Anne karnında bebek gelişiminin durması neden olur :(

Benimde bebeğimin kalbi durmuş yarın alınacak Allah kimseye yasatmasin bana dua edin kızlar çok kötüyüm
 
Benimde bebeğimin kalbi durmuş yarın alınacak Allah kimseye yasatmasin bana dua edin kızlar çok kötüyüm
Ahcanım benim bende 3.5 ay önce aynı şeyleri yaşadım Allah sana sabır ve metanet versin sabret canım
 
bebeğim bugün 10+2 günlük olacaktı.doktor kontrolüne gittiğimde 9+5 de kalmış Kalbi durmuş .doktor yarın kürtaj yapalım hemen dedi ama diğer doktorum aspirin kullandığım için kürtajda kanamanın durmayacağını birkaç gün beklememiz gerektiğini söyledi .o kadar alışmıştım ki ona .karnımda öylece uzanmış yatarken içim acıdı hastanede bana kimin baktığını önemsemeden oturup ağladım sandalyede.şu an öğreneli birkaç saat oldu eşim yurtdışında şu an öylece oturuyorum Ne yapacağımı bilmez halde .katlanılmaz bir üzüntü
 

Tarifi olmayan bir aci bu. Ben de bebegimi 11+3 olmasi gerekirken kaybettim. 10+4 te kalmis, kalbi durmus. Hafta sonunu karnimda öldüğünü bilerek gecirmistim pazartesi gunu alinmisti...su an yasadigin hem buyuk bir uzuntu hem sok, hem hayal kirikligi. Tamamen unutulmuyor hic ama azaliyor , kulleniyor...Yalniz basina degilsin degil mi, esin yok ama ailen vs yaninda mi? Yalniz kalmak iyi gelmiyor bu donemde, cevrende klasik laflarla da olsa seni teselli edecek yaninda olacak kisiler olsun.
 
Birilerinin bana birşeyler yazmasına o kadar çok ihtiyacım vardı ki.ailem 1000 km uzakta .eşim birkaç gün sonra dönecek .bomboş bir çuval gibi içimde bebeğimin ölüsünü taşıyorum .15 seneden sonra olmuştu kendimi tam alıştırmışken gitti .vardır bir hayır diyorum .bana bu cevabı yazmanız bana o kadar iyi geldi ki .çok sağolun geçecek inşallah bu günler
 
Öğretmenim ben.pazartesi okula gitmek insanların yüzlerini görmek hiçbir şey yok gibi davranmak şimdiden o kadar büyük bir yük geliyorki bana.ama yalnız olmadığımı gördüm bu cevapla
 
Öğretmenim ben.pazartesi okula gitmek insanların yüzlerini görmek hiçbir şey yok gibi davranmak şimdiden o kadar büyük bir yük geliyorki bana.ama yalnız olmadığımı gördüm bu cevapla

Ben de ogretmenim. Hissettiklerini oyle iyi anliyorum ki...hep bi kaybetme korkusu taşıyordum ben nedense. Ilk gebeligimdi ve nette cok arastirmistim daha en basinda kimyasak gebelik dis gebelik ihtimalleri ilk kalp atisi duyulacak mi vs hamilelikte ilk haftalarda aslinda bir suru seyin ters gidebilecegini ogrendim. Her hafta baska endise tasidim derken korktugum gercek oldu sanki. Yeni yeni soylemistim is yerindekilere hamileligimi. Kimsenin dedigi teselli etmiyordu . Gene olur uzulme, demek ki omru bu kadarmis ya kucagina alip kaybetseydin ya ciddi bi sakatligi olsaydi vs vs herkes bunlari soyledi...evet mantiken hepsi dogru ama herkes kendi çektiğini bilir. Bu da benim.acimdi. ilk buyuk acim, ilk hayal kirikligim...ustunden 3 ay gecti. O teselli sozcukleri cok bayat olsa da hepsi de doğru aslinda...sadece zaman lazim. Allah bir daha yasatmasin...
 
Üç ay önce 6 haftalıkken bir düşük daha yaptım .bir ay sonra yeniden hamile kaldım .doktorum koruma amaçlı vermişti.kan sulandırıcı aspirin kullandığım için de şu an kürtaj için beş gün beklememiz lazım kanamanı durduramayız dedi.ama başlarsa hemen acile gelmelisin dedi .ilkinin acısını unutmuştum bu bebekle .o günden sonra ben de senin gibi hep araştırdım korkularla bugüne gelmiştim .kalp atışını duyduk risk azaldı diye şükürler ediyordum .hastaneden çıkınca vitaminleri aspirini ultrason sonuçlarını fırlattım yollara .
 
Oncelikle Cok gecmis olsun. Benimde melegim 15 yil sonunda Tup Bebek ile gelmisti fakat 9. Hafta muayeneye gittigimde kalbinin 7+5 te durdugunu ogrendim. 12 Ocak ya kurtaj oldum. Allah bizlere ayni aciyi yasatmaz insallah.
 
Acımızı paylaşmak çok iyi geldi bana .allah razı olsun senden
Allah senden de razi olsun. Iki aci yasamissin hic kolay degil biliyorum ama bu da senin sinavinmis diyelim. Bu son olsun.

Bu arada bebegi arastirmaya gonder derim. Patolojiye degil, ordan bir sey cikmiyor. Genetigine bakilsin. Ben cok istedim benim bebegim gitsin diye. Ama ilk kayip diye ustunde durmadilar. Devlet hastanesinde oldum kurtaji zaten.
 
Tamam genetik incelemeye göndersinler bence de .bilgi veririm burdan.birbirimize duş edelim acımız hafiflesin
 
Dün ayrıntılı ultrasonla neden kalbinin durduğuna baktılar .bebeğin baş Ve gövde etrafında ciltaltında ödem ve kalınlaşmadan durmuş.hidrops fetalismiş bu durumun adı.pazar gecesi rahimi açmak için ilaç kullanacağım .sabah kürtaja gireceğim .
 
Hmm, teshisi ultrasonla yapabildiler demek. Benim gorunurde ultrasonda bir problem gorulmemisti. Hala acaba cok sinirlenmiştim ondan mi, acaba 6 haftalikken yaptirmak zorunda kaldigim tetanoz asisindan mi diye kendimi yiyorum...Allah yardimciniz olsun.
 
Ben bu siteden insanların tecrübelerinden çok yararlandım .belki bir gün benim gibi birilerinin yardıma ihtiyacı olur.bebeğimin kalp atışı hidrops sebebiyle durmuştu 10.haftada.bugün kürtaj oldum .geceden itibaren düşük başlatıcısı ilaç kullandım .sabah açılmadı gün boyu 9 tane hem ağızdan Hem vajinal kullanıldı .bebeğim bırakıp gitmek istemedi beni .elimi karnıma koydum şimdi ayrılmamız lazım beni bırakman lazım ama sonunda buluşacağız elbet diyerek konuştum onunla hastane odasında .sancım vardı ama kanama yoktu.en son akşamüstü çok hafif kanamayla kürtaj oldum .ağlayarak uyanmışım.eve geldim sersem gibiyim .başınız inşallah böyle şeyler gelmez ama gelirse yalnız olmadığınızı Ve çektiğiniz acıları taa derinden hisseden birilerinin var olduğunu hissedin .ben bu sayfalarda hafiflettim acımı.dertler paylaşınca azalırmış .
 
Canım canım Can'ım okurken yaşadıklarım geldi aklıma ben 27 haftalık bebeğimi kaybettim çok ama çok zor . O acı o boşluk çok zor geçmiyor külleniyor . Rabbim sağlıklı hayırlı evlatlarla kucağımızı doldursun . Her zAman yazabilirsin bana da bende öğretmenim
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…