anlatıp rahatlamak istedim kavga ettik

emvacilbihar

asklar1m ile mutluyum
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2009
1.726
4
116
41
İzmir
dün eşim izmire adliyeye gitti amcasının duruşması varmış. 12de gitti. ben dekaçta gelirsin dedim. yemek yapayım mı dedim. o da ben seni arar haber veririm. belki amcam gelmez dedi. tamam haber bekliyorum dedim. saat 3 gibi aradım adliyedeyim bekliyoruz dedi. tamam dedim. 16.30 gibi aradım tlf kapalıydı ulaşamadım akşam 9a kadar ulaşamadım. 9da ise beklemekten iyice sinir olmuştum. aradı ve ben de direk sinirli bi ses tonu ile gözüm yollarda kaldı seni bekliyorum dedim. amcam ve 2 kişi daha getiriyorum dedi. tamam dedim. yemek yapayım mı dedim çünkü 9da yemek yemiş olabilirler diye düşündüm. yapma dedi tamam dedim. 9.20de aradı ve yemek yap 4 kişi geliyoruz dedi tamam dedim. bu saate kadar beni niye aramıyorsun öldüm meraktan dedim. bi bağırmaya başladı. ne zaman bi misafirimn gelse hep sorun çıkartıyorsun. yemek falan yapma istemiyorum yaptığın hiçbirşeyi .... daha birçok şey söyledi ama hatırlayamıyorum sinirden beynim uyuşmaya başladı zaten o konuşmaya devam ederken. sonra tlf kapadı suratıma. ben de mesaj attım yemek hazır bekliyorum diye. ellerim titreye titreye ağlaya ağlaya yemek yaptım. bu arada 7 aylık oğlum yerde o da ağlıyor ama yemek yetiştircem diye bakamıyorum. 10.30da geldiler güler yüzle karşladım misafirlerini. yemeklerini yediler. üzerini değiştirmeye yatak odasına gittiğinde peşinden gittim ve bak sinirlenmeni gerektirecek bişey yok benim misafirle bi sorunum yok sadece senden haber alamadım diye sinirlendim. niye böyle yapıyorsun dedim. o kadar öfkeli ki bana karşı misafirler olmasa kavga etmeye devam edecek belli. neyse gitti ben misafirlerle ilgileneyim diyeek. gece geldi yanıma yatmaya. hiç bişey olmamış gibi konuştum sakin sakin. havadan sudan konulardan. sonra da uyuduk. o misafirlerine çay meyve yemek ikram ederken ise ben ağlamaktan çatladım. şimdi gözlerim balon gibi şiş. hatasını anlasın diye dua ediyorum. o ise benim hatalı olduğum konusunda ısrarlı. içim daralıyor. dün sabah hiç bişey yoktu. birlikte dolaştık alışveriş yaptık. herşey yolundaydı. batmandan amca geldi. eşim sinir krizlerine girdi.bizim 3 kuruşluk mutluluk bitti. nasıl davranacağımı şaşırdım. alttan al olmuyor. üstten al olmuyor. benim de psikolojim bozuluyor.

Eşiniz haksız davranmış..
Bazı erkekler misafiri sorgusuz sualsiz, habersiz getirmeye ve eşinin buna asla ses çıkarmamasına bayılıyor.
Daha önce misafir konusunda belli ki anlaşamıyordunuz, hiç konuştunuz mu tartışmadan? Cevabı ne oluyor ?

Bu yaptıklarının emrivaki olduğundan haberleri yok, olsada umurlarında değil.
Eşiniz hep böyle yapıyorsa ve çaresi yoksa böyle ''belki misafir gelir'' dediği zamanlarda haber beklemeden yemeğinizi yapsanız olmaz mı ?
Olmadı yarına kalır yemekler.Biliyorum çok yorulursunuz ama en azından eşiniz sizi kırmamış olur.

Eğer dün hiçbirşey olmamış gibi alışeriş yaptıysanız siz herşeyin üstünü kapatıyorsunuz demektir.
Sakin bir zamanda, çok ara geçmeden isteklerinizi, kırgınlığınızı anlatmalısınız.
Çok taviz vermeyede gerek yok ki.
''Ben misafir getiriyorsun diye değil seni merak ettim'' demek bir tavizdir.

''7 aylık bir bebekle bir saat içinde misafira hazırlık yapabileğimi düşünüp, beni sabahtan akşama kadar yalnız bırakan sana kızgınlığım, evet.
Üstelik tatlı bir sitemin sonucu suçlanmak oluyor. Bu durum çok kırıcı. '' tarzında anlatın derdinizi.

Kurulan cümleler o kadar önemli ki, daha sonraki başka hamleyi etkiler.

Santranç oynarken nasıl 5-6 hamle sonraki hesaplanıyorsa, evliliktede kurulan cümleler, derdimizi anlatma biçimimiz bir sonraki yaşayacaklarımızı etkiler, buna göre hesaplanıp adım atılması gerekiyor.

Son düzenleme:

hem suçlu hem güçlü bu eşiniz anlaşılan. oncelikle akşam 9 a kadar napmışlar adliyede merak ettim. nasıl bi duruşma bu acaba. hergunum İzmir adliyesinde geçiyorda ondan merak ettim.
senin yerinden olsam kuçuçuk bebeğimle o saatten sonra önlerine yemeleri için sadece zıkkımın kökünü koyardım

Emrivaki en sevmediğim şey... Yemeğe misafir alınacaksa en azından 1 gün önce haberli olmalı.O da evin hanımı müsaitse ,yemekli misafir kabul edebilecek durumdaysa o an tabi.....1 saat önceden ne bu yaa... Belki o an müsait değilsin,belki o akşamı kahvaltı ile geçiştireceksin......Benim açımdan ciddi kavga sebebi telefon edip yanımda şunlar geliyor,yemek yap denilmesi.......

Son düzenleyen: Moderatör:
kesinlikle eşin haksız

1 saat önceden 4 kişilik yemek hazırla diye söylenir mi yahuu

restoran mı burasıüstelik de 7 aylık küçük bi bebek varken

bence eşiniz dışarda yedirmeliydi misafirlerine

yumurta kapıya gelmiş yemek istiyo yani olacak iş mi

hadi dışarda yedirmeye imkanı yok diyelim

o zaman da seni onore ederek senden bunu bir rica şeklinde istemeliydi

sen de zaten seve seve yapabildiğin kadar yapardın

gelen misafir de küçük bebeği olan bir hanımın sofrasına laf edecek kadar ök.z değildir umarım

Son düzenleme:
Eşiniz haksız ama siz de sanırım fazla paniksiniz..

3 te aradım adliyedeyiz dedi 4 buçukta aradım kapalıydı vs. yazmışsınız da.. Ben olsam aramam ' o haber vereceğim ' demiş çünkü..

Ve aç gelsin tok gelsin fark etmez, ev bu illa yemek yapardım.. Kendim de yiyeceğim sonuçta, 9 a kadar beklemem hiçbir şey yapmadan yani..

Ama bunlar eşinizin tutumunu haklı çıkarmaz tabi.. Bilemiyorum fazla agresif davranmış ama belki de o saate kadar adliyelerde beklemektendir..

Bende stajyerken vergi dairelerindeki kuyruktan ve trafikten çok sinir olurdum çünkü..

Ah ah bazı erkekler,yemek yapmayı,tencere ısıtmak zannediyorlar.
Yemek yap...Hop yaptım bitti :)
Yemek nasıl yapılır görmemişler,bilmemişler hayatlarında.
Belki mutfağa bile sadece su içmek için giriyorlar.

Bence şöyle olmuştur : 9 da aradığı zaman yine sormuşsun ya yemek yapayım mı diye...
Eşin telefonu kapatınca,yanındakilere "aç mıydınız,yemek yeriz değil mi,eşim hazırlayacak" demiştir.
O saatten sonra ne malzeme vardır,ne kadar sürede pişer düşünmemiştir.

Ben olsam,yemeğim varsa veya yapabileceksem,baştan söylerdim.Yemeğe eve gelin diye...
Yemek yoksa ve yapamayacaksam,birşeyler yiyip gelin,yemek yapamadım derdim.
İllaki yemek yapayım mı diye sormazdım.

buna benzer anlayışsızlıkları benim kocamında çok oldu ben laf edince de adımı misafir sevmeyene çıkardı benim oduneve misafir gelsin istemiyormuşum bende anlayış yok demiyor da suçlu ben oluyorumAllahım erkek milletine akıl fikir versin başka ne denir ki

Erkeklerin genel davranış şekli, özellikle de bir aile büyüğü yanlarındaysa erkeklik yapmaya bayılıyorlar..
Sıkma canını hatasını anlayıp gelecektir.

Eşiniz çok ama çok düşüncesiz.
7 aylık bebekle siz o kadar aramanıza ragmen son 1 saat kala
gecenin 9'unda 4 kişiyle yemege geliyoruz demesi
asla kabul edilemez bir durum.

Eminim eşiniz size ev işlerinde, bebek bakımında hiç yardımcı olmayan bir tiptir.
Yoksa bence bu şekilde davranmaz.
En azından sizi ve oglunuzu düşünüp,
dışarda yemek yedirir getirirdi.

Şahsen benim eşim böyle yapardı.
Bana o saatte yemek hazırla demezdi!

Siz bir de suçluymuşsunuz gibi arkasından yatak odasına gidip konuşmaya çalışmışsınız.
Ben olsam günlerce konuşmazdım :)
Böyle durumlara çok agır tepkiler koyardım bir daha da bana bu şekilde davranamazdı.

Şimdi size de böyle davranın demiyorum ama en azından hatasını anlamasını saglayın.
Özellikle de o 4 kişi için sizi ve bebeginizi zor durumda bırakmasını!

Son düzenleme:
eşlerin geneli bayanların ev işlerini mutfak işlerini her zaman küçümsediklerinden dolayı bilmiyorlar ne kadar zor olduğunu..yani siz önceden gelecekseniz haber ver demişsin zaten.birde o saatte arayıp 4 kişi geliyoruz demenin ne alemi var sizi böyle zor duruma sokuyor..birde siz yemek yapmak değilde eşinizin size karşı tavrı hoşunuza gitmemiş...haklısnız ama erkekler değişmiyor maalesef..

Esin dusuncesiz. Benim esim oyle bir durumda benden cekinerek rica eder, olur mu diye bi sorar. Ben hicbi zaman olmaz da demedim. Kucuk cocugum var benim de, cocuksuz oldugum zamanlarda ise hic ama hic problem etmezdim zaten. Misafire karsi rahat olmakla ilgili bir durum bu.. Sen biraz panik oluyorsun sanirim.
Benim anlamadigim sen eve kendiniz icin yemek yapmiyir musun? Saat 3 ten 9 a kadar her ihtimale karsi birseyler yapabilirdin?
Gelenler 4 kisi cunku ordu degil. Olmadi biraz pilav eklersin yine doyarlar, kucuk bebekle bulduklarini yerler sonucta.
Allah ne verdiyse yenilir..

fazla alttan almışsın bencede..
hatasını anlaması lazımdı...
şimdi alttan almasanda yine sen suçlu olacaksın...
bişey bekleme canım o kafada bitirmiş bu konuyu kendini sonuna kadar haklı hissediyo...

Benim babam da söylemesi ayıp aynı şekilde davranır. Annemin kaç kere ağlaya ağlaya yemek yaptığını bilirim. Kadıncağız yorgunluktan ölmek üzeredir, iki dakika gerçekten yerine oturmamıştır, gecenin 10 unda, misafir gelir. Ya da annemin en dinlenmeye ihtiyacı olduğu bir zaman bir gurup arkadaşını mesela MANTI yemeye davet eder, annem kısa zamanda mantı açmakla uğraşır vs...

O kadar sinirlenirdim ki size anlatamam.

Annem bana " ben yaptım" derdi. Çünkü eğer annem evliliğin başlarında taviz vermemeyi öğrenseydi, yemek yapamam misafirlerini dışarıda ağırla madem bana sormadan davet ettin, deseydi herşey farklı olacaktı.

Sizde de annem gibi bir davranış sezdim, annem de mutluluğu bozulmasın diye alttan alırdı hep, sesini çıkarmazdı, takmamaya çabalardı kendince.

Yanlış yapmayın, mutluluğunuz bozulmasın diye eşinizin bu davranış biçimine alışmasına neden olacaksınız ve ilerde daha çok ağlayacaksınız.

Ben evlenmeden eşime dedim ki (babamdan deneyimliyim ya:) ) : olur da bir gün birini davet etmek istersen, davet etmeden bana sormaman gerekir. Aksi halde benden alacağın cevap dışarıda ağırla olur.

Eşim de zaten hiç öyle bir insan değil, bana kıyamaz o saatte yemek yaptırmaya üstelik 7 aylık bebeğimiz olacak?

Eşiniz sizi gözünden sakınmıyorsa o zaman öğretmeyi deneyin, susarak ileride bu adamı daha sinirli ve istediğini yaptıran biri haline getirirsiniz

Son düzenleme:
Eşiniz haksız bu konuda.Ama sizde çok fazla alttan almayın.Çünkü ne kadar alttan alsanızda anlamazlar.Çocukla yemek yapmak misafir ağırlamak zor iş erkekler bunu anlamaz.O yüzden ağlamak istemiyorsan alttan alma çünkü şımarık olurlar.Tavrını koy.

arkadaşlar tüm yorumlarınız için teşekkür ederim. kkyı çok seviyorum.

dünden beri internete giriyorum ama yazdığıma verilen cevapları göremiyordum anca gördüm.

eşim yaptıklarında hala kendini haklı görüyor.

7de duruşma başlamış 9da bitmiş. 9da aradığında o saatte yemek yapamayacağımı düşünerek adamlara dışarda yemeyi teklif etmiş götürmeye çalışmış gitmemişler. doğrudur. çünkü eşim o saatte bu durumdan hoşlanmayacağımı bilir. ama olan oldu işte.

9.20 gibi aradı yemek yap dedi. tabi ben de sinirlendim ama kapatıp hemen yaptım biliyorsunuz.

eşim eve geldi sinir küpü. Allahhhhh adam beni boğacak sanki bi kaşık suda. öyle sinirliydi. hiç sakinliğimi bozmadan güzelce yemeklerini verdim. çay meyve. ikramlar bitti yataklarını yaptım odaa çekildim ağla ağla.... sabah da kalkıp kahvaltılarını hazırladım . eşimde yine 5 karış surat. sonra gittiler. eşimle ben kaldık. önce onunla tatlı tatlı konuştum hiç bu konuyu açmadan espriler yaptım. güldük eğlendik. iyice kendne geldi. normale döndü tabiri caizse. sanki adam öldürmüşüm gibi sinirliydi bana karşı . o ruh halinden kurtuldu diyelim. akşama kadar konuyu hiç açmadım. dün gece konuyu açtım uzun uzun anlattım. söylediğim herşeye hak verdi. yaptıklarının yanlış olduğunu ama o an sinirlerine hakim olamadığını söyledi. eşimin farklı zamanlarda da sinir patlamaları olur.

konuyu içimden atamadım henüz ama eğer ben alttan almasam surat assam ne oluyor biliyor musunuz ben 1 surat yapıyorsam o 5 yapıyor. neden ben sana kırılınca surat asıyorsun diyorum sen asıyorsun diye diyor. kısır döngü oluyor bizimki.

o gece neden yemek yapmadığımı soran arkadaşlara cevap vereyim. ben akşamüstü yemek yedim atıştırdım diyelim. eşim rejimde olduğu için genelde akşamları salata yoğurt tarzı şeyler yiyor o nedenle yaz tatiline girdiğimizden beri doğru düzgün yemek yapmıyorum.

eşim normalde yemek yapmama bebek bakımına yardım eder. anlayışlıdır ama sinirlenince şartelleri atıyor. onu bu konuda bayağı törpülemiştim ama son zamanlarda geri gelmeye başladı sanki siniri hem de kat be kat artarak. Allah sonumuzu hayır etsin.

alttan alıyorsun çok diyen tüm arkadaşlara katılıyorum. çok haklısınız. ama alttan almayıp ben de onun gibi davransam daha daha kötü oluyor. ben genelde o anı geçiştirip sonra sakin bi zamanda yapıyorum yapacağımı. yani anlatyorum olayın ne olduğunu yaptıklarının sonuçlarını falan.

ilk evlendiğimizde eve bekar erkek arkadaşlarını getirirdi çat kapı. o dönemlerde çok kavga ettik. anasının evinde tuttuğunu götürürmüş eve. öyle sandı önceleri ama sonra öğrendi bu işin böyle olmayacağını. şimdi arar müsaitsek çağırır. yemek yapamayacağımı söylersem ya kendi yapar ya da dışarda yedirir.

asıl sorunumuz misafir ya da yemek değil aslında onun sinir patlaması yaşayıp bana bağırmaya başlaması. bi anda cinnet geçiriyor gibi bişey oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…