• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anlayışsız eşim ve çaresizliğim

Yok 9 aydir evliymis. Yeni evli diye gaza gelip kahvaltıya sürekli kizartma, börek falan yapiyorsa 9 ayda illa kari-koca kilo almışlardır 😀
Neyse şimdi yesinler icsinler çocuk doğunca o boreklere,kizarmalara zaman olmaz nasılsa:) İlk 3 ay insan vakitsizlikten ambale oluyor ama sonra alışıyorsun:)
Hı tamam ben yanlış anladım hamilelikten dolayı dediğinizi zannettim pardon.
Valla ben de çok kilo aldım işte bu ara pek bir şey yiyemeyince vermeye başladım da bakalım :D

Ben ekmek dahi yiyemiyordum mutfağa adım bile atmadım bulantım geçene kadar kızımın yemeklerin eşim veya kayınvalidem yaptı ..mutfağa değil salono koyuyorlardı asla giremiyordum..eşimle yeni evliydik üstelik ise yeni girmisyi zor bir iş ..buna rağmen sürekli sabretti ..evde berbat haldeydi yataktan çıkamiyordum benim gebeliklerim inanılmaz zor geçer ve 36. Haftayı tamamlamadan bebekler içimden cikmak ister 2 Side öyle oldu doktor üçüncüsü düşünürsen daha zor olacak dedi hatta erken yaparsan ölüm riskin yüksek dedi..yani demem o ki her hamilelik farklı eşin cahilin teki annesinin ağzıyla konuşuyor kendisi kaç kere hamile kalmış...eğer normal bir gebelik gecirseydim çok çocuğumun olmasını isterdim ama şimdi 2 de durdum 3. Yu ilerde sağlığım aşırı iyi olursa maddi manevi sıkıntım olmazsa belki dusunurum

Cok alistirmissiniz. Kalksin bir isin ucundan tutsun da ev temiz olsun madem. Hizmetci misiniz siz ? Hem de hamilesiniz. Kendileri grip olsa yatak dosek yatarlar Bir de hamilelikle ilgili konusmuyorlar mi cildiriyorum.
Bu laflarin uzerine kendinizi kanitlamak icin daha fazla caba sarf edip aman ev temiz olsun uc dort cesit yemek yapayim diye dusunurseniz esiniz amacima ulasmis olur. Yaptiklarinizi da yapmayin. Kiymetinizi anlasin.

Herşeyi dört dörtlük yaparak bastan hata yapmışsınız zaten. Hergün süper kahvaltı yapılmaz, hergün ev misafir gelecek gibi tertemiz olmaz. Bunun için hamile olmaya gerek yok, eşinizi kötü alıştırmışsınız. Beğenmiyorsa kendisi yapsın

Eşinizin bir problemi mi var? Allah korusun eli ayağı mı yok mesela?? Kendi dolaptan atıştırmalık bir şeyler bulup eve bir süpürge açamıyor mu?
Hamileliğimde 25.haftaya geldim ve başlarda haftada 1 süpürdüğüm evi şimdi bu sıcaklarda bu ağırlıkla hiç süpüremiyorum. Ama paşa soyundan olmadığının farkında olan eşim evi temizliyor, hatta bugun aksam yemeğini o yapacak (başta o da yapmıyordu, alıştırdım.)
Kısacası bunların sadece sizin göreviniz olmadıgını hatırlatın. Ne ala ya, hem bebeğimi taşısın hem işe gitsin hem ev bal dök yala olsun hem de çeşit çeşit yemek koyulsun önüme.
Altta kalmayın lütfen, sakin bir şekilde artık ortak iş yapmanız gerektiğini ; aksi takdirde hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını söyleyin.

Bence baştan çok yanlış alıştırıyorsunuz ya
Dört dörtlük olana bi ödül yok bildiğim kadarıyla
Bi de yapamadığınız ilk anda laf yiyorsunuz

Ayrıca bu adam neye hoşgörülü olmuş onu da anlamadım
Şu an 9 haftalıksınız
Zaten anlayana kadar 5 haftalık oluyor
Altı üstü 4 hafta mı idare etmiş sizi?
Yorulmuştur yazık
Ne anlayışlı adam 😒

Kusura bakma ama suç tamamen sende. Tamamen. Bu "en iyi geliiin beniiim, en iyi serviis ben yaparim pasam, askiiim herseyiim" havasindan tüm cici gelinler çiksa keske. Adamlara sifir sorumluluk veriyorsunuz, sonra "aa niye anlayisli degil" diye yakiniliyor. Ee bende pasa hayati yasasaydim, bende o ayni lüks hayatin devamini isterdim.

Kendinizi sevin, gerçekten diyorum. Kendinize saygi duyun ki karsidakide duysun. O niye sana çesit çesit kahvalti hazirlamiyor? Herkes çalisiyor. Yani yurtdisinda yasiyorum ve kimse burda ise gitmeden önce kizartmali ne bilim neli kahvalti yemiyor. Gayet herkes kendine ekmek arasi yapip çikiyor gidiyor.

Simde eline firsat geçti. Artik evin düzenini degistirmen lazim ve yavastan ona sorumluluk vermen lazim. Arada o bulasiklari makineye atsin, camasir makinesini bosaltsin,.. Öyle giderek hafta sonlari o evi süpürsü yada bir yemek yapsin. Aksam yemegi içinde kaç çesit yemek yapma. Arada disardan yemek getirt,..

Iyice anlamasi için gerekirse grev yap ve hiiiçbirseye eline sürme. "Bisey yapamaz, beceremez" dedigin adam bak gör nasil kendi çamasirlarini makineye atiyor, gömleklerini ütülüyor.

Merhaba kızlar 9 aylık evliyim ve 9 haftalık hamileyim. Yaşımın ileri olmasından mı bilmiyorum 6. Haftadan bugüne kadar hep bulantı tansiyon düşüklüğü birşey yiyememe gibi sorunlar yaşadım. Sürekli yorgun halsiz uykulu hissediyordum ve bu süre de 2 güne bir supurdugum ev 1 haftaya çıktı. Sabah çeşit çeşit kahvaltı hazırlarken artık sadece tek çeşit yani yumurta ekmek çay domates salatalık yada patates kızartması yapıyordum onda bile zor ayakta duruyordum eşim yiyip ise gidiyordu ben yemiyordum pişirirken bile bulamıyordum. Neyse bu günler böyle geçti eşim hep anlayışlı görünüyordu.
Dün ne olduysa patates kızarttim adam söylenmeye başladı her gün patates ev pis şöyle böyle o an başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Odaya geçtim ağladım sonra hiç konuşmadım. O işe gidince de mesaj attım şimdiye kadar ne zaman evi pis gördün ne zaman tek çeşit kahvaltı yaptın vs gibi tabi hiç birini inkar etmedi ama bişey de demedi o öyle söyleyince ben tamam aşkım yarın da istediğini yaparım sen haklisin diycekmisim ama ben hep cevap veriyomusum susmuyomusum ondan sorun cikiyomus. Sabah da gelmiş hiç bişey olmamış gibi sarılmaya çalışıyor ittim dünkü olayı hatırlattım abartiyorsun herkes hamile oluyor senin gibi yapmıyor demez mi iyice cinim çıktı. 2 haftadır is arıyor stresli farkındayım bugün işinde son günü ama cezasını neden ben çekiyorum
aaaa birde iki haftadır evde...elli ayağı tutuyor dimi?? hiç yataktan kalkma..o hazırlasın kahvaltıyı bi zahmet..temizliğide kendisi yapsın😡

Ne demek bulantıyla patates kızartmak? Nasıl dayanıyorsun o kokuya. Adama bak ya birde patatesi begenmıyor. Ayrıca kac tane hamile kadın görmüşte herkes hamile ama senin gibi degil diyebiliyor. Hata cidden sende neden ugrasıyorsun her sabah kızartmayla? Hergün menün belli olsun koy yumurtayı suya haslansın tamamdır. Bulantıyla patates kızart temızlıgıyle ugras birde beyefendi begenmesin yazık canına

Eşinizin bir problemi mi var? Allah korusun eli ayağı mı yok mesela?? Kendi dolaptan atıştırmalık bir şeyler bulup eve bir süpürge açamıyor mu?
Hamileliğimde 25.haftaya geldim ve başlarda haftada 1 süpürdüğüm evi şimdi bu sıcaklarda bu ağırlıkla hiç süpüremiyorum. Ama paşa soyundan olmadığının farkında olan eşim evi temizliyor, hatta bugun aksam yemeğini o yapacak (başta o da yapmıyordu, alıştırdım.)
Kısacası bunların sadece sizin göreviniz olmadıgını hatırlatın. Ne ala ya, hem bebeğimi taşısın hem işe gitsin hem ev bal dök yala olsun hem de çeşit çeşit yemek koyulsun önüme.
Altta kalmayın lütfen, sakin bir şekilde artık ortak iş yapmanız gerektiğini ; aksi takdirde hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını söyleyin.
Tembellik bencillik ve merhametsizlik hastaligi olabilir.

Siz yine iyisiniz, pek cok sey hala geliyor elinizden. Ben mutfaga giremiyorum zaten, temizlik de hak getire... Birkac hafta daha sikacaklar dislerini, yapacak bir sey yok.. siz de artik hic yapamiyorum diyip bikac hafta tamamen birakma ozgurlugune sahipsiniz bence.. cok da zorlanmanin alemi yok, gordugunuz muamele karsinizda. Su an o sizi dusunmemis, ayip etmis, kendinizi bunun icin uzmeyin, ac kalacak edecek diye de dusunmeyin 🌻🌻🌻

Her sabah patates kızartıp üzerine temizlemek benim için cok uç birsey mesela .Hem sağlıksız diye yapmam hem de canıma yazık .Bu arada hamile falan da değilim . Kendinize böyle şeyleri görev edinmeyin . Görev paylaşımı yapin en azından oturun ,konuşun olmadi başka yöntemler izleyin .

Her sabah patates kızartıp üzerine temizlemek benim için cok uç birsey mesela .Hem sağlıksız diye yapmam hem de canıma yazık .Bu arada hamile falan da değilim . Kendinize böyle şeyleri görev edinmeyin . Görev paylaşımı yapin en azından oturun ,konuşun olmadi başka yöntemler izleyin .
Çok kısa ni süredir hamileyim
2 yıllık evliyim nerdeyse
Bizim evde ne zaman patates kızardı inan bilmiyorum

Ben 9 ay boyunca kustum doğuma giderken bile evden kusup çıktım.
Dogum yaparken bile midem bulandı ilaçla durdurdular.
Yani sadece siz değilsiniz ben gibi olsanız terör estirecek demek ki eşiniz.

Merhaba kızlar 9 aylık evliyim ve 9 haftalık hamileyim. Yaşımın ileri olmasından mı bilmiyorum 6. Haftadan bugüne kadar hep bulantı tansiyon düşüklüğü birşey yiyememe gibi sorunlar yaşadım. Sürekli yorgun halsiz uykulu hissediyordum ve bu süre de 2 güne bir supurdugum ev 1 haftaya çıktı. Sabah çeşit çeşit kahvaltı hazırlarken artık sadece tek çeşit yani yumurta ekmek çay domates salatalık yada patates kızartması yapıyordum onda bile zor ayakta duruyordum eşim yiyip ise gidiyordu ben yemiyordum pişirirken bile bulamıyordum. Neyse bu günler böyle geçti eşim hep anlayışlı görünüyordu.
Dün ne olduysa patates kızarttim adam söylenmeye başladı her gün patates ev pis şöyle böyle o an başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Odaya geçtim ağladım sonra hiç konuşmadım. O işe gidince de mesaj attım şimdiye kadar ne zaman evi pis gördün ne zaman tek çeşit kahvaltı yaptın vs gibi tabi hiç birini inkar etmedi ama bişey de demedi o öyle söyleyince ben tamam aşkım yarın da istediğini yaparım sen haklisin diycekmisim ama ben hep cevap veriyomusum susmuyomusum ondan sorun cikiyomus. Sabah da gelmiş hiç bişey olmamış gibi sarılmaya çalışıyor ittim dünkü olayı hatırlattım abartiyorsun herkes hamile oluyor senin gibi yapmıyor demez mi iyice cinim çıktı. 2 haftadır is arıyor stresli farkındayım bugün işinde son günü ama cezasını neden ben çekiyorum

Kocaman adam, beğenmiyorsa kendi kahvaltısını kendinizi hazırlasın o zaman. Bi de diyecekmişim ki “tamam aşkım, yarın da senin istediğin gibi yaparım” oldu, başka derdim yok çünkü.

Siz nasıl yüz veriyorsunuz bu adamlara ya. Adam da demek istemiyorum, genel olarak insanlara.

Çok kısa ni süredir hamileyim
2 yıllık evliyim nerdeyse
Bizim evde ne zaman patates kızardı inan bilmiyorum
Yani bende 1.5 yıllık evliyim . Gecen yaz kızartma yapmıştım karışık, soslu . O da ilk ve son oldu sanirim :) fırına ya da actfya atarım en kotu . Begenmiyorsa kendi hazırlar kahvaltıyı sizde afiyetle yersiniz konu sahibi . Eşim erken gidiyor ise ikimize de hazırlıyor birşeyler kalkınca bende ilave yapıyorum . Ev işleri ikimizin de görevi ben çalışmıyor olsam bile. Sorununuz kayınvalide ile alakalı . Dur demenin zamanı gelmiş de geciyor bile.

İlk 3 ay çok zor geçiyormuş sonrasını bilmiyorum umarım azalır.

Her hamile böyle geçirmiyor derken nerden biliyormuş.

son 1 aydır yatağımdan kalkamıyorum desem yeridir yemek bile yapamıyorum nabzım 170 e çıkıyor başım dönüyor uyku hali bulantı hepsini yaşıyorum.

Güzel kokan sabunun kokusundan bile tiksinmeye başladım.
Eşim yardım ediyor herşeye sağolsun.
Bence burda yazılanları gösterin haline şükretsi daha ne bekliyor.

Eşim bana kızartma yapayım diye yalvarır
Belki 2 hafta ya da ayda 1 yaparım.
Sızınkı bulmuş bunuyor😄

Ama suç bence tamamen siz de !
Eşinin annesi gece kızartmalarına bile alıştırmıştı
Ama ben hep dışarıdan isteyince adam en sevilmeyen sebze yemeğine bile razı şimdi.
Günlük yemek yaparım ve genellikle hergun sebze olur evde. Isteyen yer istemeyen yemez, buna 5,5 yaşındaki kızım da dahil!
Evde kimseye özel yemek yapılmaz.

Lütfen bu kadar alıştırmayın nankör erkekleri
Evet çoğunluğu nankör bana gore.
Yap yap ve 1 kez yapma görsünler, hemen yapmadın olur Çünkü.

Ben hamileydim 8. Hafta bulantılarım başladı, evde elime hiçbişi sürmedim . Doğuma kadar bulantı yaşadım. Eşim derdi hep " sen hasta degil hamılesın" diye.

Kardeşim o bulantı var ya ancak çeken bilir.
Insan odadan tiksinir mi? Ben yatak odası, banyo, mutfak... her yerden tiksindim.
Erkekler çeksin bakalım nasıl bir duygu o iğrenç geçmeyen bulantıyı!

Yüz vermeyin
Açık ve net!!!

Son düzenleme:
Back
X