Annanem

Umarım cocuklarımızdan bız boyle davranıslar gormeyız
Basınız sagolsun
Benim çocuğumdan böyle bir beklentim olmayacak hiç bir zaman.
Rabbim en sevdiğimin eline düşürmesin, insan eti ağırdır.
annanemin duasını bende yapar oldum artık "Allah'ım 3 gün yatak 4. gün toprak" diye dua ederdi.
Bende aynısını yapıyorum.
Allah ne bana ne de sevdiklerime çektirmesin inşallah...

Anneannenize çok üzüldüm. Yazık evi barki sağlığı var ve bakım evi istemiyo neden bakım evine verdilerki. Neden kabul etti anneannen? Benim anneannem de tek yaşiyo arada gezmeye bi kaç haftalığına gezmeye geliyo kizlarina. Israr etseler bile inat hemde çok kalmıyor. Köyü asla bırakmıyor. Asla kimse bakimevine gönderemez müsade etmez diye dusunuyorum.
Çok saçma geldi ya evinde barkinda niye rahat bırakmadılar kadını?
Annenizde biraz güç toplayıp annemin bana ihtiyacı var deyip salmamaliydi bence kendini. Çocuğunuzâ bakabilen annesinede bakabilir. Bence senden çok annen teyzelerin vicdan yapsın.
Sen evet diretebilirdin dinlemeyebilirdin ama belliki çok hızlı gelişmiş hersey şaşkın ve napicaginizi bilememişiniz. Çok normal Kaçkere geldiki başınıza böyle birşey bu yüzden kendinizi suçlamayın. Suç sizde değil başta anneannenizde buna izin vermiş yazik,sonrada teyze vé annenizde.
Bakım evinde olmak kötü birşey değil bence ama insan istiyorsa kalmalı ve kaldığı yer kişiye uygun olmalı.
Şahsen yaslanınca düşünüyorum. Aktiviteleri olan birsürü yaş grubumun olduğu insanlarla vakit gecirmek bana daha iyi gelir.
Kötü bakım evine vermişler kadını öyle saçmalık mi olur? Herkes kendi dengi yle odada kalır. Hasta kişilerle aynı odada kalırsa korkup stres olması zaten kaçinilmaz. İyi bile durmuş orda.

Cok üzgünüm ama sizin de torun olarak biraz yuzeysel kaldığınızı dusunuyorum, cünkü yorumlarınızı okudugumda "bi duyduk bakımevine gelmis bi duyduk yogunbakıma girmiş" gibi ifadeleriniz var, birkaç ay da olsa ananneniz oralarda rezil olurken sizin elinizi kolunuzu kimse bağlamamış olmalı, eşiniz ve kendiniz de ona karşı duygusal olarak hassas olmus olabilirsiniz ancak fiilen siz de gecikmeli hareket etmişsiniz ne yazıkki.

Ne kadar iyi anlattıgınız bir anneanneniz var, benim ki sağolsun ama, evlat ayıran, mal düşkünü, sevgisiz, inançsız bir kadındır. Teyzelerimin 4 ü de kendisine benzemiş.

Anneanneniz cennette, herşeyi görüyor şimdi, bol bol dua edin, okuyun, kendinizi daha huzurlu hissedeceksiniz.

t
Bizim de teklifimiz buydu.
Hatta annanem kendi evinde kalsın, arada bir doktor gelir fizik tedavi uygular, neyse parası veririz dedik.
Bir de kadın olur yatılı, bakar. Neyse masrafı büyük kısmını ben karşılarım, siz karşılayabileceğiniz kadarını eklersiniz dedim.
Ve kardeşinin oğlu dedi ki ben 6 ay yanında bi fiil kalırım, sonrasına tekrar bakarız dedi.
Yok, kabul etmedi küçük teyzem.
Benim yakınımda sonra benim başıma kalıyor dedi ve eşi de demiş "sakın kabul etme, senin başına kalacak"
Bende bu mantığı anlamıyorum, ne demek "başına kalmak" ya. Annen bu senin!
Allah akıl fikir versin, dilerim onlara da yaşatsın bu acıları...
teyzenin kocasida sahip cikmamis karisina destek olmamis insan annesine bakmak isterse kocadan izin almasina gerek yok ha ayni evde istemeyebilir anlarim ama bu dediginiz bakici durumuna karsi cikmasalarmis olabilirmis.

benim anneannecigimde 80 nine yakin kendi evinde yasadi.dedemi zaten bilmem vefat etmis cook once.bizler giderdik yanina oda dugun vs bisey olursa gelir iki uc gun zor kalirdi.kalmak istemezdi koyumu evimi ozledim der giderdi.elden ayaktan dusunce bakarsiniz simdiden sizi biktirmiyayim derdi..
bigun duyduk sahura kalkmis oruc icin dusmus yarim saat kadar uzakta oturan teyzemler hastaneye kaldirmis belini kirmis..cok uzulmustum o zaman..o ara buyuk teyzemde kaldi..annem yanina gitti geldi.bende calisiyordum isten izin aldim bir haftaya yakin yaninda kaldim vakit gecirdik onunla.teyzemlerdede sikilmis.iki bastonla zor yuruyor.dedimki annanne biraz daha kal ben seni bize goturcem.bizim bahcemizde var ordada otururuz sikilmassin dedim nasil gozleri parladi canim benimm.ee nasil gitcez oraya dedi ben gerekirse ambulansla gotururum seni..neyse ordan aglayarak dondum icim kotu cunku ananemi bidaha goremiyecegimi hissetmistim.ise dondum..bayrama yakin agirlasmis annem hemen gitti.3 dort gun annemle hasret gidermisler..ve sonra vefat etti.ve o zamanda kurban bayrami yaklasiyor.dua etmis.Allahim emanetini al cocuklarim torunlarim herkes kendi evinde bayramini kutlasin kurbanini kessin benim yuzumden kimse zorda kalmasin.duasida kabul oldu.kurban bayramindan once defnedildi.ve herkes arefe gunu kendi evindeydi...

Cok üzgünüm ama sizin de torun olarak biraz yuzeysel kaldığınızı dusunuyorum, cünkü yorumlarınızı okudugumda "bi duyduk bakımevine gelmis bi duyduk yogunbakıma girmiş" gibi ifadeleriniz var, birkaç ay da olsa ananneniz oralarda rezil olurken sizin elinizi kolunuzu kimse bağlamamış olmalı, eşiniz ve kendiniz de ona karşı duygusal olarak hassas olmus olabilirsiniz ancak fiilen siz de gecikmeli hareket etmişsiniz ne yazıkki.
Evet, annem bakırköyde yatınca, bende koşturamadım
Anneannenize çok üzüldüm. Yazık evi barki sağlığı var ve bakım evi istemiyo neden bakım evine verdilerki. Neden kabul etti anneannen? Benim anneannem de tek yaşiyo arada gezmeye bi kaç haftalığına gezmeye geliyo kizlarina. Israr etseler bile inat hemde çok kalmıyor. Köyü asla bırakmıyor. Asla kimse bakimevine gönderemez müsade etmez diye dusunuyorum.
Çok saçma geldi ya evinde barkinda niye rahat bırakmadılar kadını?
Annenizde biraz güç toplayıp annemin bana ihtiyacı var deyip salmamaliydi bence kendini. Çocuğunuzâ bakabilen annesinede bakabilir. Bence senden çok annen teyzelerin vicdan yapsın.
Sen evet diretebilirdin dinlemeyebilirdin ama belliki çok hızlı gelişmiş hersey şaşkın ve napicaginizi bilememişiniz. Çok normal Kaçkere geldiki başınıza böyle birşey bu yüzden kendinizi suçlamayın. Suç sizde değil başta anneannenizde buna izin vermiş yazik,sonrada teyze vé annenizde.
Bakım evinde olmak kötü birşey değil bence ama insan istiyorsa kalmalı ve kaldığı yer kişiye uygun olmalı.
Şahsen yaslanınca düşünüyorum. Aktiviteleri olan birsürü yaş grubumun olduğu insanlarla vakit gecirmek bana daha iyi gelir.
Kötü bakım evine vermişler kadını öyle saçmalık mi olur? Herkes kendi dengi yle odada kalır. Hasta kişilerle aynı odada kalırsa korkup stres olması zaten kaçinilmaz. İyi bile durmuş orda.
Annanemi kabul ettirdiler desek daha doğru olur.
Bakım için kadın bulamıyoruz dedi kendi evinin oralarda.
Daha annanem hastaneye kaldırıldığı gün evini boşalttılar, sanki hiç dönmeyecekmişçesine. Kirada oturuyordu.
Bacaklarında kas problemi vardı, yürüyemiyordu ve kilosu olduğundan kimse kaldırıp koparma için "gücüm yok benim" diyerek çekildi kenara.
Ben direttim, dinlemedim, yer ayarladım, yatırılamadı.
Anlaştım fiyatta. Ben de kendim kirada oturuyorum, eşim ile çalışıp birşey yapmaya çalışıyoruz.
Annem "ne gerekirse maddi manevi desteğim" dedi teyzemler "biz giremeyiz bu maddi yükün altına" dediler.
Ben dedim" kızları yapmıyorsa sorun değil, ben eşim ile yapacağım, hatta kuzenleri bile yardım eder maddi " dedim. yeterki annanem huzurlu olsun, bize yakın olsun.
Annanem istanbuldaydı ama 2 saat uzaktı bize araba ile (trafiksiz gidildiğinde, istanbul dışında bir yerdeydi) ben istanbul içine aldırmak istedim...
Annem hasta olduğu için o dönem hastaneye girmesi, benim çocuğumun bakımı, işim (izin kısıtlı alabiliyordum, işi bırakabilme gibi de bir lüksüm yoktu).

Tekrar aynı şeyleri yazmak istemiyorum.
Lütfen diğer yazdıklarımı okuyarak infaz yapın!

Allah başa vermesin tek dileğim bu...
Ben sadece acımı paylaşarak hafifletmek istedim.
Vicdan muhasebemi kendi kendime yapıyorum ve kendimi suçluyorum zaten.
"Sütten çıkmış ak kaşığım" demedim.

Rabbim inşallah cennet ile ödüllendirsin annanemi... Nurlar içinde yatsın.

Ne kadar iyi anlattıgınız bir anneanneniz var, benim ki sağolsun ama, evlat ayıran, mal düşkünü, sevgisiz, inançsız bir kadındır. Teyzelerimin 4 ü de kendisine benzemiş.

Anneanneniz cennette, herşeyi görüyor şimdi, bol bol dua edin, okuyun, kendinizi daha huzurlu hissedeceksiniz.
Çok iyiydi, tarif edilemez derecede.
Hayat dolu bir insandı.
Tanıdığı tanımadığı herkese yardım ederdi.
Hiç unutmuyorum bir avukat arkadaşım, annanem tanımaz etmez, bir davasından dolayı annanemin oraya düşmüştü yolu.
Onu misafir etmişti annanem, ve yine onun çeyizine bir hediye vermişti kendi el emeği göz nuru olan.
Arkadaşım hala anar annanemi.
Annanemi tanıyan herkes "başka bir insandı" der.

Rabbim inşallah ahirette güldürsün yüzünü. Tek dileğim bu artık.
Zahmet çok çekti, Allah biliyor ya, inşallah mükafatını ahirette görsün...

Polemiğe girip duygularınızın asabını benden veya diğerlerinden çıkaramazsınız. Acınızı paylaşarak üzgün olduğumuzu belirtiyoruz zaten. Ama dışardan görüneni de söylüyoruz kendinizi yıpratasınız diye değil, görünen köy misali. Yoruma açık ifadelerde kaldıramayacaksanız umuma açık yerde paylaşmayın.

Öncelikle başınız saolsun Allah rahmet eylesin
Geçen konunuzda annenizin çocuğunuza ve evinize çok iyi baktığından yalnız yaşadığı için sizle kaldığından bahsediyordunuz
Annenize de geçmiş olsun bir hastalık geçirdiğini anlatmışsınız ama yanlış anlamayın konunuzda bazı boşluklar var
Anneniz bir çocuğa ve eve bakabilen biri ise iyileşince anneannenize de bakabilirdi gidip onunla yaşayabilirdi
Teyzeniz kendisi bakmak istemez onu anlarım da illaki bakım evinde kalacak demesini de anlamadım
Üzgünsünüz Allah sabır versin ama olaylara çokta objektif bakamıyorsunuz sanki bu yüzden kimseyi suçlamayın
Bütün çocukları yaşlıya bakmakla mükellef çünkü

Yaşım genç ama hep düşünürüm yaşlılığı ölümü.. Malesef yaşlılık çok zor. Yaşlı insanlar doğal olarak evinde yuvasında olmak istiyor evlatlar hayırlı bile olsa malum şartlar gereği büyük şehirlerde yaşıyor ve ancak büyüklere orada bakabiliyorlar. Aslında bu en iyi tablo hiç bakmayanlar huzur evlerine vs terkedenler de var... Allah herkese hayırlı evlatlar hayırlı ömürler ve hayırlı ölümler versin ananenize de rahmet eylesin... Yaşlanınca sessiz sakin bahçeli bir yerde toprağa dokunarak kalan ömrümü tamamlamak isterdim

Evet bu yorumu bekliyordum...
Annem de var doğru söylüyorsun, fakat annem annanemin bu durumlarını kaldıramadı
2 hafta Bakırköy ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde yattı...
Çünkü annemin zaten psikolojik problemlerinin olduğu bir geçmişi var.
Üstüne annesinin bu hale koyulması ve tüm yükü anneme mal etmeleri teyzelerimin, annemi bunalıma soktu...

Bir gece sabaha karşı evinde şuursuzca kendini sokağa atmış.
2 adam saldırmak istemiş, komşular yetişmiş.
Polisler vs. derken ben arandım. Normalde annem yalnız yaşar evinde, aldım onu getirdim evime.
Ama olacak gibi değil, doktorunu aradık, ona götürdük.
Yatış verdiler.

Hamd olsun şimdi iyi, toparladı kendini.
Fakat hiç kimse benim ve annemin yaşadığını yaşamadı...

Etmedi...
Ben etmedim... Eşim etmedi...
karıştırtmadı büyük teyzem.
Neler yaptık, ne hastaneler araştırdım. Her birini aradım.
Ona "paramız yetmez" dediler.
"Ben karşılayacağım torunu olarak" dedim.
Çok biliyorsan al bak o zaman dediler.

Neler denedik, ne yöntemler.
Beni bırak annanemin kardeşlerinin çocukları kahroldu...
Hiç biri haklarını helal etmiyor 2 teyzeme de.

Özellikle büyük teyzeme... herkese "siz karışmayın" dediler.
Ama para muhabbeti yaptılar hep, ben dedim para kölesi olmuşsunuz, biz veririz ne gerekiyorsa.
Ama bize sormadan yaptılar herşeyi.
Bir gün duyduk annanem gelmiş istanbulda bakım evine.
Bir gün duyduk yoğun bakımda...

Gittik hep aradık. Annanemi nasıl korkuttularsa kadın bize tek dediği şey "iyiyim ben, mutluyum burada, başka yer bakmayın sakın! Maaşımda yetiyor buraya, sakın karışmayın siz"
Ama kardeşlerinin çocuklarına "beni ne zaman alıyorsunuz burdan, ne zaman çıkacağım" diye ağlıyormuş...

İyi de annemin de sağlık durumu iyi değildi anneannemin durumun kaldıramadı diyorsunuz zaten anneniz tek yaşıyormuş nasıl göz yumdu ki oraya götürülmesine pekala beraber yaşayabilirlerdi babanızda yok sanırım anneniz tek kaldığına göre ne engel oldu ki annenize? ayrıca eşinizi ikna edip sizde de kalabilirdi bilemiyorum yani çok çaresiz bir durum var gibi gelmedi bana teyzelere yükleniyorsunuz ama siz bakıp onlar bakmasaydı hak verirdim yani.

İyi de annemin de sağlık durumu iyi değildi anneannemin durumun kaldıramadı diyorsunuz zaten anneniz tek yaşıyormuş nasıl göz yumdu ki oraya götürülmesine pekala beraber yaşayabilirlerdi babanızda yok sanırım anneniz tek kaldığına göre ne engel oldu ki annenize? ayrıca eşinizi ikna edip sizde de kalabilirdi bilemiyorum yani çok çaresiz bir durum var gibi gelmedi bana teyzelere yükleniyorsunuz ama siz bakıp onlar bakmasaydı hak verirdim yani.
Annem psikolojik rahatsızlığından dolayı mantıklı düşünebilecek durumda değildi.
Kendisi az daha gasp & tecavüze uğruyordu - siz diyorsunuz ki annanene gayette bakardı.

Annem bu seneye kadar bende kalıyordu zaten, yeni evine geçebilecek duruma geldi.
Oğluma bakıyordu, tekrardan bunalım yaşamaması için artık evinde kalmasının daha hayırlı olacağına karar verdik.

Ben tabii ki bakardım bakmasına, işe yeni başlamış olmamı saymazsak.
Ve 19 aylık bir bebek ile beraber bakardım muhakkak.

Herkes yaşadığını bilir, Allah diyorum ya kimsenin başına vermesin.
Başa geldiğinde ancak anlayabiliyor insan neyin ne olduğunu.

Valla anlayamadıgim nokta şu onların annesiyse sizi anneannenz ve yeri geldiğinde sen kimsin o benim anneannm bakımını ben ustleniyorum ben bakcam diyip cikartablrdnz bence yani empati yaptığımda aynen bu şekilde davranirdim Teyzem kim oluoms o bakmiosa ben bakarım

Polemiğe girip duygularınızın asabını benden veya diğerlerinden çıkaramazsınız. Acınızı paylaşarak üzgün olduğumuzu belirtiyoruz zaten. Ama dışardan görüneni de söylüyoruz kendinizi yıpratasınız diye değil, görünen köy misali. Yoruma açık ifadelerde kaldıramayacaksanız umuma açık yerde paylaşmayın.
Konu Sahibi kendini de suçluyor ama burdan biri sucladginda hemen savunmaya geçiyor vicdanını rahatlatmak için yazmış anladigim kadarıyla herksten sen elinden geleni yapmışsın üzülme demesini bekliyor ama benim annem aynı anda 2 hastaya bakıp 2 hastane gezdi 2 ay boyunca evde yatılı misafirdə vardı yeri geldi 5 kuruş parası yokken yürüyerek gitti hastnye refakatcı olarak yani hiçbişey bahane olamaz sadece biraz sabır gerekiyor

suçu neden hep başkalarına atıyorsunuz. çok isteseydiniz kimseyi dinlemez gider o kadını alırdınız evinize.

açıkçası sizinki laf olsun torba dolsun misali. samimi gelmediniz bana.

allah korusun ama sizin yerinizde olsam yıkadım ortalığı. herkes çaba sarfetmiş.ama o korkunç 2 teyzemi izin vermedi.niye dinliyosunuz ki. karar mercii mi onlar

Annem psikolojik rahatsızlığından dolayı mantıklı düşünebilecek durumda değildi.
Kendisi az daha gasp & tecavüze uğruyordu - siz diyorsunuz ki annanene gayette bakardı.

Annem bu seneye kadar bende kalıyordu zaten, yeni evine geçebilecek duruma geldi.
Oğluma bakıyordu, tekrardan bunalım yaşamaması için artık evinde kalmasının daha hayırlı olacağına karar verdik.

Ben tabii ki bakardım bakmasına, işe yeni başlamış olmamı saymazsak.
Ve 19 aylık bir bebek ile beraber bakardım muhakkak.

Herkes yaşadığını bilir, Allah diyorum ya kimsenin başına vermesin.
Başa geldiğinde ancak anlayabiliyor insan neyin ne olduğunu.

ee teyzelerinizin de sizin ki gibi ''bahaneleri'' vardır belki.

Yaşlılara bakmayan insanların kendi yaşlılığı pek iyi geçmiyor. Çevremde ne kadar yaşlısına bakmayan varsa maalesef sonları iyi olmadı. Siz kendinizi hırplamayın daha fazla. Ömrü o kadarmış. Bir nefes erken veya geç bu hayatta kalmamız imkansız bunu düşünüp teselli edin kendinizi..

Back
X