- 15 Mayıs 2016
- 348
- 348
- 103
- Konu Sahibi Karlidaglar
-
Kesinlikle çok doğru anlamışsınız ben iğne yapılınca acımıyor demiyorum biliyorum daha çok küçükler acıyor ama aileler de korkuttu mu ki hala var böyle aileler çocukların acısı daha da fazla oluyor psikolojik olarakBen konunuzu şöyle anladım bilmem doğru mu;
Bazı anneler çocuk uyumayınca, yemek yemeyince köpek geliyo, doktor iğne yapar bak hııı, gibi şeyler söylüyor bunu kast ettiniz sanırım.
Ben konunuzu gayet samimi ve iyi niyetli buldum
Bnm de 24 aylık oğlum var, her enfeksiyon da şurup içmediği için iğne vuruluyor.
Evet ağlıyo, ortalığı kaldırıyor ama Biz 'oğlum bak Abla Çiçek koydu ama cici yaptı 'diyoruz anne acıdı anne bitti anne iğne yok diye feryat figan ağlıyor yine de.
Geçen çoraplarını çıkarmış, annem kızdı ona x çoraplarını giy yoksa iğne yaptırırım dedi, anneee ne diyon sen dedim ya zaten ağlıyo korkuyo iyice fobi olacak öyle deme, güzelce anlattım oğlum çoraplarını giymezsen üşürsün hasta olursun, mecburen iğne verir doktor abla fln fln fln işte anlattım
Bnm köpekten aklım çıkar çok korkarım Çünkü annem hep küçükken köpekle korkuturdu bizi, şimdi ben korksam bile oğluma bak oğlum köpek çok tatlı fln diyorum
Sanırım siz konunun bu yüzüne temas etmeye çalıştınız.Karlidaglar
Genelleme yapmazsanız sevinirimSağlık sektöründe kural nedir işler nasıl işler bilmiyorum ama çocuk acilinde çalışan doktor ve hemsireler bence çocuklarla ilgili bir çok seminer ve eğitimden geçerek çocuk ve yetişkin psikololojisini bir birinden iyi ayırt ederek orada görev yapmaya başlamalı.
Geçen hafta hasta olan bir çocuk (6 yaslarında kız) bugun kardeşi de hasta olmus onun için iğneye geldiler ve o kız sırf beni görmek için ağlamış bende gelicem bende gelicem diye. Hemşirelik bir meslek bir sürü ders öğreniyorsun teorisi ayrı pratiği ayrı ama her zaman derim hemşire olabilmenin üç kuralı vardır bana göre: vicdan,merhamet,empati kurabilmek.Gelen çocuklara güler yüz ve anlayış gösteriyor musunuz her zaman?
Ablacım ben zaten siz korkutuyosunuz demiyorum. Böyle yapan aileler var korkutmayın diyorum. Ben damarı bulamamak patlatmak bunu savunmak icin değil ama inanın bir bebekten kan almak da öyle sanıldığı gibi kolay değil6 aylik kızımdan kan alındı 3 gün önce canı o.kadar yandı ki boncuk boncuk döktüğü göz yaşına mi yanayım dudağını buz e bize ağlamasına mi. Hemsire damarını patlattı. Damarı bulamadı iğneyi içinde oynattı. İyi bilirim ki çok can yakar. İşlem bittikten sonra bile saatlerce uykusunda ağladı.
Şimdi gel anlat bana biz mi korkutuyoruz
Ama bunu yapan aileler çok. Kendi ailemizde de var. Akıllı durmazsan iğne yaptırırım diye.
Bu mesajimdan nasıl bir genellemeye vardınız?Genelleme yapmazsanız sevinirim
Tam olarak dert değil ama okursanız teşekkür ederim.
Acil hemşiresiyim ve günde enjeksiyon(iğne) için gelen çocuğun,bebeğin haddi hesabı yok. İşin garip tarafı da çocukların görür görmez ağlamaya başlaması. Çocuktur ağlar anlamaz ama lütfen size rica ediyorum çocuklarınızı doktorla hastaneyle iğneyle korkutmayın. Resmen bizi öcü diye yer etmişler kafalarında.
Ben bana hitap ediyorsunuz diye anladım kusura bakmayınBu mesajimdan nasıl bir genellemeye vardınız?
Siz biz annelere ricanizi yazdiniz bende siz sağlık calisanlarina.
Burada zaten direkt size hitap etmem mümkün değil zira sizi tanımıyorum.elbette genel yapılmış bir yorum ama anladığıniz türden bir genelleme içeren bir yorum değil kesinlikle.
Ben acıdığını bu acıyı bir kez yaşadığında da unutmadığını biliyorum vurgulamak istediğim zaten korkuyorlar bir de korkularına korku eklememekSanirim anne degilsiniz
Igneden canlari acidigi icin korkuyrlr ve bunu tatli bir dille aciklamanin faydasi yok
Yok hayır size değildi :)Ben bana hitap ediyorsunuz diye anladım kusura bakmayın
Tam olarak dert değil ama okursanız teşekkür ederim.
Acil hemşiresiyim ve günde enjeksiyon(iğne) için gelen çocuğun,bebeğin haddi hesabı yok. İşin garip tarafı da çocukların görür görmez ağlamaya başlaması. Çocuktur ağlar anlamaz ama lütfen size rica ediyorum çocuklarınızı doktorla hastaneyle iğneyle korkutmayın. Resmen bizi öcü diye yer etmişler kafalarında.
Ben acıdığını bu acıyı bir kez yaşadığında da unutmadığını biliyorum vurgulamak istediğim zaten korkuyorlar bir de korkularına korku eklememek
Beceriksiz mesnetsizler. Bir de bir hava bir hava hem beceri yok hem ilgi bilgi. Offf allah ellerine düşürmesin bu gibilerin. Bir de işini çok iyi yapanlar var mesela Bebeğimi hep özel hastaneye götürdüm adan zye ilgi beceri çalışma disiplini çok güzel ama aşılarını sağlık ocagindaki hemsiremize yaptırdım kadına çok güveniyorum hem bilgili hem ilgili keşke onun gibiler çoğalsa.Yaptığı işe sinirlenip kanını aldığı bebeğin damarını patlatan hemşire gördü bu gözler konu sahibi.
Canim penisilin mi oldubenim oğlum,babası sağlıkçı olduğu için korkmazdı iğneden,ilaçtan.ne zaman ki,3 hafta da bir yapılan iğnelerden olmaya başladı(çok yakıyormuş)hastaneye ve doktora gitmemek için yalvarmaya başlamıştı.çünkü ağrısını bir kez tatmış,her olduğunda,1 hafta,topallayarak yürümüştü.
korkutmadık, ama hemşireleri ve doktorları pek sevdiği söylenemezdi.
Çocuk iğne sonrasında ağlarken 'Sus bak yoksa büyüğünü yaptırırım' diyenler mi ararsınız 'Ağlama yoksa seni bırakırım'lar mı. İnanın o kadar fazla ki böyle insanlar o yüzden söylemek istedim.Anladim. bu konuda haklisiniz.
ancak cocugunu igneyle korkutan ebeveyn kalmadi pek. cevremde yok enazindan.
Bilakis ortalikta korkup cekinecek okadar cok faktir var ki gayet cesur, hur iradeli yetistirmeye calisiyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?