anne karnında müzik dinleten var mı?

for_eternity

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2012
16
0
36
İstanbul
kızlar geçen akşam büyük kulaklıkla müzik dinletmeyi denedim bebişime ilk defa, acaip hareketlendi müzik boyunca. sakindi halbuki uyuyodu heralde. önce sevindik eşimle sonrada içimize şüphe düştü düzenli dinletmeye devam etsek mi diye bu kadar hareketlenmesi Allah korusun kordon dolanmasına filan yol açar mı? siz dinletiyo musunuz bu konuda bilginiz var mı?

kız çocuğu niye tatlı uykusundan uyandırıon:1:sağlık ocağımdaki ebem bana çok şiddetli sesli ortamlarda durma demişti,ses dalgaları yüksek olduğu için iyi olmayabilir demişti,genede doktoruna danış ama sen nasıl sesler işitiyosan bırak onlar da onu işitsin,anne babasının sesini işitsin,Allah onların büyümelerini gelişmelerini öyle bi ayarlıyoki tatlım,şüphe olmasın içinde...

tatlım bebişkon rahatsız oldugu için de öyle bir tepki vermiş olabilir
şahsen ben dinlenirken kulağıma biri müzik dayasa hiç hoşlanmam
belki de hoşuna gitmiştir bilemem ama

Tv de izlediğimde, doktor yükses sesin çok uygun olmadıgını söylemişti
ben ara ara kısık sesle kuran dinlerim evde bebişkomla

yani evet yüksek sesten bende rahatsız olduğunu düşündüm ama gelişim açısından klasik müzik dinletin filan diye de öneriyolar ya. ozaman daha kısık sesli dinleteyim bari doktora da sorup. amacım doğduktan sonra tekrar bu müzikleri dinleterek bebeği sakinleştirmek aslında, gelişimine katkısı oluyosa o da cabası olur diye düşünmüştüm

kısık sesli dinlerken bana eşlik ediyor bebeğim, bana çekmiş sanırsam, annemde küçükken hep hafif müzikle uyuturmuş beni. hala öyle uyuyorum :D ama ekseri kendim söylüyorum kızıma. favori şarkımız bile var :D

ben de mozart 5. senfonisini dinletiyorum bebeğime sakinleşiyor klasik müzik dinletmenin beyin gelişimine de katkısı olduğunu duymuştum

bende arada klasik müzik haftada iki kere falanda kuran dinletiyorum arada ben okuyorum kuran okurken dinletirken sakinleşiyor genelde oğluşum

bu kanıtlanmış bişey klasik müzik dinleyen bebekler daha zeki oluyorlarmış. bende hergün 1 saat kadar klasik müzik dinletiyorum. ve müziğe verdiği tepkilerde çok hoşuma gidiyor. bugün kameraya bbile çektim. :) nsanki müziğe ayak uyduruyor gibi. bence fırsatınız varken dinletin ;)

Back
X