Anne/ babaniz evlat ayrimciligi yapiyor mu?

Cocugum yok ancak cocugu olanlarla konustugumda bazilarina daha fazla toleransli olduklarini soylediler.
Kaybetmekten korktuklari, kendilerine benzettikleri ya da zamaninda ona kotu/eksik davrandiklarina ayricalik yaptiklarini biliyorum.
Direkt olarak sorunca ayy hayir evlat ayrimi yapmam, onu da ben dogurdum bunu da ben deselerde.
Kusmeyen, icine atip sessiz kalan evlat yerine yeri gelince cekip gidecek, minneti olmayan evlat +1 maalesef

Hangimiz herkese esit mesafede durup ayni sekilde davraniyoruz ki? Birine karsi davranislarimizin en az yuzde 50 sini karsimizdaki kisinin davranislari ya da karakteri belirliyor. bu onlari daha az ya da daha cok sevdigimiz anlamina gelmez.
Tek cocuk annesiyim o yuzden anne olarak yorum yapamayacagim ama 2 kardesime tavirlarim birbirinden çok farkli, en basiti büyüğüm her turlu sakayi kaldirir o yuzden onunla rahat rahat dalga gecerim ama kucugune soyledigim her seyi olcup tartarim aman aglamasin kirilmasin diye. bu da buyugumle daha samimi/yakin, kucugumle daha resmi gorunmeme neden oluyordur belki, ama ikisinin sevgisi de degeri de ayni gozumde. bence her anne de benzer seyler yasiyordur.

Anneme sorsaniz hic olur mu oyle sey, evlatlarin hepsi bir, der. Ne yaptiginin farkinda degil cunku.

Ay tabii öyle. Annem kız kardeşimi benden daha çok sever çünkü ona benzer babam da beni kız kardeşimden daha çok sever annem biraz hissettirir bunu babam hissettirmez....

babam yapti.
beni yok saydi. yillar sonra baskasiyla evlendi, yillar sonra cocuk yapti.
beni bir daha hic aramadi.
bence hala kavga edebileceginiz bir anne-babaniz oldugu icin sukredin.
anne yahut baba tarafindan tercih edilmemis olmak keske kavgada kardesi korumasi kadar basit olabilse.

benim annem de oğlunu pek sever, dünya bir yana oğlu bir yana, dolayısıyla her sabah hazır kahvaltıya 11 buçukta inen gelinine de ağzını açmıyor, Allah hakedene böyle kaynana versin.
Hiç anlaşamıyoruz karısı da tartışmalarımız da etken, annem taraf tutmuyor ama benden 10 yaş büyük oğlunun ağzına geleni saydırmasına da birşey demiyor.
"Aman ağzımızın tadı bozulmasın Ali Rıza bey" hesabı...

Benim anne babamin sevgisinden hic suphem yok ama yapiyorlar. erkek kardesime ayri bir ilgi ve sevgileri var. benim hamileligim cok zor ve agir gecti. arada tasinmak zorunda kaldik annem hic gelmedi hep kv ve gorumcem yardim etti. esimin anneannesi vefat ettigi icin esimin sehir disina gitmesi gerekti. annemleri cagirdik. bin dereden su getirdiler. evde yalniz degildim esimin yegeni de bizde ama genc kizcagiz. benim bakima ihtiyacim var. gelip gozleriyle gordu nasil zorluk cektigimi. yoksa 2 ay boyunca neler yasadigimdan haberi bile yoktu ama erkek kardesim istesin o gun kosa kosa giderler her seyi geride birakip. ben ve erk kard istanbuldayiz annemler bursada.

Sebepsiz. Benim annem de abime duskun her seyi o bilir her seyde o hakli halbuki abim anneme karsi cok saygisizdir. Beklentiye girme. Kendi hayatini kur kendi isine bak. Ana babamiz da olsa anlasaacagiz diye kaide yok.

İssiz olmak cok etkiliyor. benim erkek kardesimi cok sevdikleri halde o issizken ona bile laf dokundurdular cok fazla. issiz olana bosa nefes ziyani olarak bakiyor aileler.

İssiz olmak cok etkiliyor. benim erkek kardesimi cok sevdikleri halde o issizken ona bile laf dokundurdular cok fazla. issiz olana bosa nefes ziyani olarak bakiyor aileler.

evet ama ayıp değil mi.. yani şu anda da onun kızıyım işim olunca bana tavrı değişecekse olmaz olsun öyle aile. iyi günümde etrafımda insan çok olur, kötü gününde yanında ailen yoksa ona aile denir mi? işim olacak elbet bir gün ben de tembel bi insan değilim sınava çalışıyorum tıp mezunuyum hani evde yatan okumamış bi kız olsam haklılar diyecem de...

Emin ol is bulunca sana karsi tavirlari degisecek ve seni el ustunde tutacaklar. bir kenara yaz. Belki o gun tekrar gelip yazarsin bana cunku kendimde de cevremde de cok gordum bunu.

Belki sevgi değil de, tepki farkı vardır.
Kırılgan olan çocuğa daha naif cevap verip, asi olana daha sert konuşulabilir.
Evladım yok o sebeple bilmiyorum ama. Nazının geçtiğine daha çok diş geçiriyorlar bu da aşikar.

Kız kardeşim daha sert ve daha kindar. Annem de biliyor oyle olduğunu ama artik onu daha çok sevdiğini düşünüyorum.
Ondandır anne bile tırstığına daha iyi .

Bende de öyle ama büyük diye öyle yapıyor.Küçük hep haksız.Ben de ağzı laf yaoan biri değilim ondan bşraz da.

Benim annem de öyle.Takmamaya çalışıyorum.Normalde iyidir bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…