anne kız sorunları

elaalemi

Boy: 1.57 22.3 66.9 =>... Hedef Kilo: 52
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2016
1.489
2.284
133
34
Merhaba bir ay kadar önce annemle küslüğümle ilgili yazmıştım. Ondan sonra çok şükür barıştık, ama şimdi benimle doğrudan ilgili olmayan nedenlerden dolayı yine evde sular durulmuyor.
Şimdi durum şu benim bir ablam var 30 yaşında oldu bitti annemle araları hep bi limoni olmuştur ve annem ne zaman ablamla bir sorunu olsa sonrasında sanki o hatayı bende yapmışım gibi tavır alır sağolsun. Babamı küçük yaştan kaybettiğimizden dolayı mı yoksa içimdeki yoğun anne sevgisinden mi bilmiyorum ben annemi hiç kırmayı sevmiyorum, kendi haklı olduğumu hissetsem bile ben gider dayanamam özür dilerim.
En son ablam annemden habersiz yüksek meblağlı bir kredi çekmiş. Normalde bizim evin hesabı habuz şeklindedir herkes birbirine bağlıdır. Annem bunu öğrenince sürekli ben 'size' bir şey öğretememişim dedi durdu. Sanki krediyi ben çektim. Kaç gündür küsler, açıkcası ben de annemi haklı buluyorum o kadar yüksek meblağa minik bir araba bile alabilirdi, para nereye gitti belirsiz.
Ama sorun şu ki annem krediyi sanki ben çekmişim gibi bana da tavır aldı. En son bugün memleketine taşınmaya karar verdiğini söyledi. Çok şükür iyi bir işte çalışıyorum ama ben de hiçbir ödememi annem taşınırsa diye planlamadım ve şu anda benimde bazı borçlarım var, yani o bir anda taşınırsa ben de ortada kalacağım. Ev tutmayı, eşya ayarlamayı hiçbirini planlamadım. Ve ablamla yaşamayı istemiyorum. Eşyaları nasıl paylaşacağımız bile muamma..
bir de gönül derdim var ki en son anneme ağlayarak söyledim yine sen de ondan farklı değilsin hiç bir sorumluluğun yok dedi. Bundan kastı benim çamaşır yıkamamam, yemek ve ütü yapmamam. Ama gidipte habersiz kredi çekmedim ve her adımımda ona danıştım.
Belki yalnız yaşamak benim içinde bir iyi deneyim olacak. Ev işleri anlamında kendimi geliştireceğim ama bu şekilde olmasını istemiyorum. Kendimi boşanıyor gibi hissediyorum.
Ne yapmalıyım, nasıl tavır almalıyım hiç bilmiyorum.

annen çok kırılmış ve senin zaafını da biliyo nazlanıyo gideceğini sanmam
ablan kendimi ödeyecek krediyi

Anneniz haklı bence. Taşınsın kurtulsun sizden.
Bugünlerde hep annelerin yerine koyuyorum kendimi yaş ilerliyor tabi

annen çok kırılmış ve senin zaafını da biliyo nazlanıyo gideceğini sanmam
ablan kendimi ödeyecek krediyi
Kendi ödeyecek , geleceğe dair hep beraber planlarımız vardı onları sekmeye uğrattı. Ve daha önce annem bir ödeme için destek istemiş vermemiş kredi çekmeyelim para biriktirielim demiş. Ardından gidip kredi çekince annem kendini ihanete uğramış gibi hissetmiş.
Annem dominant bir karakter mutlu etmesi zor bir insan, ablam ise 30 yaş bekarlık stresinde sanırım evde birbirimize zarar vermeye başladık. Birbirimize artık iyi gelmiyoruz. Kimse odasından bile çıkmıyor, herkes kendi aleminde.

Anneniz haklı bence. Taşınsın kurtulsun sizden.
Bugünlerde hep annelerin yerine koyuyorum kendimi yaş ilerliyor tabi
Taşınsın artık bir şey demiyorum sadece desin ki ben artık şehirden stresten sıkıldım. Sizin elinizede mesleğinizi verdim. Biraz kafamı dinlemek emekliliğimi yaşamak istiyorum ve memleketime dönüyorum.
Böyle derse amenna.
Sorun şu ki o bunu demiyor. Ablamın hatasından dolayı beni de sorumsuzlukla hatta neredeyse hayırsız evlat olmakla itham ediyor. Bu benim ağrıma gidiyor.

Kendi ödeyecek , geleceğe dair hep beraber planlarımız vardı onları sekmeye uğrattı. Ve daha önce annem bir ödeme için destek istemiş vermemiş kredi çekmeyelim para biriktirielim demiş. Ardından gidip kredi çekince annem kendini ihanete uğramış gibi hissetmiş.
Annem dominant bir karakter mutlu etmesi zor bir insan, ablam ise 30 yaş bekarlık stresinde sanırım evde birbirimize zarar vermeye başladık. Birbirimize artık iyi gelmiyoruz. Kimse odasından bile çıkmıyor, herkes kendi aleminde.
belki ablan ipleri koparıyordur
dominant anne artık durmalı bence 30 yaşında koca bir kadınım ddiyordur belki

belki ablan ipleri koparıyordur
dominant anne artık durmalı bence 30 yaşında koca bir kadınım ddiyordur belki
Olabilir haklıdırda ve umarım bize açıklamadığı yeni ipleri sağlam bağlıyordur. Umarım bu sefer beni de bir yerlere bağlamaz. O tek başına yaşamak istiyor da olabilir ama bunu beni etkilemeden yapmalıydı. Küçüklüğümden beri bunu yaşadım artık sıkıldım onun sorunlarının benim hayatımı doğrudan etkilemesinden.

Olabilir haklıdırda ve umarım bize açıklamadığı yeni ipleri sağlam bağlıyordur. Umarım bu sefer beni de bir yerlere bağlamaz. O tek başına yaşamak istiyor da olabilir ama bunu beni etkilemeden yapmalıydı. Küçüklüğümden beri bunu yaşadım artık sıkıldım onun sorunlarının benim hayatımı doğrudan etkilemesinden.
senin hatanda ablana da tavır koyuyor mu annen
eğer öyleyse annenin huyu bu diyecem sadece sana yapıyosa sen çok takıyosun demektir

senin hatanda ablana da tavır koyuyor mu annen
eğer öyleyse annenin huyu bu diyecem sadece sana yapıyosa sen çok takıyosun demektir
Evet annemin genel tavrı bu geneller sağolsun hatta kendi kardeşlerinin hatasında da bize tavır alır. Her şeyi yönetmek istiyor, bu olmayınca da ki hayatta ne yazık ki insanları istediğin gibi yönlendiremiyorsun mutsuz oluyor.
Ben biraz yumuşak başlıyım en azından anneme karşı yüksek müsamaha seviyem var. O nedenle biz çok nadir problem yaşarız. Onda da annem benim özür dileyeceğimi bildiğinden çok takmaz. Hatta bazen kısa sürede özür dileyeyim diye ablamla iş birliğine gider.
Onun genel problemi burada artık mutsuz olması ve gerçekten emeklilik vaktinin gelmiş olması. Arkadaşları da kalmadı herkesle bir şekilde arası kötü, evden çıkmıyor aşırı kilo aldı. Bence de belki başka bir yer ona daha iyi gelecek.

Benim problemim ayrılma korkusu sanırım, her şeye rağmen belki de gerçekten en sorumluluğunu alamamış, uçmaktan ayrı yaşamaktan ve yalnız kalmaktan korkan benim. Mesajları yazarken kendi hayata dair ödlekliğimi farkettim...

Benim problemim ayrılma korkusu sanırım, her şeye rağmen belki de gerçekten en sorumluluğunu alamamış, uçmaktan ayrı yaşamaktan ve yalnız kalmaktan korkan benim. Mesajları yazarken kendi hayata dair ödlekliğimi farkettim...
fark etmen bile senin adına çok iyi canım

Anneniz sizi de haksiz yere itham etmis ama kafaniza takmayin ,tumturakli biri anneniz belli ,ustelik hic de tutarli degil davranislarinda ,
Annenizle gobek baginizi kesin fazla bagimlisiniz bence ,
Ablaniz kotu bur karar almis olabilir ama bu kadar tepkiyi hakketmiyor ,
Ailenizdeki tum bireyler icin bu ayri yasamak terapi gibi olacaktir eminim ,
Siz ozgur olmayi ,anneniz biraz ozlemeyi ogrenir,
Hayirlisi olsun

Ya evde temizlige yardm etmeyen koskoca bir birey var. Birde sorumsuz bir abla kadin ne yapsin artik sizden el cekmenin zamani gelmis. Daha ne kadar sizi sırtlayabilirki..

Back
X