Anne-Babaya Maddi Yardım...

okuyucuu

Guru
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2014
3.357
5.656
358
İstanbul
Kızlar merhaba ;

Fikirlerinize ihtiyacım var... Ben 26 yaşındayım çalışıyorum,bekarım ailemle yaşıyorum.. Ailem zaman zaman maddi sıkıntıya giriyor. Babam doğru dürüst çalışmazz.. Benden bazen isterler bazen isteyemezler ( annem genelde ) başkasından alırlar gerekirse, ama haberim olmaz! benim sorum şu... İçim asla rahat etmiyor ben maaşımı her ay onlara vermem doğru mudur soruyu yanlış da sormuş olabilirim :( ( yani paramı vermeme sebebim babamın çalışmamasıydı ama ben dayanamıyorum annemin üzgün durmasına yetişememelerine )

eger annenız bu parayı luuzmsuz yere harcamıyacaksa babanın eline verip heba ettırmıyecekse verin...ama su var babanız niye calışmıyor...annenız neden buna goz yummuş...herzaman siz olmayacaksınız yanlarında...ne bılııym ailede olsa sorumsuzluklarını ıyıce artırır hazır para...babanız hasta olsa ınanınbu soruyu sormanızı garıp karşılardım ama ...bence eksikleri alın...faturalara yardımcı olun..

Anneniz babanıza karşı koyamıyor mu?
Eğer anneniz elinde para tutamıyorsa evdeki giderlere yardım edin..

Hem o evde yaşayıp hem de para esirgemeniz doğru değil..

Babanizin neden calismadigini bilmiyorum. Ama neyise ne annemin magdur olmasina izin vermezdim. Komple maasimi da vermezdim ama. Gereken yardimi yapin.

Benim aileminde maddi durumu kotu ve borc icindeler. Ama babam cok icki iciyor kizkardesim calisiyor anneme veriyor bi kismini yanii
.. annem cunku gereksiz harcamıyor erzak alıyor . Ama maasi vermenize gerek yok fatura erzaga falan yardimci olabilirsiniz bence.

Gerçekten sıkıntıya düştüklerinde elbette yardımcı olmalısınız...

Ama tabiki kendi maaşınızla,kendi ihtiyacınızı giderecek kadar ayırmalısınızda kendinize...

Annenin tutumuda onemli eger gereksiz harcama yapmiyorsa evin ihtiyaclari icinse ben dayanamazdim evliyim calisiyorum babam calismasina ragmen anneme harclik veriyorum bide ayni evde yasiyorsunuz maasi komple vermek degilde kira market falan karsilanir bence

26 yaşina gelmişsiniz bekarsınız aileyle oturunca niye herseyi onlardan beklemek gibi huyumuz var anlamiyorum. kendi alisverisinizi falan yapin sonra artik gersoyle kiraydi faturaydi borcru harcti ödeyiverin. 26 yasina getirmis adam sizi bi zahmet calismasin. benim annemde ben 19 yasimdan beri calismaz kimseyede muhtaç etmemeye calistim hep herseye yetistim odedim. koskoca insan olunca artik annenin babanin omzundaki yuku alin bi zahmet. valla insan kendi ailesine verceği paranin hesabini burdan sorarmi?

Benim ailemde yılın 6,7 ayı yanıma gelir yazları gidiyorlar. Ben verirdim. Buraya geldiklerinde hiç para harcatmam. Hatta kartım babamda olur genelde. Sen al lazım olanı derim. Onları mutlu etmeyi çok seviyorum. Birde bize göre yaşları ilerlemiş insanlar sonuçta allah konusun vadeleri dolmuş olsa 3 ün,5 in hesabını yapmam beni ömür boyu unutamıycağım bir depresyona sokabilir diye düşünüyorum . Bence tüm maaşını değil belki ama temel ihtiyaçlar için yardımcı olabilirsin Annen için . .

26 yaşina gelmişsiniz bekarsınız aileyle oturunca niye herseyi onlardan beklemek gibi huyumuz var anlamiyorum. kendi alisverisinizi falan yapin sonra artik gersoyle kiraydi faturaydi borcru harcti ödeyiverin. 26 yasina getirmis adam sizi bi zahmet calismasin. benim annemde ben 19 yasimdan beri calismaz kimseyede muhtaç etmemeye calistim hep herseye yetistim odedim. koskoca insan olunca artik annenin babanin omzundaki yuku alin bi zahmet. valla insan kendi ailesine verceği paranin hesabini burdan sorarmi?
Benim ailemde yılın 6,7 ayı yanıma gelir yazları gidiyorlar. Ben verirdim. Buraya geldiklerinde hiç para harcatmam. Hatta kartım babamda olur genelde. Sen al lazım olanı derim. Onları mutlu etmeyi çok seviyorum. Birde bize göre yaşları ilerlemiş insanlar sonuçta allah konusun vadeleri dolmuş olsa 3 ün,5 in hesabını yapmam beni ömür boyu unutamıycağım bir depresyona sokabilir diye düşünüyorum . Bence tüm maaşını değil belki ama temel ihtiyaçlar için yardımcı olabilirsin Annen için . .
Maşallah sizlere..:)

Sizi bu yaşa getiren meslek sahibi yapan bi yerde onlar değil mi?
Aile yabancı değil yapılması gerek
İlla para vermek değil evin giderlerini karşılayın
Yıllarca çalıştım ve hep aileme baktım
Keşke daha gazla yapabilseydim

Benim aileminde maddi durumu kotu ve borc icindeler. Ama babam cok icki iciyor kizkardesim calisiyor anneme veriyor bi kismini yanii
.. annem cunku gereksiz harcamıyor erzak alıyor . Ama maasi vermenize gerek yok fatura erzaga falan yardimci olabilirsiniz bence.
Benım babamda ıckı cok ıcıyor.Bize para baskısı yapıyor ama vermıyorum ben

Benım babamda ıckı cok ıcıyor.Bize para baskısı yapıyor ama vermıyorum ben
Yaziklar olsun yasayan bilir iste bunu bizdede var oyle para baskisi yapan ickici bir baba ama ben diyorum annemin kızkardeşimin gunahi ne. Sizede Allah sabir versin annenizin ihtiyaci olursa verin ama bence

Yaziklar olsun yasayan bilir iste bunu bizdede var oyle para baskisi yapan ickici bir baba ama ben diyorum annemin kızkardeşimin gunahi ne. Sizede Allah sabir versin annenizin ihtiyaci olursa verin ama bence
Şuan düzenli işim yok.Kyk kredımı ödemeye calıısyorum.işe gıreyım babamdan gizli verıcem.Erkek kardesım evlenecek dugun yapacak para yok.Nişan atılacak bu gıdısle.içip evde kavga cıkarıyor sureklı.Gecen buyuk konustum reddedıcem ılerıde onu.Kesınlıkle ılerıde gorusmek ıstemıyorum onunla

Back
X