Anlaşmalı boşanmada kiradaki ev sorunu ? Bilenler fikir verebilir mi

Ben çocuklarımın ihtiyacını karşılarım diyor
Yani yetişemediğim yerde devamlı istetecek gibi birşey oluyor

Herseyi protokole yazdirin. Eğitim masraflarinin yarisi, saglik giderleri falan. Ozel hastaneye adimini attin mi 1000tlden asagi cikamiyosun en basitinden. Bosanirken her ihtiyacini karsilarim diyolar ancak insanogluna guven olmaz.

babada olmasında sıkıntı yok, fakat hafta içi okul olup okuldan eve gelip sadece akşam önüne bir tabak yemek yenilen çocuğun her haftasonunda etkinlik yapacağı ya da dışarıda sinema, yeme içme, oyun salonları ya da başka ihtiyaçları için hepsinde babası tarafından karşılanması sizce de ekonomik açıdan değişik değil mi? Mesela siz çocuğunuzla tek bir haftasonu geçirmek istemez misiniz mesela bir ayda?

Lenacığım yine bir boşanma konusuna gelip, anne tarafını eleştiriyorsun. Bu kadar kin sağlıklı değil bence aşmaya çalış bu konuları.

Hafta içi okuldan gelince çocuğun önüne sadece bir tabak yemek konulmuyor. Haftaiçi okuldan gelen çocuk en az iki tabak yemek yer, bunun meyvesi, sütü var, var oğlu var. Eğer babasının gücü yetiyorsa evladının haftasonundaki tüm masrafını karşılayabilir, evladına güzel anılar bırakmasından daha iyi yatırım mı var? Evlat için harcanan paranın annesi harcadı babası harcamadı hesabı mı tutulur? Kimin gücü neye yetiyorsa ona göre yapmak zorunda bir evlat kolay yetişmiyor.

Son konuşmamızda devlet nafaka ne derse onu veririm dedi
3 ila 5 arası rakamlar var araştırdığım kadarıyla
Yarın avukat desteği alacağım
Ama sizlere sormak istediğim 2 çocukla talep etmem gereken tutar nedir
Gelir şuan 20bin
Yeni yılda artacak gelir
Birde tazminat evde 3-5 biriktirdiğimiz mi oluyor
Yoksa evde yapılan birikim haricinde vermesi gereken meblağ mıdır
Evdeki 20-30 binlik altını tazminata mı sayacağız

Bence oturun kağıt kalemle bu çocukların aylık masrfaını kağıda yazın ve tarih atın. Devlet nafakayı maaşa göre verecektir ama zor olur öyle sizin için. Paranın nereye gideceğini görürse daha düzgün nafaka verebilir.

Bence oturun kağıt kalemle bu çocukların aylık masrfaını kağıda yazın ve tarih atın. Devlet nafakayı maaşa göre verecektir ama zor olur öyle sizin için. Paranın nereye gideceğini görürse daha düzgün nafaka verebilir.
Aynen neye ne gidecek bilir
Hoş markete gidince bi poşete kaç kuruş ödeniyor görüyoruz ama yazıp önüne koyayım mantıklı şuan bu

babada olmasında sıkıntı yok, fakat hafta içi okul olup okuldan eve gelip sadece akşam önüne bir tabak yemek yenilen çocuğun her haftasonunda etkinlik yapacağı ya da dışarıda sinema, yeme içme, oyun salonları ya da başka ihtiyaçları için hepsinde babası tarafından karşılanması sizce de ekonomik açıdan değişik değil mi? Mesela siz çocuğunuzla tek bir haftasonu geçirmek istemez misiniz mesela bir ayda?
Çocuklu adamla evlenmeseydiniz sizde.
Çocuksuz adam kıtlığı mı var?

Konudan bağımsız
Ben çocuklu boşanan adamdan çekinirim
Bildiğim duyduğum çoğu kadın kolay kolay çocuklarla yuvasını bozmaz etten püften sebeplerle.
Hatta bazen şiddete bile boyun eğen kadınlar var ki asla onaylamıyorum.

Eşimle anlaşmalı boşanacağız 2 çocuk var biri ufak henüz. Ben de çalışmıyorum 1 sene içinde tekrar iş bakacağım.
Oturduğumuz ev kira, boşanırken bu evde kalmayı ve çocuklarımın babasının kiraya destek olmasını talep edebiliyor muyum?
Malum kiralar fazla seneye daha da artacak. Kendi başıma zorlanırım. Annemlerin evine geçsem hem çocukları iyice sıkıntıya düşürmekten hem annemleri ekstra yormaktan ve külfet olmaktan çekiniyorum.
Çekişmeli olmadan yıkıp dökmeden nasıl bir yol bulunur yardımcı olabilecek arkadaşlar fikirlerinizi bekliyorum 🙋🏻‍♀️💐
Nafakayı yüklü miktarda alın.

Bu konuda anlaşma sağlayamadık
En son evi boşaltırız diye konuştu.
Çözüm bulamazsam öyle anlaşmış olacağız
Merhaba kocanizin maaşı ne kadar? Çocuklar için ne kadar nafaka isteyeceksiniz? Ona göre durum değişir. Eğer kirayı ödemesi gerçekten zorlayacaksa çekişmeli açmanız durumunda hakim de vermeyebilir.

Ee? Bu şekilde çoğu sorumluluğu alan çok anne var. Babaların da böyle sorumluluk alması gayet doğal.

Eşimle anlaşmalı boşanacağız 2 çocuk var biri ufak henüz. Ben de çalışmıyorum 1 sene içinde tekrar iş bakacağım.
Oturduğumuz ev kira, boşanırken bu evde kalmayı ve çocuklarımın babasının kiraya destek olmasını talep edebiliyor muyum?
Malum kiralar fazla seneye daha da artacak. Kendi başıma zorlanırım. Annemlerin evine geçsem hem çocukları iyice sıkıntıya düşürmekten hem annemleri ekstra yormaktan ve külfet olmaktan çekiniyorum.
Çekişmeli olmadan yıkıp dökmeden nasıl bir yol bulunur yardımcı olabilecek arkadaşlar fikirlerinizi bekliyorum 🙋🏻‍♀️💐
Talep edin anlasma sonucta.

Oldu canım sanki kadın o çocukları baba evinden getirdi adamın evine . Babaya yükleniliyor diyenler tabi yüklenecek ,çocuk kadının olduğu kadar adamın da çocukları . Her şeyi anne yapsın mantığındaki insanlardan nefret ediyorum . Oldu adam hayatını yaşasın sanki çocuklar yokmuşçasına, hiç elini cebine de atmasın kadın maddi manevi her şeyi düşünsün çocuklarıyla ,hem çocuk baksın büyütsün, hem para kazanıp ev geçindirmeye çalışsın; paşalarda bekar hayatı yaşasın çöpsüz üzüm gibi . Oh ne güzel dünya . Bir de bunu savunan kadınlar var ya aklım almıyor . Yarın bir gün senin de aynı duruma düşmeyeceğinin garantisi yok . Bal gibi de kira da verecek, haftasonları da alacak , çocukların maddi manevi her şeyini de karşılayacak !

Merhaba kocanizin maaşı ne kadar? Çocuklar için ne kadar nafaka isteyeceksiniz? Ona göre durum değişir. Eğer kirayı ödemesi gerçekten zorlayacaksa çekişmeli açmanız durumunda hakim de vermeyebilir.
Evden ve kiradan vazgeçtim çünkü hem şuan onu hem işe girdiğimde beni zorlar bu kiralar ve artışı maalesef.
Geliri 20bin yeni senede artacak
6-7 bin civarı nafaka talep etme niyetindeydim ama avukata danışacağım.

Ee? Bu şekilde çoğu sorumluluğu alan çok anne var. Babaların da böyle sorumluluk alması gayet doğal.
Annelerin yapması normal görülüyor, baba yapınca vaauvv nasıl da babalık yapıyor baksana diye hayrete düşüyor herkes.
Evdeki ev işleri gibi. Kadına biçilmiş işler çamaşır bulaşık ev temizliği çocuk bakımı.
Adam eline ev işi aldımı vay be ne düşünceli adam yardım ediyor vs.
Etmeli yapmalı diyen yok. Kadın yaptığında takdir den yok.
Garip işler.

Ben çok mutluyum evliliğimde. Eşim sınır çizmeyi bilen bir insan, yeni tanıştığımız, flört dönemimizde gözlemlediklerimi anlatıyorum. Eşimin şu an sınır çizme ve bizim çekirdek ailemize bir sorun getirme durumu yok. Hem bu çocuklu adamla evlenmeseydin keşke lafını pek anlamlandıramıyorum. Burada okuduğum bir sürü kadın da anneli-babalı-kızkardeşli erkeklerle evleniyor, fakat çoğu eş ailesiyle görüşmüyor, görüşenler her bayram kriz yaşıyor, çocuklu evlilikler bitiyor. Aileli adamla evlenmeseydin demekle aynı saçmalık bence. Önemli olan "sınır çizebilmek ve denge kurmak".

Lenacığım yine bir boşanma konusuna gelip, anne tarafını eleştiriyorsun. Bu kadar kin sağlıklı değil bence aşmaya çalış bu konuları.

Hafta içi okuldan gelince çocuğun önüne sadece bir tabak yemek konulmuyor. Haftaiçi okuldan gelen çocuk en az iki tabak yemek yer, bunun meyvesi, sütü var, var oğlu var. Eğer babasının gücü yetiyorsa evladının haftasonundaki tüm masrafını karşılayabilir, evladına güzel anılar bırakmasından daha iyi yatırım mı var? Evlat için harcanan paranın annesi harcadı babası harcamadı hesabı mı tutulur? Kimin gücü neye yetiyorsa ona göre yapmak zorunda bir evlat kolay yetişmiyor.
Bir kaç ayda bir nadiren foruma girip yorum yapan bir üyeyim. Sizin beni neden takıntı haline getirdiğinizi pek anlayamadım.
Yazdıklarım ortada siz aşırı çarpıtıp bambaşka şeyler söylemişim gibi davranıyorsunuz. Burada boşanmış ve çocuğumla ben vakit geçiremiyorum her haftasonumu beni hiç görmeden çocuğumla babası olursa çocuğum benden uzaklaşabilir diye korkan, çocukla paylaşım yapmak isteyen bir sürü anne var. Ben hayal bile edemiyorum, çocuğumla 1 koca yıl 1 etkinlik bile yapmamayı, bir sinemaya bile gitmemeyi, çocuğumun "annem beni aslında özlüyor, ama tatil gününde yatmak dinlenmek istiyor, ben varsam yapamıyor" diye babasına, babasını eşine bu cümleleri kurmasını. Haklısınız baya güzel anı kaldı, "annem çok yoğun, yoksa beni seviyor ama arkadaşlarıyla gezmeli" diyen çocukla babası ve babasının eşi arasında:) Neyse, ben burada anne eksikliğinden bahsediyorum, olay babanın sorumluluğu yoktur"a geliyor. Bence her çocuk ayda 1 kez de olsa annesiyle 1 pazar geçirmeyi, hak eder. Mahkeme bile içtihat kararlarınca haftasonlarını, ve tatilleri eşit bölüştürüyor.

Oldu canım sanki kadın o çocukları baba evinden getirdi adamın evine . Babaya yükleniliyor diyenler tabi yüklenecek ,çocuk kadının olduğu kadar adamın da çocukları . Her şeyi anne yapsın mantığındaki insanlardan nefret ediyorum . Oldu adam hayatını yaşasın sanki çocuklar yokmuşçasına, hiç elini cebine de atmasın kadın maddi manevi her şeyi düşünsün çocuklarıyla ,hem çocuk baksın büyütsün, hem para kazanıp ev geçindirmeye çalışsın; paşalarda bekar hayatı yaşasın çöpsüz üzüm gibi . Oh ne güzel dünya . Bir de bunu savunan kadınlar var ya aklım almıyor . Yarın bir gün senin de aynı duruma düşmeyeceğinin garantisi yok . Bal gibi de kira da verecek, haftasonları da alacak , çocukların maddi manevi her şeyini de karşılayacak !
Bu forumdaki insanların neden hiç ortası yok. Bir konu açılınca, biri bir fikir söyleyince neden birden en uç yere çekiliyor? "Hiç elini cebine atmayan bir baba" yasal açıdan mümkün değil zaten. Nafaka gecikmede bile icra yer ve gerekirse hapse girersiniz." İkinci erkek bekar hayatı yaşasın" bunu anlamam çok zor çünkü burada daha bugün mahkemesi bitmiş kadınlara "artık bekarsın, sana karışamaz, hayatını yaşa" deniyor. Burada bir sürü boşanmış çocuklu anne gördüm ben özel hayatı, flörtleri, sevgilisi olan hatta nişanlı ve evlenen. Nasıl yaklaşıyorsunuz bilmiyorum ama her iki tarafta evet, "bekar". Anne çöpsüz üzüm olarak yaşamak isteyebilir, hatta babaya velayeti verir, babayla yeni eşi de çocuğu büyütür, anne de rahatça sizin kastettiğiniz hayatı yaşar. Ama velayet ver denildiğinde, "anayım ben ana, beni çocuğumdan ölüm ayırır" diye karşı tarafa. tehditler, küfürler savruluyorsa o zaman "o bekar gibi yaşıyor" diye ağlamanın anlamı yok. Ve son olarak; kadınlar çocuk düşünüyorsa evet maddiyatı da düşünmeli, bağımsız olmalı. Burada bir sürü konu okuyoruz, şiddet, aldatma, hatta çocuğa şiddet olan evliliklerde bile kadın maddi imkansızlıktan gidemiyor. Erkeğe güvenilip, hatta boşandıktan sonra da "bu beni geçindirir" diye umut edilene dek; çocuk yapılacaksa kadının ekonomik gücü olması bence çok sağlıklı olurdu. Benim annem boşanmış bir kadın değil, aksine babamla çok mutlu bir evlilikleri var ama annem hep der bana çocuğuna günün birinde tek başıma kalırsam (ki boşanma harici ölüm vs bir sürü neden olabilir) bu çocuğu maddi manevi tek büyütebilir miyim buna göre çocuk düşün kızım der. Bence tüm planlarını bir adamın geliri üzerine kurmak yerine, kadınlar bağımsızlığını kazansın. Burada kızılıyor kadınlara "böyle evliliğe neden 3 çocuk" diye, aynı mentalitede madem günün birinde boşanman gerekirse adama bağlı kalacaksın neden çocuk? Boşanılmış, mal paylaşımı yapılmış, ayrı hayatlar kurulmuş, adam gitmiş evlenmiş hayatına bakıyor hala kiramı, elektriğimi suyumu gazımı öde, evinde oturttur, araba kredimi öde onla çocuğu okula götürüp getiriyorum, vs daha bir sürü şeyde eski eşin peşinden koşmak ideal bir boşanmış kadın planı olmamalı. Hoşa gidilsin ya da gitmesin, baba mahkemece verilen nafaka miktarı dışında yasal bir zorunluluğa sahip değil, kendi bütçesi uyarınca verir. Bunu da ekonomik olanakları belirler, aynı derecede annenin de katkı yapmasında bir sıkıntı yok. Ama klasik yöntem, baba ekonomik açıdan zorla bakacaksa, burada o yöntemin işe yaramadığını gösteren bir sürü konu var. Bazı eski eşler ticaret yapıyor ve üzerine mal gelir bırakmıyor bile..Dediğim gibi günün birinde bu duruma düşmem eğer yazdığıma istinaden söylüyorsanız çünkü babayı b planı görmeden kendime güvenerek çocuk yaparım, buna abes bir şey görmüyorum. Bence kadınlar olarak "muhtaç" değil, bağımsız olmalıyız.

konu garip bir yere donmus ama adamin geliri belli 20 bin .bu maasla adam nafaka verip kendi gecimini de saglayabilmeli .oyle olunca verecegi 1/3 desek 7 bin .gercekci olmak lazim iyi babalik kotu babaliktan ziyade gelir meselesi

Back
X