• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anlatacaklarıma nereden başlasam acaba ?

Arkadaşlar konum uzun ve karışık lütfen bir yol gösterin...Evleneli 3 yıl olacak bu eylülde...Sorunum eşim ve eşimin ailesi...
Evliliğimizin başlangıcında eşiyle hiçbir sorunu omayan fakat ailesiyle hep sorunlar yaşayan bir insandım..Şimdi ise eşimlede sorunlarım başladı..Evliliğimbaşında eşimin ailesinin kapısında kaldığım ilk gece kv ve görümce bir olup üstüme yürüdüler çok kapalıoldu sorarsanız bukısmını cevapbölümünde anlatırım)tabi bu olay böylece kalmadı minik oğlumu kucağıma alana kadar görümcemin sözlü şiddetine maruz kaldım..Neyse gel zaman git zaman 1 ay önce tayinimiz çıktı ben çalıştığım için yeni taşındığımız evi kv ve görümce yerleştirdiler..Bu sırada eşimin ailesinin durumu olmadığı için eşimin anneannesi bunlara ev yaptırmada yardımcı oldu kabasını yaptırdı içinide kvler yaptıracaklardı kredi çekip...Eşimin ailesi eşimden 10 bin tl yardım istedi ve kıyamaetler bu noktada koptu diyebilirim...Eşim bana sormadan kv ve görümceye evet demiş birde bu konuda,yani en son haberi olan kişi ben oldum...Neden mi kıyametler koptu... eşimin ailesi düğünümüzde bile bize yardımcı olmamışken düğünümüzde takılan paraları elimizden aldı..Almışken yaranamadımda kötü hep ben oldum..Şimdi ise böyle bir istekleri var eşim tek başına maaşıyla evi bile geçindiremez bu arada askeri ücret falanda değil memur maaşı var..Bende memurum ikimizin birden maaşını öğütüyor resmen nereye gittiğide belli değil paraların..çocuğum doğana kadar görümcenin bireysel emeklilik parasını ödedik yaranamadık..ağızları ne zaman açılsa hep paradan konuşuyor aç gözlüler..Ben ekonomik özgürlüğü olan bir insanım fakat özgürlüğünü yaşayamıyorum...Eşime ben ailemin yanına gideceğim desem hemen annesiyle görümcemin ağzını arar sanki izmin onlardan kesiliyormuş gibi ne yapacağımı şaşırdım bana bir yol gösterin..yeni tayin yerimize yerleşe kadar eşim ailesiyle 10 gün ailesiyle kaldı..ben yanına geldiğimde eşim çok agresifti ve beni ailesine terbiyesizlik yapmakla suçladı...epi topu ailesini bu 3 yılda kaç zaman gördüğümde malum..çok huzursuzluk veriyorlar ne yapacağımı bilemiyorum....

arkadaşım asıl huzursuzluk eşinle sen arasında aslında.asla görümceme ve kaynanama para vermem ben.ha çok farklı bir durum olur gider alışverişini yaparım kayınvalidemin ama görümceme asla...bence sen bu para mevzusunu hallet önce sonra eşinle aranı düzelt.para herzaman sorundur.bizde eşimle çalışırız.eşim evi geçindirir ben hastane masraflarımı karşılarım.buna rağmen sorun oluyorsa senin yerinde olsaydım çıldırmıştım.ama olan olmuş kavga dövüş olmadan halledin mevzuyu :19:

Ayıp ya günah yani bu insanların size yasattıkları,
Fazla mütevazi olma gerçek sanarlar diye bir söz vardır ya ben doğru olduğunu düşünürüm her zaman Kesin yaşsın benden küçüktür samimi konuşmamdan rahatsız olma :
Bak canım sen oku, çalış eşşek gibi her türlü yardıma da he de bunların böyle büyür burunları azıcık içine cadılık katacaksın mecbur az burnunu kaldırıp konuşacaksın onu da aldım bunuda alırım diyeceksin gözlerine soka soka temizlikçide tutacaksın evine,sen meslek sahibi olmuşsun anan baban seni okuttu senelerce başka turlu sesleri kısılmaz .

Sorun eşinde maalesef, o hatasını anlamadıkça bu durum böyle gider
Sadece para meselesi değil her konuda ailesine sınır koyabilmesi lazım

Evet cnm bu çalışan bayanlarıda anlamıyorum . eşlerine maaşı neden verirlerki ?

ne münasebet nasıl kabul görmedi
onlara para vermenize karşı mı çıktı yaniiii
onun ailesi varsa sizinde var
ne deme yani ben veririm sen veremezsin şaka mı bu:47::47::47::47::47:

Şaka değil gerçek onun ailesine vereceklerimiz ilerde bizim olacakmış benim aileme giden boşa gidecekmiş...

Sevgili nursehulya sen cok haklisin dediklerinde. Esin burda oldukca suclu. Tabiki ihtiyaci olan tarafa yardim edilir. Sadece onun ailesine degil. Sizde calistiginiz icin tabiki soz hakkiniz var. Esinizle bu konuda anlasamiyorsaniz. Sizde basinizin caresine bakin. Esinize soylemeden kazancinizdan bir kisim alarak bir kenera koyun. Her kadinin bir kenarda parasi olmali. Erkeklere guvenilmez. En iyisi bile gun gelir kotu olabilir. Biliyorum benim esimde ailesine gizli para veriyor. Kackere yakaladim ama ona soylemedim. Hic uzulmeyin ve tartismayin duzelmezler. Ondan dolayi dedigimi yapin: ) banada yasli bir teyze ogretmisti. Ise yariyor.

Benim annem de cekmisti kvsinden zamaninda, hatirliyorum nasil davranabileceklerini, bu gelin kaynana cekismelerini film yapsalar, afganista kucuk yasta evlendirilen cocuklar icin yapilan filmler kadar ilgi ceker, biraksaniz bazi kaynanalarda potansiyel suclu olabilecek hirs var, nereden geliyor bu hirs anlamiyorum, belki de Allah onlari sınıyordur. Esinizin ailesi islami tam olarak anlayamamis sanirim, bu nasil davranmaktir, okurken kotu oldum resmen. Annemin yasadiklarini hatirladim. Olay artik siyasete donustu, politika yapmaniz ve her hareketinizde dikkat etmeniz gerekiyor, acik kapi birakmayin gerekirse kirli oynayin kardesim, biktim su kaynanalarin gelinleri cekememesinden, kv ne guzel bulmussun iyi niyetli gelin, oglunun esi olmus, aralarini bozmaya calisip inek gibi yararlanmaya calisiyorsun, fakat bunlarin hepsi yanlarina(kv'ye) kalmaz soyliyim. Varya alicakti ogluna bir tane cirkef kadin o zaman gorecekti o kaynana tobestagfirullah, sert konustugum icin kusura bakmayin ben de gordugum icin bu olaylari, bu para verme mevzularini hep hatirlarim, bu yuzden sinirleniyorum bu tip insanlara cunku cigerlerini biliyorum.

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Malesef kendinizi cok ezdirmissiniz.uzaktan laf etmesi kolay elbet ama ne yapin ne edin gerekirse ailenizin yanina gidin o maas kartinizi alin esinizden.yoksa daha cok perisan olursunuz.siz kendinize ayri para ayirin bakin cocugunuz varmis.kaldiki eainiz cok adaletsiz bi insan yani siz nasil ailenize veremiyorsunuz ki.erkegin 2tabagi varsa birini kir demiyorlar bosa.kirin tabagini fazla demekki hem ev hem araba kredisi hemde on bin tl kredi.esiniz para basiyor heralde.yeni gelin degilsinizki ne bu eziklenme cocugunuz var laflarini veriverin valla acimayin yani.inceldigi yerden kopsun.esiniz sizin ve cocugunuzun rizkini yediriyor.hastalik olur fakirlik olur anlarim.ama bireysel emeklilik,ev yaptirma icin para nedir ya bu nasil bir hayinliktir ya cok sinirlendim ya resmen.sizde ailenizi katin araya maas kartinizi alin ve asla vermeyin esinize kendi ustunuze kredi varsa onu odeyin.insallah yoktur tabi.erkegim diyede dolasir esiniz degilmi cok uzuldum.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Sevgili nursehulya sen cok haklisin dediklerinde. Esin burda oldukca suclu. Tabiki ihtiyaci olan tarafa yardim edilir. Sadece onun ailesine degil. Sizde calistiginiz icin tabiki soz hakkiniz var. Esinizle bu konuda anlasamiyorsaniz. Sizde basinizin caresine bakin. Esinize soylemeden kazancinizdan bir kisim alarak bir kenera koyun. Her kadinin bir kenarda parasi olmali. Erkeklere guvenilmez. En iyisi bile gun gelir kotu olabilir. Biliyorum benim esimde ailesine gizli para veriyor. Kackere yakaladim ama ona soylemedim. Hic uzulmeyin ve tartismayin duzelmezler. Ondan dolayi dedigimi yapin: ) banada yasli bir teyze ogretmisti. Ise yariyor.

En iyisi birgün kötü oldu kardeş benim kocam...Yaptıklarına inanamadığım için halaa kendisiyle mesafemi koruyorum..

Benim annem de cekmisti kvsinden zamaninda, hatirliyorum nasil davranabileceklerini, bu gelin kaynana cekismelerini film yapsalar, afganista kucuk yasta evlendirilen cocuklar icin yapilan filmler kadar ilgi ceker, biraksaniz bazi kaynanalarda potansiyel suclu olabilecek hirs var, nereden geliyor bu hirs anlamiyorum, belki de Allah onlari sınıyordur. Esinizin ailesi islami tam olarak anlayamamis sanirim, bu nasil davranmaktir, okurken kotu oldum resmen. Annemin yasadiklarini hatirladim. Olay artik siyasete donustu, politika yapmaniz ve her hareketinizde dikkat etmeniz gerekiyor, acik kapi birakmayin gerekirse kirli oynayin kardesim, biktim su kaynanalarin gelinleri cekememesinden, kv ne guzel bulmussun iyi niyetli gelin, oglunun esi olmus, aralarini bozmaya calisip inek gibi yararlanmaya calisiyorsun, fakat bunlarin hepsi yanlarina(kv'ye) kalmaz soyliyim. Varya alicakti ogluna bir tane cirkef kadin o zaman gorecekti o kaynana tobestagfirullah, sert konustugum icin kusura bakmayin ben de gordugum icin bu olaylari, bu para verme mevzularini hep hatirlarim, bu yuzden sinirleniyorum bu tip insanlara cunku cigerlerini biliyorum.

Başka evladıda tek dileğim onda bulsu...Ben Allah a bıraktım..

Malesef kendinizi cok ezdirmissiniz.uzaktan laf etmesi kolay elbet ama ne yapin ne edin gerekirse ailenizin yanina gidin o maas kartinizi alin esinizden.yoksa daha cok perisan olursunuz.siz kendinize ayri para ayirin bakin cocugunuz varmis.kaldiki eainiz cok adaletsiz bi insan yani siz nasil ailenize veremiyorsunuz ki.erkegin 2tabagi varsa birini kir demiyorlar bosa.kirin tabagini fazla demekki hem ev hem araba kredisi hemde on bin tl kredi.esiniz para basiyor heralde.yeni gelin degilsinizki ne bu eziklenme cocugunuz var laflarini veriverin valla acimayin yani.inceldigi yerden kopsun.esiniz sizin ve cocugunuzun rizkini yediriyor.hastalik olur fakirlik olur anlarim.ama bireysel emeklilik,ev yaptirma icin para nedir ya bu nasil bir hayinliktir ya cok sinirlendim ya resmen.sizde ailenizi katin araya maas kartinizi alin ve asla vermeyin esinize kendi ustunuze kredi varsa onu odeyin.insallah yoktur tabi.erkegim diyede dolasir esiniz degilmi cok uzuldum.

İşte canım bu kredi çekme meselesinden sonra kavga ettik kv ile 3 senelik birikmişliğimi döktüm...Ama eşim yine beni suçladı ben susacakmışım annesi konuşsunmuş o söylesinmiş yani yine suçlu ben oldum...

Arkadaşlar tüm bu çekişmelerin sonunda babamı aradım anneme bireysel emeklilik ödüyo çiftçi bir eş olarak...Dedimki bundan sonra annemim bireysel emekliliğini ben ödeyeceğim dedim...

Canim senin ilk basta kocani kendi tarafina cekmen lazim, hatta olaya Kuran ayetlerinden girebilirsin, hak hukuk nedir biraz onlarla alakali ayetler oku kayinvalideye, bu sefer dinden gir artik neler uretebiliyorsan uret canim artik bu olay siyasete döndü

Arkadaşlar tüm bu çekişmelerin sonunda babamı aradım anneme bireysel emeklilik ödüyo çiftçi bir eş olarak...Dedimki bundan sonra annemim bireysel emekliliğini ben ödeyeceğim dedim...

Esiniz gene sizi suclamis varsin suclasin.gorusmeyin kv ile bence esinizede hakkimi yiyorlar istemiyorum gorusmek dersiniz.cok iyi yapmissiniz annenize bi faydaniz olur hem.esiniz ne dedi peki bu duruma kizarsa ben de evladim kaldiki senin paran varki evi arabayi krediyi ve evinin gecimini kendin saglayabiliyosunki benim iznim olmadan is yapiyosun.benim parama guvenip ailene yardim etmiyosundur heralde falan diyin.cok uzuldum size cidden o maasi alin ve yiyin yani acimayin kendi napiyosa yapsin

Esiniz gene sizi suclamis varsin suclasin.gorusmeyin kv ile bence esinizede hakkimi yiyorlar istemiyorum gorusmek dersiniz.cok iyi yapmissiniz annenize bi faydaniz olur hem.esiniz ne dedi peki bu duruma kizarsa ben de evladim kaldiki senin paran varki evi arabayi krediyi ve evinin gecimini kendin saglayabiliyosunki benim iznim olmadan is yapiyosun.benim parama guvenip ailene yardim etmiyosundur heralde falan diyin.cok uzuldum size cidden o maasi alin ve yiyin yani acimayin kendi napiyosa yapsin

Eşim dediki ayda 110 tl yi nasıl öedeyeceğiz dedi bende dedimki ayda 1000 tl krediyi ödemeye para varda 110 tl yi ödemeye yok mu dedim...Ayrıca bir zamanlar görümcemede bireysel emeklilik ödüyorduk doğum iznine ayrıalana kadar...

Back
X