Anne Baba Dersem Bu Mesafe Yıkılır Mı?

Kız niye erisin kendinden olanlara ne yapıyor bu insanlar sanki
Anne baba da desen çok samimi olmana gerek yok ki. Yine kurabilirsin seviyeli bir iletişim.
ahahahaha acaba sorunlarımdan biri şey mi damatları annecim babacım diyorlar anne baba okey de annecim babacım ne bileyim bir de hele biri kendi ailesi ile hiçbir şey yapmaz hep bunlarla yapar benimki içten gelen bir baş kaldırı mı özerklik savaşı mı anlamadım ki ben benim ailemle bağımı biliyorlar ediyorlar ben neden böyleyim çözemedim :)

Esim bizimkilere annecim babacim der, ben direkt isimleri ile hitap ediyorum. Sirrim, yabanci damat almis olmak. Ikimizin de iliskileri gayet dozunda mesafeli ve samimi. Ama esim babamla ekstra bir samimi, benden cok konusuyor olabilirler

yok bahane değil mesela bana tatlı göndermiş içimden geldi çayımın yanına koyup foto attım ama ara desen utanırım :)
ve evet nasılsınız iyi misiniz derim yüz yüze sohbet ilerliyor da telefonda tıkanıyorum yanii aramak sormak lazım yaşlı insanlar ölmem ya hal hatır sorarken derdim bunu havadalık değil benim benim derdim fazla mesafeli olmak mesafem kırılırsa korkusu vs vs

Diğer sorularıma bakmayın dediğiniz için bakmadan direkt size sorayım, size herhangi bir kötülükleri mi dokundu ya da ailenizin içine çok mu karıştılar? Mesafe koymak için bu kadar dertlenmenizin nedeni ne yani merak ettim

Baştan bi gazla dedim, geri cevrilmez. Simdiki aklim olsa demezdim. Seni boyle kabullendilerse bence deme. Mesafe guzeldirm aileye girmek de guzel bisey degil zaten

oralarda yanlış anlaşıldım. Ben onların ak dediğine yoo bu gri ya da kara diyorum. Anne baba demiyorum ve tüm bunlara rağmen eşimin babası ile baya şakalaşır ederiz yüz yüzeyken şakasına şakayla karşılık veririm ve özellikle bir görümcem bunu baya dert edinip eşimle bu sebepten kavga etti ben de ayırırken üstüme yürüdü böyle sorun yaşadım. he gelip gitmeyiz etmeyiz de. eşimin annesi de iyidir baya kötü değil ama ister istemez benden kızlarına kızlarından bana söyler her şeyi. annemi arayıp benim kızlar da çilekperisini kıskanıyor demiştir birkaç kez. he kötü niyetle mi yok ama söyler yani her düşündüğünü ondan biraz daha dikkatli olmalıyım gibi geliyor bana özel değil bu yaptığı hep yapar mı yok

Anladım, direkt girişte hiçbir sorun yokmuş gibi yazdığınız için niye dert etti dedim ben de

Görümceniz kayınvalidenizin kızı, görümcenizle üste yürünecek kadar karşı karşıya geldiydeniz bence şu anki tavrınız doğru. Yine bir şey olsa onu seçme olasılıkları yüksek çünkü maalesef. X anne daha güvenli geliyor bana böyle durumlarda, mesafeyi de silmiş olmazsınız bence

yok yok görümcenin yanında olmadılar aksine hep onun yanlış olduğunu benim sakin olmam gerektiğini ona uymamam gerektiğini söylerler. Defalarca da onu uyardıklarını söylerler. Yani ailedeki herkes onun sinirli olduğunu siniri gelince de kimseyi gözünün görmediğini bilir ama aile bunlar ve aile içinden olunca benim de onu böyle kabul etmemi istemeleri üzücü. Ben kabul etmediğimi herkese ilan ettim. olaylar uzun bizde :) hatta eşimin babası geçenlerde şey dedi bizim kız yapar ama çilek perisi yapmaz arkandan böyle söylüyorum sen bozma çizgini der benim sorunum çizgi bozmamak aman beni yüceltsinler değil herkesin kabullenmesi onu böyle. eski mesajlarda da işte herkes çilek pserisi böyle hanım şöyle şey sen egoistsin filan dediler oysa açık açık dedim egomu tatmin etmeyin soruna çözüm bulun dedim. hanım olmam kendime hanımlığım başkası övse ne övmesi ne ama anlatamadım buranın sorunu bu ya işte ondan dedim tarafsız yorumlar lazım diye :) anne baba kötü değil ama gelenekçiler biraz he beni zorlarlar mı bir şeye aslaa öyle şeylerini görmedim sen ne dersen o peki derler

Ben de demiyorum. Benim annem babam var diye düşünüyorum çünkü. X hanım y bey gayet güzel oluyor,yakışıyor kendilerine inşallah benim gelinim de ileride bana dark hanım der

Siz anne baba deseniz de demeseniz de yıkılmaz hiç bir şey. Ona göre davranın.

Yani degistiremezsiniz artik bastan demeniz lazimdi zorlayıp.

İyi de dün evlenmemişsiniz ki.
Niye şimdi dert oldu hitap şekliniz ben anlamadım?
Damat anne/baba diyince sanırım siz rahatsız oldunuz ama alişmışlardır artık sizin dememenize baya yıllanmış evliliğiniz.
Sorunuza cevabım anne/baba deyince anne/babanız olmuyor o insanlar. Sadece alisılagelmiş olan bu ama demek istemiyorum derseniz anlarım şunu anlayamam sadece,anne dediğinizde ne olmasından korkuyorsunuz,annesinin evinize kamp kurmasından mı yada gelip sizinle mi yasayacaklar ne bileyim ne değişecek ki yüz bulup tepenize mi çıkacaklar?. Hitaplar ilişkinizin mesafesine bir değişiklik getirmez yani. Anne deseniz de davranışınız aynı olacak zaten
Bir sinır aşılmayacak ne bileyim herşey tepetaklak olmayacak.

Müsait değillerdir diye aramamakta nasıl bir şey oluyor ?
Arayabildiğiniz birileri var mı peki
İnsanlar müsait değilse açmaz zaten telefonu sanki ansızın evlerine giriyormuş gibi konuşmuşsunuz.
Yani ben 10 yıllık evliyim anne baba demedim .. anne ya da… baba da demedim demem de ama bu tamamen yaşanan şeylerle ilgili.
Madem hoşlanmıyorlar … anne ya da baba denmesinden öyle de hitap etmeyin.
İçinizden nasıl geliyorsa öyle yapın.

Yeni damattan önce de söylemek istiyordum insanları mutlu etmek samimi de olmak istiyorum o sebeple. Yeni damatla alakası yok birkaç aydır demeye çalışıyorum sonra diyemiyorum diyesim gelmiyor eşim tabii aşırı anlayışlı değil bu konuda ama çoook nadir dile getirir

hımmm kendini anlatsanıza biraz merak ettim

Esim bizimkilere annecim babacim der, ben direkt isimleri ile hitap ediyorum. Sirrim, yabanci damat almis olmak. Ikimizin de iliskileri gayet dozunda mesafeli ve samimi. Ama esim babamla ekstra bir samimi, benden cok konusuyor olabilirler
ay bı süpermiş keşke bizde de olsa gerçi
düşündüm de bizim kültürdeki isimler müsait değil ya ıı ıı olmaz

Ay hatırladım konunuzu kayinvalidenin evinde oturmanıza rağmen görümce sizin eve kardeşinin nisanına gelecek diye olay çıkartmıştınız. O kadar mesafe olsun istiyorsanız kendi evinize kiraya çıkın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…