• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

“Anne” “Baba” deme sorunsalı

tamamda ha anne demişsin ha teyze, diretmek neden, geleneklerimizi neden beğenmiyoruz, tamam kötü ve yanlış olanlar değişsin ama, zararsız olanları bırakmamalıyız...neden diğer ülkeler kendi geleneklerine sıkı sıkıya bağlıyken, hatta bunları dünyaya kabul ettirmeye çalışırken, bizler yok etmeye çalışıyoruzkii...

Gelenekler insanlari mutlu ediyorsa devam etmeli bence, zorla devam etsin diye ettirmenin bir anlamı yok. Kimsenin de amacı " geleneklerimizi yok etmeliyiz" değil zaten.

Minimum 20-25 sene sonra (mecburi) hayatına giren bir kadına "anne" demek bana göre kolay değil. Hele kv yi sevmiyorken anne diyebilmek hiç hiç kolay değil.
Sevmediğim bir insana laf olsun diye anne anne şeklinde hitap edemiyorum ben

Biz evlenmeden önce bizde anne baba denir demiştim eşim bizde denmez hem öz annen baban gibi olması mümkün değil o zaman neden yalandan anne baba denir ki dedi.bende demedim onu da zorlamadım benim annem isterdi mesela anne denmesini ama eşim ona x teyzem diye hitap eder bende aynı şekilde hitap ederim.ilk evlendigimizde kv kp belli ettiler istediklerini bende eşim bizde denmez dedi hatta kp denir niye denmesin dedi ama ben o saatten sonra diyemedim.esime de annem için anne desen mutlu olur falan demiş ama o da diyemedi.6.5 yıllık evliyiz demedik hiç. bir kere diyebilir miyim diye kv 'ye anne dedim çok sevindi ama yapamadım sonra yine x teyzem dedim.annemde eşim için çok içten teyzem diyor mutlu oluyorum anne demedigine hiç üzülmedim dedi.esimi de çok severler.kv kp de beni çok sever.simdi eltim diyor anne baba diye ama bize çok garip geliyor.hem bazı insanlar anne baba diyor sonra arkasından bir ton laf ediyorlar samimiyetsiz geliyor bana.ama kardeşim kv kp anne baba diyor. çok zorlandı hala babamın yanında kp den bahsederken amca diye bahseder.önce telde dedi o da öyle öyle alıştı.ilk zamanlar zorlandı ama şimdi diyor.yani ilk zamanlar denince alışılıyor galiba.

Gelenekler insanlari mutlu ediyorsa devam etmeli bence, zorla devam etsin diye ettirmenin bir anlamı yok. Kimsenin de amacı " geleneklerimizi yok etmeliyiz" değil zaten.

Minimum 20-25 sene sonra (mecburi) hayatına giren bir kadına "anne" demek bana göre kolay değil. Hele kv yi sevmiyorken anne diyebilmek hiç hiç kolay değil.
Sevmediğim bir insana laf olsun diye anne anne şeklinde hitap edemiyorum ben
kime sevmiyor bu kaynanacıkları:)

Hitap etmiyorum acikcasi.konusmalarimi o şekilde ayarlıyorum genelde.cok zorda kalırsam arkası falan dönükse ve seslenmek zorunda kalırsam bakabilirmisin diyorum :)
Kahkaha attım . Bakabilirmisin :) ya ben şimdi gerçi boşandım da öyle bir derdim kalmadı ama neler çektim bu konuda . Ne baskılar gördüm . Olmadı da olmadı . Ne kavgalar çıktı . Olay yapmıyorlarsa şanslısın

Merhaba hanımlar. 1 ay önce nişanlandım :KK200: çok şükür büyük dertlerim sıkıntılarım yok Allah kimseye yaşatmasın kimin ne derdi varsa tez zamanda dermanını versin inşallah.
Benim sıkıntım kayınvalide ve kayınbabaya anne ve baba demek :) Sağ olsunlar çok iyi insanlar kendi kızları gibi sahiplenir severler başüstünde tutarlar beni de ailemi de. Nişanlımda öyle. Laf arasında kayınvalidem nişanlıma da bana da artık teyze amca yok anne babanızız iki tarafta dedi. Ve anladım ki artık böyle hitap etmemiz isteniyor :) Fakat ben bu konuda biraz zorlanıyorum sanırım nişandan önce aylardır kendimi sürekli teyze demeye alıştırdığım için. Keza nişanlımda öyle. İsmini koyup x anne demek daha tuhaf geldiği için kendimi direkt anne demeye alıştırmaya çalışıyorum ama yok bir türlü çıkmıyor ağzımdan 😄🙈 Nasıl yaparız nasıl ederiz bize bir yardımcı olun lütfen her iki tarafta duymak istiyor. Bu kadar zorlanacağımı hiç tahmin etmemiştim. Yorumlarınız için teşekkür ederim ❤💕
Bu kadar derinlikli düşünmeyin, söyleyin gitsin.

Ben siz diyorum
Nasılsınız
Hosgeldiniz
Gibi

Anne falan diyemem
Ne annesi
Benim bir tane annem var

Bende söyleyememiştim. Cok zorlanırsanız basına ismini ekleyin.
Örnek ; Emine Anne gibi.

Ben x anne, baba diyorum. Zor oldu ama alistim. Bizde babam cok alisamadi 😂 ablamin kp vefat ettigi icin tek baba dedigi insan bizim babamiz. O yuzden ben kayinpederime ilk baba dedigimde babam cok bozulmustu 😁 Anneme onu biz yaptik bizim kizimiz. Neden 25 yil sonra oylesine tanidigi bir adama baba diyor ki demis. Baya icerlemis canım babam 😁 2 yil oldu hala ben kayinpedere baba dedigimde bozulur 😂

8 aydır nişanlıyım kayınpederime baba diyorum ama kayınvalideye anne diye çıkmıyor malesef kendi anneme ihanet ediyomuşum gibi geliyo 😁

Onlardan bahsederken once cevreye x anne y baba diye bahsedin ki diliniz alissin. Daha sonra x, y yi atip sadece anne baba demeniz kolay olur.

Gördüğüm en saçma adetimiz. Güzel Geleneklerimiz var bu çok saçma ve gereksiz geliyor bana. Ben demekte zorlanıyorum hala. Hep hadi de ooo dicekmi dedimi muhabbetler oldu diyemedim. Ne gerek var evlendim diye kaç yaşından sonra başkasına Anne Baba diyeyim. Allah var çok severim ikisinide. Ama zor. İnşAllah sen alışırsın :)

Ben dedim de noldu, arkamdan kuyu kazdı, her pisliği çirkefliği yaptı. Bende 2 yıldır demiyorum anne falan. Buna da dertlenip eşime dert yanmışlar. Ne annelik babalık ne büyüklük gördüm onlardan, evlat gibi mi davrandılar da ana baba diycem dedim. Hiçbi hitap şeklim yok ayrıca çok da gereksiz. Kim nasıl rahat ediyosa öyle söylesin.

burda çok konu açan oldu bununla ilgili...birde, anne önüne isim eklemiyorlarmı, şahsen hiç hoşuma gitmiyor benim...
anne demek neden bu kadar zor geliyor, gerçekten anlamıyorum...
Konu siz değilsiniz ama duruma şaşırdığınız için, ben de verdiğiniz örneklerden biri olduğum için cevap vermek istedim.
Öncelikle sizin hoşunuza gitmesine zaten gerek yok. Söz konusu X anne ve gelini durumdan rahatsız değilse, bunları konuşmaya bile gerek yok.
Ben neden eşimin annesine X anne diyorum; annemi 16 yaşımda kaybettim. Doya doya anne diyemedim ona, anne kelimesi ağzımdan her çıktığında gözlerim dolar. Benim için ağır bir şey bu. Çözümü de böyle buldum. Eşimin annesini çok severim, iyi anlaşırız, çok da anlayışlı bir insandır, bunun lafı bile geçmedi. İstersen bana teyze bile diyebilirsin, nasıl rahat edersen öyle seslen demişliği vardır. Kısaca herkesin kendince bir sebebi olabilir. Çok da önemli meseleler değil bunlar. Ha anne demişsiniz ha teyze, ne fark eder diyorsunuz? Nasıl ne fark eder? İkisi arasındaki farkı bilmiyor değilsiniz ya.

Ben de nisanlandiktan sonra filanca teyze amca demeyi birakmam gerektigini anladim. Cunku hos olmuyordu, kendim de rahatsiz oluyordum. Fakat esimin annesi mesela bana karsi hep mesafeliydi ozellikle baslarda, o yuzden icimden de anne demek gelmiyordu acikcasi, ben de careyi ismini basa getirerek anne baba demekte buldum. Nermin anne gibi mesela. Yaklasik 1 sene nisanli kaldik. Bu surecte o bana neredeyse adimla bile cok az hitap etti, birak ki kizim demeyi. Hic hitap etmiyodu yani telefonda falan. Neyse evlendik. Ve ben ha bugun anne derim ya yarin derim diye erteledim kendimce ve baktim ki diyemiyorum. 6 ayi gectik ve hitabim hala nermin anne mehmet baba seklinde. Ve sanirim bu boyle gidecek. Cunku kendisi de bana bir kere bile annecim, yavrum, kizim dememistir. Ama ogluyla konusurken hep ismini sonuna annecim diye ekler. Bana suan sohbet ederken arada adimla hitap eder. Ha, aramiz kotu mu, degil. Sohbetimizi de yapariz gayet guzel. Bastaki gibi mesafeli de degil bana karsi. Ama yine de oglu gibi bagrina basmiyor farkindayim. O yuzden kendimi zorlamamin da anlami yok.

valla ben hiç demek istemedim anne babamdan başkasına deme zor geldi :) kv ler dememi istedi ben de isimleri ile x anne x baba diye hitap ettim hala öyle ama şöyle ki zorda kalmadıkça anne baba demiyorum onlara hitap etmeden konuşuyorum :)))

Merhaba hanımlar. 1 ay önce nişanlandım :KK200: çok şükür büyük dertlerim sıkıntılarım yok Allah kimseye yaşatmasın kimin ne derdi varsa tez zamanda dermanını versin inşallah.
Benim sıkıntım kayınvalide ve kayınbabaya anne ve baba demek :) Sağ olsunlar çok iyi insanlar kendi kızları gibi sahiplenir severler başüstünde tutarlar beni de ailemi de. Nişanlımda öyle. Laf arasında kayınvalidem nişanlıma da bana da artık teyze amca yok anne babanızız iki tarafta dedi. Ve anladım ki artık böyle hitap etmemiz isteniyor :) Fakat ben bu konuda biraz zorlanıyorum sanırım nişandan önce aylardır kendimi sürekli teyze demeye alıştırdığım için. Keza nişanlımda öyle. İsmini koyup x anne demek daha tuhaf geldiği için kendimi direkt anne demeye alıştırmaya çalışıyorum ama yok bir türlü çıkmıyor ağzımdan 😄🙈 Nasıl yaparız nasıl ederiz bize bir yardımcı olun lütfen her iki tarafta duymak istiyor. Bu kadar zorlanacağımı hiç tahmin etmemiştim. Yorumlarınız için teşekkür ederim ❤💕
eşim daha yüzükler takılır takılmaz el öperken anne demişti onu duyunca benimde demem lazım diye düşündüm anne deyiverdim öyle devam etti hiç zorlanmadık Allah başka dert vermesin.

Back
X