Anne baba dedikodu

Perihosseini

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2019
1.006
1.547
63
Çok merak ediyorum lütfen dalga geçilmesin. Ama anne babanızin sizin arkanızdan konuştuğu oluyor mu? Siz odadan çıkar çıkmaz. Eğer varsa çözüm nedir? Kaç kere uyardım uyarmama rağmen ya reddediyorlar ya ne var ki diyorlar ya da en kötüsü üste çıkmaya çalışıp tartışma çıkıyor. Ama cidden kırıcı bir durum. Eve ziyaretlerine bile gelmek istemiyorum bazen. Zaten artık çok bişey de paylaşmıyorum ama yine de buluyorlar. ( İşim eşim gün içinde ağzımdan çıkan her laf) Ailemi çok seviyorum ama arkamdan konuşmaları duyunca soğutuyor bu durum beni.
Güncel anladimki birçok ailede var ve çözümü yok. Teşekkürler. Sağır taklidi yapmaya devam

Son düzenleme:
örnek verebilir misiniz?
evliymişsiniz de eviniz barkınız ayrı. dedikodu değil de sanki beğenmedikleri şeyleri mi birbirlerine söylüyorlar?
Eşimle ilgili mesela bu ikisi bişey beceremez bişeyden anlamazlar gibi lafları oluyor. Benimle ilgiliyse aklınıza gelecek herşey hangi birini örnek vereyim...
en son az önce yaşadığım bu gün hastaydım annem ilgilendi benimle sonra babama gidip kendi kendine hastalık çıkardı ortada bişey yokken gördü gününü gibi şeyler söylüyor. Ama hep diğer odadan duyuyorum ben odaya gelince susuyorlar

Evet kızları hakkında bu şekilde konuşmaları kötü ama iletişimleri öyle demek ki. Değiştirebileceğinizi zannetmiyorum.

Birbirlerine anlatıyorlarsa çok sorun etmezdim sanırım ama benim babam gidip kırk kat yabanciya dedikodumuzu yaptığı için kendisinden epey bir soğuyorum her seferinde..
O kulağıma gelmedi henüz. Gelmesinde zaten iyice sinirlerim bozulur benim ya. Onlar bizim ailemiz ya neden böyle yapıyorlar. İleride çocuğum olunca bende mi yapacağım acaba

Çoook...Annem yapar hep bunu sadece babama değil kardeşlerime de hem de doldurma .eleştirme , kınama, dalga geçme, arkamdan plan yapma hepsi

Uyarmışsınız ona rağmen devam etmişler yapacak bişey yok onları da öyle kabul edin yâda uzak durun

Yaparlar ya ben çok takılmıyorum illa ki bana da denk geliyor ama genelde yüzüme söyleyip beni sinir ettikten sonra aynı şeyi ben ortamdan çıktıktan sonra babama tekrar söyler Yüzüme söylemediği şeyleri de söyler yani söylüyordur da illa ki ama sonuçta babama söylüyor çok da takılmazdım ben ki rastladığımda takılmıyorum.. Gidip elaleme kesse beni arkamdan konuşsa çok kızardım tabi ki..

Benim annem benim ablamla beni konuşur ben ablamla annemi konuşurum sonra ben annemle ablamı konuşurum tabi bizim kırıcı şeyler değil komik dedikodu tarzında can yakıcı değil iyiliğini istemek gibisinden hani... Zaten böyle yuvarlana yuvarlana.... Yok öyle değilde bizde ortaya niye konuşmuyorsak.... Sizinki sanırım biraz daha farklı ve biraz sinir bozucu.... Hep mi. Böyleydi yoksa yaş aldılar da hani az daha bazısı uğraşacak şey arar biraz fazla konuşur gibi gibi..... Ne bileyim aile ya..... Ben hiç takılmıyorum annem kötü bişey bile dese can haklıdır diyorum

anladım çekiştiriyorlar yani.
neden duymamazlıktan geliyorsunuz? bu ikisi birşey beceremez dediğinde neden beceremeyelim diye söyleyin yan odadan yüksek sesle. diğerinde ne hastalığı çıkarmışım günün çekiştirme konusu hastalığım mı hadi iyisin sana mevzu çıktı yine deyin mesela.
rahatsız olduğunuz şeye tepki verin.

Annem kız kardesimle cok yapıyır
Bisey diyeyim karsıt görüsleri olsun,ara ikisi de mesguldur genelde
Hemen arasırlar.
Ben alıstım artk
Can sıkıcı bisey ama net.

Yorumlari okuyunca şok oldum , qrkadaslar ne kadar normallestirmissiniz bu durumu yapmayin nolur
Konu sahibi hakkimda kotu konusuyorlar diyor , beceriksiz vs diye , nesi normal bunun ?
Cok sukur annem de babam da asla bu sekilde konusmaz arkamdan , konusan ebeveyn de gormedim

Siz neden sessiz kaliyorsunuz konu sahibi? Duydugunuzda yanlarina gidip neden birsey demiyorsunuz?

Bence bu konuşmada sorun yok

Sizin çocuğunuz var mı

Klasik anne baba konuşması gibi geldi bana

Büyük ihtimalle benim de kocamın da dedikodusunu yapıyorlardır da duymadım.
Zaten benim müsade etmeyeceğimi bilirler. Bir kere kocamı bana eleştirmişlerdi de herkese tek tek cevabını verdim, “beğenmeyen gelmesin” dedim. Bir daha da benim bulunduğum yerde bizi konuşmadılar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…