Anne Baba Dersem Bu Mesafe Yıkılır Mı?

cilekperisi

Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2023
114
-84
11
30
Merhaba kızlar,
Ben 2 yıl nişanlı kaldım 1 yıla yakındır da evliyim. Başlıktan da anlaşılacağı üzere anne baba diyemiyorum. İsim artı anne baba da diyemiyorum. Aramızda güzel bir mesafe oturttum. Anne baba dersem bu mesafe yıkılacak korkusu. Onlara ayıp geliyormuş isim artı anne baba denmesi en azından onu yapayım diyorum ama biraz farklıyız. Öz eleştiri yapmam gerekirse ben de gereğinden fazla uzak davranıyorum. Davet edilmeden gitmem etmem bunlar gibi şeyler. Arasam müsait değillerse diyip aramam. Kötü insanlar değiller ama ailemden benden farklılar tabii. Her özel günlerini hediyelerle kutlarım onlar benimkini kutlamaz gibi gibi. Şimdi yeni damatları oldu o bile anında anne baba dedi. Ya tabii o baz değil diğer damatlar annecim babacım diyorlar. Baz alsam onları alırdım yani yanlış anlaşılma olmasın :) mesafe korunarak aile içine karışmam gerekiyor gibi geliyor. Tam diyorum x anne x baba diyeceğim onlara ayıp geliyor böylesi ama en azından böylesi diye ama korkup diyemiyorum. Çünkü o mesafe yıkılmamalı. (Diğer başlıklarımı değil bunları okuyup lütfen saldırmadan gerçek düşüncelerinizi söyleyin. Birbirimizin kurdu değil destekçisi olmalıyız. :) Not: Eşim anneme anne babama baba diyor.

Hayatta hiç takılmadığım şeylerden biridir bu. Ben diyorum ama bi anlam yükleyerek değil ha sevmediğimden de değil. Sadece denmesi gerekiyor ve diyoruz. Ve gayette mesafeliyimdir. Anne baba deyince bi anda sıkı fıkı olunup, özel hayat aşılmıyor :) Buna takılma söyle geç.

Mesafe anne baba demekle kurulup / yıkalacak bir şey değil. Sen içinden nasıl geliyorsa öyle de bence. Ben anne baba diyorum ve aramızda mesafe de var. Onu korumak senin elinde olan bir durum. Bizim apartmanda yeni evlenen bir komşu var kayınvalidesine “ abla” diyor ama kadın her gün onların evinde :)

Her özel gunde hediyeler alip mesafe yikilmiyorsa anne baba demekle de yikilmaz.
Ayrica aramak istememeyi anlarim hani aramak istemiyorum der aramazssiniz o ayri da arayayim desem musait degilleridr diye hic aramamak hangi kulturden yani? Devamli farkliyiz demişsiniz de. Aradigimiz musait degilse acmaz zaten, çok kasim kasim kasilmişsiniz

Anne baba demekle aranızda mesafe erimez merak etmeyin. Hediye alıyorum özel günlerinde onlar bana almazlar diyorsunuz bence buna takılın. Beni önemsemeyenleri bende kâle almazdım.

Müsait değillerse diye aramam ne demek tam olarak? Aradığınızda müsait değillerse açmaz sonra ararlar, nasıl bir bahane bu? İletisim kurmak istemiyorum deyin tamamen,olsun bitsin.

Bu kadar aman aramızda yakınlık olmasin telaşındaysaniz demeyin anne baba. Onlarda niye lafini ediyorlarsa,mesafenize aynı mesafeyi kursunlar olsun bitsin.

Müsait değillerdir diye aramıyorum nedir ya dümdüz aramak istemiyorm de bitsin gitsin. Bu kadar kayın aile istememek nedir insanların evladıyla evlisin. İyi insanlarsa bi miktar yakınlığın ne zararı olacak mesela? Bir gün biz de yaşlanacağız unutmamak lazım.

bunu mesafeyi ortadan kaldıran bir hitaptan ziyade samımıyeti pekiştiren bir hitap olarak düşünürsenız belki daha kolay olur.

Biz aramadan once hep mektup yollariz. Ona gore musaitse arariz.
Kayin aile haric diger insanlari aramasi gerektiginde de musait degillerse diyip aramiyor mu acaba? O zaman telefon kullanmasina gerek kalmazdi gerci. Boyle dusunerek kimse kismeyi arayamaz cunku. Kayin ailelere özel cikarilmis bir gelenek sanirim. Konu sahibi ve ailesi farkli ya

Ya telefonu yoksa?

Çok değişik insanlar var

Ayy bakma diyince bakası geliyor insanın ya bence sizin anne baba demenizi de istemiyorlardir diye düşünüyorum. Ben olsam istemezdim sizden.
Normal cevaba gelince, ister gelenek olsun ister olmasın bana çok itici geliyor bu konu, asla anne baba demem. Sevmemekten değil, onlar annem babam değil, eşim de kardeşim değil. Yarın bir gün ayrılsak yine el olacaklar neden annem olsun. Ki yani severim de iyi insanlardır ama ben çok mesafeli biriyim elimde değil.

3 yıldır tanıyorsunuz bence yeterli bir süre. Bu süre zarfında anne baba demedi iseniz nasıl hitap ettiniz?

Kuzenim 2 ay önce nişanlandı, damat adayı enişteme baba yerine herkesin içinde abi diyordu, aklıma o geldi
Umarım teyze, amca olarak hitap ediyorsunuzdur.

Niye bu kadar mesafe sevdalısısınız? Anne baba diyince gelip evinize yerleşecek tarzda insanlar mı eşinizin ailesi?
Ben nişanlıyken de x anne x baba deme taraftarıydım, nişanlım evlenince direkt anne baba demenin daha iyi olacağını söyledi. Benim içimden gelmesine rağmen he tamam o zaman diyip teyze amca demeye devam ettim. Düğünden sonra direkt anne baba dedik.

Şahsen eşinizin yerinde olsam, eşim hala öyle hitap etse ben de ona göre davranırdım. Elbette siz zorla kendi ailenize anne baba dedirtmiyorsunuzdur ama hoş gelmiyor bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…