sen moralini yüksek tut. her şeyi hissediyor bebeğin bunu unutma. benim kızım da hep bir hafta geriden gelmişti. sonra plesantam erken yaşlandı, besleyemedim bebeği. boyu normal hatta haftaya göre uzun giderken kilosu 2 hafta geri kaldı, 38. haftada 2600 g doğdu. sürekli sol yanına uzanıp bol su iç. sağ salim bebeğine sarılman dileğiyle.
Canım benim kızım 2 yaşında şuan.konunu okuyunca günlüğümü açıp baktım 21 haftalıkken 446grammış.32. haftada gitmişiz birdahaki kontrole 1600gr olmuş.Ve 32+0dayken 31+0 yani 1 hafta küçük ölçülmüş.2 haftaya kadar fazla ya da az görülmesi normal.Bu gelişim geriliği olmuyor.Gelişim geriliği çok çok ayrı bişey.Ultrason ölçümleri gerçek boyu ve kilosunu da vermiyor.Bir kemiğin uzunluğunu ölçebildikleri kadar ölçüyorlar bunu da formülle bi katsayıyla çarpıp tahmini bir boy ve kilo çıkartıyorlar.Bunlar tamamen tahmin yani.Bebeğini sağlıkla kucağına alacaksın inşallah.Böyle şeyler için üzme kendini.Stresli hamilelik stresli, yorgun bebeğe sebep olur.Gevşe ve hamileliğinin tadını çıkart.Doğunca o tekmeleri bile özleyeceksin.şimdiden Allah bağışlasın canım
stresden uzak dur derim benım de en basından beri 2 hafta uyumsuz gerıden gelıyordu bu ay gittiğimde o bir hafta arayı kapatmıs 23 . haftada 572 grmadı yanı dun ınsallah saglıkla kucagımıza almak nasip olur ama sen pozitif ol
slm.öncelikle şunu belirteyim.stres yapma. sonra stres yaptığına üzüleceksin.bana dr lar neler demedi. kafası büyük - down sendromlu-şeker hastası- beyninde su olabilir ayyyyy daha neler neler.
hemde 1 dr a inanmadım, hem devlete 2 tanede özele gittim. neticede çok sağlıklı akıllı bir kızım oldu... bende böyle dediklerinde stres yaptım. hatta bebek kilolu dediler.ben kendi kendime doğuma 2 ay kala diet yaptım... son 2,5 ayda 1-2 kilo almıştım. neden psikolojim etkilendi.sen 1 dr la kalma. ama bu dedikleri kesin değil. onuda unutma.gerekli tetkikleri yaptır.ama strestende bebeğinin gelişimi durabilir... stres yapma, aklını çok takma, allah sağlıklı hayırlı bebek verir inş...
saol arkadaşım belkide stresten böyle oldu bilemiyorum.ama iki doktorda perinatolojiyi önerdi.karnımda çok küçük bende hep şüpheleniyordum bi sorunmu var acaba niye karnım büyümüyor diye.demekki sebebi buymuş.Allahın taktiri gidicez bakalım çarşamba günü ama sonuçlar ne zaman çıkar, ne çıkar, tedavisi varmı, düzelirmi.bu sorular çok kafamı kurcalıyor ve stres bitmiyor bi türlü.
saol arkadaşım belkide stresten böyle oldu bilemiyorum.ama iki doktorda perinatolojiyi önerdi.karnımda çok küçük bende hep şüpheleniyordum bi sorunmu var acaba niye karnım büyümüyor diye.demekki sebebi buymuş.Allahın taktiri gidicez bakalım çarşamba günü ama sonuçlar ne zaman çıkar, ne çıkar, tedavisi varmı, düzelirmi.bu sorular çok kafamı kurcalıyor ve stres bitmiyor bi türlü.
Canım boşuna stres yapma kendine.Eltimin kızına kaç tane dr alınması lazım, özürlü olacak dedi.Yüzünde bile şekil bozukluğu olacak dediler.Okadar güzel, okadar zeki, başarılı bir çocuk ki anlatamam.13 yaşında şuan.Drlara uysan doğmayacaktı o yavrum.Hiçbirşeyi de yok.Soluna dönerek yat.Sağdaymış beslendiği damar.Üzme, yorma bebeğini
Sen dualarini eksik etme canim. Anne karnindak bebekler bir gunde dahi degisiyor. Hemen iyi bir perinatologa git. Benide bir yakinim uyarmisti. Sececegin dr mutlaka perinatolog olsun diye. Cok memnunum.
Zaten hassasin su donemle guclu olmaya calis. Vesveselere kapilma. İnsallah hayirli haberlerini aliriz.
canım ben bişey sorucam sana ne kadar kilo aldın? bunla ilgisi olabilir mi acaba bana da aynı muamele yapılıyo da o yüzden merak ettim
saol canım napim işte olmuyor kafama takmadan.sadece doktorlar degilde internette iki hafta gerilik olanlarıda araştırdım.hiç iyi şeyler okumadım birazda o maralimi bozuyor.bugün kayınvalidem geldi eşimde tahminen 2 kilo kadar dogmuş çok küçükmüş.biraz o içimi rahatlattı belki minyon olur babası gibi diye.[/QUOTE
2 haftaya kadar büyük ya da küçük olması normal sayılıyor canım.Bundan fazlası sıkıntı olabilir.Bir de sata göre son adet tarihinin ilk gününü baz alıp sayıyorlar.Dünya' da ortak bir değer kullanılması için.Ama bebeğin 1 ay küçük olabilir esasında.Ben bu konuda çok okuduysam da bana mantıklı gelmiyor bu hesaba göre bebeğine küçük demek.Farklı drlara gidip farklı cihazlarda ultrasona girdiğinde bile bikaç gün farklı gösterebiliyor.Tamamen cihazda yüklü programa göre.Formül hesabı yapıyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?