anne karnında ki bebek ağlar mı?

Köylerde bu tür efsaneler daha yaygın olur ya onu mu demeye çalışmış acaba :44:

yok ya onu istemedim köy yerlerinde derken büyüklerimiz genelde bu tür hikayeleri anlatırlar ben onu kastetmek istemiştim cümleyi yanlış kullandım

Ağlamasının mümkün olmayacağını arkadaşlarımız yazmış.

Eşinizle yaşadığınız duruma çok üzüldüm Allah yardımcınız olsun.

Bazen öyle gereksiz yorumlar yapıyorsunuz ki...

İnsanlarla dalga geçmeyi meziyet sanan zihniyetle dolu burası.

Hiç yazmayın daha iyi her konuya aynı şekilde yaklaşıyorsunuz!

Yazık!..

Ne kadar uzun süre tuttuğunu bilmiyorum ama anlık bir nefes tutulması neden bu kadar önemli olsun ki.

Her halde saniyelerce tutmamıştır.

tesekkurler,insanlar beni cani zannediyor galiba yaşadığım olay 10 sn ye sürdü,ben 5sn ye filan nefes almadım,şaşırdım sesin nereden geldiğini anlamak için

ben zaten gurbetteyim yaşadığım şehirde hiçbir kimsem yok ,sadece eşimin ailesi var,derdimi paylaşacak bir arkadaşım bile yok,telefonda anneme dahi anlatmadım üzülmesin diye,ne yapmalıyım şu durumda birilerinden akıl almaya ihtiyacım var,insan çaresiz kalırsa beni anlayabilir,ben buraya abartı birşeyler yazmadım,yaşadığım olay beni korkuttu,mümkün mü diye sizlere sordum,kimisi bana deli muamelesi yapmıs kimisi üzülmüş,kimiside olabileceğini yazmış...

bir fikrim yok,bebeklerin anne karnında gülümsediğini esnediğini uyuduğunu hopladığını ayağa kalktığını videolarda bende gördüm,netten baktım haftama göre gözyaşı üretebiliyormuş

Anne karnında bebek annenin psikolojisine göre güler, ağlar.Hatta annenin yanında gerildiği kişileri seslerinden tanıyıp doğduktan sonra bu kişilere tepki verebilir.Hamileyken bebek ağlama sesi duyduğunu daha önce başka kişilerden duymuştum.Olabilir bence.Hamileliği gergin olan annelerin bebeklerinin mizacı da öyle oluyor.Rahat bir hamilelik geçirmeye bakın.Az kalmış zaten.Allah bağışlasın evladınızı.Dalga geçen arkadaşları da kınıyorum.

Arkadaşımın sezeryan videosunu izledim.Çocuğu ayaklarından tutup daha çekmeden önce ağlama sesi geliyordu.Neden olmasın ki.

Allah bebeğimi korusun ona güzel yazgılar yazsın onun anne babasını seçme gibi bir şansı yok,biz esimle birbirimize kötü sözler sarfederken bebeğimin sucu yok ,onu üzmeyede hakkımız yok,bazen kendimi cok sucluyorum,is isten gecmıs oluyor

Ben de bunları yazacaktım, tekrar olmasın.
Ama anne karnında bebeğin ağlamadığından eminim. Fizik kurallarına aykırı. Ciğerlere hava doğum anında dolar, öncesinde ciğerde hava olmadan ağlama eylemi gerçkleşmez. Fiziki anlamda. Ama bebek olanları hisseder, duyar ve üzülür. Yüz ifadesi de üzgün, mutsuz olabilir. Dolayısıyla, fiziki olarka ağlamasa da ruhen sıkıntı yaşayabilir. Lütfen bebeğinizi üzmemeye çalışın. Konuşarak hallolmayacak şey yoktur. Problemlerinizi çözmeye çalışın bir an önce. Anne baba olmak apayrı bir sorumluluk, bunu taşıyın birer yetikin gibi.

Bebeklerin ana rahminde 28. haftadan itibaren ağlayarak tepki verdikleri ortaya çıkarıldı.

ABD’nin New York kentinde, son teknoloji ultrason cihazları kullanılarak yapılan araştırmada, bebeğin ana rahminde 28. haftadan itibaren dışarıdan gelen uyarıcılara karşı ağlayarak tepki verdiği ortaya çıkarıldı.

Anne karnına düşük desibelde ses veren uzmanlar, fetüsün önce kıpırdadığını, ardından derin nefes alış verişler eşliğinde ağzını açıp çenesini oynatarak ‘ağlamanın bütün işaretlerini gösterdiğini’ tespit ettiler. 11 ayrı fetüs de aynı tepkiyi verdi.

Ben de bunu demey çalışıyorum. Ağlamaya ilişkin şeyleri yapabilir ama ses çıkması imkansız.

teşekkur ederım arkadaşım, ben hayal dünyasında yasamıyorum sacma sapan seyler yazıp insanların alay konusu olmak istemem tabıkıde hele kki şöyle bir durumda zaten morale ihtiyacım var,dr müzik dinlet doğduğu zaman hatta ağladığında hamileyken dinlediğin müzikleri dinletirsen sakinleşir demişti,hatta şuan dışarda ki ışıkları bile görebiliyor ışıklı ortamda tekmeleri artarsa ışıklara dokunmak istiyorda olabilir demişti,bunlar olabılıyorsa benım soyledıgım cok mu sacma

Yalnızlığını,çaresizliğini,üzüntünü,endişelerini anlayabiliyorum.

Soru sordun bunda kötübirşey yok,sen abartmadın arkadaşım,

konuya yorum yazanlar abartmak istedi sadece...

Deli meli de değilsin,gayette akıllısın...

Seni üzecek yorumları şu durumda dikkate almamanı öneririm.

Çünkü o yorumlar samimi değil,yardımcı hiç değil...

Sade ve sadece yazmış olmak için yazılmış dolu gibi görünen ama içi bomboş yazılardan ibaret.

Insanlarin birbirini kirabilmesi cok kolay gunumuzde.. Bilmemek ayip degil ogrenmemek ayip deriz sonra ogrenmeye calisana gulunur kizilir vs.. Neyse..

Arkadasim ne olursa olsun karnindaki bebisini dusun. Herseyi hissediyo biliyor..
Kusura bakmada soramadan edemicem esin niye tartakladi seni yani bide hamilesin ya..

teşekkur ederım arkadasım,dalga gecen arkadaslara gelsın buda,ben gebelık haftamı netten okuyorum,suan gözyası üretebılır yazıyor

haklısın canım,tesekkurler,esımle gece 2 de kavga etmeye basladık,internet yüzünden ,ben nete girmesini istemıyorum ,daha önceki actıgım konularda yazmıstım

Ttkale

Insanlarin birbirini kirabilmesi cok kolay gunumuzde.. Bilmemek ayip degil ogrenmemek ayip deriz sonra ogrenmeye calisana gulunur kizilir vs.. Neyse..

Arkadasim ne olursa olsun karnindaki bebisini dusun. Herseyi hissediyo biliyor..

-----------------------------------------------------
Bugün, 14:29Brownim

Yalnızlığını,çaresizliğini,üzüntünü,endişelerini anlayabiliyorum.

Soru sordun bunda kötübirşey yok,sen abartmadın arkadaşım,

konuya yorum yazanlar abartmak istedi sadece...

Deli meli de değilsin,gayette akıllısın...

Seni üzecek yorumları şu durumda dikkate almamanı öneririm.

Çünkü o yorumlar samimi değil,yardımcı hiç değil...

Sade ve sadece yazmış olmak için yazılmış dolu gibi görünen ama içi bomboş yazılardan ibaret. .

-------------------------------------------------

brownim ve ttkaleye katılıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…