamları alır mıyım bilemiyorum.
Kira şuan 5bin. Ama seneye 8-10 isteyecek. Nasıl olacak bilmiyorum o zaman işin zorluğu.
Eşyalar İçin talepkar zaten şuanda. Depoya koydurup sonra ev açınca kullanacakmış.
O konuda da haklısınız yani.
Teşekkür ediyorum güzel dilekleriniz için🌺🙏
Bence hiç çocukların düzenine evi odalarını bozmadan direk oturmaya devam edin.
Eşyaları da kaptırmamış olursunuz. Tek başına adam annesinin yanına sığar ama siz 3 çocukla neden baba evine sıkışıp kalacaksınız.
Eşinizi ikna edin kira da zaten devlet yüzde 25 diyor hiç çıkıp yerinizden olmayın. Çıksanız depozito ,boya ,emlakçı, nakliye,yüksek fiyattan kira derken ayrı ev hayal olur

Bence hiç çocukların düzenine evi odalarını bozmadan direk oturmaya devam edin.
Eşyaları da kaptırmamış olursunuz. Tek başına adam annesinin yanına sığar ama siz 3 çocukla neden baba evine sıkışıp kalacaksınız.
Eşinizi ikna edin kira da zaten devlet yüzde 25 diyor hiç çıkıp yerinizden olmayın. Çıksanız depozito ,boya ,emlakçı, nakliye,yüksek fiyattan kira derken ayrı ev hayal olur
Çocuk 2 tane bende.
Haklısınız yakın vadede eve çıkmak hayal.
Benim ev 8-10 olur derken civar evler 15 bandında.

Aynı modelden benim eşimin de vardı. Miras malı evde oturma, iş sahibi olucam diye aldırdığı araba kredisi, nafaka, ekstra çocuğun saç kesiminden ayakkabısına kadar her türlü ihtiyacı artı kurs paraları, benzin yardımı, kendisine çocuk için bırakılan evdeki en küçük tadilat masrafı ve son olarak çocuğun tüm haftasonları aralıksız babada olması ve her şeye baban karşılasın o alsın diye saat gibi kurulması. En son biz evlenmeye karar verdiğimizde eşime "senin miras malı evini boşaltırım ama bana istediğim parayı vereceksin yoksa çıkmam, miras malı evini çocuğunun üstüne yap yoksa evlenemezsin" tehditleriyle mafya gibi para gasp etmeye kalkınca eşim evi sattı, yeni alan tahliye davasıyla çıkardı. Şimdi ancak nafaka görebiliyor, maaşı arabası hacizli.
Çocuk yapmak kariyer ya da maddi yatırım değildir, keşke bazı kadınlar bunu anlasa. Nafaka dışında babaların başka maddi yükümlülüğü yok. "Çocuk için" adı altında bağınız kalmayan bir adamı sömürmeyin. "Çocuğun iyiliği" için konusunun bir sınırı yoktur, erkekler de o kadar gerizekalı değil. Boşandığın adama ömür boyu gelecek garantisi olarak bakmak günün sonunda kadını çaresiz bırakır. Keşke biraz kafalar çalışsa.
Eski esin yaptıklarının tabi ki tasvip edilir bir yanı yok amaaa boşaninca çocuktan da bosanilmiyor erkekler de bunu idrak etsinler. 3 kuruş nafaka veririm bu işten yırtarım diye birsey yok. O halde çocuğun okul masraflarını,özel aşı,giyim kuşam ,etkinlik...vs..bunlara da el atsın o durumda hiçbir kadının bir itirazı olmaz zaten ama boşandık al bu da 3 kuruş nafakan çocuklara nasıl bakarsan bak ile olmuyor o işler.baba olduysa o çocuğun ömür boyu sorumluluğu üstünde..isterse 5 kere evlensin yine o çocuğun babası...herseyine ortak olmak zorunda.ha bu arada nafaka dediğiniz şey şu an bir çocuğun haftalik masrafı bile değil.

Eski esin yaptıklarının tabi ki tasvip edilir bir yanı yok amaaa boşaninca çocuktan da bosanilmiyor erkekler de bunu idrak etsinler. 3 kuruş nafaka veririm bu işten yırtarım diye birsey yok. O halde çocuğun okul masraflarını,özel aşı,giyim kuşam ,etkinlik...vs..bunlara da el atsın o durumda hiçbir kadının bir itirazı olmaz zaten ama boşandık al bu da 3 kuruş nafakan çocuklara nasıl bakarsan bak ile olmuyor o işler.baba olduysa o çocuğun ömür boyu sorumluluğu üstünde..isterse 5 kere evlensin yine o çocuğun babası...herseyine ortak olmak zorunda.ha bu arada nafaka dediğiniz şey şu an bir çocuğun haftalik masrafı bile değil
Kimse bir şeyden yırtmaya çalışmadı. Çocuğun nafaka harici masraflarında el atılıyordu zaten. Fakat eşim evleneceğini söyleyince (anlaşmalı protokolde yer alan mal paylaşımı zaten yapılmış, edinilen malların yarısı verilmiş) eşimin oturma izni verdiği (eşim kiradaydı) kendi miras malı evini kendi üzerine yapmasını ya da eşdeğerinde para vermesini yoksa çocuğu göstermeyeceğini, mahkeme kanalıyla görse bile çocuğu ömür boyu nefret ettireceğini söyledi ve çocuğun gözü önünde defalarca sinir krizi geçirdi. Sizin miras malı evinizi mahkemenin anlaşmalı olarak yaptığı mal paylaşımı ve üzerine iyi niyetle verilen başka imkanlar dahil hiçbir hakkı olmayan biri çocuk kozuyla gasp etmeye kalkarsa siz daha sakin olursunuz. Bu kişiden kişiye değişiyordur belki. Bilemem.
Nafaka anlaşmalı boşanıldığı için çocuğun haftalık değil aylık masrafı kadar, cüzi değil.

Back
X