Doğuma Hazırlık Anne karnında bebeğimize dinleteceğimiz müzik ve masallar

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

asliy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2008
10
0
86
Ankara
Arkadaşlar, bebeğimiz 5. ayından itibaren duyabiliyor ve algılaması da güçleniyormuş.

Bebeklerimiz için ne tür müzikler dinletmeliyiz..

Bununla ilgili cd ve masal kitabı alanlar varsa aranızda bizimle paylaşırmısınız?? Ben de almak istiyorum..

Sevgiler.. Aslı

canım ben bişey almadım..netten klasik müzik indirdim bir sürü..onları çok dinlettim...masal kitabı aldım ama okumadım garip geliyor nedense..onun yerine karnımı açıp okşayarak dakikalarca konuşmayı tercih ediyorum..zaten babasına da bana da hemen tepki veriyor :)))))))))

bende bebegımle konuşmayı tercıh edıyorum bazen benım sesıme deılde babasının sesıne daha cabuk tepkı verıyor sankı dersın koca adam duydu babanın sesını ona cevap yetıştırıyor cnm oglum babanın sesını tanıyor yanı

ben hamileyken bol bol konusmusdum zaten isden cikmak zorunda kalinca :))) evde bol vaktim oldu oksadim konusdum kendim ninniler söyledim sevdigim sarkilari dinlettim cok kipir kipir ve hareketli oluyodu babamiza sanki daha fazla tepki veriyodu :))))

canım eğer ilk hamileliğinse 23. haftaya kadar hissedilmeyebiliyormuş..ilk gebelilerde 19-23 hafta arası hissediliyormuş..ben tam 18 e girdiğim gün hissettim..ilk andan beri acaip hareketli bir bebek..çıktığında çok merak ediyorum

bebeklere anne karnındayken ve doğduktan sonra da dinletilecek en uygun müzik tabiki klasik müzik. ve en iyisi bach mış. mozart ve beethowen çok dramatik ve hüzünlü müzikler yapmışlar ama bach ın müzikleri insanı rahatlatan ve sakinleştiren türdenmiş. bilginize.

hamileyken normalde dinlediğim müzikleri dinlemeye devam ettim, arabada vb number one fm vs dinliyordum.. evde özel olarak bir müzik dinletme fırsatım olmadı... bebeğim doğduktan sonra huysuzluk yaptığı zamanlarda gene dinlediğimiz müziklerden hoşlanıp sakinleştiğini farkettim :) bazıları klasik müzik dinletin diyor ama ben cıstak cıstak pop müziklerle bebeğimi sakinleştirdim :1closedeyes:
duyduklarına alışıyorlar herhalde kaydirigubbakcemile2

bende ozel bişi dınletmedım kızlar...daha cok konusmayı onu oksamayı (yanı karnımı):))))))tercıh edıyorum..ve her zamankı dınledıım muzıklerı dınlıorum..hatta bazen yuksek sesle actıımda tepkı bıle verıyor..oynuor heralde...bakalım dogunca işe yarıcakmı gorcezz:)))

biz daha çok yeniyiz bunlar için erken ama çevremden arkadaşlarımdan gördüğüm kadarıyla bebekler anne karnında ne duyuyorlarsa doğduktan sonrada ona yöneliyorlar.büyük bir arkadaş gurubumuz var ve bebeklerimiz.en büyüğü 2 yaşında en küçüğü 8 aylık biz onlara 6 cüceler diyoruz şimdi nasipse bizimkide 7. cüce olucak :))) biz bir halk dansları gurubuyuz.ve dinlediğimiz müziklerde ona keza halk müzikleri türküler.ve ufaklıklarımızı gözlemlediğimizde şöle bir sonuç çıkıyo ortaya.
2 yaşındaki büyüklere taş çıkarır cinsten dans edebiliyo keşke video eklemeyi bilsem görmenizi isterdim.biri sadece davul sesiyle uyuyo ilginç ama o güm güm ses ona ninli geliyo herhalde.biri daha 11 aylık Allah nazarlardan saklasın duyduğu müziğe alkşla ritim tutabiliyo.ve hepsinin bir ortak özelliği halk müziği duyduklarında sakinleşiyorlar.
zamanımız gelsin bizde öle olcaz demi bebişim :)))

kızlar bende bir site buldum ninnilerle ilgili bebeğinizin adını yazıyorsunuz ona özel ninni söylüyor
ben kızımın adını Zeynep koymayı düşünüyorum
hep zeynep ninnisini dinletiyorum bebişime
isteyen olursa özelden mesaj atsın yazarım size adresi
burda adres vermek yasak:1closedeyes:

bende bebişime karnımda baby mozart dinletiyorum..bir de bach...eşim özellikle mozart'ın anne karnındaki bebeklerin zeka gelişimini arttırdığını söylüyor.....

bende derginin birisinin verdiği bebek müziklerini dinletiyorum.hatta her gün aynı saatte dinletmeye çalışıyorum. müzik başladıktan 10 dk sonra acayip hareketleniyor. artık seviyorda mı canlanıyor yoksa sevmiyorda yeter artık diye mi tepiniyor bilemiyorum ama onun o hareketleri çok hoşuma gidiyor. hemde kas gelişimi için gerekli. doğunca anlıycaz bu müzikleri sevip sevmediğini. sakinleşip uyursa sevmiştir yok saçlar diken diken olursa demekki hoşuna gitmemiş delikafadulden
bu arada ben kulaklıktan kulaklığı karnıma takarak dinletiyorum .

bende 4.5 aylıkken başladım önce hep mozart dinlettim sonra bu aralar vivaldi banada bebeişede iyi geliyor dört mevsimi çok seviyor ya da :1shok:ben öyle sanıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…