Anne Adaylarının Kişisel Bakımı,Beslenmesi vs :))

Zanehal

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2016
57
10
3
34
Merhaba arkadaşlar bende anne adayıyım hamilelik boyunca cildimizde vucüdumuzda olacak değişiklikler ve beslenme için öneriler olsun diye açtım herkes bildiklerini yazarsa neler öğreniriz neler

Şu an vücudumuzda ciddi bir değişim olmasa da beslenme konusunda tecrübelilerden yardımlara açığız örneğin sabahları yumurta ceviz süt rutin kahvaltım oldu bunlar dışında neler var mesela? ne deseniz yiyecek durumdayım

Keçiboynuzu pekmezii kesinlikle öneririm her sabah iki tatlı kaşığı yutuyorum senelerdir kan değeri düşük olan ben ilk defa bu kadar kanlı canlı oldum değerlerim yükseldi bebeğmde boyu ve kilosu önde gidiyo çok şükür kesinlikle yemelisiniz :)

Ayy çok teşekkür ederim üzüm pekmezide kan yapar diyorlar hep ama keçiboynuzu pekmezinide duydum deneyeceğim inşaallah teşekkür ederim tecrübeli insanlara ihtiyacımız var:))

Ayy çok teşekkür ederim üzüm pekmezide kan yapar diyorlar hep ama keçiboynuzu pekmezinide duydum deneyeceğim inşaallah teşekkür ederim tecrübeli insanlara ihtiyacımız var:))
Ben üzüm pekmezide denedim aynı etki olmadı açıkcası dahs sonra eczaneden aldım Keçiboynuzu özü diye şekersiz carob-in gibi bişey markası :)

İlerleyen aylarda kas spazmı olmaması için her gün bir maden suyunu gazını çıkarıp içiyorum. 2 bardak süt ve muz günlük rutinim.

İlerleyen aylarda kas spazmı olmaması için her gün bir maden suyunu gazını çıkarıp içiyorum. 2 bardak süt ve muz günlük rutinim.
Maden suyunu çok öneriyorlar mutlaka deneyeceğim ama muzdan biraz korkuyorum açıkcası kabızlık falan olursa ama yinede teşekkürler

Maydanozdan uzak duralım düşük riskini artırıyormuş.

folik asit içeren besinler, yani koyu yeşil yapraklı sebzeler, turunçgiller, bamya, karnabahar, avokado, mercimek, kabak çekirdeği, kereviz vs...
süt beni mahvettiği için sadece laktozsuz süt içiyorum, bir de yumurta ve yoğurt. genelde bu üçünden iki tanesini tüketiyorum gün içinde.
doktorum fındık ye dedi, ne için diye sormayı unuttum, günlük bir de o var yediğim.

Maydanozdan uzak duralım düşük riskini artırıyormuş.

teşekkürler, böyle sakıncalı şeyler varsa paylaşalım.
ben keten tohumu konusunda çok kararsız kaldım, hamilelikten önce de sürekli tüketirdim ama bazı yerlerde gebelikte yenmez diyo, bazı yerlerde iyi olur diyo. riske atmadım bıraktım yemeyi.

Canım hamilelik boyunca tüketme sen bitkisel ürünleri daha sonra doktor kontrolünde tüketirsin ayrıca verdiğin bilgiler içinde teşekkür ederim

Dondurulmus gidalardan uzak durmak gerekiyormus.canim cok cekerse arada yiyorum.bide ciger midye salm sosis onlar pek onerilmiyo.kafeinden de uzak durmak gerekiyormus canim

Duş jeli ve krem de kullanmayalım. Hacı şakir ve vazelin kullanalım

Daha dün ogrengim kızlar bende ama cok iştahsızım. Sabah bir yumurta iki parca kepek ekmek kaymak bal pekmez yedim. Yeterli olur mu acaba

1. az pişmiş ya da çiğ yumurta
  2. pastörize edilmemiş ya da küflü peynirler
  3. karaciğer
  4. az pişmiş ya da çiğ et
  5. cips ve kızartmalar
  6. kabuklu deniz ürünleri
  7. alkollü içecekler
  8. bitki çayları (doktora sorulması lazımmış)
  9. fazla şeker içeren yiyeceklerin hepsi
böyle bir liste var, birçok yerde karşıma çıkıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…