• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne olamamak...

Bende dokuz senedir evliyim ve çocuk yok .henüz yeni yeni başladık ben de bı sorun yoktu son olarak gittiğimde polip vardı ameliyat oldum şimdi de doktorun hasta kabul etmesini bekliyoruz randevu alıp gitmemiz için
Ama ilk zamanlar evliyken bı çok sorunum vardı ama çocuk çok istiyodum yıprattımda kendimi çok kaybetmeden ama inan alışıyorsun ben alıştım bunca zaman diğer sorunlarla baş etmeye çalıştık çocuğa sıra gelemedi bı turlu ama benm de psikolojik olarak yıpranmıştim şu anda da oyleyim aslında ama artık kabullenme sürecindeyim sanırım
Kabullenme değilde tedavids olumlu da olsa olumsuz da olsa hazırlamaya çalışıyorm kendimi
Telafisi olmayan rahatlatici bı sözü olmayan bı durum bu
Etraftan hep duydum bu sözleri çocuk ne zmaan tedavi ne zaman diye ama dediğim gibi olmayınca olmuyor alışman lazım bu duruma etraftaki nerdeyse herkesin var
Bakınca ama bizde yok
Bizimde imtihanimiz bu yönde
Çocuk için yanıp tutusuyordum hala da öyleyim ama dizginledim kendimi artık sanırım içimemi atıyorum ona sıramı gelmiyor yas tutmaya bilemiyorum
Ama tedavi sonucunda olsa da olmasa da mutlu olmayi başarmak lazım güçlü olmak lazım
İllaki kaygı üzüntü yaşanacak biliyorum
Ama nelere göğüs gerdik gerdim yine de başarırım
Şu ana kadar olmadı eksik oldu doğru ama
Hayat devam etti ediyorda etrafta sevenlerim çok evlat gibi gördüklerim
Onlarla yetinmeyi de bilmek lazım
Ben böyle savaşıyorum bu sorunla içimizi kimse bilmez ama o yürek yangiini orda kor halinde bı tek biz biliriz
Ama tarifi yoktur anlaticak
Gülüyoruz oynuyorz eğleniyoruz bı şekilde hayat sürüklüyor bizi inan bana yipraktikca kendini olan sana oluyir bize oluyor güzel yanı varmı diye dusun dicem saçma gelcek ama var kardeşim su da var brnm basim kalabalık eşimin ailesuyle yaşıyoruz türlü sorunlarla uğraşıyoruz sirf aile de sorun değil hani tek yaşadığımda da böyleydim bı şekilde zaman geciyordu kendime etraf elalem hep duydum gülerek cevaoladim hep sorulari uzulmuyomus gibi sorsan simdyr dek ben istemiyorum diye bilir herkes inanki ama dediğim gibi içimizi bilmezler yara gösterme kendinidd üzme hakkimizda hayirlsi canm zor yenisinz daha evet ama bunları yasayıp asicaksin
Benm 9 sene hiç çocuk tedavisi olmadı diğer sağlık sorunları vardı ama. İçim içimi hala yiyor ben 32 eşim 39 yasinda geç kaldık bile diyorum ama Allah büyük hsyirlis bu zamanmış diyorum hala umut var yani kardeşim Allah'a sigin ve kendini asla uzme
İnşallah Rabbim sizede hayırlı bir evlat nasip eder. Evet etrafa karşı en çok gülen en çok neşeli görünenlerdenim. Kimse bilmez içimi. En yakınlarım dahil. Ama bazen geceler boyu onun sızısı yakar göğsümü. Rabbim hepimizin derdini azaltsın

Bende 2 senelik evliyim benimde olmuyor ama esimle biz çabalarız imkanlarımızı deneriz olmazsa Rabbim vermiyo deriz yaşarız diyoruz benimde bi sıkıntım yok kist var doktor problem degil o demisti esim gitti ürolojiye kontrole varikisel dedi doktor ameliyat olcak yine de Rabbim bilir herseyi bu seferde olmazsa tüp bebek denicez esiniz gittimi hastaneye sorun sizde degildir esinuzdeyse bosuna yipratma kendini her ay bende her adet gecikmemde negatif gorunce bunalima giriyodum cevrehe cok bakma kendin esinle mutlu olun Rabbim kucagimizi boş bırakmasın inşaAllah🤲
Aamin Allah kucağımızı boş bırakmasın. İkimizde gittik. Görünürde bir problem yok. İnanın bende öyle düşünüyorum. Olmayınca budur imtihan diyerek. Ama bazen sızısı kalbimi sızlatıyor. Bizde çok dedik eşimle olursa olur olmazsa olmaz nasip diye. Hala da derim. Ama bazen güçsüz hissediyor insan

Kızlar bunu böyle söylemesi kolay belki ama eğer tıbbı bir sıkıntı yoksa bu durum stresten hep. Benimde ilk çocugum çok sonra oldu bi sebep yokken. hep üzülür ağlardım dayanamayıp. Sonra plansız hamile kaldım. Ben bunu stressiz olmaya bagladım çünkü onun dısındaki hersey aynıydı hayatımda. İsteyince olmamasının ne kadar zor oldugunu bilirim. Allah ınsallah en kısa zamanda nasip etsin bakabilecek herkese🙏

Kızlar bunu böyle söylemesi kolay belki ama eğer tıbbı bir sıkıntı yoksa bu durum stresten hep. Benimde ilk çocugum çok sonra oldu bi sebep yokken. hep üzülür ağlardım dayanamayıp. Sonra plansız hamile kaldım. Ben bunu stressiz olmaya bagladım çünkü onun dısındaki hersey aynıydı hayatımda. İsteyince olmamasının ne kadar zor oldugunu bilirim. Allah ınsallah en kısa zamanda nasip etsin bakabilecek herkese🙏
Aamin inşallah isteyen herkese 🤲🏻

Hayırlı akşamlar herkese. Konuma nerden başlamam gerektiğini bilmiyorum. Bitkin, huzursuz bir haldeyim. Yaklaşık 3 yıllık evliyim. Bir sıkıntı olmamasına rağmen anne olamıyorum. Adet gecikmelerinden sonra bir umudum oluyor. Psikolojik olarak bulantı başlıyor acaba diyorum bu sefer oldu mu. Test yapıyorum negatif. Bir umudum daha elden kayıp gidiyor. Eşime karşı eksiklik hissediyorum. Etrafımda sürekli bebek bekledikleri imaları, sürekli çocuk muhabbetleri. Çok sıkıldım. Bunaldım. Anne olmayı da istiyorum artık. Sürekli hayal kuruyorum. Ama olmuyor. Buraya neden yazdım bende bılmıyorum rahatlatır belki. Anlatacağım kimsem yok bunları. Anlatsam da sanki bana acıyarak bakacaklarmış gibi geliyor. İçimde fırtınalar kopuyor ama dışım güllük gülistanlık...
İnstagramda mfk yöntemi diye bir sayfa var . Doğal yollardan hamile kalma ile ilgili . Bir inceleyin isterseniz

Bunun bir formülü yok ne yazık ki
Ve günümüzün rahatsızlığı
Artık doğal yoldan gebelik çok zor
Çoğu kadında yumurtlama bozukluğu çoğu erkekte sperm sorunu var ya da sebepsiz deyip geçiştiriyor doktorlar.
Sebep illa ki vardır da şu anki tıp sebebi ortaya koyamıyor.

Yani size bize özgü değil
Yeni nesil hep böyle geliyor.

Her neyse

Kabullenmek lazım hayatı olmuyorsa tedavi olursunuz , aşılama tüp bebek imkanlar elverdiği ölçüde tüm tedavileri denersiniz.

Baktınız yine olmuyor evlat edinmede bir çocuk sahibi olma yöntemi.

Sizin gibi her iki eşte de sorun olmayan çiftlerde tüp bebek veya aşılama hatta bir klomen ile takip bile işe yarıyor. En azından bir tanesini deneseydiniz keşke. Ben de tüp bebek merkezinde çalışıyorum. Sorun yok deyip deyip bekletilen hastalarda özellikle kadın için zaman aleyhte işliyor. Sonra tüp bebek veya diğer yöntemlerdeki başarı şansı da azalabilir sürekli zamana bırakılırsa.

İnşallah nasip olur en kısa sürede 💕💕

Bunun bir formülü yok ne yazık ki
Ve günümüzün rahatsızlığı
Artık doğal yoldan gebelik çok zor
Çoğu kadında yumurtlama bozukluğu çoğu erkekte sperm sorunu var ya da sebepsiz deyip geçiştiriyor doktorlar.
Sebep illa ki vardır da şu anki tıp sebebi ortaya koyamıyor.

Yani size bize özgü değil
Yeni nesil hep böyle geliyor.

Her neyse

Kabullenmek lazım hayatı olmuyorsa tedavi olursunuz , aşılama tüp bebek imkanlar elverdiği ölçüde tüm tedavileri denersiniz.

Baktınız yine olmuyor evlat edinmede bir çocuk sahibi olma yöntemi.
Öyle tabiki. Tüm ihtimalleri düşündüm. Evlat edinmeyi de. Bakalım hayırlısı.

Sizin gibi her iki eşte de sorun olmayan çiftlerde tüp bebek veya aşılama hatta bir klomen ile takip bile işe yarıyor. En azından bir tanesini deneseydiniz keşke. Ben de tüp bebek merkezinde çalışıyorum. Sorun yok deyip deyip bekletilen hastalarda özellikle kadın için zaman aleyhte işliyor. Sonra tüp bebek veya diğer yöntemlerdeki başarı şansı da azalabilir sürekli zamana bırakılırsa.

İnşallah nasip olur en kısa sürede 💕💕
Sıkıntı yok diye bir süre daha deneyelim diye düşündük. Açıkcası tedavilere başladıktan sonra da olmazsa korkusu var. Cesaret de edemiyorum şu an.

Lütfen şu süreçte 3. Kişilerin laflarına kulak asmayın biliyorum çok zor...Her nasip vaktine esirdir unutmayın

Çok uzun süredir evli değilsiniz, anlayabiliyorum ama kafanızı bu fikirden arındırabilseniz keşke. İkiniz de sağlıklıymışsınız, bir gün olacak. O gün gelene kadar gezin tozun eşinizle zaman geçirin. Korunmadan cinselliğin tadına varın.
Kafanızda hep anne olamayacağım diye kurarsanız etkiler. Ben sağlıklı bir kadınım, çocuğum olacak deyin.
Etraf zaten sürekli söyleyecek bir şey bulur. Bebek olur sütünüzü sorgularlar, süt olur mama mı versen zayıf derler. O biter 2. çocuk derler. 2. Yaparsın niye yaptın derler. Off derler de derler. Mutlu edemezsiniz. Siz kendinize odaklanın🤍

Üç yildir istiyorsunuz ama bir tedavi uygulanmamış.
Akışına bıraktıysaniz cidden stres yapmamanız lazım
Stres etkiliyor kendimden biliyorum.
Ama bu süreçte rahim filmi klomen tedavisi artı aşılama olabilirdi.
Akışına bırakıp olmadi diye dertlenmek yerine ben tedavi olup takdiri Allaha bırakırdım ki öyle yaptım.
En kısa zamanda hamile kalırsınız insAllah.

Back
X