Anne Karnında Bebişe Müzik dinletmek ...

elenanet

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2009
144
5
116
44
İstanbul
Merhaba Arkadaşlar,
Anne karnındaki bebeğe kulaklık ile müzik dinletmek gelişimi açısından iyi geliyormuş...Sizler dinlettiniz mi ?? Ne zaman dinletmeye başladınız??? Bu konuda buradan bilgi alışverişi yapalım hep birlikte...Hangi müzikler dinletilebilir bu konuda yardımcı olalım birbirimize...:CüvCüv:

canım ben klasik müzik açıyorum , kulaklıkla değil normal dinletiyorum.kendin duyabileceğin ayarda olmalıymış.yani sesi çok açmana gerek yokmuş, rahatsız olurmuş bebekler.

evet seslere duyarlı oluyorlar.ben 23 haftalık hamıleyım.oglum olacakmış.tv nın sesını acım kral tv yı cok super karnımı tekmelıyor.

arkadaşlar ben uzman tv de izlemiştim.bebeklerle konuşmak,şarkı söylemek onların özgüvene sahip olarak dünyaya gelmelerine yardımcı oluyormuş.özellikle bizim sesimizi duymaları.dr. klasik müzik dinletin diyo.özellikle mozartı.mesela kanal d nin tanıtım müziği; mozartın türk marşı.ben şuan da 24 haftalık hamileyim,ve internetten klasik müzik dinletiyorum son 2 haftadır.tabii, müzik dinletebilmemiz için bebeklerimizin kulak kemiklerinin gelişimlerini tamamlamış olması lazım.bence kesinlikle deneyin.çok eğlenceli oluyooo.kaydirigubbakcemile3

Klasik müziğin faydalı olduğunu bende duydum.Ben internette bir yer buldum.Google dan girin radyo me yazın çıkan sayfada yabancı klasik müzik radyo kanlları çıkıyor canlı dinleyebiliyorsunuz.Bilgilerinizea.s.

Anne ve babaların en çok sorduğu sorulardan biri de “çocuğumu ne zaman eğitmeye başlamalıyım?”dır. Toplumlar yüzyıllardır bilinçli ya da bilinçsiz olarak anne karnındaki bebeğe eğitim vermişlerdir. Afrika kabileleri dansları, Japonlar Taikyo adlı çalgıları, Çinliler müzikleri ve diyetleriyle bebeklerine uygun uyarıcılar vererek eğitmişlerdir.

1960 yılında filozof J.Locke, bebeğin anne karnında düşünebildiğini ileri sürmüştür. 1980'lerde Çin hanedanı gelecek nesiller için anne karnında eğitime başlamıştır.

Psikolog Donald Hebb, doğum öncesi çalışmaların karar verme becerilerini arttıracak fizyolojik değişiklikler oluşturduğunu vurgulamıştır. “Daha zeki bir çoçuğum olsun” konusunda çalışan psikologlar ultra sound'un gelişmesiyle uygulamaları kontrol etme imkanı bulmuşlardır.

Brian Satt, “ebeveynlik ciddi bir iştir; ne kadar iyi hazırlanırsanız o kadar başarılı olursunuz” der. M.Ö. 500 yılında Konfiçyüs bebeğin sağlık, diyet ve müzikle yaşama hazırlanması gerektiğini savunmuştur.

Aristo M.Ö. 350 yılında anne karnındaki bebeğin bizim gibi düşünebildiğini, M.S. 400 yılında Sustura adlı Hintli cerrah anne karnındaki bebeğin 3.ayından itibaren uyarı alabildiğini söylemişlerdir.

Bebeğin aklı 5.aydan itibaren gelişir. Hamileliği sırasında annenin bebeğine yaralı bir şeyler okumasını bebeğin beynini geliştirir. Brahms'ın müziklerinin özellikle prematüre bebeklerin daha hızlı gelişmelerine yardımcı olduğu saptanmıştır.

Alıntı...

Merhaba Arkadaşlar,
Anne karnındaki bebeğe kulaklık ile müzik dinletmek gelişimi açısından iyi geliyormuş...Sizler dinlettiniz mi ?? Ne zaman dinletmeye başladınız??? Bu konuda buradan bilgi alışverişi yapalım hep birlikte...Hangi müzikler dinletilebilir bu konuda yardımcı olalım birbirimize...:CüvCüv:

klasik müzikler özellikle mozart iyi geliyor ben 5. aydan itibaren dinlettim o zaman net duyma ihtimali var diye
ama müzik olmasa da arada sesli kuranı kerim okuyorum onu da duyuyor bebekler Allah lafzını her zaman duyarmış bebeğim duysun diye okuyorum arada:)))

bende IQ bebek cd si bebekler için klasik müzk harika bebeğin sihirli müziği falan cd leri
var evde olduğum sürece dinletiyorum

27 haftalık oldum ayyy kral tv pover tv bır acım benım paşa kuduruyor süper oynuyor.tavsıye ederım sabah kalhvaltı yapıyorum 10 dk sonra muzıgı son ses acc ohh nasıl oynuyor

raimond lap'ın bebekler için hazırladığı müzikleri dinledim ben hep.. şimdi kızım iki aylık 15 günlüktü tekrar dinlettiğimde tanıdı şimdi de müziği çok seviyor.. bol bol müzik dinletin ..

bebişler 16. haftadan itibaren duymaya annesinin kalp sesiyle başlıyormuş...uzmanlar müzik için rahim içinde duyduğu seslere benzer sesler olan müzikleri tercih edin diyorlar...rahim içindeki seslere en çok benzeyende klasik müzikmiş..bunun yanı sıra yabancı dilde slow şarkılarıda dinletebilirsiniz diyorlar...anne karnında yabancı dilde müzik dinleyen çocuklar yabancı dil öğrenmeye çok yatkın oluyorlarmışş..denemekte fayda var..

bebişler 16. haftadan itibaren duymaya annesinin kalp sesiyle başlıyormuş...uzmanlar müzik için rahim içinde duyduğu seslere benzer sesler olan müzikleri tercih edin diyorlar...rahim içindeki seslere en çok benzeyende klasik müzikmiş..bunun yanı sıra yabancı dilde slow şarkılarıda dinletebilirsiniz diyorlar...anne karnında yabancı dilde müzik dinleyen çocuklar yabancı dil öğrenmeye çok yatkın oluyorlarmışş..denemekte fayda var..

hemen hemen hergün yarım saat, kulaklıktan bebeğe klasik müzik dinletiyorum. hiç yabancı müzik dinletmemiştim. bi kaç ing. parça bulup dinletmek lazım en azından. bende yabancı dil yok, konuşarak anne karnında alıştıramam, bu şekilde belki dil öğrenmesinde kolaylık olur. denemekte fayda var. :16::16::16:

benim zavallı kızım doğunca eş olarak doğucak anne jilet falan diye seslenicek herhalde iş yerinde aynı odada oturduğum patronumun kız kardeşi bütün gün arabesk damar türkü dinliyo benim bile intihar edesim geliyo bazen bide günde 3 paket sigara içmesi cabası ben sigarayı bırakmak için kendimi parçalıyorum 3-4 gün içmiyorum bazen günde 1-2 tane içiyorum kadın baca gibi yanımda umru değil eşimde bende defalarca söyledik çok şükür 1 haftadır çıktı artık odamdan saçımın kıyafetlerimin pis kokusundan tiksinmiştim artık az kaldı son 15 günüm sabır sabır kızıma evimizde çok güzel bakıcam

Ben bebegim cok kipirdadiginda Gitaro'dan parcalar dinletiyorum aninda rahatliyor..
aksi taktirde kalbi cok hizli atiyor, bunu hastanede nst yaptirarak test etmistik..
:)

bebişme bende 16.haftadan itibaren müzik dinletiyorum.aynı müziğe alıstı yabancı yavaş bi şarkı :) doğduğunda sakinleştirecek şeyler dinletmek gerekiyormus.birde kulaklıkla dinletilen özellikle hareketli şarkılardan rahatsız oluyrmus bebek.

Back
X