- 22 Mayıs 2013
- 2.642
- 605
- 113
- Konu Sahibi nursehulya
-
Arkadaşlar konum uzun ve karışık lütfen bir yol gösterin...Evleneli 3 yıl olacak bu eylülde...Sorunum eşim ve eşimin ailesi...
Evliliğimizin başlangıcında eşiyle hiçbir sorunu omayan fakat ailesiyle hep sorunlar yaşayan bir insandım..Şimdi ise eşimlede sorunlarım başladı..Evliliğimbaşında eşimin ailesinin kapısında kaldığım ilk gece kv ve görümce bir olup üstüme yürüdüler çok kapalıoldu sorarsanız bukısmını cevapbölümünde anlatırım)tabi bu olay böylece kalmadı minik oğlumu kucağıma alana kadar görümcemin sözlü şiddetine maruz kaldım..Neyse gel zaman git zaman 1 ay önce tayinimiz çıktı ben çalıştığım için yeni taşındığımız evi kv ve görümce yerleştirdiler..Bu sırada eşimin ailesinin durumu olmadığı için eşimin anneannesi bunlara ev yaptırmada yardımcı oldu kabasını yaptırdı içinide kvler yaptıracaklardı kredi çekip...Eşimin ailesi eşimden 10 bin tl yardım istedi ve kıyamaetler bu noktada koptu diyebilirim...Eşim bana sormadan kv ve görümceye evet demiş birde bu konuda,yani en son haberi olan kişi ben oldum...Neden mi kıyametler koptu... eşimin ailesi düğünümüzde bile bize yardımcı olmamışken düğünümüzde takılan paraları elimizden aldı..Almışken yaranamadımda kötü hep ben oldum..Şimdi ise böyle bir istekleri var eşim tek başına maaşıyla evi bile geçindiremez bu arada askeri ücret falanda değil memur maaşı var..Bende memurum ikimizin birden maaşını öğütüyor resmen nereye gittiğide belli değil paraların..çocuğum doğana kadar görümcenin bireysel emeklilik parasını ödedik yaranamadık..ağızları ne zaman açılsa hep paradan konuşuyor aç gözlüler..Ben ekonomik özgürlüğü olan bir insanım fakat özgürlüğünü yaşayamıyorum...Eşime ben ailemin yanına gideceğim desem hemen annesiyle görümcemin ağzını arar sanki izmin onlardan kesiliyormuş gibi ne yapacağımı şaşırdım bana bir yol gösterin..yeni tayin yerimize yerleşe kadar eşim ailesiyle 10 gün ailesiyle kaldı..ben yanına geldiğimde eşim çok agresifti ve beni ailesine terbiyesizlik yapmakla suçladı...epi topu ailesini bu 3 yılda kaç zaman gördüğümde malum..çok huzursuzluk veriyorlar ne yapacağımı bilemiyorum....
eee eşinizi gönderin annesinin yanına. annesinede kızkardeşinede paşalar gibi baksın
kızkardeşi bekarmı?
yazın üstü kapalı olmuş gerçekten
ama anlaşılan kv lerin üzerinizdeki maddi yükü ve bunun getirdiği iç huzursuzluk
şimdi canım eşin evlat olarak ihtiyaç sahibi olan ailesine yardım yükümlülüğünde
ne varki bu aşamada möutlaka senin görüş ve bilgini almak zorunda
öncelikle sizi maddi sıkıntıya düşürmeyeceği ölçüde ailesine yardımcı olması görüşündeyim ben
tabi sen şahsi anlaşmazlıklar da yaşadığın için bu durum tamamen sinmiyor içine
konuşup anlaşarak orta yolu bulmalısınız
kv ve görümcene karşı konuştukların ve tavırların hakkında bilgi vermemişsin
ama eşin bunları saygıszlık olarak yorumlamış
yazdfıklarından anlaşılan sen bir hayli diş bilemişsin
bu nedenle agrasif bir çıkış yapmış olabileceğin izlenimi oluştu bende
eğer böyle ise
malesef haklıyken haksız duruma düşersin
eşinle de aran açılır
orta yolu bulmaktan başka çareniz yok
Evlenecekson baharda 30 gram altın istiyo kendileri...
yazın üstü kapalı olmuş gerçekten
ama anlaşılan kv lerin üzerinizdeki maddi yükü ve bunun getirdiği iç huzursuzluk
şimdi canım eşin evlat olarak ihtiyaç sahibi olan ailesine yardım yükümlülüğünde
ne varki bu aşamada möutlaka senin görüş ve bilgini almak zorunda
öncelikle sizi maddi sıkıntıya düşürmeyeceği ölçüde ailesine yardımcı olması görüşündeyim ben
tabi sen şahsi anlaşmazlıklar da yaşadığın için bu durum tamamen sinmiyor içine
konuşup anlaşarak orta yolu bulmalısınız
kv ve görümcene karşı konuştukların ve tavırların hakkında bilgi vermemişsin
ama eşin bunları saygıszlık olarak yorumlamış
yazdfıklarından anlaşılan sen bir hayli diş bilemişsin
bu nedenle agrasif bir çıkış yapmış olabileceğin izlenimi oluştu bende
eğer böyle ise
malesef haklıyken haksız duruma düşersin
eşinle de aran açılır
orta yolu bulmaktan başka çareniz yok
hep böyledir...
kendilerinden istenince gözler. onlar karşıdan isteyince şirinlikler
allah yardımcınız olsun
Canım seninde söylediğin gibi madem yükümlülüğü var bu işin huzurda konuşulması lazım..Kv eşime okumuş anlatmış eşimi hazırlayıp benim üzerime göndermiş diş bilemem normal değilmi..Şuanda bizim araba kredimiz var zaten yeterince borç içindeyiz...O kadar çalışıp etmeme rağmen üzerime kıyafet alırken on defa düşünüyorum benim canımısıkan noktalar burası...
Canım seninde söylediğin gibi madem yükümlülüğü var bu işin huzurda konuşulması lazım..Kv eşime okumuş anlatmış eşimi hazırlayıp benim üzerime göndermiş diş bilemem normal değilmi..Şuanda bizim araba kredimiz var zaten yeterince borç içindeyiz...O kadar çalışıp etmeme rağmen üzerime kıyafet alırken on defa düşünüyorum benim canımısıkan noktalar burası...
karı koca çalışınca insanlar çok para geliyor sanıyorlar sanki para içinde yüzülüyor gibi sanıyorlar. ama şunu anlamıyorlar araba taksidi ev taksidi giderler falan anca size yeter. makul düzeyde sizi sarsmıcak şekilde yardımları normal ama sizi sarsıyorsa zor gerçekten.
Senin rızan olmadan senin paran ı yiyorlar resmen bu helal mi bu nasıl müslümanlık nasıl insanlık?
Onlarda alışkanlık olmuş sizden para koparmak bir de hak iddia ediyorlar demek ki izin alacağın zaman bile onayları gerekiyor.
Bence bu kadarı çok fazla canım. Sorunun eşinde olduğunu düşünüyorum. Yaptığı yanlışı görse seni de kendini de zor duruma sokmamak için ailesine karşı çıkan o olur. O da olmalı zaten ama göremiyor demek ki hatasını.
Çocuğun da var Allah kolaylık versin canım.
Eşinle güzel dille konuşmanın derdini tüm ayrıntılarıyla anlatmanın işe yaramasını umuyorum.
dediğim gibi canının sıkılması normal ama bu gibi durumlarda malesef çok siyasetçi davranman lazım
eşin ailesine karşı bir husumet içinde olmadığını hissetmeli senin tek kaygın kendi geçiminizin zora düşmesi yoksa elinde olsa fazlasınıda vermeye hazırsın
emin ol bunu yansıttığın zaman
olaylar daha kolay çözülecek
ancak senin tavrın nedeni ile eşin ailesine düşmanlık yaptığını düşünüyor
ee kv de maşallah bununla ilgili 2 söz etse
adam seni savunmaz bile
Bu aradayaptığımterbiyesizlikte kv in yanında kaşımı almışım....
vay terbiyesiz vay
sen niye kendin uğraşıyorsun
git kuaföre aldır
ne diyim
anlayışsız oldukları belli
sen idareci olcaksın
allah kolaylık versin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?