anne karnıda gelişme geriliği.bilgi sahibi olanlar lütfen bi bakın.

gokce17

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2010
110
1
96
Çanakkale
çok moralim bozuk napıcam hiç bilmiyorum keşke elimden bişey gelsede yapabilsem.hamileliğimin başından beri ultrasona göre bebek küçük çıkıyor.karnımda çok küçük 3 -4 aylık gibi.en son bir ay önce gitmiştik doktora.haftasına göre 1 hafta küçük demişti.eger sınırın altına düşerse sorun olabilir demişti doktorum.bugün gittiğimizde 2 hafta küçük.ayrıntılı ultrason incelemesi yaptı,kalbine baktı.herşeyi iyi bi problem görünmüyor ultrasonda. kilosu düşük sadece.ama doktor, bebek haftasından geri oldugu için bursa fakülte perinatoloji bölümünde araştırılması gerektiğini söyledi.araştırılsa şu sebepten demekten başka ellerinden ne gelecek.sormak istediğim bunun anne karnıda bi tedavisi varmı.yada bu şekilde olup daha sonraki haftalarda normal haftasına ulaşan bebek varmı bunu merak ediyorum.şuan 27 haftalık hamileyim.bebeğim 717gr.lütfen bi bilgisi olan benim gibi olan biri varsa cevap versin kafayı yemek üzereyim arkadaşlar.çok kötüyüm çok.

kimsenin bu konuda bi bilgisi yokmu.çarşamba günü bursa fakülteden randevu aldık.nolur en azından dualarınızı esirgemeyin.bebeğim bir hafta içinde kilo alsın ve bi sorun çıkmasın.dua edermisiniz bebeğim için hamilelerin duaları kabul olur derler.

sen moralini yüksek tut. her şeyi hissediyor bebeğin bunu unutma. benim kızım da hep bir hafta geriden gelmişti. sonra plesantam erken yaşlandı, besleyemedim bebeği. boyu normal hatta haftaya göre uzun giderken kilosu 2 hafta geri kaldı, 38. haftada 2600 g doğdu. sürekli sol yanına uzanıp bol su iç. sağ salim bebeğine sarılman dileğiyle.

stresden uzak dur derim benım de en basından beri 2 hafta uyumsuz gerıden gelıyordu bu ay gittiğimde o bir hafta arayı kapatmıs 23 . haftada 572 grmadı yanı dun ınsallah saglıkla kucagımıza almak nasip olur ama sen pozitif ol

Canım benim kızım 2 yaşında şuan.konunu okuyunca günlüğümü açıp baktım 21 haftalıkken 446grammış.32. haftada gitmişiz birdahaki kontrole 1600gr olmuş.Ve 32+0dayken 31+0 yani 1 hafta küçük ölçülmüş.2 haftaya kadar fazla ya da az görülmesi normal.Bu gelişim geriliği olmuyor.Gelişim geriliği çok çok ayrı bişey.Ultrason ölçümleri gerçek boyu ve kilosunu da vermiyor.Bir kemiğin uzunluğunu ölçebildikleri kadar ölçüyorlar bunu da formülle bi katsayıyla çarpıp tahmini bir boy ve kilo çıkartıyorlar.Bunlar tamamen tahmin yani.Bebeğini sağlıkla kucağına alacaksın inşallah.Böyle şeyler için üzme kendini.Stresli hamilelik stresli, yorgun bebeğe sebep olur.Gevşe ve hamileliğinin tadını çıkart.Doğunca o tekmeleri bile özleyeceksin.şimdiden Allah bağışlasın canım

cevap yazdıgın için çok saol.bu akşam hiç uyuyamadım.bebekte her zamankinden hareketliydi anne üzülme ben burdayım iyiyim der gibiydi.bugünde çok hareketli.bu ikinci kızım ilkinde hiç bi sorun olmamıştı.senin kızınada rabbim uzun ömürler versin.38. haftaya kadar taşıyabilmişsin.acil sezeryanmı oldun geri kaldıgı için yoksa normal mi oldu.

saol canım yorumun için.uzun saglıklı ömrü olsun inşallah kızının.ben başından beri özel hastanedeki ilk kızımda gittiğim doktora gidiyorum.ultrasonu çok iyi ve tecrübeli bi doktor.geçen ay devlet hastanesine gittim.ordaki ultrasonda iki hafta küçük oldugu söylendi.doktor perinatoloji ye görünmem gerektiğini söyledi.aynı gün kendi doktoruma gittim.ona bu konuda bişey demedim.ayrıntılı ultrasonum vardı onu yaptı.herseyi normal çıktı.hiç bişey demedi gerilik konusunda.ben sordum haftasıyla uyumlumu diye.o zamn bir hafta geri fakat sınırların altında degil dedi.iki hafta sonra gel yine bakalım alta düşerse sorun vardır demek dedi.gayet sakin yatıştırıcı konuştu.bizde çok önemli olmadıgını düşündük.5 hafta sonra gittik dün.işte dünde sınırların altına düşmüş dedi.perinatologa gönderdi.bu bir hafta nasıl geçer bilmiyorum.

stresten uzuk duramıyorum malesef buna izin vermiyorlar.her karnımı gören aa daha bişey yokya,hala karnın çıkmamış,hiç hamile gibi degilsin gibi lafları beni başından beri strese sokuyor.dışarı bile çıksım gelmiyo artık.6 aylık hamileyim karnım yeni yeni büyüyor sanki 3-4 aylık gibi.ister istemez takıyorum bide bu durumu duyunca daha kötü oldum.inşallah bu günleri atlatırda saglıcakla alırız yavrularımızı kucagımıza canım.

slm.öncelikle şunu belirteyim.stres yapma. sonra stres yaptığına üzüleceksin.bana dr lar neler demedi. kafası büyük - down sendromlu-şeker hastası- beyninde su olabilir ayyyyy daha neler neler.
hemde 1 dr a inanmadım, hem devlete 2 tanede özele gittim. neticede çok sağlıklı akıllı bir kızım oldu... bende böyle dediklerinde stres yaptım. hatta bebek kilolu dediler.ben kendi kendime doğuma 2 ay kala diet yaptım... son 2,5 ayda 1-2 kilo almıştım. neden psikolojim etkilendi.sen 1 dr la kalma. ama bu dedikleri kesin değil. onuda unutma.gerekli tetkikleri yaptır.ama strestende bebeğinin gelişimi durabilir... stres yapma, aklını çok takma, allah sağlıklı hayırlı bebek verir inş...

saol arkadaşım belkide stresten böyle oldu bilemiyorum.ama iki doktorda perinatolojiyi önerdi.karnımda çok küçük bende hep şüpheleniyordum bi sorunmu var acaba niye karnım büyümüyor diye.demekki sebebi buymuş.Allahın taktiri gidicez bakalım çarşamba günü ama sonuçlar ne zaman çıkar, ne çıkar, tedavisi varmı, düzelirmi.bu sorular çok kafamı kurcalıyor ve stres bitmiyor bi türlü.

Canım boşuna stres yapma kendine.Eltimin kızına kaç tane dr alınması lazım, özürlü olacak dedi.Yüzünde bile şekil bozukluğu olacak dediler.Okadar güzel, okadar zeki, başarılı bir çocuk ki anlatamam.13 yaşında şuan.Drlara uysan doğmayacaktı o yavrum.Hiçbirşeyi de yok.Soluna dönerek yat.Sağdaymış beslendiği damar.Üzme, yorma bebeğini

Sen dualarini eksik etme canim. Anne karnindak bebekler bir gunde dahi degisiyor. Hemen iyi bir perinatologa git. Benide bir yakinim uyarmisti. Sececegin dr mutlaka perinatolog olsun diye. Cok memnunum.

Zaten hassasin su donemle guclu olmaya calis. Vesveselere kapilma. İnsallah hayirli haberlerini aliriz.

saol canım napim işte olmuyor kafama takmadan.sadece doktorlar degilde internette iki hafta gerilik olanlarıda araştırdım.hiç iyi şeyler okumadım birazda o maralimi bozuyor.bugün kayınvalidem geldi eşimde tahminen 2 kilo kadar dogmuş çok küçükmüş.biraz o içimi rahatlattı belki minyon olur babası gibi diye.

çok saolun ya desteginiz için.insan en yakın arkadaşıyla bile paylaşamıyor bazı şeyleri.sizin desteginiz okadar iyi geldiki.inş bu bir haftada kilo alır diye umudum.herkes sola yat demiş ben sağ tarafıma yatmadan uyuyamıyordum sürekli sağa yatıyordum onla bi ilgisi varmı acaba kilo alamamasının sebebinin diye düşünmeye başladım.

canım ben bişey sorucam sana ne kadar kilo aldın? bunla ilgisi olabilir mi acaba bana da aynı muamele yapılıyo da o yüzden merak ettim

arkadaşım canının sıkmamaya geniş düşünmeye çalış ne olursa olsun o senin yavrun senin mutluluğunu hüznünü sıkıntını hep hissediyor bunu biliyorsun demi konuşabilse annecim ben iyiyim sen sakın üzülme derdi belkide diyordurda sen duymuyorsundur geniş ol çok yakın bir arkadaşımın bebegini 6,5 aylıkken dawn sendromlu diye alacaklardı kendiside üst düzey bir memur çok üzülmüş neyapacağını şaşırmıştı bebeğini aldırmaya giderken bir bayanla tanışması bebeğine daha sıkı sarılmasına sebep olmuş bebek 4gr normal veeeeeeeeeeeeee dünyalar yakışıklısı bir çocuk yüzüne balmaya kıyamassın zekasımı olagan üstü ya aldırsaydı ya onun katili olsaydı o ultrason yüzünden hesabını kim verecekti ultrason tam bir bilği asla değildir benim bebeğimide bir ay büyük diyolardı ama ben gebelik tarihini net bildiğimden onların dediği tarihte değil yaklaşık 45gün sonra dünyaya getirdim bu olay arkadaşımında başına gelmişti az kalsın 7,54 aylık gelişimi tamamlanmış diye doğum yaptıracaklardı.malaesef tc kadın doğumculara pek itimat edemiyorum daha çok hikayeler var da burda anlat anlat bitmez inş herşey yolunda olu yegenimde 2600gr tam ay tam günde doğdu seninkide düşük bir kiloda doğabilir bu illa gelişim bozuklugumudur

herşey yolunda gidecek inş dua et Allah kiseye kaldıramayacagı yük yüklemez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…