- 30 Nisan 2008
- 45.779
- 24.642
- 398
Umarım cocuklarımızdan bız boyle davranıslar gormeyızDoğru diyorsun... Hepimiz suçluyuz.
Basınız sagolsun
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Umarım cocuklarımızdan bız boyle davranıslar gormeyızDoğru diyorsun... Hepimiz suçluyuz.
Benim çocuğumdan böyle bir beklentim olmayacak hiç bir zaman.Umarım cocuklarımızdan bız boyle davranıslar gormeyız
Basınız sagolsun
teyzenin kocasida sahip cikmamis karisina destek olmamis insan annesine bakmak isterse kocadan izin almasina gerek yok ha ayni evde istemeyebilir anlarim ama bu dediginiz bakici durumuna karsi cikmasalarmis olabilirmis.Bizim de teklifimiz buydu.
Hatta annanem kendi evinde kalsın, arada bir doktor gelir fizik tedavi uygular, neyse parası veririz dedik.
Bir de kadın olur yatılı, bakar. Neyse masrafı büyük kısmını ben karşılarım, siz karşılayabileceğiniz kadarını eklersiniz dedim.
Ve kardeşinin oğlu dedi ki ben 6 ay yanında bi fiil kalırım, sonrasına tekrar bakarız dedi.
Yok, kabul etmedi küçük teyzem.
Benim yakınımda sonra benim başıma kalıyor dedi ve eşi de demiş "sakın kabul etme, senin başına kalacak"
Bende bu mantığı anlamıyorum, ne demek "başına kalmak" ya. Annen bu senin!
Allah akıl fikir versin, dilerim onlara da yaşatsın bu acıları...
Evet, annem bakırköyde yatınca, bende koşturamadımCok üzgünüm ama sizin de torun olarak biraz yuzeysel kaldığınızı dusunuyorum, cünkü yorumlarınızı okudugumda "bi duyduk bakımevine gelmis bi duyduk yogunbakıma girmiş" gibi ifadeleriniz var, birkaç ay da olsa ananneniz oralarda rezil olurken sizin elinizi kolunuzu kimse bağlamamış olmalı, eşiniz ve kendiniz de ona karşı duygusal olarak hassas olmus olabilirsiniz ancak fiilen siz de gecikmeli hareket etmişsiniz ne yazıkki.
Annanemi kabul ettirdiler desek daha doğru olur.Anneannenize çok üzüldüm. Yazık evi barki sağlığı var ve bakım evi istemiyo neden bakım evine verdilerki. Neden kabul etti anneannen? Benim anneannem de tek yaşiyo arada gezmeye bi kaç haftalığına gezmeye geliyo kizlarina. Israr etseler bile inat hemde çok kalmıyor. Köyü asla bırakmıyor. Asla kimse bakimevine gönderemez müsade etmez diye dusunuyorum.
Çok saçma geldi ya evinde barkinda niye rahat bırakmadılar kadını?
Annenizde biraz güç toplayıp annemin bana ihtiyacı var deyip salmamaliydi bence kendini. Çocuğunuzâ bakabilen annesinede bakabilir. Bence senden çok annen teyzelerin vicdan yapsın.
Sen evet diretebilirdin dinlemeyebilirdin ama belliki çok hızlı gelişmiş hersey şaşkın ve napicaginizi bilememişiniz. Çok normal Kaçkere geldiki başınıza böyle birşey bu yüzden kendinizi suçlamayın. Suç sizde değil başta anneannenizde buna izin vermiş yazik,sonrada teyze vé annenizde.
Bakım evinde olmak kötü birşey değil bence ama insan istiyorsa kalmalı ve kaldığı yer kişiye uygun olmalı.
Şahsen yaslanınca düşünüyorum. Aktiviteleri olan birsürü yaş grubumun olduğu insanlarla vakit gecirmek bana daha iyi gelir.
Kötü bakım evine vermişler kadını öyle saçmalık mi olur? Herkes kendi dengi yle odada kalır. Hasta kişilerle aynı odada kalırsa korkup stres olması zaten kaçinilmaz. İyi bile durmuş orda.
Tekrar aynı şeyleri yazmak istemiyorum.Cok üzgünüm ama sizin de torun olarak biraz yuzeysel kaldığınızı dusunuyorum, cünkü yorumlarınızı okudugumda "bi duyduk bakımevine gelmis bi duyduk yogunbakıma girmiş" gibi ifadeleriniz var, birkaç ay da olsa ananneniz oralarda rezil olurken sizin elinizi kolunuzu kimse bağlamamış olmalı, eşiniz ve kendiniz de ona karşı duygusal olarak hassas olmus olabilirsiniz ancak fiilen siz de gecikmeli hareket etmişsiniz ne yazıkki.
Çok iyiydi, tarif edilemez derecede.Ne kadar iyi anlattıgınız bir anneanneniz var, benim ki sağolsun ama, evlat ayıran, mal düşkünü, sevgisiz, inançsız bir kadındır. Teyzelerimin 4 ü de kendisine benzemiş.
Anneanneniz cennette, herşeyi görüyor şimdi, bol bol dua edin, okuyun, kendinizi daha huzurlu hissedeceksiniz.
Evet bu yorumu bekliyordum...
Annem de var doğru söylüyorsun, fakat annem annanemin bu durumlarını kaldıramadı
2 hafta Bakırköy ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde yattı...
Çünkü annemin zaten psikolojik problemlerinin olduğu bir geçmişi var.
Üstüne annesinin bu hale koyulması ve tüm yükü anneme mal etmeleri teyzelerimin, annemi bunalıma soktu...
Bir gece sabaha karşı evinde şuursuzca kendini sokağa atmış.
2 adam saldırmak istemiş, komşular yetişmiş.
Polisler vs. derken ben arandım. Normalde annem yalnız yaşar evinde, aldım onu getirdim evime.
Ama olacak gibi değil, doktorunu aradık, ona götürdük.
Yatış verdiler.
Hamd olsun şimdi iyi, toparladı kendini.
Fakat hiç kimse benim ve annemin yaşadığını yaşamadı...
Etmedi...
Ben etmedim... Eşim etmedi...
karıştırtmadı büyük teyzem.
Neler yaptık, ne hastaneler araştırdım. Her birini aradım.
Ona "paramız yetmez" dediler.
"Ben karşılayacağım torunu olarak" dedim.
Çok biliyorsan al bak o zaman dediler.
Neler denedik, ne yöntemler.
Beni bırak annanemin kardeşlerinin çocukları kahroldu...
Hiç biri haklarını helal etmiyor 2 teyzeme de.
Özellikle büyük teyzeme... herkese "siz karışmayın" dediler.
Ama para muhabbeti yaptılar hep, ben dedim para kölesi olmuşsunuz, biz veririz ne gerekiyorsa.
Ama bize sormadan yaptılar herşeyi.
Bir gün duyduk annanem gelmiş istanbulda bakım evine.
Bir gün duyduk yoğun bakımda...
Gittik hep aradık. Annanemi nasıl korkuttularsa kadın bize tek dediği şey "iyiyim ben, mutluyum burada, başka yer bakmayın sakın! Maaşımda yetiyor buraya, sakın karışmayın siz"
Ama kardeşlerinin çocuklarına "beni ne zaman alıyorsunuz burdan, ne zaman çıkacağım" diye ağlıyormuş...
Annem psikolojik rahatsızlığından dolayı mantıklı düşünebilecek durumda değildi.İyi de annemin de sağlık durumu iyi değildi anneannemin durumun kaldıramadı diyorsunuz zaten anneniz tek yaşıyormuş nasıl göz yumdu ki oraya götürülmesine pekala beraber yaşayabilirlerdi babanızda yok sanırım anneniz tek kaldığına göre ne engel oldu ki annenize? ayrıca eşinizi ikna edip sizde de kalabilirdi bilemiyorum yani çok çaresiz bir durum var gibi gelmedi bana teyzelere yükleniyorsunuz ama siz bakıp onlar bakmasaydı hak verirdim yani.
Konu Sahibi kendini de suçluyor ama burdan biri sucladginda hemen savunmaya geçiyor vicdanını rahatlatmak için yazmış anladigim kadarıyla herksten sen elinden geleni yapmışsın üzülme demesini bekliyor ama benim annem aynı anda 2 hastaya bakıp 2 hastane gezdi 2 ay boyunca evde yatılı misafirdə vardı yeri geldi 5 kuruş parası yokken yürüyerek gitti hastnye refakatcı olarak yani hiçbişey bahane olamaz sadece biraz sabır gerekiyorPolemiğe girip duygularınızın asabını benden veya diğerlerinden çıkaramazsınız. Acınızı paylaşarak üzgün olduğumuzu belirtiyoruz zaten. Ama dışardan görüneni de söylüyoruz kendinizi yıpratasınız diye değil, görünen köy misali. Yoruma açık ifadelerde kaldıramayacaksanız umuma açık yerde paylaşmayın.
Annem psikolojik rahatsızlığından dolayı mantıklı düşünebilecek durumda değildi.
Kendisi az daha gasp & tecavüze uğruyordu - siz diyorsunuz ki annanene gayette bakardı.
Annem bu seneye kadar bende kalıyordu zaten, yeni evine geçebilecek duruma geldi.
Oğluma bakıyordu, tekrardan bunalım yaşamaması için artık evinde kalmasının daha hayırlı olacağına karar verdik.
Ben tabii ki bakardım bakmasına, işe yeni başlamış olmamı saymazsak.
Ve 19 aylık bir bebek ile beraber bakardım muhakkak.
Herkes yaşadığını bilir, Allah diyorum ya kimsenin başına vermesin.
Başa geldiğinde ancak anlayabiliyor insan neyin ne olduğunu.