Anlayışsız ve bencil kocalar

gale77

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2012
81
7
48
İstanbul
Evliliğimiz boyunca (3 yıllık evliyiz) hep alttan alan taraf ben oldum. Gerekli gereksiz küsen uzaklaşan barışmak için tek bi adım bile atmayanda anlaşıldığı üzere eşim oldu hep. Durum şu. Benim eşim kısaca iyi gün dostu oldu hep bana. Ama bişeyler ters gittiğinde örneğin hastalandığımda ya da çocuğumuzun hastalığında ya da gün içerisinde bişeyler kötü gittiğinde oturup paylaşamadım hiç derdimi. O hep iyi gün dostuydu çünkü. Kötü günlerde destek olmadı hiçbir zaman bana. Olumsuz bişey olduğunda ya benle gereksiz yere kavga eder ya küser ya da alır başını başka odaya gidip kapıyı üzerime kapar. Sizce böyle bi erkek karısını seviyor olabilirmi?? Evlilik benim için paylaşmaktır. İyi günde kötü günde... Ama biz başaramadık sanırım.. Karşıma alıp defalarca konuşmayı denedim ama olmadı bi türlü anlamadı... Bu evlilik çocuk için yürümeli diyorum sadece.. Bu kadar bencil ve kendini rahatını düşünen bi erkek sizin hayatınızda olsaydı nasıl bi yol izlerdiniz???

seviyor yada sevmiyorrr onu bilemem ama evlilik psikoljisine, aile olmaya, baba olmaya alışması uzun zaman alıcak sanırım, belki de yetişme tarzı veyahut kendi aile düzenide böyle mi?

Eğer benim başıma böyle bir şey gelseydi çeşitli yolu denerdim.
Nazikçe anlatmayı, kavga etmeyi.. Ama en etkili olacağını düşündüğüm yol "ne alıyorsam onu verirdim"...
İlgisiz davranıyorsa ilgisiz davranırdım, onun yaptığı gibi sadece "iyi gün dostu" olurdum.
Eğer yürümüyorsa da, bu dünyaya iki kere gelinmiyor ve kimse mutsuz bir hayat yaşamak için evlenmez, boşanırdım.

Hep böyleyse neden çocuk yaptınız ki..

' Evlenince düzelir ' tutmadı ' Çocuk yapınca ' belki düzelir diye mi ?

bence eşiniz ailesinde bu şekilde büyütülmüş.
evin küçük oğlu gibi özenle saklanmış, problemler onun için çözülmüş.
o ise başka oda da bilgisayarında ki oyununa devam etmiş.
bu durumda aslında iş size düşüyor. eşinize problemlere çözüm üretmesi için fırsat verin. hatta ona bu durumda ne yapabilirim diye sorun.
kaçmanın çözüm olmadığını anlatın.

Canım, bence sevmiyor. Ama ona sorsan seviyordur belki , kendine göre.
Ama bence, sana göre de sevmiyor.
Bence sevmiyor dedim çünkü sevmek bana göre de paylaşmaktır. Çekip gitmemek, pes etmemek. Hep savaş yerinde kalmaktır.
Ama günümüzde , insanlar sevgiyi ne sanıyorlar anlamıyorum.

:)bende de var ondan. aslında burada paylaştığımız bir çok derdimiz ortak hepimizin. okuyunca diyorum ki aaa ne kadar benzer şeyler yaşamısız.... inan bana ben de farksız haldeyim, hatta benimki iyi gün dostu da değil pek. bence yapman gereken beklentilerini azaltmak. daha önce de yazmıştım bir arkadaşa. beklentilerini aza indirdikçe mutlu oluyorsun....

tabiki evlilik bu değil iyi günde kötü günde hastalıkta sağlıkta herşeyi paylaşmaktır:26:eşiniz sizi seviyoröu bilemem ama bencil duyarsız ve gamsız biri olduğu ortada Allah sana sabır versin:26: benim eşim böyle olsaydı ve değişmemekte ısrar etseydiv sanırım pek şans tanımazdım ona kötü günümde yoktun iyi günümde de istemiyorum seni, hastalığımda yoktun sağlığımda da yanımda istemiyorum seni derdim ben bu gibi konularda hoşgörülü olamıyorum
Şuan hastane de yatıyorum ben bunları size hastanedeki odamdan yazıyorum 2gündür burdayım ve iki gündür eşim başımı bekliyor sabah işe gitmesi gerekiyor ama o yerine çalışacak başka birini buldu yanımda olabilmek ve bir yandan da oğlumuzu kursa götürüp getiriyor... başımda duracak kimse olmadığı için değil onun aileside benim ailemde aynı şehirde isterse annesini yada benim annemi çağırabilir gurbette değiliz kardeşlerimizde var ama benim eşim olarak hayatımı paylaştığım canyoldaşım olarak eşim başımda bekliyor herşeye şuanda eşim koşuşturuyor ve bunu bizim için ailesi için yapıyor...

Gandhi boşuna dememiş "bencilliğin gözü perdelidir" diye..sizde biraz bencilcilik oynayın,belki biraz gözündeki perde kalkar eşinizin..

benim eşim idaal koca katagorisine giriyor :)iyidir hoşturda şu bahsettigin bir konu alttan alma..bir tartışmada haklıysam trip yaparım sürat asarım .hiççç banamısın demiyorr ..sinir oluyorum bu durumaaa..gene konusan yanaşan ben oluyorumm ..

Canım geçmiş olsun.Şifalar diliyorum. Ne şanslısınki eşin kötü gündede yanında durabiliyor.. Maşallah diyeyim. aile olmak böyle bişey zaten. Benim kocam sanırım aldığı aile terbiyesi (!) sayesinde böyle bencil olmuş.. Ya da yapısının bozukluğuyla alakalı ya da genetik. bilmiyorum ama inanın böyle bir adamla ömür geçirmek öyle zorki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…