Anliyorum, o zaman en iysi calismaya yeniden baslayin kafaniz dagilir hem para biriktirmis olursunuzBütün birikimimizi bitirdik aşılama iğne tedavileri tahliller muayeneler tüp bebek 8 000 kadar çıkıyor ama son çarem o olacak inşallah o zaman rabbim evlat kokusu duymayı nasip eder.
Allah razı olsun keşke herkes duygularını ifade ederken karşısındakini düşünebilse empati kurabilse ama nedense çevredeki tüm insanlar yaran nerdeyse oraya tuz döküyor rabbim en güzel zamanı bilir sabırla bekliyorum.Anne Olmayı isteyip de , olmadığında kafaya takmayan bir insan olduğuna inanmıyorum. Aksine insan çok istediği şeyi daha çok kafasına takar. Bu yüzden anlayabiliyorum sizi.
Yakınımdan bir örnek vereyim ; ilkokuldan beri görüştüğüm bir arkadasım 8 Yıldır evliydi ve çocuğu olmuyordu. Ben ona hamile olduğumu bile söyleyememiştim üzülüyor diye. Ama çok şükür ki 8 Şubat'ta anne oldu. Inanın kendisi de dahil herkes umudunu yitirmişti. Hamileyim dediğinde ben bile. hüngür hüngür Ağladım. Ayrıca başka bir arkadaşım da 13 yıldan sonra olmuş bir çocuk. olmaz diye birşey yok yani. Mesela çevreme bakıyorum 20-30 yaşlarında insanlar uğraşıyorlar tüp bebek, aşılama. Çocuğu olmayan bir Sürü insan var. Ama 40-50 yaşlarındaki insanlara bakıyorum çocuksuz olan hiç yok. Demek ki birgün mutlaka oluyor.
Umarım siz de hayırlısıyla bu Mutluluğu Fazlasıyla tadarsınız.
Gittim sebepsiz kısırlık dediler olmaması için neden yokmuş iğne aşılama denedik tutmadı son iğneden de sonuç alamazsam tüp bebek deneyeceğim ben haşimato hastasıyım sebep bu olabilir mi merak ediyorum ama net cevap veren doktor yok farklı düşüncelerde hepsiallah yardımcınız olsun doktora gittiniz mi
Her anne olamayan kadinin bir bir yasadiklari... Satirlar bana hic yabanci degil. Yaklasik 5 senedir icimden her gun tekrar ettigim cumleler bunlar. Bu sadece yasananlarin ve hissedilenlerin özeti... Rabbim en kisa zamanda o minik elleri koklayip opmeyi nasip etsin.- Anne olamamak demek hiç bir zaman çekirdek aile fotoğrafında 3 kişi olamamak demek
- Hiç bir zaman tam bir aile gibi olamamak,eksik hissetmek demek...
- Anne olamamak demek hayata tutunma dalının olmaması demek
- Anne olamamak demek çok sevdiğin eşinle önceden onu hissetmek için sevişmek yerine sadece bebek sahibi olabilmek için sevişmek demek..
- Anne olamamak anne şarkılarında herhangi bir duygusal ortamda durduk yere ağlamak demek...
- Bir yerlerde benim gibi acı ceken var rabbim onlarada banada ver demek...
- Arkadaş toplantılarında çocuğuyla ilgilenmeyen tek aile olmak demek
- Bebek mağazalarının önünden bazen hızlıca geçmek,bazende eşinden gizli gizli minik eşyalara bakıp,ağlamamaya çalışmak demek...
- Doğmamış çocuğun için her gün mektuplar yazmak, ‘hadi gel artık tükeniyorum’ diye yalvarmak demek…
- Anne olmak isteyip de anne olamamak demek; kendini yarım kalmış, eksik bırakılmış, unutulmuş hissetmek demek…
- Etrafındaki yakınlarının, komşularının, büyüklerinin durmadan ‘çocuk yok mu?’ diye sorup, yaranı kanatması demek…
- Gördüğün hamile kadınlara gözlerinin takılıp kalması, nazarının değeceğinden korkup bir sürü dua etmek demek…
- Geceleri uyanıp sabaha kadar senden sonra evlenip, senden önce çocuk sahibi olanları saymak demek…
- Hiç sebep yokken iki de bir ‘belki hamileyimdir’ deyip gidip test yaptırmak demek…
- Her test için gittiğinde seni gören sağlık personelinin sana acıyarak bakması demek…
- Her yıl anneler gününde evladının olmadığının yüzüne tokat gibi vurulması demek
- Çocuğu olan annelerin doğum hikayelerini uykusuz geçelerini emeklemesini konuşmasını yürümesini okula başlamasını ballandıra ballandıra anlatması demek
- Anne olamamak demek içindeki yaranın kapanmaması demek
- Anne olamamak eşine karşı sebepsiz yere mahcup olmak demek
RABBİM BU DURUMDA OLAN KARDEŞLERİME SABIR VERSİN ÇOK ZOR AMA HER ŞEY ALLAHTAN
Kün fe ye kün
-
İnşallah canım inşallah tüm isteklerimiz bu şekilde sizin sorun neydi?Her anne olamayan kadinin bir bir yasadiklari... Satirlar bana hic yabanci degil. Yaklasik 5 senedir icimden her gun tekrar ettigim cumleler bunlar. Bu sadece yasananlarin ve hissedilenlerin özeti... Rabbim en kisa zamanda o minik elleri koklayip opmeyi nasip etsin.
haşimato güçlü bir neden çocuk olmaması için ancak kesinlikle Allahın izniyle onlarında çocuğu oluyor. Tedavini hiç bırakma son tedavim diyede kısıtlama evet çok madraflı ama Allah bir kapı açıyor mutlaka.benim teşhisimde sebepsiz infertilit 12 yıldır olmuyor döktüğüm gözyaşı ve para yanıma kaldı. Rabbim ol desin inşallah hepimiz için lütfen bu kadar üzülmeGittim sebepsiz kısırlık dediler olmaması için neden yokmuş iğne aşılama denedik tutmadı son iğneden de sonuç alamazsam tüp bebek deneyeceğim ben haşimato hastasıyım sebep bu olabilir mi merak ediyorum ama net cevap veren doktor yok farklı düşüncelerde hepsi
Ben tüm bunların bilincindeyim isyan edip hayata küsmüş değilim sadece ara ara benimde duygularımın yoğunlaştığı anlar oluyor .Mutluluğun aile olmanın yolu çocuktan geçiyor olsa idi boşanıyorum çocuğun velayetini Nasıl alırım , 3 çocuğum var kocam beni aldattı , hamileyim eşim bana şiddet uyguladı gibi üzücü konuları hiç okuyamazdık. Şartlandırmayın kendinizi bu kadar.
çocuk hayatın amacı değil, bunu unutmayın. Elimizdekilerin değerini bilerek doya doya bir hayat yaşayın. Çocuğunuz geldiğinde tükenmiş bir anne baba bulmasın karşısında..
İnşallah hayırlı sağlıklı evlatlarımız olur en kısa sürede, isteyen herkesin
Okurken gozlerim doldu .Cok duygulandim.Ama Inancli birine benziyosunuz ve sunu unutmayin halk eden meydana getiren abcak ve ancak ALLAHtir.Cocuk sadece iliskiyle olmuyo bide RabbInin sana o ruhu uflemesiyle olur.Demekki zamani gelmemis.Verendw alanda ALLAHtir.Anne olamamak deyince isyan etmis oluyosunuz demekki daha zamani gelmemis.Herkezin bi nasibi vardir.Mesela kimi 20 sinde evlenir kimi otuzunda.Cunku herkezin kaderi darklidir.Kimininde ilk zaman olur evladi kiminin biraz daha izun zaman sonra.Kadere inanin.Hayirlisi bu deyin.Ins RABBIM hayirli zamanda bi evlat nasip eder size.Evladi olup kaybendenler var veya cok zor sartlar altinda buyuten veya sagliksiz olan.Hep hayirlisini isteyin.Vardir Rabbimin bi bildigi deyin- Anne olamamak demek hiç bir zaman çekirdek aile fotoğrafında 3 kişi olamamak demek
- Hiç bir zaman tam bir aile gibi olamamak,eksik hissetmek demek...
- Anne olamamak demek hayata tutunma dalının olmaması demek
- Anne olamamak demek çok sevdiğin eşinle önceden onu hissetmek için sevişmek yerine sadece bebek sahibi olabilmek için sevişmek demek..
- Anne olamamak anne şarkılarında herhangi bir duygusal ortamda durduk yere ağlamak demek...
- Bir yerlerde benim gibi acı ceken var rabbim onlarada banada ver demek...
- Arkadaş toplantılarında çocuğuyla ilgilenmeyen tek aile olmak demek
- Bebek mağazalarının önünden bazen hızlıca geçmek,bazende eşinden gizli gizli minik eşyalara bakıp,ağlamamaya çalışmak demek...
- Doğmamış çocuğun için her gün mektuplar yazmak, ‘hadi gel artık tükeniyorum’ diye yalvarmak demek…
- Anne olmak isteyip de anne olamamak demek; kendini yarım kalmış, eksik bırakılmış, unutulmuş hissetmek demek…
- Etrafındaki yakınlarının, komşularının, büyüklerinin durmadan ‘çocuk yok mu?’ diye sorup, yaranı kanatması demek…
- Gördüğün hamile kadınlara gözlerinin takılıp kalması, nazarının değeceğinden korkup bir sürü dua etmek demek…
- Geceleri uyanıp sabaha kadar senden sonra evlenip, senden önce çocuk sahibi olanları saymak demek…
- Hiç sebep yokken iki de bir ‘belki hamileyimdir’ deyip gidip test yaptırmak demek…
- Her test için gittiğinde seni gören sağlık personelinin sana acıyarak bakması demek…
- Her yıl anneler gününde evladının olmadığının yüzüne tokat gibi vurulması demek
- Çocuğu olan annelerin doğum hikayelerini uykusuz geçelerini emeklemesini konuşmasını yürümesini okula başlamasını ballandıra ballandıra anlatması demek
- Anne olamamak demek içindeki yaranın kapanmaması demek
- Anne olamamak eşine karşı sebepsiz yere mahcup olmak demek
RABBİM BU DURUMDA OLAN KARDEŞLERİME SABIR VERSİN ÇOK ZOR AMA HER ŞEY ALLAHTAN
Kün fe ye kün
-
Keske oyle konusan insanlar hic olmasa.Insan bi derdine aglarken bide insanlarin laflarina agliyolar.Olmasin oyle insanlar olmasinInsanin kendi icinin yanmasi bi yana insanlarin dan dun konusmasi yokmu bu insanlar bazen kaynana bazan kanka olabiliyor malesef( birde yuce Rabbimin isine karisilmaz da kimileri cocuk hasretiyle yanip tutusurken kimileri de carsida dayak atiyor cok uzuluyorum.
Canım benim kıyamam illaki bi vakti vardır.belkide senin imtihanında budur.rabbim ol deyince olacaktır merak etme.yakın iki komşumuzun olmuyo yıllardır.ne kadar üzüldüklerini çabaladıklarını gördüğüm için çok iyi anlıyorum seni.benden yaşçada baya büyükler.ikinci hamileliğimi uzunca bi süre söyleyemedim üzülcekler diye.söylerkende çok zorlandım.hep dua ederim tanıdığım tanımadığım isteyen herkese rabbim nasip etsin canım.sanada inşallah.Bazen dayanacak gücüm kalmıyor en ufak bir sözü kaldıramıyorum eşim ve ben bu kadar ister ve çırpınırken sonuç alamamak bizi bitirdi hep bir tarafımız eksik gizli gizli ağlamaktan yoruldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?