Anne Baba Dersem Bu Mesafe Yıkılır Mı?

Normal şartlarda bana samimi olmayan insanların sadece özel gün diye hediye almasından hoşlanmam hiç.
Birbirimize güzel davranalım gerekirse hediye almayalım.
Samimi ama mesafeli olmak kıymetli bir şeydir.
Siz kendinizce taktik belirlemişsiniz.
Bence yanlış ama size göre doğruysa ne diyelim...
Diğer konularınıza dönüp bakmadım ama size özellikle kötü bir şey yapmıyorlarsa haddinden fazla uzak durmaya da gerek yok.

Abla da biraz şey olmuş sanki

ay bı süpermiş keşke bizde de olsa gerçi
düşündüm de bizim kültürdeki isimler müsait değil ya ıı ıı olmaz

Ben evlenmeden once hanim/bey olarak hitap ediyordum, evlendikten sonra da oyle devam edecektim ama kendileri dediler direkt ismimizi soyleyebilirsin diye. Esime de dedim bizde isimle hitap edilmez ama istersen hanim/bey ya da teyze/amca diyebilirsin, bizimki neredeyse ilk tanismada anne baba diyecekti, evlendikten sonra da annecim babacim oldu, bir sey deyince de 'Yeni ailemle aramdaki hitap sekline karismaz misin acaba' diyor

Bir anne baba demekle mesafe kapanmaz bence. Önemli olan görüşme sıklığınız ve sizin hayır demeniz gereken yerde hayır diyebiliyor olmanız. Eğer iyi insanlarsa anne baba demenizi öneririm, eşiniz diyormuş çünkü, eşinizin hatrı için. Ama iyi insan değillerse boşverin, ben önceleri eşimin anne babasına anne baba diyordum, sonra çok fazla olumsuz aile içi olay oldu, şimdi öldürseler yine de demem. Ama benim durumum özel bir durum.

evet evet hayır direkt diyebiliyorum. Hatta eşim sen hiç siyasetçi değilsin sana ters geliyorsa bazen sus politik davran der hatta geçen ailesinin yanında dedi. çilek perisi doğrucu davut ya politik davranamıyor hiç filan dedi. Direkt çekinmeden utanmadan hayır diyebiliyorum istemediğim bir şeyi, fikirlerimiz zıt olsa da fikrimi dile getiriyorum. Benim de kırıldığım birkaç mesele oldu ağır şeylerdi hatta. Sonra uzatmayıp anne baba desem mi dedim genel olarak baktığım zaman iyi insanlar benim yanımdalar benim destekçimler. Kinci olmayayım diyorum ay kafam yine karıştı dersem geri dönüşü olmaz :))

Abla da biraz şey olmuş sanki
ayy yalan olmasın böyle 40'lı yaşlarda öğretmen meslektaşım abla mı teyze mi ne diyordu kayınvalidesine ama önce eve gelen gündelikçiden bahsediyor sonra yemek gönderdi vs diyince komşusu sanmıştım. Sonra konu açılınca o benim kayınvalidem liseden beri sevgili olunca evlenince de öyle devam ettirdim filan demişti.
söz nişan günümde ben de x teyze diyip durdum eşimin annesine ay bir bozulduu sonra yengem baktı bozuluyor annesi bugün teyze de yarın anne dersin demişti gönlü olsun diye teyzeden anneye geçiş yerine teyzeden hitapsızlığa geçtim teyzede kalaymışım ya hitapsızlık çok zor ahahaha

İçinizden gelmiyorsa demeyin ve kendinizi bu konuda zorlamayın da. Bazı şeyler ittire kaktıra olmuyor maalesef ki.
Ben 3 buçuk yıllık evliyim. Hala anne baba diyemedim. Siz diye hitap ediyorum. Başlarda kendimi sıkıntıya soktum ama suan umursamıyorum açıkcası. O yakınlığı başta kuracaklardı ki diyebileyim diye düşünüyorum artık.
Ayrıca eşim de benim anne babama anne baba der taa nişanlıyken başlamıştı söylemeye hatta annecim babacım ifadesini kullanır. Ben bu ifadeyi söyleyebileceğimi asla düşünmüyorum mesela.
Hitap etmem illa gerekecekse isim +anne baba tercihim olurdu sanırım direk anne baba demek yerine.

Son düzenleme:
X anne ve x baba gayet iyi ve mesafeli , çok samimi olmayın sınırı aşmazlar...

Diyoruz da icten gelerek mi diyoruz sanki söylemekle dil aşınmaz illa gercek anne baba yerine koymuyoruz tabii ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…