Sütlü kahve ne alaka?Annemle anlaşamıyoruz. Hatta babamla da anlasamiyorum. Suç tamamen onlarda değil elbette ama kendimi boğulmuş hissediyorum. Annemle uzun süredir kavga halindeyiz. Arada birkaç gün düzeldi gibi oluyoruz sonra yine bağırış çağırış.
Hayatıma sürekli ama sürekli müdahale etmesi, eşyalarımı sürekli karıştırması, telefonumun ekranı açık olsa mesajlarımı okuması, günlüğümü karıştırması, (geçen yıl konusunu açmıştım buraya.) sürekli ama sürekli değiştirme dediğim halde eşyalarımın yerini değiştirmesi, babam beni doverken babamın elinden almak yerine dışarda kimse duymasın diye pencereleri kapatması, babam yokken car car bağırıp beni sinirlendirip babam gelince aniden susup önceki kadar bagirmamasi, sürekli babama beni şikayet etmesi..... Yığınla şey. İçten içe hiçbir şey için affedemiyorum. Küçükken inşaat işçilerinin olduğu kaldırımdan geçtim diye eve gelince yığınla laf söylemişti. İğrenç iğrenç. Daha lise 2 ya da 3. sınıfım. Dershaneye giderdim bana telefonda kesin dershanedesindir nerdesin doğruyu söyle der dururdu. Hiçbir yalan soylemisligim yoktu o zamanlar. Hayatımın hiçbir anında iyi bir anım yok onlarla ilgili. En son geçen yıl günlüğümü okuduğunda onunla ilgili şeyleri artık kapattım daha açmak yok bu konuyu demişti ama şimdi sürekli ufacık bir tartismada ar namus kalmamış sende diyip duruyor. Yalan söyledim diye bana kızıyor ama günlüğümü okumadan önce de sonrada sürekli her konuda yalan söylerdi. Ortalıkta bir şey yokken arkadaşıma jehaanda sozlenecek demiş mesela. Sürekli babama söylemekle tehdit ediyor. Arkasında duramayacak bir şey yapmadım istediği şöyle diyip duruyorum. En son artik ikimiz de birbirimize ağza alınmayacak hakaretler ettik. Bana düğününe de gelmem sürekli yüzüne kaksınlar da gör diye tehdit ediyor sürekli sürekli. Baban da ben de seni sevmiyoruz diyip duruyor. Her atacağım adımda ailem ne diyecek diye düşünmekten bıktım. Sürekli ben senin niye böyle olduğunu biliyorum senin ben neye güvenliğini biliyorum diyip duruyor. (Günlük olayından bağımsız erkek arkadaşım yokken de derdi.) Evden kaç kere gitmeye çalıştım ama gondermediler. Ben de o gücü kendimde bulamadım sanırım zorlamadim. Ben evlenip ailemden kurtulmak istemiyorum, sürekli yokluklarini hissetmek istemiyorum ama içten içe nefret ediyorum ikisinden de.
Varya hamileyim ve böyle şeylere şahit oldukça iyi bir anne olabilmek için daha da hırslanıyorum
Herkes doğuruyor herkes büyütüyor ama herkes ana baba olamıyor işte .
Kaç yaşındasınız?
Evlilik çözüm değil ama başka bir şehirde üniversite okuyarak falan kurtulabilirsiniz ancak.
Kaçıp kurtulayım mantığıyla bir evlilik yaparsanız pişman olma olasılığınız yüksek.
Yağmurdan kaçarken doluya tutulmayın.
Kendi ayaklarınız üzerinde durmayı başardıktan sonra herşeyin üstesinden gelirsiniz.
Üzüldüm sizin için. Anlamıyorum bu anne babalar neden böyle ya.. Keşke siz çalışıp kendi hayatınızı kurabilseniz. En iyisi fazla konuşmaya, sohbete girmeyin. Mümkün oldukça eşyalarınızı, özelinizi saklı tutun. İnşallah daha güzel bir hayatınız olur ileride.
Mutsuz aile ortamını iyi bilirim tabi bekarlıgımda:) umarım mutlu bir aile kurarsınız bahtınız güzel olurHiçbir şeyimi eksik bırakmadılar ama sürekli korku halindeyim. Neye kizacaklar diye.
Umarım çok çok iyi bir anne olursunuz. Sağlıkla kucağınıza alın bebeğinizi :)
Sen anlatinca benimde anilarim canlandi ilk okulda siniftan bi cocuk bana mektup yazip kapimiza atmis daha yazmayi yeni ogreniyorduk annemle ikimiz bulduk annem saklamak yerine babama gosterdi bir ay disari cikmadim yedigim hakaretler cabasi ve daha 1.siniftayimAnnemle anlaşamıyoruz. Hatta babamla da anlasamiyorum. Suç tamamen onlarda değil elbette ama kendimi boğulmuş hissediyorum. Annemle uzun süredir kavga halindeyiz. Arada birkaç gün düzeldi gibi oluyoruz sonra yine bağırış çağırış.
Hayatıma sürekli ama sürekli müdahale etmesi, eşyalarımı sürekli karıştırması, telefonumun ekranı açık olsa mesajlarımı okuması, günlüğümü karıştırması, (geçen yıl konusunu açmıştım buraya.) sürekli ama sürekli değiştirme dediğim halde eşyalarımın yerini değiştirmesi, babam beni doverken babamın elinden almak yerine dışarda kimse duymasın diye pencereleri kapatması, babam yokken car car bağırıp beni sinirlendirip babam gelince aniden susup önceki kadar bagirmamasi, sürekli babama beni şikayet etmesi..... Yığınla şey. İçten içe hiçbir şey için affedemiyorum. Küçükken inşaat işçilerinin olduğu kaldırımdan geçtim diye eve gelince yığınla laf söylemişti. İğrenç iğrenç. Daha lise 2 ya da 3. sınıfım. Dershaneye giderdim bana telefonda kesin dershanedesindir nerdesin doğruyu söyle der dururdu. Hiçbir yalan soylemisligim yoktu o zamanlar. Hayatımın hiçbir anında iyi bir anım yok onlarla ilgili. En son geçen yıl günlüğümü okuduğunda onunla ilgili şeyleri artık kapattım daha açmak yok bu konuyu demişti ama şimdi sürekli ufacık bir tartismada ar namus kalmamış sende diyip duruyor. Yalan söyledim diye bana kızıyor ama günlüğümü okumadan önce de sonrada sürekli her konuda yalan söylerdi. Ortalıkta bir şey yokken arkadaşıma jehaanda sozlenecek demiş mesela. Sürekli babama söylemekle tehdit ediyor. Arkasında duramayacak bir şey yapmadım istediği şöyle diyip duruyorum. En son artik ikimiz de birbirimize ağza alınmayacak hakaretler ettik. Bana düğününe de gelmem sürekli yüzüne kaksınlar da gör diye tehdit ediyor sürekli sürekli. Baban da ben de seni sevmiyoruz diyip duruyor. Her atacağım adımda ailem ne diyecek diye düşünmekten bıktım. Sürekli ben senin niye böyle olduğunu biliyorum senin ben neye güvenliğini biliyorum diyip duruyor. (Günlük olayından bağımsız erkek arkadaşım yokken de derdi.) Evden kaç kere gitmeye çalıştım ama gondermediler. Ben de o gücü kendimde bulamadım sanırım zorlamadim. Ben evlenip ailemden kurtulmak istemiyorum, sürekli yokluklarini hissetmek istemiyorum ama içten içe nefret ediyorum ikisinden de.
Sen anlatinca benimde anilarim canlandi ilk okulda siniftan bi cocuk bana mektup yazip kapimiza atmis daha yazmayi yeni ogreniyorduk annemle ikimiz bulduk annem saklamak yerine babama gosterdi bir ay disari cikmadim yedigim hakaretler cabasi ve daha 1.siniftayim
Sonra hir bayram elbise istedim annem o. Gibi mi giyinecen dedi
Daha bunun gibi bir suru sey gerci beni sevdiklerini soyluyorlar ama yeni evliyim evlenene kadar burnumdan getirdiler dugunumden istemeden nisandan nefret ediyorum hatırlamak bile istemiyorum simdide hergun ariyorlar ozledik diye
Bilmiyorum hic bir fikrim yok yalvardim gosterme at diye ama gosterdi cunku babam baska sekilde öğrenirse ona kizarmis ama bana kizilmasi onemli degil esimi ilk kez anneme soyledim ve dedim ki babama söyleme aksamina soylediNiye? Yani daha 1. sınıfa giden çocuk ne anlar ki ya? Benim de oyleydi başka sehirdeydi okulum sürekli arardı beni. Deli oluyorum ileride böyle anne olurum, anneme benzetim diye bebeğim olmasından deli gibi korkuyorum
1-2 yıla evlenmeyi düşünüyorduk her şey oturunca ama artık yildim huzursuz birisi haline gelmek yerine hemen evlenmek daha cazip :)
Bilmiyorum hic bir fikrim yok yalvardim gosterme at diye ama gosterdi cunku babam baska sekilde öğrenirse ona kizarmis ama bana kizilmasi onemli degil esimi ilk kez anneme soyledim ve dedim ki babama söyleme aksamina soyledi
Eger sevgilini seviyorsan evlen kurtul7 yaşında neyse sonrasında da o olmuş :) umarım kendi yuvanda çok mutlu olursun :)
Uzun süreli bir ilişki mi?
Bence de herşeyin oturmasını bekleyin.
Hazır olup tüm imkanlar el veriyorken, evlilik için en uygun zaman geldiği için evlenmek varken böyle aceleye getirmeyin.
Çalışıp biraz birikim yapmayı da düşünebilirsiniz .
Ayrı eve de çıkabilirsiniz evden ayrılmanıza karışmaya hakları yok.
Tabi bunlar için cesaret ve imkan gerekli o konuda haklısınız.
Eger sevgilini seviyorsan evlen kurtul
Kac yasindasin bilmiyorum ama bu yasa kadar boyleyse bundan sonra zorYa o kafaya girmek istemiyorum ben arkamda duran gerçekten ailem olan insanlar görmek istiyorum
Kac yasindasin bilmiyorum ama bu yasa kadar boyleyse bundan sonra zor
Uzun sürekli sayılabilir. Ben de para biriktirip aceleye getirmeden evlenmek istediğimi söylüyordum. Ama şimdi o kadar yoruldum ki sürekli bağırış çağırıştan sürekli anne istemiyorum demekten. Geçen hafta kışın sevgilime onda dursun diye şal vermiştim onu getirmiş. Annem elimde görüp sormasin diye yatağımın altına koydum annem koyarken görmüş direkt bakmış. Her şeyimi didik didik ediyor. Kendimi tacize uğraşmış uğra hissediyorum böyle olunca
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?