anlatmakla doğru mu yaptım yoksa çocukça bir davranış mı?

kadın işini yapmış yapması gerekeni yapmış herhangi bi problemde sorun yaşamamak için kimliginizi istemiş szde degişik bi şekilde cvp vermişsiniz birde gidip adama söylemişsiniz

Sizi orda herkes tanımak zorunda mı? Bu devirde ne olaylar oluyor polislere karşı içeriye ne niyetle girdiğinizi nereden bilsin memur bayan? Artı sizde ters cevap vermişsiniz orası amirin evi değil ki kafanıza göre içeri girip soru sorulunca kızıp bir de şikayet ediyorsunuz. Memurun işinden olması bu kadar basit değil en çok polis evinden alırlar başka bir şubeye verirler merak etmeyin.

bızde kımlıkle bıyerlere gırıp cıkıyoruz.2dk once cıksam bıle 3.dakıka yıne kımlık gosterıyorum guleryuzle.kı kımlık gosterdıgım kısıler esımın altında calısanlar ve muhtemelen benı tanıyorlarda.onlara fırsat vermeden ben cıkarır gosterırırım zor ıs degıl.herkes ısını yapıyor orda.dıyelımkı ben gostermedım oda sormadı tanıdıgı ıcın.baska ust duzey gorevlı gordu.tanıyorum lafını anlarmı sızce.baskalırının ısıyle oynamak yada fırca yemesını saglamak bana gore degıl sanırım sıze gore.ayrıca gırıs hakkınız olmayan yere gırmeye baslayınca ınsanlarda kıbar davranınca kendınızı ne zannettınızkı.cok ayıp ve kotu davranıs sergılemıssınız.bırakın ogretmensınız bızler kocamız kardesımız orda calıstıgı halde oyle davranmıyoruz.ınanın okuyunca cok sınırlendım gıdın sız ozur dıleyın yaptıgınız hatayı duzeltın kul hakkı olmasın ustunuzde.benım yorumum bu herkes kendıne yakısanı yapmalı dıyorum ne yapacagınıza sız karar verın artık

Bakın siz orada tanınmanız muhtemel olduğunuz halde kimlik göstermişsiniz duyarlı olmalıyız herkesin işine. Benim eşim bile sivilken resmi kuruma giriyorsa kimliğini yeri gelince gösterir. Herkes çok yakın davrandı diye polisler ilgi gösterdi diye 1 kişi sizi tanımadıysa sanatçı kaprisi yapmaya gerek yok :)

şunu belirtmekte fayda var bazı memurlar bakın altını çizdim "bazı", gerçekten bir havalarda bir triplerde konuşuyorlar.yüzünüze bakmayabiliyorlar,sanki lütfediyorlar konuşurken. nereye giriyosunuz böyle diye saygısızca bir girişi o memur bayan yapmış. tamam işini yapıyor olabilir ama pardon kimliğinizi görebilirmiyim diye nazikçe de durdurabilirdi konu sahibini. ha bu davranışa karşılık konu sahibi de otoriter ve resmi bir sesle durumu kısaca anlatabilir,kimliğini gösterebilirdi.kime şikayet edersen et tarzı ağız dalaşı hiç hoş olmamış. ve ayrıca emniyet müdürüne anlatılacaksa da bayanı suçlar tarzda değil de, böyle böyle hoş olmayan bir tartışma yaşandı beyfendi yarın bir gün eğer duyarsanız önce benden dinlemeniz için anlattım diye anlatılması yerinde olurdu diye düşünüyorum. iki taraf da seviyeyi düşürmemiş olurlardı.

Son düzenleme:
bence hem kimlik göstermemekle hem o cümleyi kurmakla hem de öğrencinizin babasına anlatmakla hata etmişsiniz.siz sert konuşunca o da devam etmiş dert konuşmaya.ben olsam ben de terslerdim sizi.görevini yapmış sonuçta.sizi tanımak zorunda değil.davranışınız çok yanlış olmuş bence...

sen ne terbiyesiz küstah bişeymişsin ya.orda görevini yapan insanı ne hakla şikayet edersin.emniyet müdürünün çocuğuna ders veriyosun diye kendini adamın çocuğu falan mı sandın?bu ne şımarıklık ya insan biraz duracağı yeri bilir.şimdi o işinden olsa senin hiç mi vicdanın acımayacak..hayret bişey ya yine sinirlendim akşam akşam.

aynısı başıma gelse bir anlık sinirle offlayıp puflasam kimseye anlatamam...
görevini yapmaya çalışan insana karşı nasıl artistlik ederim sonuçta...

bir de misafir olarak gittiğim yerde... benim yüzümden misafir olduğum ev sahibi zor duruma düşmesin diye aksine ezilip büzülürüm..
siz sanırım nasılsa emniyet müdürü diye rahat hareket ediyor, kendinizi de çok makam mevki sahibi sanıyorsunuz...

çünkü normal bir memur olsaydı, sizin bu tutumunuz memura zarar verirdi.. sizin misafiriniz kim oluyor da kapıda görevini yapmak isteyen polise artistlik ediyor diye...

düşünün yaptığınız hareketin ne gibi sonuçlar doğuracağını...

belki de kapıda ki görevli bir kadındı diye siz artistlik yapmak istediniz olabilir mi?
var böyle bazı kadınlarda hem cinsine karşı hava atma tutumu...
offf sen kimsin de beni tanımıyorsun halleri... :12:

yanlış bir tutum.....bahsi geçen kadın görevli kesinlikle haklı, sizi yaka paça tutup hooop nereye gidiyorsun dese bile haklı...
X beye de söylemek hata olmuş...tabi ki yaşadığınızı anlatabilirdiniz ama şikayet ederek değil; girişte galiba kapıdakilere saygısızlık ettim, umarım sizi zora sokmam affedersiniz bir daha kesinlikle olmaz şeklinde...
ama nasılsa emniyet müdürü canım ne olacak de mi:19:

siz ego kurbanı olmuşsunuz..
herkesin kimlik, kart göstererek girdiği yere ben elimi kolumu sallayarak giriyorum naber hallerindesiniz... farkında değilsiniz :26:
bundan sonrasında olgunluğunuzu korumanızı kapıdakilerin emir kulu olduğunu unutmamanızı tavsiye ederim...

Emniyet müdürü Mehmet Bey size gelip, bundan sonra girerken kimlik göstereceksin kurallar geregi deseydi O'na da böyle "off bir öyle bir böyle karar verin" diyemezdiniz degil mi? Veya düsük rütbeli bir memurun cocuguna ders veriyor olsaydiniz talep edilmesi durumunda kimliginizi sorgusuz gösterirdiniz. Ben de sizin emniyet amirinin cocuguna ders verdiginiz icin kendinizi ayricalikli hissettiginizi düsündüm. Burada da ayni sekilde sizin gibi düsünmeyen ve sizi hatali bulan üyelere ayni tavri takiniyorsunuz.

Anlatiklariniz dogrultusunda o size kimliginizi soran memurun tavrini da biraz kaba buldum fakat olayin bu noktaya gelmesinin sebebi büyük oranda siziniz. Devlet dairelerinin her kademesinde bazen böyle davranan personel oluyor malesef. Fakat O'nun mazereti sizinkinden daha gecerli. Düsünsenize giris cikiclardan sorumlu oldugu bir noktada birisi elini kolunu sallayip iceri giriyor. Belki de sizin bu sekilde girmeniz süphelendirdi O'nu. Kimliginizi sordugu ilk anda göstermeniz en dogrusu olurdu.

Emniyet amiri de personelim isinin geregini yapiyor diyecegine bunun hesabini sorarim diyor. Yarin kimsenin sana kimlik sormamasini söyleyecegim diyor. Dogrusu ve olmasi gereken "ne olursa olsun kimligini göstermeden hic kimse iceri alinmayacak" diyecegine.

O mekan onun sahsina degil ünvanina ait ve o mekanin korunmasindan güvenliginden bizzat kendisi sorumlu. Malesef bu mekanlar terör acisindan yüksek riskli mekanlar. Bunu asla sahsiniza yönelik söylemiyorum ama bu "sana kimse kimlik soramaz " davranisi bence cok büyük bir güvenlik acigi. Orada sadece kendisi ve ailesi yasamiyor. Sikayet etmekle haksiz oldugunuzu bildiginiz icin acaba söylemesemiydim diye vicdan azabi cekiyorsunuz. Üslubu ne olursa olsun kimliginizi gösterip orada bulunma amacinizi söyleseydiniz o memura olay bu noktaya gelmezdi. Her seyi söylemenin bir adabi var diyorsunuz madem. Ha diyelim ki ayni üslupta devam ediyor, o memura denk geldiginiz her defasinda daha sormadan kimliginizi cikarirdiniz. Mutlaka davranisiyla tarziyla gerekli kisilerin dikkatini cekiyordur. Ki baska yerden bulundugunuz yere gönderilmis.

Bir arkadas yazmis magazaya girmiyorsunuz diye. Katiliyorum. Ben kendi adima böyle bir tartismanin icinde olmaktan rahatsiz olurdum. Kendi babam emniyet amiri olsa ve yeni gelip beni ilk kez gören bir memur kimligimi sorsa sadece cikarip gösterirdim. heralde.

Ben bu ulkuye vergımı aslanlar gıbı verıyosam karsımdakı ınsana saygıda kusur etmıyorsam herkez haddını bılıcek bu polıste olsa savcıda olsa memurda olsa boyledır

Öncelikle herkez değil herkes yazmak istediniz sanırım...
Görevli olduğu polis evine giren, 'off puff' yaparak ve de söylediği gereksiz sözlerle ve yaptığı küstah hareketlerle zorlaştırarak tepki veren ziyaretçiye karşı gayet kibar şekilde devam etmiş görevli memur.
Herkes vergisini vermek zorundadır zaten... Bu bir meziyet değildir.
Konu sahibinin biraz olsun haklı olduğu tek nokta yok, o da bunun farkında ki önceleri sert yazarken birden bire yumuşadı tavrı gördüğü tepki karşısında... :19:

Anladığım kadarıyla polis evine kimlik göstermeden girebiliyor olmanın verdiği haz ile kendinizi bu duruma biraz fazla kaptırmışsınız. Görevli memura verdiğiniz cevap yanlış olmuş. Sonuçta sizi tanımak zorunda değiller ve bütün ekibe fotoğrafınızı gösterip "bu fotoğrafa iyi bakın, geldiğinde mutlaka tanıyın, kimlik sormayın" diyemezler.
Buraya yazdığınıza göre iyi niyetinize de inanıyorum fakat yanlış yaptığınız da aşikar. Bence siz "off" şeklinde bir tepki vermeseydiniz böyle olmazdı.
Gidip anlatmanız konusunda da bir şey diyemeyeceğim. Sanırım, eğer müdürün kulağına gider de yanlış anlatılırsa, ilk benden duymuş olsun mantığı ile hareket ettiniz. Ki birçok insan öyle bir durumda, ikilemde kalırdı. Yanlışlığı doğruluğu kişiden kişiye değişir.

Ki unutmamalı, olaylara sonradan daha mantıklı bakabiliriz ama olay içerisindeyken, anın verdiği telaşla, yanlış kararlar da alabilmekteyiz.

ceza almıştım, ceza sürem doldu şimdi yazabiliyorum..Hakkımda kim ne düşünmek istiyorsa düşünsün, bir taakım arkadaşların kötü söz söylemesiyle öyle olmuyorum...çok şükür terbiyem de yerinde ahlakım da...bazı üyeler benim burada sert yorum aldığım için hatamı anladığımı idda ediyor; ama şunu unutmayin ben buraya başta konumu yazarken pişmandım, davranışım çocukçaydı...her neyse ben konuyu hallettim, gittim özür diledim..özürüm kabul edildi hatta bayan da benden özür diledi, tartışmanın gerçekleştiği gün bir konuda canı sıkıldığını ve bu yüzden de bana öyle davrandığını söyledi. Mehmet bey, hanfendiye sadece bundan sonra benden kimlik sormamasını söyledi,yani işinden falan olmadı çok şükür..ben hellalik istedim ve aldım da..ama burda bana ağır ithamlarda bulunan kişilere hakkımı asla helal etmiyorum..kimseye düşmez benim ahlakımı sorgulamaya, kaldı ki bir konudan nasıl birini bu kadar eleştirirsiniz o da muamma...Her neyse olumlu-olumsuz herkese teşekkür ediyorum..lütfen artık üstüme gelmeyin, konu kapandı artık...

bızde kımlıkle bıyerlere gırıp cıkıyoruz.2dk once cıksam bıle 3.dakıka yıne kımlık gosterıyorum guleryuzle.kı kımlık gosterdıgım kısıler esımın altında calısanlar ve muhtemelen benı tanıyorlarda.onlara fırsat vermeden ben cıkarır gosterırırım zor ıs degıl.herkes ısını yapıyor orda.dıyelımkı ben gostermedım oda sormadı tanıdıgı ıcın.baska ust duzey gorevlı gordu.tanıyorum lafını anlarmı sızce.baskalırının ısıyle oynamak yada fırca yemesını saglamak bana gore degıl sanırım sıze gore.ayrıca gırıs hakkınız olmayan yere gırmeye baslayınca ınsanlarda kıbar davranınca kendınızı ne zannettınızkı.cok ayıp ve kotu davranıs sergılemıssınız.bırakın ogretmensınız bızler kocamız kardesımız orda calıstıgı halde oyle davranmıyoruz.ınanın okuyunca cok sınırlendım gıdın sız ozur dıleyın yaptıgınız hatayı duzeltın kul hakkı olmasın ustunuzde.benım yorumum bu herkes kendıne yakısanı yapmalı dıyorum ne yapacagınıza sız karar verın artık

ben anlatamıyorum sanırım..utku sorun benden kimlik isteyip istememesi değildi ki..ben 1 ay boyunca kimse benden kimlik sormadığı için içeriye dalınca bayanın sert müdahelesiyle karşılaştım. size polis memuru gayet saygılı davranmış eğer bana da kimliğini verebilir misin deseydi ben zaten çıkarırdım ki..olay bana bağırması..

Bakın siz orada tanınmanız muhtemel olduğunuz halde kimlik göstermişsiniz duyarlı olmalıyız herkesin işine. Benim eşim bile sivilken resmi kuruma giriyorsa kimliğini yeri gelince gösterir. Herkes çok yakın davrandı diye polisler ilgi gösterdi diye 1 kişi sizi tanımadıysa sanatçı kaprisi yapmaya gerek yok :)

sanatçı kaprisimi mi:) güldürmeyin Allah aşkına..evet beni tanımak zorunda değil ama tanımadığı bir insana da kalkıp kimse bağıramaz!!

gerçekten sizi çok ayıpladım yaptığınız resmen kapris adamın kızına özel ders veriyo olmanız oraya elinizi kolonuzu sallya sallaya girebileceğinizi görevini yapmaya çalışan birinede of puf etmenizi gerektirmez bayan etkiye tepki göstermiş ve sizin tahrikiniz dolayısıyla son derece haklı üstüne üslük bide gidip şikayet etmişsiniz bu nasıl bi ego anlamadım yani bayana birşey olmasa bile en azından azar işitir canı sıkılır ve hiç yoktan kul hakkına girmiş olursunuz.Afedersinizde ben yakıştıramadım.

elimi kolumu sallayarak girmem benim hatam değil oradaki polis memurların daha önceden bana kimlik sormamaları yüzündendi.. ayrıca konu kimlik değil konu daha ben "offfffffffffffffffffffffffffffffffffff" demeden bayanın bana sertçe müdahale etmesi!!

Hem ilk 'laubali' cevabınızla, hemde anlatmakta hatalısınız.
Özel ders öğretmeni olmanız koca bir kurumdaki herkesin sizi tanıyacağı anlamına gelmiyor.
Kaldıki kimlik göstermek meşakatli bir iş olmasa gerek en fazla 1,2 fermuar açılır topu topu 25 gr olan celatinle kaplanmış bir kağıt gösterilir.
Bunun için ''offfff'' derseniz karşınızdaki görevlide size ''offfff'' demek hakkına sahibtir.
Sonuçta saygı hakedilir.
Eğer bu durumdan ki hiç sanmıyorum, sırf çocuğuna özen göstermeniz için size mutlu gülücükler saçan nazik emniyet müdürümüz o kızı kovarsa(ki tam geçerli bir mazaret belirtmeden memuru işinden edemezsin) vebali sizin üzerinizdedir.
Saygılarımlar:42:

ilk laubaliliği ben değil kendisi bana bağırmasıyla başladı..ben içeri girerken sağıma soluma bakmasızın aşağıya iniyorum o da bir anda bana sert müdahele etti neye uğradığımı şaşırdım..olay ben daha "of" demeden başladı..bayan güzelce kimliğini ver deseydi, veriridim ama kaşlarını çatması, bana bağırarak konuşması beni çileden çıkarttı bende ofladım. vebal kalmadı ben hakkımı helal ettirdim...

kadın işini yapmış yapması gerekeni yapmış herhangi bi problemde sorun yaşamamak için kimliginizi istemiş szde degişik bi şekilde cvp vermişsiniz birde gidip adama söylemişsiniz

işini yapıyor diye bana bağırmaya hakkı yok!

sen ne terbiyesiz küstah bişeymişsin ya.orda görevini yapan insanı ne hakla şikayet edersin.emniyet müdürünün çocuğuna ders veriyosun diye kendini adamın çocuğu falan mı sandın?bu ne şımarıklık ya insan biraz duracağı yeri bilir.şimdi o işinden olsa senin hiç mi vicdanın acımayacak..hayret bişey ya yine sinirlendim akşam akşam.

ikinci kez ceza almamak için zor tutuyorum kendimi..sen önce yazdıklarına bak zaten ceza almışsın. seni Allaha havale ediyorum..

sanki herkes dört dörtlük, kimse hata yapmıyor..vay be ne kadar mükemmel insanlarsınız (bazı üyeler için
Her insan hata yapar, önemli olan kişinin hatasını anlayıp,telafi etmesi. Nitekim ben hatamı telafi ettim..ama ya sizler?? kırdığınız kalbi, hiç tanımadığınız kişiye bu kadar sert yorum yazmak ne kadar doğru? beni tanımıyorsunuz bile bir konumla ne terbiyem kaldı ne egom ne de küstahlığım..ben zaten hata yaptığımı belirttim bende insanım etten, kemikten. benim de duygularım var..hata yapmak insana mahsus değil mi? benim amacım bana yol göstermenizdi, aşağılamanız değil..neyse Allah büyük, bazı üyeleri allaha havale ediyorum...

Back
X