Evet bu listeyi bende görüyorum hep yani her türlü çok dikkat edicez :)böyle bir liste var, birçok yerde karşıma çıkıyor.
- az pişmiş ya da çiğ yumurta
- pastörize edilmemiş ya da küflü peynirler
- karaciğer
- az pişmiş ya da çiğ et
- cips ve kızartmalar
- kabuklu deniz ürünleri
- alkollü içecekler
- bitki çayları (doktora sorulması lazımmış)
- fazla şeker içeren yiyeceklerin hepsi
Bende de bu listenin yarısı var neredeyse yasak olduğunu biliyordum ama hangilerinin olduğunu tam bilmiyordum teşekkür ederimyasaklı bitkilerin bi listesi var bende, hamilelikte içmek ya da aroma olarak yemeklerde kullanmak uygun değilmiş bunlar:
adaçayı
ekinezya
sinameki
fesleğen
ahududu
biberiye
lavanta
yaban mersini
melisa
kara hindiba
aloevera
sürekli değişik bitki çayları içtiğim için ilk önce bu listeyi edindim ben, şimdi evdeki çayların yarısı bunları barındırdığı için içemiyorum.
bir de içinde çiğ yumurta olduğu için mayonez de yememek gerekiyormuş. az pişmiş et kadar iyi yıkanmamış sebzeler de zararlı olduğundan ben tüm salata malzemelerinin durulama suyuna sirke katıyorum.
rica ederim, listeye eklenen şeyler olursa da haber veririm mutlaka. bizim çocukların arası 10 gün gibi görünüyor sizinle:)Bende de bu listenin yarısı var neredeyse yasak olduğunu biliyordum ama hangilerinin olduğunu tam bilmiyordum teşekkür ederim
Ayyy evet ne hoş tevafuk ama benim biraz riskli gebeliğim 1 haftadır dinleniyorum hayırlısı olması için dua ediyorum umarım sende hayırlısıyla kucağına alırsın bebişini:))rica ederim, listeye eklenen şeyler olursa da haber veririm mutlaka. bizim çocukların arası 10 gün gibi görünüyor sizinle:)
inşallah senin için de iyi gider her şey.Ayyy evet ne hoş tevafuk ama benim biraz riskli gebeliğim 1 haftadır dinleniyorum hayırlısı olması için dua ediyorum umarım sende hayırlısıyla kucağına alırsın bebişini:))
amin cnm ya=:)Hergün bir yumurta badem ceviz fındık bir soda icmek lazımmış bitki caylari zararlıymıs arkadaslar herkesin hayırlı sağlıklı evladi olsun insallah
İyi akşamlar canım ben iyiyim çok şükür güzel bir başlık oldu bu anne adayları için bilenlerde sağolsun paylaşıyor bizimle:))ay çok güzel bilgiler ve her keze iyi aksamlar nasılsınız=)
Allah razı olsun canım amiin inşaallah ben sodayı içiyorum ama asitli olmasının bir sakıncası var mı acaba onu bilmiyorumHergün bir yumurta badem ceviz fındık bir soda icmek lazımmış bitki caylari zararlıymıs arkadaslar herkesin hayırlı sağlıklı evladi olsun insallah
Onu bende bilmiyorum canım ctesi sorarım randevum varAllah razı olsun canım amiin inşaallah ben sodayı içiyorum ama asitli olmasının bir sakıncası var mı acaba onu bilmiyorum
Tamam canım haberleşelim bende öğrenirsem yazarımOnu bende bilmiyorum canım ctesi sorarım randevum var
Teşekkür ederiz canım benim bizde arada kaldık emin olamadık:)soda içmek zararlı değilmiş aksine içerdiği mineraller açısından faydalıymış. her gün 1 şişe içilebiliyormuş. yalnız soda ile mineralli sular birbirinden farklı olduğu için soda olmasına dikkat etmek gerekiyormuş arkadaşlar.
Teşekkür ederiz canım benim bizde arada kaldık emin olamadık:)
Burası iyi oldu ya hamile arkadaşlar için gerçekten bir sürü bilmediğim şey varmış:))ne demek ne demek :) ebe bi arkadaşım var ona sordum ben de :)
Burası iyi oldu ya hamile arkadaşlar için gerçekten bir sürü bilmediğim şey varmış:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?