• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anlayışsız eşim ve çaresizliğim

Hamile degilim ama kızartma deyince buradan benim bile tansiyonum oynadi valla yazik size. Dogra, kurula, bu sicakta pisir bir de her yere sicrayan yaglari temizle🥵 yapma arkadasim cok icine sinmezse at firina ya da koy suya haslansin. Isim gucum yokken bile kizartma yapmam siz bir de icim bulana bulana yaptim diyorsunuz daha neler.

Eşim bana kızartma yapayım diye yalvarır
Belki 2 hafta ya da ayda 1 yaparım.
Sızınkı bulmuş bunuyor😄

Ama suç bence tamamen siz de !
Eşinin annesi gece kızartmalarına bile alıştırmıştı
Ama ben hep dışarıdan isteyince adam en sevilmeyen sebze yemeğine bile razı şimdi.
Günlük yemek yaparım ve genellikle hergun sebze olur evde. Isteyen yer istemeyen yemez, buna 5,5 yaşındaki kızım da dahil!
Evde kimseye özel yemek yapılmaz.

Lütfen bu kadar alıştırmayın nankör erkekleri
Evet çoğunluğu nankör bana gore.
Yap yap ve 1 kez yapma görsünler, hemen yapmadın olur Çünkü.

Ben hamileydim 8. Hafta bulantılarım başladı, evde elime hiçbişi sürmedim . Doğuma kadar bulantı yaşadım. Eşim derdi hep " sen hasta degil hamılesın" diye.

Kardeşim o bulantı var ya ancak çeken bilir.
Insan odadan tiksinir mi? Ben yatak odası, banyo, mutfak... her yerden tiksindim.
Erkekler çeksin bakalım nasıl bir duygu o iğrenç geçmeyen bulantıyı!

Yüz vermeyin
Açık ve net!!!
Ay tam yasadiklarimi yazmissiniz, insan odadan tiksinir!! Sonra sinirleri bozulur oturur aglar, disari cikip hava alayim iyi gelir der de sicaktan gunesten doktor yasaklamistir onu da yapamaz 🤦🏻‍♀️ Allah tum hamilelere kolaylik verson, etrafindaki insanlara da anlayis! Amin 🙌

Temiz ev, cesitli kahvalti istiyorsa evlenmek yerine bi hizmetci tutabilirdi.
Ama hizmetciyi koynuna alamazdi, baba da olamazdi haliyle.
Cok yüz vermişsin

Eşinizin anlayış göstereceği bir durum mu var ortada anlamadım anlayışlı görünüyordu demişsiniz? Zaten beyimize kahvaltısını hazırlamaya devam etmişsiniz, her sabah Van kahvaltısı mı istiyor nedir? 2,5 senedir evliyiz, eşimin çeşit çeşit kahvaltı sofrası ikiyi üçü geçmez onu da beraber hazırlamışızdır. Hele ev pis demesine ne demeli? Pisse temizleyiversin sadece siz mi kirletiyorsunuz o evi? Kötü alıştırmışsınız geçmiş olsun. İnşallah bebeğin bakımını paylaşır.

Yahu neden patates kızartıp duruyorsunuz?

Dışarıdan en çok sipariş edilen yiyecek kendisi, neden çünkü pis iş. Topraklı patatesleri 2 saat soy, devamlı yanmasın diye takip et ama en kötüsü sonraki temizlik.

Koyun yumurtayı haşlamaya, sürün önüne hazır kahvaltı tepsisi, bitti gitti.

Pek çok otelde kahvaltıda hiç kızartma yok, hep hazır şeyleri koyuyorlar. Onların paralı ahçıları uğraşmazken siz niye hamile halinizle uğraşıyorsunuz?

Yine gördük ki “saçını süpürge etmek” bir işe yaramıyor. Size önerim elinizi işlerden çekin, sağlığınıza bakın.

Zira iki gün sonra yoğun tempodan çöküp kaldığınızda “patitisssim nerdeeee” diyecek, elinizde kalır bu sefer. Aman diyeyim.

Şımarıklığın ilacı işe sürmektir, iş yapacak ki kıymetinizi bilecek. İki gün şikayet eder, üçüncü gün susar.

Evet herkes hamile oluyor ve sizin gibi yapmiyor :)
Mesela ben 😄8 aydir kahvalti hazirlamiyorum ev hic supurmedim sofra toplamadim camasir sermedim.. haftada bir esim süpürür evi diger islerde onundur..
Siz baya o halinizle birde is yapiyorsunuz..

gecenlerde sabah firina gittiginde kahvaltiliklari masaya koydum diye sevinmisti adam 😄
Normalde tabii ki yaparım ama yapamiyorum gücüm yok zor bir gebelik geciriyorum esimde görüyor.. hala benden is beklese vicdansizlik olurdu.. esiniz cok anlayissiz

Annesi paşa gibi büyütmüş oğlunu bir dedigini iki etmemiş her şeyi beğenmiyor seçiyor ben erkeğim mantığında
İşte bu yüzden kadınlar da okuyup meslek edinmeli ve çalışmalı; yoksa erkek “bu evi ben besliyorum, sen de ne istersem yaacaksın” kafasında oluyor. Tabi burada erkek annesinin de suçu büyük, ama ne yazık ki bizim kültürde durum bu!

En başından beri çeşit çeşit kahvaltı hazırladığınız için zoruna gitmiştir paşanın! İki yumurta kıramayacak herifler böyle hizmet görüyor ya, deliriyorum! Yapmayın, yapamıyorum deyin geçin. Çok aç kalıyorsa gitsin dışarıda yesin.

Merhaba kızlar 9 aylık evliyim ve 9 haftalık hamileyim. Yaşımın ileri olmasından mı bilmiyorum 6. Haftadan bugüne kadar hep bulantı tansiyon düşüklüğü birşey yiyememe gibi sorunlar yaşadım. Sürekli yorgun halsiz uykulu hissediyordum ve bu süre de 2 güne bir supurdugum ev 1 haftaya çıktı. Sabah çeşit çeşit kahvaltı hazırlarken artık sadece tek çeşit yani yumurta ekmek çay domates salatalık yada patates kızartması yapıyordum onda bile zor ayakta duruyordum eşim yiyip ise gidiyordu ben yemiyordum pişirirken bile bulamıyordum. Neyse bu günler böyle geçti eşim hep anlayışlı görünüyordu.
Dün ne olduysa patates kızarttim adam söylenmeye başladı her gün patates ev pis şöyle böyle o an başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Odaya geçtim ağladım sonra hiç konuşmadım. O işe gidince de mesaj attım şimdiye kadar ne zaman evi pis gördün ne zaman tek çeşit kahvaltı yaptın vs gibi tabi hiç birini inkar etmedi ama bişey de demedi o öyle söyleyince ben tamam aşkım yarın da istediğini yaparım sen haklisin diycekmisim ama ben hep cevap veriyomusum susmuyomusum ondan sorun cikiyomus. Sabah da gelmiş hiç bişey olmamış gibi sarılmaya çalışıyor ittim dünkü olayı hatırlattım abartiyorsun herkes hamile oluyor senin gibi yapmıyor demez mi iyice cinim çıktı. 2 haftadır is arıyor stresli farkındayım bugün işinde son günü ama cezasını neden ben çekiyorum
Esin doğru söylüyor herkes hamile senden daha beter oluyor! valla yapmayın böyle nankör adama yaşamayan bilemez yine patatesini kızartıp önüne koyuyormussunuz ben evde çocuk olmasına rağmen dışarı çıkıp yemek yediridigimi bilirim evde bulantidan pisiremedigim için yaşamayan anlamaz sizde böyle konuşmasına musade etmeyin bu uzar gider cocuk doğduktan sonra kendini saldina kadar.

Merhaba kızlar 9 aylık evliyim ve 9 haftalık hamileyim. Yaşımın ileri olmasından mı bilmiyorum 6. Haftadan bugüne kadar hep bulantı tansiyon düşüklüğü birşey yiyememe gibi sorunlar yaşadım. Sürekli yorgun halsiz uykulu hissediyordum ve bu süre de 2 güne bir supurdugum ev 1 haftaya çıktı. Sabah çeşit çeşit kahvaltı hazırlarken artık sadece tek çeşit yani yumurta ekmek çay domates salatalık yada patates kızartması yapıyordum onda bile zor ayakta duruyordum eşim yiyip ise gidiyordu ben yemiyordum pişirirken bile bulamıyordum. Neyse bu günler böyle geçti eşim hep anlayışlı görünüyordu.
Dün ne olduysa patates kızarttim adam söylenmeye başladı her gün patates ev pis şöyle böyle o an başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Odaya geçtim ağladım sonra hiç konuşmadım. O işe gidince de mesaj attım şimdiye kadar ne zaman evi pis gördün ne zaman tek çeşit kahvaltı yaptın vs gibi tabi hiç birini inkar etmedi ama bişey de demedi o öyle söyleyince ben tamam aşkım yarın da istediğini yaparım sen haklisin diycekmisim ama ben hep cevap veriyomusum susmuyomusum ondan sorun cikiyomus. Sabah da gelmiş hiç bişey olmamış gibi sarılmaya çalışıyor ittim dünkü olayı hatırlattım abartiyorsun herkes hamile oluyor senin gibi yapmıyor demez mi iyice cinim çıktı. 2 haftadır is arıyor stresli farkındayım bugün işinde son günü ama cezasını neden ben çekiyorum
Biz de tüp bebek yaptırdık. Daha hamile kalmadan başladı benim yatmalarım. Sonra hamile olduğumu öğrendik kanamalar derken full yatış önerdi doktorum. 3.ayımdayım hala süpürgeyi elime almış değilim. Annemde kaldım 1 ay zaten eşim başının çaresine baktı. İlk zamanlar yemekleri beceremese de yaptı birşeyler. Biraz kem küm ediyor ama hiç iş yapmamış biri için normal diyorum. 30 yıllık hayatında ilk defa ev işi yapıyor. Hiiç alınmayın ve yatmaya devam edin. Gerekirse doktorunuzla konuşun sert bir şekilde eşinizi uyarsın. Mecbur yola gelecekler laf ederse de verin cevabınızı

Bundan vardı bende. Birde anasına batırmaya çalışanından. "Çocuğun arkasına saklanma" derdi. Bende çocuğunu bile göremeden elvedaag dedim kendisine. Hayat birilerine adanacak kadar kıymetsiz değil.

Evet herkes hamile.abartmamak lazım.

Ama herkes kocanizin hiç biseyi.
Siz ise onun karisisiniz.
Yardımcı olması gerekiyor
Alsın eline kendi yapsın .
Üstelik evde oturuyormus niye sizden bekliyor yapsın

Kac tane hamile kadın görmüs ki bu adam dan dun konuşuyor.

Her kadin fakli yasar ki o dönemi.

O eşinize gelecekten sesleniyorum... 6_7 sene de geçse, çocuk öncesi dönemin düzenini n..h görür bir daha :KK49: Titiz olan benden eser kalmadı :temizlik: Adım atmaya yerimiz olsa ne mutlu bize :ıslık:

Herkes hamile senin gibi yapmıyor diyen eşin keşke beni görseydi.yiyememekle beraber hazırlayamadım da.eşim yardımcı oldu yada dışardan söyledim.çok zordu.ve üç ayda değil doğurana kdar kustum sadece 4.ayımdan sonra ayda 2..3 keze düştü.6 kilo aldım kusmaktan.

Back
X