saol canım napim işte olmuyor kafama takmadan.sadece doktorlar degilde internette iki hafta gerilik olanlarıda araştırdım.hiç iyi şeyler okumadım birazda o maralimi bozuyor.bugün kayınvalidem geldi eşimde tahminen 2 kilo kadar dogmuş çok küçükmüş.biraz o içimi rahatlattı belki minyon olur babası gibi diye.[/QUOTE
2 haftaya kadar büyük ya da küçük olması normal sayılıyor canım.Bundan fazlası sıkıntı olabilir.Bir de sata göre son adet tarihinin ilk gününü baz alıp sayıyorlar.Dünya' da ortak bir değer kullanılması için.Ama bebeğin 1 ay küçük olabilir esasında.Ben bu konuda çok okuduysam da bana mantıklı gelmiyor bu hesaba göre bebeğine küçük demek.Farklı drlara gidip farklı cihazlarda ultrasona girdiğinde bile bikaç gün farklı gösterebiliyor.Tamamen cihazda yüklü programa göre.Formül hesabı yapıyorlar.
ah canım ya keşke dediğin gibi olsa.bugün devlet hastanesine gittim.karın çevresinde 3 hafta diğer ölçümleride 2 hafta 3 gün geri çıktı.acilen perinatologa gitmem gerektiğini söyledi doktor.yarın gidicez bakalım perinatologa.bilmiyorum ne olacak.belkide dogum olur.ama çok erken daha yaa.bi o kadarda bu durumlarda bebegin anne karnında durmasıda tehlikeli oluyormuş.aklımda birsürü soru.ya yatırırsa hastaneye,6 yaşındaki kızımdan ayrı kalıcam buda beni çok üzer.pisikolojim allak bullak.Allahım nolur bi çıkış yolu göster.herşey yolunda gitsin.nolur dua edin..