Anne olamamak

Anne Olmayı isteyip de , olmadığında kafaya takmayan bir insan olduğuna inanmıyorum. Aksine insan çok istediği şeyi daha çok kafasına takar. Bu yüzden anlayabiliyorum sizi.
Yakınımdan bir örnek vereyim ; ilkokuldan beri görüştüğüm bir arkadasım 8 Yıldır evliydi ve çocuğu olmuyordu. Ben ona hamile olduğumu bile söyleyememiştim üzülüyor diye. Ama çok şükür ki 8 Şubat'ta anne oldu. Inanın kendisi de dahil herkes umudunu yitirmişti. Hamileyim dediğinde ben bile. hüngür hüngür Ağladım. Ayrıca başka bir arkadaşım da 13 yıldan sonra olmuş bir çocuk. olmaz diye birşey yok yani. Mesela çevreme bakıyorum 20-30 yaşlarında insanlar uğraşıyorlar tüp bebek, aşılama. Çocuğu olmayan bir Sürü insan var. Ama 40-50 yaşlarındaki insanlara bakıyorum çocuksuz olan hiç yok. Demek ki birgün mutlaka oluyor.
Umarım siz de hayırlısıyla bu Mutluluğu Fazlasıyla tadarsınız.

Allah razı olsun keşke herkes duygularını ifade ederken karşısındakini düşünebilse empati kurabilse ama nedense çevredeki tüm insanlar yaran nerdeyse oraya tuz döküyor rabbim en güzel zamanı bilir sabırla bekliyorum.

allah yardımcınız olsun doktora gittiniz mi
Gittim sebepsiz kısırlık dediler olmaması için neden yokmuş iğne aşılama denedik tutmadı son iğneden de sonuç alamazsam tüp bebek deneyeceğim ben haşimato hastasıyım sebep bu olabilir mi merak ediyorum ama net cevap veren doktor yok farklı düşüncelerde hepsi

Her anne olamayan kadinin bir bir yasadiklari... Satirlar bana hic yabanci degil. Yaklasik 5 senedir icimden her gun tekrar ettigim cumleler bunlar. Bu sadece yasananlarin ve hissedilenlerin özeti... Rabbim en kisa zamanda o minik elleri koklayip opmeyi nasip etsin.

İnşallah canım inşallah tüm isteklerimiz bu şekilde sizin sorun neydi?

haşimato güçlü bir neden çocuk olmaması için ancak kesinlikle Allahın izniyle onlarında çocuğu oluyor. Tedavini hiç bırakma son tedavim diyede kısıtlama evet çok madraflı ama Allah bir kapı açıyor mutlaka.benim teşhisimde sebepsiz infertilit 12 yıldır olmuyor döktüğüm gözyaşı ve para yanıma kaldı. Rabbim ol desin inşallah hepimiz için lütfen bu kadar üzülme

Mutluluğun aile olmanın yolu çocuktan geçiyor olsa idi boşanıyorum çocuğun velayetini Nasıl alırım , 3 çocuğum var kocam beni aldattı , hamileyim eşim bana şiddet uyguladı gibi üzücü konuları hiç okuyamazdık. Şartlandırmayın kendinizi bu kadar.

çocuk hayatın amacı değil, bunu unutmayın. Elimizdekilerin değerini bilerek doya doya bir hayat yaşayın. Çocuğunuz geldiğinde tükenmiş bir anne baba bulmasın karşısında..

İnşallah hayırlı sağlıklı evlatlarımız olur en kısa sürede, isteyen herkesin

Ben tüm bunların bilincindeyim isyan edip hayata küsmüş değilim sadece ara ara benimde duygularımın yoğunlaştığı anlar oluyor .
Çocuk benim için hayatın parçası eşimle bizi tamamlayacak ortak nokta tek istediğim sağlıklı bir evladımın olması neden bu kadar yadırganıyor anlamış değilim .

En üzüldüğüm konuda iki kişilik ailelerin "aile" olarak görülmemesi. Hamile kalınca diyorlar ki "biz bir aile oluyoruz" . Öyle diyenlerin ağzına tuvalet terliğiyle yapıştırasım geliyor, geriz..kalı sen evlenince yeni bir yuva kurup aile oldun zaten diye.

Benimde olmuyor maalesef 4 seneye yaklaşan evliliğimde. Bekliyoruz, istiyoruz, dua ediyoruz. Benden sonra evlenen herkes çatur çutur doğurdu valla.Bir de sürekli bebe konusu tabi. Cocuksuz arkadaşım kalmadı ayol. Bir tatil planı bir alışveriş planı yapıyorum kimi çağırsam bilemiyorum herkes vırık cırık.
Ben belki okadar takmayacağım ama annem neredeyse her telefonda ağlamaklı kadın benden iyi biliyor regl tarihlerimi

Zor yani herkes için zor. Ama sabretmek zorundayız ve belki hiç olmayacak çocuğumuz ne biliyoruz olucak ve hayatının baharında vereceğiz toprağa. Hayırlısını istemek zorundayız. Kendimizi teselli etmeyi hayatın başka yönlerini sevmeyi de öğrenmek zorundayız. Olan bize oluyor sadece çünkü

Yazdıklarınızı okurken çok duygulandım. Çok değil bi 5 ay once bnde boyleydim. Açtığım konularada bakın isterseniz.. 2 erken donem duşuğumdenn sonra bir turlu hamile kalamadım.. İnsanların saçma sapan konuşmaları yuzunden insan içine çıkamazdım.. Hergece hıçkıra hıçkıra ağladım.. Bazen eşim gormesin diye lavaboda ağlardım ama şiş ve kızarmış gozlerim beni ele verirdi.. Çok canım yanıyordu.. Artık hiç olmihcak sanıyordum.. Butun umudumu yitirmiştim.. Hatta oyleki eşimle ilişki yaşamak içimden bile gelmiyordu.. Her guluşum tebessumum sahteydi... Bu yazdıklarımı siz sizin yazdıklarınızı da bizim gibi yaşayanlardan iyi hiçkimse anlayamaz...
bunları niye anlatıyorum,bilinki bizde aynı şeyleri yaşadık ve ansızın mucizemiz geldi.. Ve bn oğrendiğim gun eşimin boynuna atlayıp hıçkırıklara boğuldum.. Eminolun bigun sizde bunu yaşiycaksınız. Bn buna yurekten inanıyorum.. 5 ay once banada soyleselerdi inanmazdım sizi çok iyi anlıyorum ama her karanlığın bir sydınlığı var unutmayın ve bol bol dua edin...

Ayy canım ya Neden çocuğun olmuyor Allahım tez zamanda şifa versin sen ve senin gibi evlat sahibi olmak isteyenlere..

Herkes bi akıl verme derdinde eminim elinizden geleni yapiyorsunuzdur zaten dua dan başka çaremiz de yok ben 4 yıla yakın zamandır uğraşıyorum tüp bebek aşılama kurler bi çok yol işte olmayınca olmuyor da daha az önce hayalini kurdum uzanırken evladım olsaydı yanımda elini tutup öpe koklaya onu seyretseydim diye çok üzgünüm uzulmenizide çok iyi anlıyorum.

Allah evlat isteyen kardeşlerimë hayırlı evlatlar nasip etsin dua edin kardeşim herseyin hayırlısıni isteyin Allah herseye kadir inançlı bi insansın ne güzel ama sabır ve dua ile Allahtan yardım isteyin Allaha emanet..

Insanin kendi icinin yanmasi bi yana insanlarin dan dun konusmasi yokmu bu insanlar bazen kaynana bazan kanka olabiliyor malesef ( birde yuce Rabbimin isine karisilmaz da kimileri cocuk hasretiyle yanip tutusurken kimileri de carsida dayak atiyor cok uzuluyorum.

Selâm ablacım , İNŞALLAH bir gün bu duyguyu sen ve anne olmak isteyen bütün kadınlar tadar, Rabbim evlât sahibi olmak isteyen bütün kardeşlerime hayırlı, sağlıklı uzun ömürlü evlatlar nasib etsin bu mûbarek Cuma gecesinin hürmetine , bak ablacım Kûn fe yekûn demişsin ,bu kelimenin bilincindesin ,sabır et ablacım sabır et , vakti zamanı gelince olucak İNŞALLAH üzülme sen

Okurken gozlerim doldu .Cok duygulandim.Ama Inancli birine benziyosunuz ve sunu unutmayin halk eden meydana getiren abcak ve ancak ALLAHtir.Cocuk sadece iliskiyle olmuyo bide RabbInin sana o ruhu uflemesiyle olur.Demekki zamani gelmemis.Verendw alanda ALLAHtir.Anne olamamak deyince isyan etmis oluyosunuz demekki daha zamani gelmemis.Herkezin bi nasibi vardir.Mesela kimi 20 sinde evlenir kimi otuzunda.Cunku herkezin kaderi darklidir.Kimininde ilk zaman olur evladi kiminin biraz daha izun zaman sonra.Kadere inanin.Hayirlisi bu deyin.Ins RABBIM hayirli zamanda bi evlat nasip eder size.Evladi olup kaybendenler var veya cok zor sartlar altinda buyuten veya sagliksiz olan.Hep hayirlisini isteyin.Vardir Rabbimin bi bildigi deyin

Keske oyle konusan insanlar hic olmasa.Insan bi derdine aglarken bide insanlarin laflarina agliyolar.Olmasin oyle insanlar olmasin

Bazen dayanacak gücüm kalmıyor en ufak bir sözü kaldıramıyorum eşim ve ben bu kadar ister ve çırpınırken sonuç alamamak bizi bitirdi hep bir tarafımız eksik gizli gizli ağlamaktan yoruldum
Canım benim kıyamam illaki bi vakti vardır.belkide senin imtihanında budur.rabbim ol deyince olacaktır merak etme.yakın iki komşumuzun olmuyo yıllardır.ne kadar üzüldüklerini çabaladıklarını gördüğüm için çok iyi anlıyorum seni.benden yaşçada baya büyükler.ikinci hamileliğimi uzunca bi süre söyleyemedim üzülcekler diye.söylerkende çok zorlandım.hep dua ederim tanıdığım tanımadığım isteyen herkese rabbim nasip etsin canım.sanada inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…