- 15 Mayıs 2016
- 348
- 348
- 103
- Konu Sahibi Karlidaglar
-
Çocukların hisleri hayvanlar kadar çok güçlüdür yaratılışlarından ötürü.Tam olarak dert değil ama okursanız teşekkür ederim.
Acil hemşiresiyim ve günde enjeksiyon(iğne) için gelen çocuğun,bebeğin haddi hesabı yok. İşin garip tarafı da çocukların görür görmez ağlamaya başlaması. Çocuktur ağlar anlamaz ama lütfen size rica ediyorum çocuklarınızı doktorla hastaneyle iğneyle korkutmayın. Resmen bizi öcü diye yer etmişler kafalarında.
Kesinlikle size katiliyorum. Ben mesela cok hastalanmisim cocukken igneler yemisim serum falan yemisim hic sesimi cikarmamisim ne zamanki bir cocuk igne gorunce yanimda aglamis o gunden sonra ben de igne gorunce aglamaya baslamisim diye anlatiyor annemler.
Aileler cok korkutuyor cocuklari yok doktora gotururum seni, igne yaparim falan. Hic dogru degil.
Tam olarak dert değil ama okursanız teşekkür ederim.
Acil hemşiresiyim ve günde enjeksiyon(iğne) için gelen çocuğun,bebeğin haddi hesabı yok. İşin garip tarafı da çocukların görür görmez ağlamaya başlaması. Çocuktur ağlar anlamaz ama lütfen size rica ediyorum çocuklarınızı doktorla hastaneyle iğneyle korkutmayın. Resmen bizi öcü diye yer etmişler kafalarında.
Zaten çocuktur ağlar diye belirttim benim söylemek istediğim korkutan aileler de var bu şekilde korkutmamaları gerektiği.
Bunun bir benzerini polis için de yapıyorlar.
"Polis amcaya söylerim, alır götürürler seni."
"Polis amca ceza verir" falan fıstık.
Hala böyle çocukları korkutanlar var mı?
Maalesef var. Cahillik işte.
Hemşireler de aileler de çocuğu sakinleştirecek, iğneyi göstere göstere getirmeyecekler çocuğun yanına kadar.
Hatta bu sene haber vardı böyle, hemşire ve aile kakır kakır gülüyorlardı, çocuğun annesi "Kesin bacağını" filan mı diyordu ne, çocuk sinir krizleri geçiriyordu. Bi çeşit ülkeyiz işte.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?