Anne olan herkese rica ediyorum

Kesinlikle çok doğru anlamışsınız ben iğne yapılınca acımıyor demiyorum biliyorum daha çok küçükler acıyor ama aileler de korkuttu mu ki hala var böyle aileler çocukların acısı daha da fazla oluyor psikolojik olarak

Genelleme yapmazsanız sevinirim

6 aylik kızımdan kan alındı 3 gün önce canı o.kadar yandı ki boncuk boncuk döktüğü göz yaşına mi yanayım dudağını buz e bize ağlamasına mi. Hemsire damarını patlattı. Damarı bulamadı iğneyi içinde oynattı. İyi bilirim ki çok can yakar. İşlem bittikten sonra bile saatlerce uykusunda ağladı.
Şimdi gel anlat bana biz mi korkutuyoruz

Ama bunu yapan aileler çok. Kendi ailemizde de var. Akıllı durmazsan iğne yaptırırım diye.

Gelen çocuklara güler yüz ve anlayış gösteriyor musunuz her zaman?
Geçen hafta hasta olan bir çocuk (6 yaslarında kız) bugun kardeşi de hasta olmus onun için iğneye geldiler ve o kız sırf beni görmek için ağlamış bende gelicem bende gelicem diye. Hemşirelik bir meslek bir sürü ders öğreniyorsun teorisi ayrı pratiği ayrı ama her zaman derim hemşire olabilmenin üç kuralı vardır bana göre: vicdan,merhamet,empati kurabilmek.

Ablacım ben zaten siz korkutuyosunuz demiyorum. Böyle yapan aileler var korkutmayın diyorum. Ben damarı bulamamak patlatmak bunu savunmak icin değil ama inanın bir bebekten kan almak da öyle sanıldığı gibi kolay değil

Genelleme yapmazsanız sevinirim
Bu mesajimdan nasıl bir genellemeye vardınız?

Siz biz annelere ricanizi yazdiniz bende siz sağlık calisanlarina.

Burada zaten direkt size hitap etmem mümkün değil zira sizi tanımıyorum.elbette genel yapılmış bir yorum ama anladığıniz türden bir genelleme içeren bir yorum değil kesinlikle.

Ne demek istediginizi yilginlik ve bıkkinlik getiren durumlarinizida tahmin edebiliyorum ama ogrenilmis korku kadar yasanmis korkuda oluyor

Ben ozel bi saglik kurulusunda ise baslamistim yakin bi arkadasim ogluyla gelmisti karsilastik orda ben uniformaliydim arkadasimin oglu yeğenim gibiydi neredeyse hergun gorustugumuz icin ama korkup bana gelmedigini fark ettim naptiysam gelmedi sonraki haftada ben oraya gittigimde evvel abla hemşire oldu onun ignesi var dedi ve bana gelmemesinin nedeninj anladik cantami getirdim beraber baktik ceplerine baktik sonra ikna oldu ama arkadasimjn yetistirme tarzinida biliyorum hic igne doktor hemşire falan diye korkutmazdi

Kucuk yasta igneden alinan aci yuzunden beyaz uniforma enjektor hemsire cocuklarda aci çağrişimi yapiyor

Ben bana hitap ediyorsunuz diye anladım kusura bakmayın

fransada bebeklere igne yaparken yahut kan alirlarken steril bezi glukoz yahut sekerli su ile islatiyorlar, bebeklerin-cocuklarin agzinda isirtip, oyle islemi gerceklestiriyorlar. hic aglamiyor boylece bebekler-cocuklar.

Ben acıdığını bu acıyı bir kez yaşadığında da unutmadığını biliyorum vurgulamak istediğim zaten korkuyorlar bir de korkularına korku eklememek

Anladim. bu konuda haklisiniz.

ancak cocugunu igneyle korkutan ebeveyn kalmadi pek. cevremde yok enazindan.

Bilakis ortalikta korkup cekinecek okadar cok faktir var ki gayet cesur, hur iradeli yetistirmeye calisiyoruz

Geçenlerde kedimi veterinere götürdüm aşı için. Ben enjektör fobisi olan biriyim. İğneyi görünce buz kestim. Allahtan sevgilim yanındaydı yoksa ben duramazdım kesinlikle

öncelikle kolaylıklar diliyorum, işiniz gerçekten zor...
ama annelerin yönlendirmesi ancak belli bir yaştan sonra etki ediyor. bu konuda bebeğin çocuğun yaşadıkları daha belirleyici rol oynuyor.
kızım 1 yaşındayken havale geçirdi. hastanede tam 15 dk damar yolu açamadılar. krize girdi ağlamaktan. sonra uzunca bir süre kilo boy kontrolü için bile aile hekimliğine gitsek o beyaz sedyeyi görür görmez kıyameti koparıyordu.
biraz büyüdü oyuncak doktorculuk seti ile oynamaya başladı, azıcık öksürse "anne beni doktora götür" diyor.
benim yaşadığım örnekte sağlıkçı hatası var mesela, kıpırdamadan duran çocuğa bir damar yolu açamadılar delik deşik ettiler, oysa ki benim kızım aşı, iğne olurken bile ağlamazdı. Doktorun cebinden kalemini kapıp onu incelerdi :)

İğne yaparım . bak bu teyzenin iğnesi varmış
Gibi söylemleri duydu bu kulaklar . hassasiyetinizde çok haklısınız . bir çok kişiyi tenzih ederek söylediğinizi varsayıyorum
Bazı meslek grupları ile çocuk korkutmak şiddetin başka bir türü olsa gerek

Yaptığı işe sinirlenip kanını aldığı bebeğin damarını patlatan hemşire gördü bu gözler konu sahibi.
Beceriksiz mesnetsizler. Bir de bir hava bir hava hem beceri yok hem ilgi bilgi. Offf allah ellerine düşürmesin bu gibilerin. Bir de işini çok iyi yapanlar var mesela Bebeğimi hep özel hastaneye götürdüm adan zye ilgi beceri çalışma disiplini çok güzel ama aşılarını sağlık ocagindaki hemsiremize yaptırdım kadına çok güveniyorum hem bilgili hem ilgili keşke onun gibiler çoğalsa.

Canim penisilin mi oldu

Benim oğlum 6 aylık ve şu burun temizleme aparatı var ya onu bile gördüğünde ağlamaya başlıyor

Anladim. bu konuda haklisiniz.

ancak cocugunu igneyle korkutan ebeveyn kalmadi pek. cevremde yok enazindan.

Bilakis ortalikta korkup cekinecek okadar cok faktir var ki gayet cesur, hur iradeli yetistirmeye calisiyoruz
Çocuk iğne sonrasında ağlarken 'Sus bak yoksa büyüğünü yaptırırım' diyenler mi ararsınız 'Ağlama yoksa seni bırakırım'lar mı. İnanın o kadar fazla ki böyle insanlar o yüzden söylemek istedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…