Bende sürekli bu konuya takıntılı yaşamıyorum ama mutlaka gün içerisinde onun yokluğunu hissettirecek bir durum oluyor elimde değil ben işimi bile bu yüzden bıraktım 2,5 yıldır çırpınıyorum hani bazı arkadaşlar abartma takma diyorlar ya en basitinden beğendiğimiz bir eşyayı bile alamadığımızda bile içimize dert oluyor ne yapıp edip almaya çalışıyoruz bu o duygunun kat ve kat üstünde rabbim kimseyi böyle imtihan etmesin
Aslında insanı bu şekilde düşündüren doktorlar 5 yıldır hiç korunmadık 2,5 yıl istemedik çalışıyordum 2,5 yıldır tedaviye rağmen olmuyor 9 tane doktora gittim sorun şu diyen yok sadece tüp bebek yapalım zaman kaybetmeyelim tamam da neden tüp bebek mutlaka bir nedeni olmalı bazıları benim troid haşimato oluşumu sorun ediyor bazıları alakası yok diyor hiç olmayacağını bilsem belki bu kadar yıpranmazdım.Ne cok boyle konu aciliyo son zamanlarda, ben daha 21 yasindayim ve cikolata kistim oldugunu ogrendim yeni. Insan korkuyo, sebebsiz yere bile cocuk zor oluyosa, benim gibi hastalarda nasil olucak diye dusunuyorum bazen. Allah yardimcin olsun. Bide bisey okumustum, stres cok kotu etkiliomus bu surecleri, kafana takmadigin zamanda gelme sansi daha yuksek yani, yada stres yapmadigin zamanda. Zaten olucagi varsa olur sen gerekeni yap ama kendini buna sartlandirma, hayirli neyse o olur diye rahat dusunmeye calis. InsAllah olur
Başınız sağ olsun bende öyle yapıyorum rabbim hayırlısıyla sağlıkla versinHayırlısını sağlıkla isteyin arkadasım , 15 gün önce karnında bebeğiyle gencecik kuzenimi kaybettim , anne olmak çocuğunun olması evet güzel ama sağlık her seyden önemli
Allah razı olsun ben hep rabbime sığındım ona olan inancım olmasa çok zor olurdu her zaman sağlıklı olması için hayırlı olması için dua ederim ama takdir edersiniz ki bu duyguyu bastırmak çok zor zaman zaman dolup taşıyor insan biz bütün birikimimizi hastanelerde harcadık inanır mısınız etrafımızdaki kardeşlerimiz anamız babamız içimizin nasıl yandığını bilen insanlar tüp bebek parası isteriz diye küstüler bunu yapan öz kardeşlerim ve annem babam insan bazen bu boşlukta bi destek arıyorBenim bir teyzemin de çocuğu olmadı bir düşük bir de zorunlu kürtajı oldu, yedi senelik evliydi bıraktım artık olmazsa olmasın dedi ve mutsuz olduğu işini bıraktı bir sene kafa dinlemek sonra da yeniden iş aramak niyetindeydi. O çocuk mevzuları ve iş yeri huzursuzluklarından dolayı istifa etti ve iki ay sonra doğal yolla hamile kaldı.
Yani çok kafaya takmak, sadece çocuk için beraber olmak ve bunu çok stres yapmak da etkiliyor bence. Biraz akışına bırakmalısınız. Eminim kendinizi rahat bıraktığında değişecek bu durum.
Olmaması da dünyanın sonu değil bence. Hayırlısını istemek lazım, senelerce uğraşıp çocuk yapıp sonra o çocuğun öldürdüğü insanlar biliyorum ben. Kadın ısrarla zorla kendi katilini doğuruyor yani Allah korusun.
Biraz tevekkel olmak lazım sanki, hakkımda en hayırlısını ver demek ve stres yapmadan beklemek lazım biraz.
Umarım anne olursunuz canı gönülden isterim bunu ama olmuyor diye kendinize yazık etmeyin.
sebepsiz infertilite diye bir şey var arkadaşım.Aslında insanı bu şekilde düşündüren doktorlar 5 yıldır hiç korunmadık 2,5 yıl istemedik çalışıyordum 2,5 yıldır tedaviye rağmen olmuyor 9 tane doktora gittim sorun şu diyen yok sadece tüp bebek yapalım zaman kaybetmeyelim tamam da neden tüp bebek mutlaka bir nedeni olmalı bazıları benim troid haşimato oluşumu sorun ediyor bazıları alakası yok diyor hiç olmayacağını bilsem belki bu kadar yıpranmazdım.
Tup bebek deneyin o zaman belki olur, denemekte fayda var. Allah hayirliysa kucaginiza versinAslında insanı bu şekilde düşündüren doktorlar 5 yıldır hiç korunmadık 2,5 yıl istemedik çalışıyordum 2,5 yıldır tedaviye rağmen olmuyor 9 tane doktora gittim sorun şu diyen yok sadece tüp bebek yapalım zaman kaybetmeyelim tamam da neden tüp bebek mutlaka bir nedeni olmalı bazıları benim troid haşimato oluşumu sorun ediyor bazıları alakası yok diyor hiç olmayacağını bilsem belki bu kadar yıpranmazdım.
İşe dönün normal hayata dönün derim, bu psikolojiden kurtulamazsınız yoksa.
Yani hayat benden de çok şey aldı. Bilmiyorum sizinkine denk sayılır mı ama sevdiğim adamla biz de çocuklarımızın ismini seçmiştik. Sonra her şey tepetaklak oldu, her şey üstüme yıkıldı.
Bir gece rüyamda kıyamet kopuyor, ben de yüksek bir kulenin tepesinde bir adamlayım. Kulede sanki kıyamet yokmuş gibi bebek arabalarıyla oturan , laflayan kadınlar var. Neyse, bu adam beni balkondan atlamamız için balkona doğru götürüyor. O sırada başında kimse olmayan bebek arabasında 1 kız 1 erkek çocuk bana bakıyor, benim çocuklarım. Bizi bırakıp nereye gidiyorsun diyorlar, ben de içimden siz varolmayacaksınız, gerçek değilsiniz diyorum. Adam ben belimden tutup götürürken bana bakıyorlar, bakıyorlar, gözleri aynen O'nunkilere benziyor.
Boşverin, benim hayatta heveslenip kursağımda kalan ne çok şey var yazdım işte. Bazen boşverip geçmek gerekiyor.
Yani benim çocuklarım kesinlikle doğmayacaklar orası kesin. Ama sizinkilerin doğma şansı hala var. Doğmasalar bile sevdiğiniz yanınızda bu konuya saplanmayı bir bıraksanız ne kadar büyük bir nimete sahip olduğunuzu göreceksiniz.
Bu psikolojiyle olmaz. Madem sebepsiz çocuğunuz olmuyor, olmaması için gerçekten bir sebep yok. İşe başlayın, her yerde bu konuyu görmeyi bırakın derim. Kendinize bu kadar eziyet etmeyin. 2.5 yılı zaten ah vahla harcamışsınız hayatınıza yazık bu psikolojiyle yaşanmaz.
Son tedaviden sonuç alamazsam tabi ki hayatıma devam edeceğim işe başlayıp bu durumu kabulleneceğimİşe dönün normal hayata dönün derim, bu psikolojiden kurtulamazsınız yoksa.
Yani hayat benden de çok şey aldı. Bilmiyorum sizinkine denk sayılır mı ama sevdiğim adamla biz de çocuklarımızın ismini seçmiştik. Sonra her şey tepetaklak oldu, her şey üstüme yıkıldı.
Bir gece rüyamda kıyamet kopuyor, ben de yüksek bir kulenin tepesinde bir adamlayım. Kulede sanki kıyamet yokmuş gibi bebek arabalarıyla oturan , laflayan kadınlar var. Neyse, bu adam beni balkondan atlamamız için balkona doğru götürüyor. O sırada başında kimse olmayan bebek arabasında 1 kız 1 erkek çocuk bana bakıyor, benim çocuklarım. Bizi bırakıp nereye gidiyorsun diyorlar, ben de içimden siz varolmayacaksınız, gerçek değilsiniz diyorum. Adam ben belimden tutup götürürken bana bakıyorlar, bakıyorlar, gözleri aynen O'nunkilere benziyor.
Boşverin, benim hayatta heveslenip kursağımda kalan ne çok şey var yazdım işte. Bazen boşverip geçmek gerekiyor.
Yani benim çocuklarım kesinlikle doğmayacaklar orası kesin. Ama sizinkilerin doğma şansı hala var. Doğmasalar bile sevdiğiniz yanınızda bu konuya saplanmayı bir bıraksanız ne kadar büyük bir nimete sahip olduğunuzu göreceksiniz.
Bu psikolojiyle olmaz. Madem sebepsiz çocuğunuz olmuyor, olmaması için gerçekten bir sebep yok. İşe başlayın, her yerde bu konuyu görmeyi bırakın derim. Kendinize bu kadar eziyet etmeyin. 2.5 yılı zaten ah vahla harcamışsınız hayatınıza yazık bu psikolojiyle yaşanmaz.
Oan bir şeyi bile olup bitmesine rağmen dert ediyorsak olmayan bir şey için içimizden geçen duyguları paylaşmak normal değil mi evet maalesef bazıları evlatlarının yaramazlıklarından ondan bundan şikayet ederken o tüp bebek merkezlerinde çocuk sahibi olmak için çırpınan o kadar çok insan var ki emin olun hiç biriniz onların yerinde olmak istemezdinizArtik bana mi denk geliyor bilmiyorum ama son zamanlarda anne olmak isteyen kisi sayisi mi artti.? Hep ayni konular... Allah askina yapmayin dunyanin sonu degil duyan da buyuk bir saglik sorunun var da cocugun olmuyor sanacak tovbe tovbe biraz silkelenip kendinize gelin hayatimizda cogu seyler irademiz disinda gelisir. Olacagi varsa mutlaka olur sizin stres yapmaniz olacagi gunu hizlandirmaz. Biraz sakin olun ve rasyonel dusunun...
İşin kötü tarafı biz 5 yıldır korunmadık rabbim inşallah geçte olsa sağlıkla nasip eder.sebepsiz infertilite diye bir şey var arkadaşım.
5 senedir olmamış, stres yapma bu kadar.
nasılsa tüp bebek yapıcaz diye rahat olup o ay hamile kalan çok insan var.
Bütün birikimimizi bitirdik aşılama iğne tedavileri tahliller muayeneler tüp bebek 8 000 kadar çıkıyor ama son çarem o olacak inşallah o zaman rabbim evlat kokusu duymayı nasip eder.Tup bebek deneyin o zaman belki olur, denemekte fayda var. Allah hayirliysa kucaginiza versin
Sizin sorun neydi hangi şehirdesiniz benimle aynı duyguları yaşan da var buna sevinemedim aslında rabbim kimseye yaşatmasınAyni duygulari paylaşıyoruz bende beş yıldır anne olamıyorum
rabbim insallah en kisa zamanda verir isteyen herkeseOan bir şeyi bile olup bitmesine rağmen dert ediyorsak olmayan bir şey için içimizden geçen duyguları paylaşmak normal değil mi evet maalesef bazıları evlatlarının yaramazlıklarından ondan bundan şikayet ederken o tüp bebek merkezlerinde çocuk sahibi olmak için çırpınan o kadar çok insan var ki emin olun hiç biriniz onların yerinde olmak istemezdiniz
abartmamak lazım.
dünyanın sonu değil ya.
elbet olur bir ara.
imza: 1,5 senedir hamile kalamayan ben.
yani bilmeyen anlamaz demeyin
Bakış acısı olayı dramatize etmek değil bu içinden geçenleri paylaşmak denilse daha doğru olur .Bayiliyorum sizin gibi kadınlara.
Cidden.
Hicbir seyi dramatize etmemek gerek.
Ben de "valla bizim bebe gelmezse kendi bilir. Akilli olsa gelirdi demek ki akilsiz ki gelmiyor" diyorum.dusuk yaptigimda esim "sen sacma isimler buluyorsun ya, bana oyle seslenseler ben de anneme girer geri duserim bebe hakli" diyor. Guluyoruz. Napalım uzulelim mi?
Her seyde bir hayir var. Normal sartlarda dogru gunde ilk korunmasiz iliskide olmasi lazim. E olmayinca olmuyor. Valla su bebeler az adam olsun ya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?