anlatmak istiyorummm kaynanam.

ilaaa

Guru
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2009
170
1
318
Bursa
herkese slm.4 yıl oldu evleneli daha cocugum yok biz istemedik şimdiya kadar artık düşüncez inşallah.anlatmakk istediklerim çook uzun aslında.ilk söyle başlayayım.evlendiğimizin ilk 2 senesi asimin eski sevgililerini dinlemekle gecti kaynanam tarafından.eşime cok dedim o araya girmek istemedi aranızda halledin dedi.her defasında bişekilde belli ettim ama en son artık bitanesinin fotoğrafını cıkardı diğer fotolara bakarken ve dediki oğlum varsa öyle bişey at dedi ama kıyamadım dedi.bi akraba düğününde çekilmiş toplu foto.aldım elinden dedim ver bana madem ben saklarım dedim.aldım eve cöpe attım kocam gördü dedim böyle böyle neyse.o zamandan beri pek anlatmamıstı.ama kendi kardeşinin görümcesini cok istemiş gelin diye hatta eşimin de istediğini söylemişti.halbuki kaç ağızdan duydum eşim dahil sadece kaynanam istemiş.bunlar ayrı gece saat 12 yi gecer yerli yersiz gelir oturur.belden aşağı konuşur.ameliyat olmam lazımdı daha doktora hastaneye karar vermemişim özel doktora gitme git devlete kendisii sürekli özel hastanelere gider.ameliyatımdan önceki gün annemin babamın yanında sırf ablam kalcak ameliyatta yanımda diye kıyameti kopardı kocamda orda sonrasında tabi biz kavga ettik ve ben ağlaya ağlaya ameliyata girdim eşimle hellalesmedim bile onun yüzünden.çıktım burnumdan geldi zaten.öncelleri her şeyini yapıyodum dünya misafir cağırırdı ben tek aşıma hazırlığını hizmetini yapardım sonra bana ne marifetini gördüm dedi ki bundan şkş gün önce benden sarma istedi yemeğe gelcem dedi yaptım.söyledikten iiki gün sonrada misafirim gelicek tatlı yap dedi sırf eşimle kavga etmeyim diye.ilk günden beri sürekli bi gerginlik eşimle kavgalar.
evimde kahvaltı hazırlarım onlar arar biz hazır kahvaltıyı bırakır onlara gideriz.orda hazırlarım yenir toplanır fln.bi ara calışmıyordum ve bu hep böyle oldu.işe başladım ilk işi gelip benim dolaplarımı indirmek oldu yapmayın dediğim halde eşimin de çok sucu var bu olanlarda.
en son olay da...bundan yaklaşık 1,5 ay önce he Allah var ben mesafeliyim artık.çünkü çok yıprandım kaç kez ne büyük kavgalar ettik boşanmayı bile düşündüm.ortada bişey yok beni aradı bi önceki akşam eşimle gittik hatta.işteyim ben arıyo diyo ki yarın akşam seninle bi toplantı yapcaz ne toplantısı dedim.ben bu akşam yokum yarın akşam yapcaz dedi kocama söyleyimmi o da olcak mı dedim pğlum bendeydı kahvaltıyı birlikte yapıyoz biz oğlumla dedi gerek olsaydı ben söylerdim dedi.şok tabi ben(bu arada benim eşim genelde gece calısır o yüzden gündüzleri evde ve ben biliyorum tabi gittiğini gizli gitmiyo sonuçta)

neyse gittim bir surat bir surat ki ben eşime sordum bi gün önce bişey dedimi sana annen diyo yok dedi dedim böyle böyle toplantı yapcakmış benimle.meger eşim buna sormuş ne var benim yanımda konusun karımla diye.ama kadın bana bunu söylemiyo cok büyük yanlış yaptında kocana söylemicektin fln konuşmıcam diyo.ben tabi delirdim o saatten sonra simdiye kadar ağzımı acmadım ama dedim oldu cocuk var senin karsında otur konuscaz diye.bi başladı yok efendim benim üst katımda eşimin akrabaları var onlara gitmek zorundaymısım da (ki onlar da öyle kazık attılar ki sağolsun.evleerini baştan yaptırdılar üstüne kira alıyolar ki bize denen çok başkaydı neyse)işte ben surat yapıyomusum onlara boyunlarına sarılmıyomusum keşke o istediğini alsaymış gelin diye.hatta eşimin yanında aynı akşam eski sevgilisin adını imalı imalı kaç kez döyledi.neyse biz o akşam tartıştık fln ayrıntıları anlatmak isterim ama o kadar uzun kiii.düşünün onlar istedi diye oturduğumuz kazık yediğimiz ev sırf oğlu yanında olsun diye istedi rutubetli diye onu bile bana dedi kaç senelik ev senden başkası öyle bişey söylemiyordu :) onu da ben yapmışım yani.bu arada benim eşim evlenmeden önce ailesinden ayrı yaşıyordu bekar evinde aynı şehirde düşünüm.neyse o kavgadan sonra ben hiç görüşmedim kendileriyle.eşim de bu kez daha demedi bana gitcen etcen fln diye 1,5 oldu neredeyse..eşimi hergün görüyo neredeyse ve akşam da tel den arayıp ahhh yavvvruuummmm canımmm oğlummm iyiki doğurmusummm seni bitanem benimmm anasının yavrusu deyip kapatıyo.daha dün aksam yasadım yaaa..bana bi akıl verin millet.ben napayım.eşimle hergün görüşüyolar ve bir yalakalık ki konuşmalarında sormayın emin değilim ama günden günde bu kadın oğlıunu doldurcak gibi geliyo sanki fırtına öncesi sessizlik yaşıyoruz..benim cvp vermemi hazmedemedi cünkü.swizce napayım nasıl bi yol izleyim.biliyorum cok uzun yazdım okuyabilirseniz yardım edin :(

cennet her annenin ayağının altında değil bence... Hak edenin ayakları altına serilir... Böyle fitne fesat yuva dağıtmaya çalışan insanları Allaha havale edip dua etmek lazım. Eşinizlede annesi hakkında çok olumsuz konuşmayın bence nede olsa o onun annesi. İnşallah eşiniz annesine kulak verip huzurunuzu kaçırmaz.

cennet her annenin ayağının altında değil bence... Hak edenin ayakları altına serilir... Böyle fitne fesat yuva dağıtmaya çalışan insanları Allaha havale edip dua etmek lazım. Eşinizlede annesi hakkında çok olumsuz konuşmayın bence nede olsa o onun annesi. İnşallah eşiniz annesine kulak verip huzurunuzu kaçırmaz.

aminnn inşallah.kafam çok karışık.tansiyonum düşüyo bizim ordaki polilinikte tansiyonuma bakan kadın doktora git dedi tabiki konuyu bilmediği halde panik atak olabilirsin dedi nabız hep tavan yapıyo :( bende anlamıyorum bü dünyanın diğer tarafı da var bir de bu insan namazını kılar.

sırf kocamla kavga etmeyim de o akşam iki saatte söylediklerini eşim sormasına rağmen anlatmadım.sadece iki seyi söyledim 1 kardeşinin görümcesini almak istiyomuş cok pişmanmış dedim bir de biz eşimle otobüs duragında dururken bunu görmemişsiz diye surat yapmıstı bana dediki sen gördün beni de görmemezlikten geldin diye.bi de bunu söyledim zaten cok kötüydüm anlatmadım başka bişey.

ya benim eşim ben ne pişirsem hemen annemlere götürelim diyodu.onlara yemeğe giderken bile evde yemek varsa alıp götürürdük ve kadın benim teyzemlerin yanında benim için bizim yemeklere alışamadı bize alışamadı gelirken kendi yemeğini getiriyo ya da başka bişey yapıyo diye anlatmış.ki eşim anca extra bişey isterse pilav fln öyle yaparım kendim içinde değil.evet yemekleri cok ağır ama birinden yemesem birinden yemeye zorladım hep kendimi aman bişey demesinler diye..ben de mi var tuhaflık acaba.hayır ben 1,5 aydır görüşmüyorum ama nolcak ne gelişme olcak içim içimi yiyo.kendi kendime diyorum boşver eşin ne zaman gidelim derse onunla o zaman git diyene kadar ağzını açma tek başına da gitme diye aklımdan geçiyo.doğrumu yapıyorum.bilmiyorum.

al benden de o kadar. benim kaynanamda anlattı eşimin eski sevgilisini. şöyle sevmiş böyle aşıkmış. kimseye onun kadar değer vermemiş. halbuki ben biliyorum. iki kere görüşmüşler kız zaten yurtdışında yaşıyor. velev ki öyle olsun. sen ne akla hizmet anlatırsın be kadın.

eşime söyledim durumu şok oldu çok utandı. bu nasıl bir cahilliktir dedi. eğer benim ailem sana bunu yapsaydı ne yapardın dedim. bi daha ne kapılarını çalardım, ne yüzünü görebilirilerdi dedi. o zaman ona göre davran, suratlarına baktığıma dua etsinler, bu anlattıklarımı da unutma dedim.

ben de sırf onlar istiyor, çok ağladılar diye, üst katlarına ev yaptım, dünyanın masrafı, ev rutubet tutuyor. üstelik hergün yeni olay burnumdan geldi. ne doktorlara gittim, geldim. ben şunu anladım iş eşte bitiyor. eşin sana taraf olursa rahatlıyorsun.

hoş benim eşimde gitti kaç kere neler demedi, ağladı bile, ama yapacağından geri kalmıyor. bir ay önce ilk kez kavga ettim. ne var ne yok saydım. aynı tas aynı hamam. bir daha da ne indim aşağı, ne onlarla bir yere gittim. ne halleri varsa görsünler.

Kayınvaliden maalesef seni pek sindirememiş.
Ben olsam,daha resim mevzusundan sözümü söylerdim.
Kahvaltı konusunda,suç biraz da eşinde.Biz kahvaltı ettik,biz bugün evde kalacağız gibi şeyler söylenebilirdi.

Ben böyle durumlarda,saygıyı elden bırakmadan açıksözlü olmaktan yanayım.
Mesela diğer kız konusunda : Siz onu istemiş olabilirsiniz ama oğlunuz istememiş,beni istedi.Şimdi o konuyu açmanız oğlunuzu da beni de rahatsız ediyor....
Veya akraba komşular hakkında : Ben onlardan çok hazetmiyorum çünkü geçmişte bizi filan sebeple üzdüler.Saygı çerçevesinde selamımı veririm ama içli dışlı olmayı düşünmüyorum....

Laf sokmadan,hırçınlaşmadan,yalın gerçeği ifade etmek her zaman en doğru yoldur.
İşe yaramayabilir ama o da onun sorunu artık.Sitemlerinin işe yaramadığını-yaramayacağını anlar en azından.

al benden de o kadar. benim kaynanamda anlattı eşimin eski sevgilisini. şöyle sevmiş böyle aşıkmış. kimseye onun kadar değer vermemiş. halbuki ben biliyorum. iki kere görüşmüşler kız zaten yurtdışında yaşıyor. velev ki öyle olsun. sen ne akla hizmet anlatırsın be kadın.

eşime söyledim durumu şok oldu çok utandı. bu nasıl bir cahilliktir dedi. eğer benim ailem sana bunu yapsaydı ne yapardın dedim. bi daha ne kapılarını çalardım, ne yüzünü görebilirilerdi dedi. o zaman ona göre davran, suratlarına baktığıma dua etsinler, bu anlattıklarımı da unutma dedim.

ben de sırf onlar istiyor, çok ağladılar diye, üst katlarına ev yaptım, dünyanın masrafı, ev rutubet tutuyor. üstelik hergün yeni olay burnumdan geldi. ne doktorlara gittim, geldim. ben şunu anladım iş eşte bitiyor. eşin sana taraf olursa rahatlıyorsun.

hoş benim eşimde gitti kaç kere neler demedi, ağladı bile, ama yapacağından geri kalmıyor. bir ay önce ilk kez kavga ettim. ne var ne yok saydım. aynı tas aynı hamam. bir daha da ne indim aşağı, ne onlarla bir yere gittim. ne halleri varsa görsünler.

bende aynı durumdayım cnm suan hiç görmedim o kavgadan beri.su an ne yapmam gerek bilmiyorum..ya daha akşam eşimi aradı işte ayy yavrumm benimmm aynen bak böyle uzata uzata iyiki doğurmusum seni canım benim anasının kuzusu dedi kapattı.sinir oluyorum evet.tek duam bu kez eşimm gercekten gerçeği anlamış olsun :(

Kayınvaliden maalesef seni pek sindirememiş.
Ben olsam,daha resim mevzusundan sözümü söylerdim.
Kahvaltı konusunda,suç biraz da eşinde.Biz kahvaltı ettik,biz bugün evde kalacağız gibi şeyler söylenebilirdi.

Ben böyle durumlarda,saygıyı elden bırakmadan açıksözlü olmaktan yanayım.
Mesela diğer kız konusunda : Siz onu istemiş olabilirsiniz ama oğlunuz istememiş,beni istedi.Şimdi o konuyu açmanız oğlunuzu da beni de rahatsız ediyor....
Veya akraba komşular hakkında : Ben onlardan çok hazetmiyorum çünkü geçmişte bizi filan sebeple üzdüler.Saygı çerçevesinde selamımı veririm ama içli dışlı olmayı düşünmüyorum....

Laf sokmadan,hırçınlaşmadan,yalın gerçeği ifade etmek her zaman en doğru yoldur.
İşe yaramayabilir ama o da onun sorunu artık.Sitemlerinin işe yaramadığını-yaramayacağını anlar en azından.

cok denedim gercekten.yüzüne kaç kez dedim.evet senin oğlun 30 yaşında evlendi ve sevgililerinin olması cok normal dedim.ama ben bunları dinlemek istemiyorum dedim.en son yine kardeşinin görümcesini alsaymış keske dediğinde keşke alsaydın dedim.ama oğlun beni sevmiş beni secmiş dedim.yok güzelim sanırım ben böyle konuşunca iice deliriyo.ya 34 yasında eşim ve gelince oğlunun dizlerine 1,80 yatıyo ben karsıda oturuyorum.ne kadar normal.kaç kere biz müait değilken geldi kapıya zili çaldı acmadık gitmiyo kapıdan acana kadar bekliyo.ki 3 günlük evliyken anahtar vardı actı kapıyı cart diye girdi ki allahtan anahtarları değiştirdik sonra.

ben şunu anladım eşine ailesi hakkında bir şey söyleyeceksen, önce olumlu bir cümle başlayıp, tepkilerini yumuşatmak gerekiyor. annen seni çok seviyor, negüzel, keşke beni de sevseydi dieyeceksin tepkisine bakıp ona göre devam ediceksin beni kovdular, şimdi ben bu hamile halimle ararlarsa napıcam diye stres oluyorum felan gibi cümlelerle ara ara beynine sokucan.

erkekler anneleri söz konusu olduğunda bi kere de idrak edemiyolar durumu. yavaş yavaş anlasın seni sevmeyen onlar, hatalı olan onlar, sen iyisin, onlar kötü. baktın dediğin bişiyi yemedi. o zaman hormonlarım sapıttı de kıvır.

hahaha. nasıl oldu bu ya. yanlış konuya cevap verdim. üstteki mesaj kayıtlardan çıkarılsın lütfen :52:

ben şunu anladım eşine ailesi hakkında bir şey söyleyeceksen, önce olumlu bir cümle başlayıp, tepkilerini yumuşatmak gerekiyor. annen seni çok seviyor, negüzel, keşke beni de sevseydi dieyeceksin tepkisine bakıp ona göre devam ediceksin beni kovdular, şimdi ben bu hamile halimle ararlarsa napıcam diye stres oluyorum felan gibi cümlelerle ara ara beynine sokucan.

erkekler anneleri söz konusu olduğunda bi kere de idrak edemiyolar durumu. yavaş yavaş anlasın seni sevmeyen onlar, hatalı olan onlar, sen iyisin, onlar kötü. baktın dediğin bişiyi yemedi. o zaman hormonlarım sapıttı de kıvır.[/QUOT

haklısın evt bir kere de idraak edemiyorlar durumu.bu arada ben hamile değilim.benim kocam da cok düşkün ailesine.tamam herkes ailseini sever de 30 yasına kadar 15 günde bir görüşüyolardı evlenince hepsi değişti.hayır o yaşa kadar işine karısmamısın oğlunun gitmiş istediğini istediği kadınla yapmış ta nikahlı olduğu karısınımı kıskanıyosun yani.off zor.

kaynanaların mantığı aynı olduğu için, konular benziyor. ah benim şimdiki aklım olsa, ben ondan değil, o benden çekmişti. oğlunu da ayda bir anca görürdü.

kaynanaların mantığı aynı olduğu için, konular benziyor. ah benim şimdiki aklım olsa, ben ondan değil, o benden çekmişti. oğlunu da ayda bir anca görürdü.

:) aynı fikirdeyim ama insanın cahilliğimidir yoksa hep aman geçim olsun sus mantığı öğretilmesinden midir bilmem.sen kaç senelik evlisin.yakınmısın kv ye

eşim ve eşimin ailesi bölümüne herhangibir kayanan girip okusa, der ki vayy zilli gelin, beni buralarda anlatıyor.

acaba bunları düğünden önce gizli bir dernek toplayıp eğitim mi veriyor. çok iyi düşündüm bu konuyla ilgili bi senaryo yazıcam. yok satıcak :51:

:) aynı fikirdeyim ama insanın cahilliğimidir yoksa hep aman geçim olsun sus mantığı öğretilmesinden midir bilmem.sen kaç senelik evlisin.yakınmısın kv ye

5 yıllık evliyim, 31 yaşındayım, üst katında oturuyorum.
o mantıkta büyüdük tabi.. sus, ayıp, huzurun kaçmasın..
ama işte bilmiyordum kaynanaya inceden laf sokmayı, zaten ben her seferinde değişik bi konuyla şoka girmekten bişi diyemedim ki.
anca eşim geldi ona anlattım, ağladım zırladım.

anasına inceden laf sokıcaksın ki anlasın senden tepki gelebilir.
eşinide inceden doldurucaksın ki anasının ağzına bakmasın.
zaten bi halt ettiler mi o tansiyonları hemen yüksekliyo nedense.
onların tansiyonları yükselmesin aman biz sinir hastası olalım ama.

5 yıllık evliyim, 31 yaşındayım, üst katında oturuyorum.
o mantıkta büyüdük tabi.. sus, ayıp, huzurun kaçmasın..
ama işte bilmiyordum kaynanaya inceden laf sokmayı, zaten ben her seferinde değişik bi konuyla şoka girmekten bişi diyemedim ki.
anca eşim geldi ona anlattım, ağladım zırladım.

anasına inceden laf sokıcaksın ki anlasın senden tepki gelebilir.
eşinide inceden doldurucaksın ki anasının ağzına bakmasın.
zaten bi halt ettiler mi o tansiyonları hemen yüksekliyo nedense.
onların tansiyonları yükselmesin aman biz sinir hastası olalım ama.

tabi cnm biz el kızı.kendi kızları olunca aaa onun kayınvalidesi çok fena neler cektirdi büyü bile yaptı ama konu gelin olunca hayır efendim gelin kötü kendileri melek melek.bizzat görümcede konu böyle bizde.

Back
X