Anne Diyememe Sorunu

ondekikadin

Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2017
23
29
8
Hanımlar merhaba benim derdim eşimin annesine anne diyememek. Eşim benim anneme ilk günden beri anne der ve benden de bekliyor. Hitap şeklimi soracak olursanız seslenmek zorunda kalırsam x teyze derim ama genelde göz teması kurar yada yanına giderek hitapsız söyleyeceğimi söylerim. Geçen gün x teyze anne tarzı söylemeye calıstım ama yok yani. Tavsiyeleriniz neler varmı benim gibi olanlar:)

Son düzenleme:
Kadın “anne” sonuçta. Eve bir iş için usta gelse ona abi diye hitap edilmez de “X usta” ya da sadece “usta” denir ya genel de ya da “Mühendis bey/ hanım” , “ doktor hanım/bey” gibi bir söylem vardır hani amaç daha çok o kişinin sıfatını belirtmek amaçlı. Anlatabildim sanırım. İşte o niyetle anne diyebilirsiniz. O kim? Anne. Diğeri kimdir? Baba. Küçük kardeşler ismiyle, büyükler abi/abla işte :KK53: Hissederek anne demenize gerek yok. Elbette herkes kendi annesini daha çok sever. O kişi de sizin birlikte olduğunuz sürece en yakınınız olan eşinizin annesi. X anne demek hem resmi hem gayet makul bence.

Yaklaşık 8 yıl evvel nisanladin ben de. Esim kisa bir sure sonra anne demeye baslamisti. Ben sanirim 2 yil once basladim.Kayinvalidemi de cok severim ustelik. Diyemedim sadece. Soylemeye baslayinca, arkasi gelir, soylersiniz..

Anne demek zorunda değilsin çünkü annen degil. Banada el öptürmeye calisirlardi daha yüzük bile yokken ortada. El öpmekten nefret ederm ve bikere bile öpmedm. İyiki opmemsm evlenmedk :) sende x teyzeye devam et yapmacik anne demektense içten gelerek x teyze demek daha iyi

Bir defa ağızdan çıkınca devamı geliyor.
Kv mi severim ama bir annem etmez tabi ki. Bir duygu eklemiyorum zaten söylerken. Adı oymuş gibi hitap etmek için.
X teyze demek daha zor ve komik geliyor bana :)

İlk zamanlar siz diye hitap ederdim. Nişanlanınca bir akşam eşim yanımdayken kandil için kv aradım o zaman anne dedim ama resmen ağzımın içinde yuvarladım. Çok tuhaf bir andı :) Ama ondan sonra devamı geldi..

Back
X