Anne kiz giriş katta oturabilir miyiz?

Nazlican333

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2009
480
183
628
Merhaba buradaki tavsiyeler üzerine hemen ev arayışına girdim.Giris kat eli yüzü düzgün bir ev buldum.Ankara da olduğum için ve buraya ciddi bir göç olduğu için evi tutmak istiyorum.Ama korkuyorum da hırsız falan girer diye.Rahat edemeyiz diye.Siz ne dersiniz.

Merhaba buradaki tavsiyeler üzerine hemen ev arayışına girdim.Giris kat eli yüzü düzgün bir ev buldum.Ankara da olduğum için ve buraya ciddi bir göç olduğu için evi tutmak istiyorum.Ama korkuyorum da hırsız falan girer diye.Rahat edemeyiz diye.Siz ne dersiniz.
Çelik kapısı var mi ve pencereler demirli mi veya site mi güvenliği var mi?

Çelik kapısı var.Yerden yüksekliği 2.kat seviyesinde neredeyse.Pencelerinde demir yok öyle site içinde falan değil.

Çelik kapısı var.Yerden yüksekliği 2.kat seviyesinde neredeyse.Pencelerinde demir yok öyle site içinde falan değil.

Mahallenin konumu hakkında bilginiz var mı?
Güvenli olup olmadığını esnaftan biraz öğrenebilirsiniz. Camlarada 3 taraftan evin içinden olacak şekilde sürgülü kilit yapabilirsiniz.Balkon varsa aynı şekilde kilit taktirsiniz kapıya. Çok fazla bekar anne olduğunuzu dillendirmeyin yada babanız da sizinle yaşayacakmis gibi de bahsedebilirsiniz. Nasıl oluyor bilmiyorum ama hırsızlar genelde hep evin içinde kim yaşadığını/hangi saatte evde kim olduğunu bilenler oluyor. Bunu sadece gözlem ile yapabildiklerini düşünmüyorum. Kapıya sürekli kalacak şekilde bir erkek ayakkabısı da koyabilirsiniz.

Arkadaşım 20 yıldır aynı bölgede oturuyor.Simdiye kadar herhangi bir olumsuz durum olmadığını söyledi.Hic hırsızlık vs olmamış yani.

Şimdiye kadar hırsızlık olmaması olmayacağı anlamına gelmez. Bence demir taktırın siz. Sadece anne kız yaşıyorsunuz diye demiyorum bunu. Ne yazık ki depremde gördüğüm yağma görüntüleri nasıl insanlarla bir arada yaşadığımız gerçeğini yüzüme öyle bir vurdu ki. Artık tüm adımlarımı daha ehemmiyetli atmaya kararlıyım.

depremde daha derin göçükte kalma riski (belli olmuyor tabii bazen tüm katlar birleşip dümdüz de olabiliyor benim şahsi tercihim) ve hırsızlık ihtimali açısından alt kat tercih etmezdim. az biraz fazla verir üstte kalırdım. belki de ben takıntı geliştirdim, karar sizin..

Bence deprem konusunda zemin kat avantajlı. Üst kattakiler toparlanıp merdivenlerden inene kadar siz evden hızlı hızlı çıkarsınız.

Güvenlik konusunda da eğer çok endişeniz varsa alarm taktırırsınız.

Ben ankarada yüksek girişte ve zemin katta kaldım üç yıl. Evimize hırsız girdi yüksek girişteyken. Biz kurban bayramı tatili için evde değildik. Bir de ev hangi cephede arka tarafta kuytu otoparka filan bakıyorsa tedirgin edici olabilir. O da biraz sıkıntı oldu bizde.
Hiç kalınmaz demiyorum. Camları demirli kapısı sağlam olsun. Alarm da iyi fikir. Mümkünse biraz yüksek katlara bakın olmazsa da önlem alın.

Valla ben 7 katli bir apartmanin 5. Katindayim. Buna ragmen evimde alarm var. Bence mutlaka alarm taktirin. Eve biri girmeye kalkarsa alarm öter ve sistem aninda polis yollar.
Alarmsız olmuyor. Bende 6.kattayım dış kapımda ayrı alarm var, evimin kapısında ayrı bir alarm var, değerli eşyalarının olduğu oda kapısında da hareket sensörlü alarm var. Güvenemiyorum . 3 alarma rağmen hala evime hırsız girebilirmiş gibi geliyor

Icerden kilit alarm taktirin pencereniz acik olmasin guneslikler cekili olsun yalnizken arada erkk tanidik kardes baba anne vs varsa gelsin orada guneslik acarsiniz . Gelen 5 10 gun kalsin ilk etapta zaten yalniz kalmayin gelecek birini yanınıza alin

Alarmsız olmuyor. Bende 6.kattayım dış kapımda ayrı alarm var, evimin kapısında ayrı bir alarm var, değerli eşyalarının olduğu oda kapısında da hareket sensörlü alarm var. Güvenemiyorum . 3 alarma rağmen hala evime hırsız girebilirmiş gibi geliyor
Bende guvenmiyorum. O yuzden hem alarm hem kamera var evimde. Haa evimde degerli bir sey yok. Can guvenligim icin tamamen

Nasıl giriş kat oluyor ki o zaman? Gayet de yüksekmiş. Kot farkı mı var? Yani girişin altında da daire var ve önü açık mı?

Back
X