Anne karnında bebek gelişiminin durması neden olur :(

Merhaba. İkinci kontrolün de altı haftalık di kalbini duyamadi bir hafta sonra ya erteledi ben duramadim iki ayrı özel hastaneye gittim kalbi dinleyemediler üç haftalık ölü dedi Böyle çocuk olmaz iki top gibi duruyor dedi inanmak istemedim devlet hastanesine gittim bir hafta daha bekletelim dediler pazartesi gidecem. Eğer üc haftalık öluyse ben de sancı kanama olmaz mı hiç birşey yok mide bulantısı bile yok. Sizlerden yaşayan varmı aynı durumumu yorumlarınızı bekliyorum lütfen

Merhaba canim gecmis olsun..evet ben yasadim 3 kere hem..hic sancim olmuyordu 1.de 10.haftada muayanem vardi 6.3 gunlukken gelisimi durmustu oyle anladik kurtaj..2. Kayip 5.3 gunluk ama onda leke geldi sonra kanamaya dondu ve yine kurtaj..3. Kayip sadece pembemsi leke ve 6.hafta gelisim durdu kurtaj...kalp atisi durunca ya da olmayinca bazen hic fark edemiyorsun ta ki ultrasyonla bakilmadikca...umarim yardimci olmusumdur..

Haziran ayında bebegimin gelisimi muaneye gittigimde durmustu. 1 hafta önce kalbi durmuş , perde gibi birşey var beslenememiş olabilir dedi doktor.
Bu ay tekrar hamile kaldim ve 28 aralıkta kürtaj oldum MOL Gebelikten süphelendiler kese de bebek oluşumu olmamişti.
yeniden hemen hamile kalma canim bedenen ve ruhen biraz zamana bırak istersen. Gecmiş olsun

kızlar bugun 7 haftalık oldu.4 gün önce 74 atan kalbi dün 95 olmuştu ama doktor begenmedi kese büyümüştü ama bebek tam gelişmiyo kalbi yavaş düşük olabilirama bekleyelim biraz dedi yıkıldım .benzer yaşayıp düzelen oldumu

Çok geçmiş olsun, bende aynı şeyi yaşadım. Kesinlikle ihmal edilmemesi gereken bir konu bu. Bana devlet hastanesinde çok normal bişey olduğunu, araştırmaya gerek olmadığını söylediler. Ben kabul etmedim ve özel hastaneye gittim hemen. Meğer bende Cmv virüsü varmış beni etkilemeyen ama bebeğe direk geçen bi virüsmüş ve bağışıklığım olmadığı için ona geçmiş. Doktor bağışıklık olana kadar hamile kalmamamı söyledi, avidite testi yaptırdı yani ne zaman geçirdiğime dair ama temiz çıktı bi hafta içinde bağlılık kazanmışım sonrasında korunmayı bıraktım.
Her şey olabilir kan pıhtılaşma virüs bakteri vs herşey yani kesinlikle peşini bırakmayıp özel hastanede nedenini araştırın.. Tekrar canınızın yanmaması için..

cok tesekkur ederim bunu ilk defa duydum mutlaka sorcam ama benim içimde hala yaşayacağına dair bir umut var

benim ağrım sızım hiç olmamıştı. Sadece bir sabah uyandığımda göğüslerimdeki acı yoktu hamilelikten büyümüşlerdi ve yatarken,giyinirken sızlardı.İşte o sabah anladım bir terslik olduğunu kontrolde de maalesef gelişmediğini ve kalp atışı olmadığını öğrendik.

Merhaba öncelikle allah bebişinizi sağlıkla sağlıkla kucağınız almayı nasip etsin. Testin adı avidite olarak mı geçiyor?

Merhaba öncelikle allah bebişinizi sağlıkla sağlıkla kucağınız almayı nasip etsin. Testin adı avidite olarak mı geçiyor?
Merhaba, amin inşallah rabbim tüm isteyenlere nasip etsin inşallah. İlk özelde rubella, Cmv, toksoplazma vs virüslere baktırdım. Cmv pozitif çıktığı için doktorum AVİDİTE testi önerdi. Ankaraya gönderiliyor. Ama o zamana kadar benm geçtiği için temiz çıkmış çok şükür

cevabınız için çok sağolun.

Size bisey sormak istiyorum Ben cmv Ike bebegimi kaybettim bebegim etkilenmis dedi doktorlar Peki sonraki gebeliklerimizde bu cmv yine etkilicek mi onlarada sikinti olucak mi doktorunuz ne dedi

Hanımlar merhaba. 2 aylık hamileyken bebeğimin kalbinin durduğunu öğrendim ve kürtaj olmak zorunda kaldım. 1 hafta sonra kontrole gittiğimde doktorum patoloji sonucunu verdi temiz dedi ama anlamıyorum. Bilen varsa yorumlayabilir mi rica etsem?

"Makroskopi: 20 cc hacminde kahverenkli doku parçası.materyal 1 kaset halinde takip edilmiştir.

Mikroskopi: kesitlerde kan ve fibrin kitleleri arasında stromaları belirgin olarak ödemli ve desidualize endometeiyal foku örneklerinde glandlar kıvrıntılı ve tek sıralı kuboidal hipersekretuar karakterde epitel ile döşeli olarak izlenmekte olup plasental dokulara ait alanlarda düzenli iki sıralı epitel ile döşeli ve çevrelerinde normal sınırlsrda prolifere olan trofoblastik hücreler içeren koryon villusları seçilmektedir.

Patolojik tanı :kavum uteri küretaj. Desidua maternalis ve plasental doku fragmanları."

Cnm cok gecmis olsun ama patoloji hep temiz cikio zaten. Embriyoyu genetik incelemeye fln gonderdiler mi

Cnm cok gecmis olsun ama patoloji hep temiz cikio zaten. Embriyoyu genetik incelemeye fln gonderdiler mi
Yok canım 2. De aynı şey olursa göndeririz ilkinde gerek yok dedi doktor. Çünkü ilk gebeliklerde yaşanması normal dedi.

Yok canım 2. De aynı şey olursa göndeririz ilkinde gerek yok dedi doktor. Çünkü ilk gebeliklerde yaşanması normal dedi.
Ya normal tabi ama illa ikincidede mi ayni seyi yasamamiz beklenio bilmiorum . Ilkinde yapilsa sebebi neyse varsa bi tedavisi ona gore yapilsa bilemiyorum cnm bazi dr lar icin dusuk kurtaj cok nnorml seyler sanki

Ya normal tabi ama illa ikincidede mi ayni seyi yasamamiz beklenio bilmiorum . Ilkinde yapilsa sebebi neyse varsa bi tedavisi ona gore yapilsa bilemiyorum cnm bazi dr lar icin dusuk kurtaj cok nnorml seyler sanki
Aynen canım haklısın ama işte ilk gebeliklerde sık yaşanıp 2.de genelde sağlıklı genelik olduğu için uğraşmak istemiyorlar açıkçası.

Allah dağlıklı hamilelikler yaşamanı nasip etsin canım. Sen araştırmalarını söylednmi neden öyle olmuş.
Cok sukur cnm kizim var simdi ins bundan sonrakiler icin . Bnm de ikincide gonderilmisti bn bilmiodum o zmn tabi farkini. Genetik kromozomlara fln bakilio ve hangi kromozomda sorun olduysa ona gore tup bebege yonlendiriolarmis fln

Cok sukur cnm kizim var simdi ins bundan sonrakiler icin . Bnm de ikincide gonderilmisti bn bilmiodum o zmn tabi farkini. Genetik kromozomlara fln bakilio ve hangi kromozomda sorun olduysa ona gore tup bebege yonlendiriolarmis fln
Allah bağışlasın cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…