Anne Diyememe Sorunu

Bende anne diyorum ama hic icten degil sanki ismiymis gibi.kimse insanin annesi olamaz o yuzden bunu icten yapmaya gerek yok

BEnde tam tersi durumlar. İlk önceleri diyodum. Baktım bir gün kv telinde beni kızım x diye yazıyordu. Sonra sadece x diye değiştirmiş. Ben de x anne diyorum artık. Anlamıştır herhalde niye öyle dediğimi. Kimse kimsenin ne oz annesi ne de oz kızı gibi olamaz hiç bir zaman.

Ben 4 sene teyze dedim ..
Eşim çok kırılıyordu ( suratına bakıp anne dicekken teyze derdim )
Zamanla herşey diyip susuyorum .

İlk tanistigimizda teyze demistim, oyle de kaldi, 13 yildir sorun olmadi.
Esim anneme anne, babama baba diyor, o da garip geliyor bana, anne benim annem, ona ne oluyorsa :KK70:

Aklıma şey geldi. Nişandan birkaç hafta sonra kayınvalide hanımla yolda yürüyorduk, “hadi söyle de kurtul” demişti :KK53: Alışmak zaman aldı ama artık çok normal geliyor. Kendisini sevip sevmemem önemli değil, fazla anlam yüklemiyorum. Formalite icabı, prosedür gereği :)

Hanımlar merhaba benim derdim eşimin annesine anne diyememek. Eşim benim anneme ilk günden beri anne der ve benden de bekliyor. Hitap şeklimi soracak olursanız seslenmek zorunda kalırsam x teyze derim ama genelde göz teması kurar yada yanına giderek hitapsız söyleyeceğimi söylerim. Geçen gün x teyze anne tarzı söylemeye calıstım ama yok yani. Tavsiyeleriniz neler varmı benim gibi olanlar:)
Bende hic demedim diyemiyorum canim çıkmıyor agzimdan 4 yildir evliyim hic anne demedim diyemiyorum etrafim bunu cok eleştiriyor ama seni en iyi ben anlarim galiba

Insanın atası 4'tür derler.
Anne, baba, kv, kp.

Ama oldum olası ne gelinler kaynanasını sever, ne de kaynanalar gelinlerini (kaynanaların sevmemesi daha sık çıkar karşımıza).

Eşinin annesine: hişt annesi bi bakar mısın diye seslenemezsin maalesef. Kaynana de, geç. Ssana göre kaynana, eşine göre kayn"ana"... :)

Asla anneme dedigim sicaklikta anne demem bende. Boyle agiz ucuyla bir anne diyisim var iste:olamaz: sizde oyle dusunun soyleyin. X anne diyin sadece anne demeyin.

Ben annemi çok acı şekilde kaybettim, anne diyemem boğazımda bir yumru olur başkasından duyduğumda bile.
Bir de annem vefat ettikten sonra eşimin annesi baş sağlığı dilememişti onu da unutamam. İçimden de gelmediği için demiyorum.

Eşimle babam çok iyi anlaşıyorlar, içten geldiği için baba diyor o. Size kalmış yani.
Gerçekte anne-babamız gibi hissetmediğimiz kişilere sırf evliyiz diye anne-baba demenin bir mantığı yok diye düşünüyorum.

Alt tarafı bir hitap, erkekler hiç sorun etmiyor ilk günden başlıyor anne baba demeye. Çok anlam yüklediğinizi düşünüyorum.

Back
X