• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne babası ölen kuzenim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Okudum okudum
Allah rahmet eylesin. Saglik calisanlari bile bu kdr dikkatsizse biz ne yapalim. Cok uzucu seyler yasamissiniz. Lutfen yuzyuze biraraya gelmeyin hala risk bitmis degil bilinmeyen birsey. Kimseye de kizmayin insanlar tepki gosterip uzak durmayi tercih edebilir aksi ztn daha anormal olur

Sağlıkçıların bir kısmı çok ciddiye alırken bir kısmı da sanırım ben nasılsa b.ka battım daha kötü ne olabilir ki diye düşünüyor.

Şu cümleye çokça katılmadan edemedim. Sağlıkçılar kendi içlerinde ikiye ayrılmış durumda. Bir grup aylarca ailesiyle, arkadaşlarıyla görüşmedi, pansiyonlarda kaldılar. Daha yeni yeni evlerine dönüyorlar. Bir grup da salgın başladığından beri inatla birilerine misafirliğe gidip oturmak, kuaföre gitmek, gezmek tozmak falan istiyor. Evine o dahil kimseyi misafirliğe kabul etmek istemediğini söyleyince alınıyor falan. Arasını bulan görmedim. Niye böyle iki ayrı grup olduğu akademik olarak çalışılabilecek bir konu bence, ciddiyim.

Bu arada eklemeyi unutmuşum, başınız sağ olsun konu sahibi. Kuzeniniz konuşmayı ne tarafa yönlendirirse ondan bahsedin bence, kendiniz konu açmayın derim.

Özel hastane de hasta bakıcı ve orda covid hastaları vardı önce o hasta oluyor sonra kuzenim amcam yengem ve kendi anne babasına bulaştırıyor
Yaşlılar Durumun ciddiyetini anlamayabilirler ama gençler bu konuda daha bilinçli davranabilirdi.Eşi hastanede çalışıyor üstelik yuh diyorum!Düşüncesizce davranmaları 2 hayatın ölümüne mal olmuş resmen.

Şu cümleye çokça katılmadan edemedim. Sağlıkçılar kendi içlerinde ikiye ayrılmış durumda. Bir grup aylarca ailesiyle, arkadaşlarıyla görüşmedi, pansiyonlarda kaldılar. Daha yeni yeni evlerine dönüyorlar. Bir grup da salgın başladığından beri inatla birilerine misafirliğe gidip oturmak, kuaföre gitmek, gezmek tozmak falan istiyor. Evine o dahil kimseyi misafirliğe kabul etmek istemediğini söyleyince alınıyor falan. Arasını bulan görmedim. Niye böyle iki ayrı grup olduğu akademik olarak çalışılabilecek bir konu bence, ciddiyim.

Bu arada eklemeyi unutmuşum, başınız sağ olsun konu sahibi. Kuzeniniz konuşmayı ne tarafa yönlendirirse ondan bahsedin bence, kendiniz konu açmayın derim.
Ah bu konudan o kadar muzdaribim ki. İkinci gruptan bir adet mevcut bizde de. Kendisi ve eşi sanki ortalıkta hiç böyle bir şey yokmuş gibi bir hayat sürüyor. Görüşmek istemediğimiz için bizler kötü ilan edildik. Bakanı bulsam ayaklarına kapanacağım bayramda tüm ülkede sokağa çıkma yasağı ilan edin diye.

Yaa çok üzücü 🥺 başınız sağolsun. Sık sık arayın başka şuan yapılabilecek bir şey yok galiba. Bu süreçte en çok hasta bakıcılara üzülüyorum. Virüslü hastaların mikrobunu bilmem nesini onlar çekiyor, ama adlarını hiç duymuyoruz. Hiç kimseden duymadım hasta bakıcılara da bir alkış kimse demedi. Keşke kuzeninizin eşi evden ayrı yaşasaydı sağlıkçılara otel, misafirhane vs ayarlanıyordu kendi ailesi için de daha iyi olurdu. Ama olan olmuş artık ,kuzeniniz şuan çok kötü hissediyordur Allah yardımcısı olsun 🥺

Kızlar amcam ve yengem vefat etti kuzenim tek çocuk kimsede evine gitmiyor korona var diye üç dört kişi geldi sadece ben naapsam onun için yani nasıl davranmak gerekir ailesinden anılardan bahsediyorum ama iyi mi yapıyorum bilmiyorum ihtiyaç okursa beni ara dedim başka bişey yapabilirmiyim onun için bide eşinden bulaştı hastalık amcamlara herkes eşini suçluyor elimden ne gelir düşünceniz varmı
Başınız sağolsun Rabbim dayanma gücü versin kuzeninize mümkün olduğunca yanında olun yanlız kalmasın,hastalığın ölümün nereden nasıl olacağını bilemeyiz suçlamak saçma ve düşüncesizce ne olacak suclayinca kuzeniniz daha çok üzülecek bunu akıl edemiyorlar mi Allah akıl fikir versin.

En büyük destek eşi suçlayanlarin ağzını kapatın. Onlar şimdi ne kadar perişandir kim bilir. Allah ikisinede sabır versin. Damat da kendini ne kadar suçluyordur kim bilir

başınız sağolsun, çok üzücü zor bir durum.
herkesin acısını yaşama şekli farklı. anılardan bahsetmek daha da üzebilir, iyi de gelebilir.
hiç konuşmak istemeyebilir de.
bizim burdan şöyle teselli edin, bunu anlatın dememiz yanıltıcı olur.
kuzeninizin tavırlarına göre ilerlemeniz bence en doğrusu.

Özel hastane de hasta bakıcı ve orda covid hastaları vardı önce o hasta oluyor sonra kuzenim amcam yengem ve kendi anne babasına bulaştırıyor
Eşi hastanede çalışan bir zahmet evden çıkmayacak.
Bence konuda suçlanacak en son kişi damat. Damat hastalık bile kapsa (ki emin misiniz?) Eşinin kendini bilip evden zorunlu olmadıkça çıkmaması,özellikle yaşlı anne babasına gitmemesi, ihtiyaçlarını alıp kapının önüne koyup kaçması gerekirdi. TVler de bunu diyor, gazeteler de bunu yazıyor aylardır.
Ama bizim insanımızın keisnlikle öyle değil...
Aile de 65 yaş üzeri,çıkamıyorlar ama acaba konu komşu onlara geliyor muydu? Şöyle bir çay içmesine uğruyor muydu? Akrabalar ziyaret ediyor muydu?? Bunlar da önemli.
Ben şahsen kimsenin 'ay evden çıkmıyor,nasıl bulaşti' Sina inanmiyorum artık
Bizim iş yerindekilere sorsan (nöbet usulü geliyoruz) kimse iş dışında evden çıkmıyor. Lafta herkes dikkat ediyor, luppo'cu adama -o gün disari çıkanlara bir sovmedikleri eksik. Ama geçen haftalarda , koskoca şirket iftar organize etti (tabii ki ben hariç) HERKES katıldı. Ben laf edince de huysuz oldum.
Hala mesela bu insanlar virüs yüzünden hicbirsey yapamadiklarini söylüyorlar sağda solda.
O yüzden ben diyorum ki, damadı suçlamak bir şey kazandırmaz kimseye.
Onu diyen akrabaları susturursan bence kuzenin için en iyi şeyi yaparsın

Anılardan falan da konuşmayın bir zahmet. O açarsa konuşun. Kedim ölse 'senin kesin hatırlıyor musun nasıl saklanmisti?' diye kedi anısı duymak asla istemezdim bir süre

Allah rahmet eylesin ikisine de. O kadar söyleniyor yaşlıları izole edin diye. Keşke görüşmeselerdi. Ama ecel gelmiş cihana baş ağrısı bahane. Suçluluk duygusu için birşeyler yapabilirsiniz. Taktiri ilahi falan diyip bilmiyorum ki.

Halamlar amcamlar suçluyor yengem gelme demiş kuzenim de çocuga bak diye gitmiş gerçi yüzüne kimse bişey demiyor dedikodu dönüyor sadece
Kuzenim çalışmıyor üç çocuk var biri 9 yaşında yengemler de kalıyor du hafta sonu alıyor du yengem getirip götürme artık demiş oda anlamamış korona olduğunu gidip gelmeye devam etti düşünemedi ciddiye alamadı virüsü
Görüşüyoruz bugün bankaya gitcez ama eve gelmemi istemiyor o isterse giderim tabi
Al bir cahili vur bir cahile konusu okudum resmen..
Cagririsa niye gidersiniz tabi???
Siz de kendi ana babanızı öldürmek arzu ve isteğiyle mi?
Bu insanlar ders almaz, bu korona da bitmez bence

En büyük destek eşi suçlayanlarin ağzını kapatın. Onlar şimdi ne kadar perişandir kim bilir. Allah ikisinede sabır versin. Damat da kendini ne kadar suçluyordur kim bilir
Bence konuda bahsi geçen kuzeni suçluyorlar ama ölen kendi anası babası olduğu için de şimdilik damada söyleniyorlar..az zaman geçsin kuzenin kendisine de derler ailenin sebebi oldun diye ...rahmetliler sağ iken "gelmeyin ,çocuğunuzu getirip götürmeyin" demişler ..etrafa da bundan bahsetmisler ama kizlari ısrarla yüz yüze iletişim kurmus ,çocuklarını götürüp bırakmış risk altındaki ailesinin yanina ...

Al bir cahili vur bir cahile konusu okudum resmen..
Cagririsa niye gidersiniz tabi???
Siz de kendi ana babanızı öldürmek arzu ve isteğiyle mi?
Bu insanlar ders almaz, bu korona da bitmez bence
Cahil sensin terbiyesizlik yapma düzgün konuş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X