4,5 aylık 5,5 aylık 1,5 aylık bebeklerimi kaybettim. Burada yalnız olmadığımı biliyorum ama çevremdekilerin geçmiş olsunlarından teselli laflarından bıktım. Duymak istemiyorum. Her defasında acım tazeleniyor. Zaman geçtikçe ümitlerim azalıyor. Yeniden tüp bebek denemek için gücüm de kalmadı. Yoruldum yıprandım. Bu durumu sadece çekenler anlıyor. Sizler acılarınızla nasıl başedebildiniz. Yoksa anne olmadan bunlar geçmeyecek mi zaman geçse bile. En ufak desteğiniz, yaşam sevinciniz bana yardımcı olur. Herkese şimdiden teşekkürler. İsteyen herkesin en yakın zamanda anne olması dileğiyle.
öncelikle rabbim sana sabırlar versin söyleyecek söz bulamıyorum..hiç gebeliği yaşayamadım derken bulup da kaybetmek daha zormuş sanırım senin yaşadıklarını okuyunca bunu anladım....
bide 14 aylık evliyiz 9.ayımız bu bebek planladığımız ama eşim 4 ay önce varikosel amelıyatı oldu 3.aydaki değerlerle(11 mlyn 1 ccde ileri hareket%2) normal yolla %5 aşılamayla7 gebe kalma şansım var,, üroloğumuza göre değerler 6.aydan sonra artamaya başlayacakmış jınekoloğuma göre direk tüp bebekmiş...söylemesi kolay duyması ne kadar zor bir cümle..ben 26 yaşındayımm en azından ovulasyon günlerinni denk getirip şansı artırayım dıye yumurta takıbıne gıdeyım dedım doktorum sankıı sen neden gelıosun yakalasan dahii olmayacak edasında 'senin yaşın genç hormon duzeyleri iyi yumurtalıkların iyi çalısıo ama seninki kocadan olmuo'dedi sanki ben bılmıyorum cabucak cıkayım dıye odadan gözümün içine baktı çok ağırıma gıttı yaa benım o %5lik şansım varsa ben bunu değerlendırırım haa bi sure daha yukselmezse değerler, zaten yapılacak aşamalar yapılacaktır benim ablaım asıde aynı sorunla ugrastı hep 2-3 mılyon cıkıodu onunda değerleri ve dr dırek
tup bebek demıstı ama ablamın 3 tane coocuğu var şimdi ve hepsı normal yolla oldu evet 2 yıl korunmadılar olmadı ama sonunda geldıı bebişlerı peşpeşe...
ben umudumu hiç kaybetmıyorumm sonuçta yumurtayı dölleyecek olan sadece yumurtaya ulaşabılen tek bir tane sperm.. ovulasyon günlerini denk getirmeye çalısıoyorum ovulasyon testi ateşş ölçme yöntemiyle..bu forumda eşi azospermli olan bı arkadaş doğal yoldan hamile kalmış doktoruda arada sırada cıkan bi kaç sperm olayı halletmiş demiş düşünebılıomusunuz değil mılyonlarca 1-2 tane spermle hamile kalabılıpo ınsanlar...
ve dua okuyorum bol bol tevekkül ediyorum kenzül arş duası var mutlaka bulun ve okuyun ben ilk okuduğumda hıçkırıklara boğuldum okadar güzel bir dua kii..
şuan çok rahatım tabıkı arada bebiş görünce acaba hiçmi olmayacak demekten alamıyorum kendımı ama yaza kadar düzelme olmazsa tüp bebek deneyeceğiz onuda tutar mı bılmıyorum tek embrıyo ile gerçi 3 yılımızda dolmuo raporsuz deneyeceğiz sanırım..
araba kullanıyorum bol bol çok rahatlatıo yenı yenı trafiğe cıkıyorum hoşuma gidio bişeyi başarıo olmak..ve rabbime sonsuz guvenımm var evet hepımız çok acılar çekıyoruz ama bu acıları çekerkende gunahlarımız dökülüyor rabbim sevdiği kuluna bu dunyada çektirirmiş
ilk başlarda bu kadar kolay değildi... neler düşünmedımkı allhım derdım hemen ılk aydan gebe kalanlar benden dahamı cok haketti anneliği,ınsanlar tecavüzden bile hemen hamıle kalabılıyorlar neden allahım dıyodum çok kötü bir günahmı işledim birinin ahınımı aldım gideyim af dileyim affetsin kımse dıodum herşeyi zor elde ettim allahım bununla barii uğraşmasaydım gibi neler neler ama ardından hemen tovbe edıodum isyan etmiş olmayayam diyee..sonunda bişeyleri yargılamanın bu süreci kısaltmadığını, tersıne hormonları etkıleyerek gebe kalmamı zorlaştığını ve rabbımın de gucune gıdeceğini düşünerek vazgeçtimm susturdum içimdeki şeytanı,..
düşünün şuan aşkı memnunun tekrarını izliyorum sonunu bıldığım ıcın ne dıye çırpınıosunki deli diorumn ordaki kahramana... işte bızım hıkayemizde böylee sonuu belli ne zaman neyin olacağı belli ne diye çırpınıyoruz...tamam yapalım elimizden gelenii ama yıpranmayalım okadar zamanı gelmemiş diyelimm çırpınışlar isyanlar depresyonlar yaklaştırmıo bizi meleklerimize değilmi? ozaman bol dua ve teslımıyetle bekleyelım o zamanın gelmesini....