Anne olamamak

ahsen su

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2015
1.629
965
123
- Anne olamamak demek hiç bir zaman çekirdek aile fotoğrafında 3 kişi olamamak demek

- Hiç bir zaman tam bir aile gibi olamamak,eksik hissetmek demek...

- Anne olamamak demek hayata tutunma dalının olmaması demek

- Anne olamamak demek çok sevdiğin eşinle önceden onu hissetmek için sevişmek yerine sadece bebek sahibi olabilmek için sevişmek demek..

- Anne olamamak anne şarkılarında herhangi bir duygusal ortamda durduk yere ağlamak demek...

- Bir yerlerde benim gibi acı ceken var rabbim onlarada banada ver demek...

- Arkadaş toplantılarında çocuğuyla ilgilenmeyen tek aile olmak demek

- Bebek mağazalarının önünden bazen hızlıca geçmek,bazende eşinden gizli gizli minik eşyalara bakıp,ağlamamaya çalışmak demek...

- Doğmamış çocuğun için her gün mektuplar yazmak, ‘hadi gel artık tükeniyorum’ diye yalvarmak demek…

- Anne olmak isteyip de anne olamamak demek; kendini yarım kalmış, eksik bırakılmış, unutulmuş hissetmek demek…

- Etrafındaki yakınlarının, komşularının, büyüklerinin durmadan ‘çocuk yok mu?’ diye sorup, yaranı kanatması demek…

- Gördüğün hamile kadınlara gözlerinin takılıp kalması, nazarının değeceğinden korkup bir sürü dua etmek demek…
- Geceleri uyanıp sabaha kadar senden sonra evlenip, senden önce çocuk sahibi olanları saymak demek…

- Hiç sebep yokken iki de bir ‘belki hamileyimdir’ deyip gidip test yaptırmak demek…

- Her test için gittiğinde seni gören sağlık personelinin sana acıyarak bakması demek…

- Her yıl anneler gününde evladının olmadığının yüzüne tokat gibi vurulması demek

- Çocuğu olan annelerin doğum hikayelerini uykusuz geçelerini emeklemesini konuşmasını yürümesini okula başlamasını ballandıra ballandıra anlatması demek

- Anne olamamak demek içindeki yaranın kapanmaması demek

- Anne olamamak eşine karşı sebepsiz yere mahcup olmak demek

RABBİM BU DURUMDA OLAN KARDEŞLERİME SABIR VERSİN ÇOK ZOR AMA HER ŞEY ALLAHTAN
Kün fe ye kün

-

gözlerim doldu okurken, sizi çok çok iyi anlıyorum ve aynı şeyleri yaşadım.
Allah hayırlı zamanda , hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah.
Ne kadardır istiyorsunuz? dr gittiniz mi, ne sorun var?

Evliliğimin 10. Yılında anne oldum çok sukur, Rabbim isteyen herkese nasip etsin. Sabır ve çaba çok önemli, çoğu zaman hiç olmuycak gibi geliyordu çok gözyaşı döktüm bu uğurda ama hiç pes etmedim sizde etmeyin sonuna kadar ugrasin

Ne güzel ifade etmişsin hislerini... ben de 2 yıl boyunca bunları hissettim hep. Sonsuza kadar gelmeyeceğini zannettiğim bebeğim sonunda geldi çok şükür. inşallah rabbim sana da en hayırlı zamanda nasip etsin canım.. belirsizlik ve beklemek gerçekten çok zor.. bilsem 2 senenin sonunda hiç bir tedavi olmadan kendi kendine olacağını en azından 2 yılımı güzel geçirirdim, hayatı kendime ve eşime zehir etmezdim...

Ben anlamıyorum yorum yapmam ne kadar doğru bilmiyorum ama yine de yazmak istedim.

Bu kadar abartmak doğru değil bence. Herkes çocuk sahibi olacak her kadın anne olacak diye bir kural yok. Anlıyorum istiyorsunuz ama çocuksuz olmak demek dünyanın sonu değil, aile olmamak demek değil. Çocuksuz da mutlu olabilmeye odaklanmalısınız. Belki bu kadar düşündüğünüz için olmuyordur hem, bir de bu taraftan bakın.

Bir de belirtmeden edemeyeceğim, yuvalar çocuk, bebek kaynıyor. İçinde bu kadar anne olma isteği duyan bir kadının bu ihtimali de değerlendirmesi gerekir bence. Umarım en yakın zamanda kavuşursunuz bebeğinize.

Ayni durumu bence yasadim bizimde 2 sene olmadi. Bide dusugum olmustu o zaman yakin arkadasimla ayni zamanda ogrenmistik. O dogum yapti ben hamileligi boyunca onu goremedim bile icim buruk oluyordu. Tip artik cok gelisti en imkansiz durumlarda bile hamilelik basarisi elde ediliyor. Ama herseyden once cani veren yuce Rabbim ona dua edicez. Herseyin hayirli bi vakti var ben bunu ogrendim. Ondan once ne yapsak yapalim olmuyor

gözlerim doldu okurken, sizi çok çok iyi anlıyorum ve aynı şeyleri yaşadım.
Allah hayırlı zamanda , hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah.
Ne kadardır istiyorsunuz? dr gittiniz mi, ne sorun var?
Allah razı olsun 2,5 yıldır hastanelerdeyim kim hangi doktoru önerdiyse koşarak gittim her şey normal çıktı sebepsiz kısırlık dediler ama hala hamile kalamadım .
Troid haşimato hastasıyım bu engel mi bilmiyorum bazıları engel bazıları değil diyor bu ay son kez iğne tedavisi deneyeceğim tutmazsa tüp bebeğe geçeceğiz sizin sorun neydi?

abartmamak lazım.
dünyanın sonu değil ya.
elbet olur bir ara.
imza: 1,5 senedir hamile kalamayan ben.
yani bilmeyen anlamaz demeyin
Ben temmuzda 6 yıllık evli olmuş olacağım 2,5 yıldır da tedavi içerisindeyim bu süreçtte maddi manevi tükendikçe düşünceleriniz değişiyor maalesef
Özellikle maddi olarak para olduktan sonra çocukta olur tıp ilerledi dedik bir arpa boyu yol alamadık maddi manevi tükendik en çokta bu süreçte desteğini beklediklerinizin uzaklaşıyor olması insanı karamsarlaştırıyor.

Bazen dayanacak gücüm kalmıyor en ufak bir sözü kaldıramıyorum eşim ve ben bu kadar ister ve çırpınırken sonuç alamamak bizi bitirdi hep bir tarafımız eksik gizli gizli ağlamaktan yoruldum

Çok haklısın eğer bilsem hiç olmayacak yarama tuz basacağım ama doktora gittiğimizde olmaması için hiç bir sorun yok diyorlar bende buna dayanamıyorum her ay hastanelerdeyiz sürekli tahlil ilaçlar rabbim kimseyi evlatsızlıkla sınamasın

Eğer olmayacağını bilsem bir şekilde buna alışırım ama bilinmezlik çok zor eşimin başkasının çocuklarına imrenerek bakması bile günümün kötü geçmesine neden oluyor bu çok başka bir duygu

Rabbim ne derse o kısmet ama bazen bir şeyleri paylaşmak istersin yanında birilerinin olduğunu bilmek istersin bu süreçte yalnız olduğum için sanırım çok yıprandım

Evlatlık konusuna gelince rabbim nasip ederse bana kendi kanımdan nasip etsin ben o sorumluluğu alamam

5 yıl hiç korunmadık 2,5 yıl istemedim ama olmadı da 2,5 yıldır da tedavi görüyoruz sizin neden olmuyor doktora gittiniz mi?

Haklısın dualarını esirgeme o zaman rabbim hayırlısıyla bizlere de nasip etsin.

Bende sürekli bu konuya takıntılı yaşamıyorum ama mutlaka gün içerisinde onun yokluğunu hissettirecek bir durum oluyor elimde değil ben işimi bile bu yüzden bıraktım 2,5 yıldır çırpınıyorum hani bazı arkadaşlar abartma takma diyorlar ya en basitinden beğendiğimiz bir eşyayı bile alamadığımızda bile içimize dert oluyor ne yapıp edip almaya çalışıyoruz bu o duygunun kat ve kat üstünde rabbim kimseyi böyle imtihan etmesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…