Anne olan herkese rica ediyorum

Karlidaglar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2016
348
348
103
Tam olarak dert değil ama okursanız teşekkür ederim.
Acil hemşiresiyim ve günde enjeksiyon(iğne) için gelen çocuğun,bebeğin haddi hesabı yok. İşin garip tarafı da çocukların görür görmez ağlamaya başlaması. Çocuktur ağlar anlamaz ama lütfen size rica ediyorum çocuklarınızı doktorla hastaneyle iğneyle korkutmayın. Resmen bizi öcü diye yer etmişler kafalarında.

İyi de çocukların canı acıyor yani , ne kadar korkutmasa da aile aklı kesince anlıyor çocuk istemiyor ağlıyor tabi.

Yeğenim 3.5 yaşına kadar iğne yapayım sana deyince bacağını açıyordu yap diye. Sonra ağır ishalden hastaneye yattı damar yolu açılmasında canı nasıl yandı ise sonra çocukta iğne fobisi oldu haklı olarak. Ateşler içinde yansa da hastaneye yaka paça götürüyoruz artık.

Evet çocuk bu. Yapacak bişey yok...

Zaten çocuktur ağlar diye belirttim benim söylemek istediğim korkutan aileler de var bu şekilde korkutmamaları gerektiği.

Çocukların hisleri hayvanlar kadar çok güçlüdür yaratılışlarından ötürü.

Kesinlikle size katiliyorum. Ben mesela cok hastalanmisim cocukken igneler yemisim serum falan yemisim hic sesimi cikarmamisim ne zamanki bir cocuk igne gorunce yanimda aglamis o gunden sonra ben de igne gorunce aglamaya baslamisim diye anlatiyor annemler.
Aileler cok korkutuyor cocuklari yok doktora gotururum seni, igne yaparim falan. Hic dogru degil.

benim oğlum,babası sağlıkçı olduğu için korkmazdı iğneden,ilaçtan.ne zaman ki,3 hafta da bir yapılan iğnelerden olmaya başladı(çok yakıyormuş)hastaneye ve doktora gitmemek için yalvarmaya başlamıştı.çünkü ağrısını bir kez tatmış,her olduğunda,1 hafta,topallayarak yürümüştü.

korkutmadık, ama hemşireleri ve doktorları pek sevdiği söylenemezdi.

Bende bir anne olarak siz sağlık çalışanlarından rica ediyorum azıcık güler yüzlü olun,çocuk iğneyi görüp ağladığında annesi tut şunu bak iğne olmazsan kızarım buradan atarım vb şeylerle çocukları on kat daha korkutmayin.ya da zorla bağıra çağıra yorgunluk hırsı alır gibi çocuklara davranmayın.

Beni kimse korkutmadı iğneden.
Ama zatürre oldum üç yaşındayken. Sabah akşam tam 30 gün penisilin iğnesi yedim. Ayağa kalkabilmeye başladığım andan itibaren iğne saati gelince kaçar saklanırdım bir yerlere. Yakalanınca da ortalığı yıkardım.
İğneden korkmam ama hala penisilin dediler mi kaçacak yer ararım.

İyi de bunun evde korkutulmakla ilgisi yok. Yabancı ortama girmiş, kolu bacağı tanımadığı insanlarca tutulan çocuk tabii ki korkar. Bir de iğneyi daha önce olmuşluğu varsa. Tamam çocukları korkutmasınlar iyi de, çok alakasız şeyleri bağdaştırmışsınız .

Bunun bir benzerini polis için de yapıyorlar.
"Polis amcaya söylerim, alır götürürler seni."
"Polis amca ceza verir" falan fıstık.

Hala böyle çocukları korkutanlar var mı?
Maalesef var. Cahillik işte.

Hemşireler de aileler de çocuğu sakinleştirecek, iğneyi göstere göstere getirmeyecekler çocuğun yanına kadar.
Hatta bu sene haber vardı böyle, hemşire ve aile kakır kakır gülüyorlardı, çocuğun annesi "Kesin bacağını" filan mı diyordu ne, çocuk sinir krizleri geçiriyordu. Bi çeşit ülkeyiz işte.

Zaten çocuktur ağlar diye belirttim benim söylemek istediğim korkutan aileler de var bu şekilde korkutmamaları gerektiği.

Ben konunuzu şöyle anladım bilmem doğru mu;

Bazı anneler çocuk uyumayınca, yemek yemeyince köpek geliyo, doktor iğne yapar bak hııı, gibi şeyler söylüyor bunu kast ettiniz sanırım.

Ben konunuzu gayet samimi ve iyi niyetli buldum

Bnm de 24 aylık oğlum var, her enfeksiyon da şurup içmediği için iğne vuruluyor.

Evet ağlıyo, ortalığı kaldırıyor ama Biz 'oğlum bak Abla Çiçek koydu ama cici yaptı 'diyoruz anne acıdı anne bitti anne iğne yok diye feryat figan ağlıyor yine de.

Geçen çoraplarını çıkarmış, annem kızdı ona x çoraplarını giy yoksa iğne yaptırırım dedi, anneee ne diyon sen dedim ya zaten ağlıyo korkuyo iyice fobi olacak öyle deme, güzelce anlattım oğlum çoraplarını giymezsen üşürsün hasta olursun, mecburen iğne verir doktor abla fln fln fln işte anlattım

Bnm köpekten aklım çıkar çok korkarım Çünkü annem hep küçükken köpekle korkuturdu bizi, şimdi ben korksam bile oğluma bak oğlum köpek çok tatlı fln diyorum

Sanırım siz konunun bu yüzüne temas etmeye çalıştınız. Karlidaglar

Valla benim çocucugum 2 yaşına girecek ve her doktora gitmemizde yaygarayı basıyor doktora gitmek çile oldu rutin kontrollerde bile ipne yapılmadığı halde okadar ağlıyorki doktor muayene ederken engelleniyor. Nezaman odaya girsek oğlum ağlamaya başlıyor ve 3 tane hemşire artı ben ve eşim çocugu tutuyoruz doktor bakabilsin diye. Ama benimkinde sorun naşka yabancılardan dokunulmayı sevmiyor ondan öyle yapıyor. Aslında yaptığı iyi nirşey ama doktorda kötü oluyor bende buna bir çağre arıyorum

İki hafta önce oğluma penisilin iğne vuruldu, daha 24 aylık.

Yapıştı bize ağlıyo ama nasıllll, biliyo iğneyi kan vermeyi.

Hemşire den rica ettim biz çağırınca geçin diye, özel hastenede idi, devlet olsa sıra kalabalık derken zor yani. Oğluma altını açıcam annem hemşire abla yok dedim. Yatırdım sakince , yalan olmasın güveni sarsılmasn diye de açtım bezini, a bak çiş dolmuş fln derken hemşire yaptın iğneyi.

Çocuğu da , hemşireyi de anlamak lazım.

Sağlık sektöründe kural nedir işler nasıl işler bilmiyorum ama çocuk acilinde çalışan doktor ve hemsireler bence çocuklarla ilgili bir çok seminer ve eğitimden geçerek çocuk ve yetişkin psikololojisini bir birinden iyi ayırt ederek orada görev yapmaya başlamalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…