Anne Olanlar Olmak İsteyenlere Sorum Varrr :)

• Konu Sahibi Konu Sahibi 2e2c
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

2e2c

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2015
41
10
3
32
Arkadaşımın hesabından yazıyorum sizlere. 89 doğumluyum 27 yaşındayım evliyim (3 yıldır) Eşim seyahatli bir işte çalışıyor, biraz birikimimiz var araba almak için, ama bu aralar ikimizede bebek sevdası geldi. evimiz kira, bebek rızkıyla gelir derler... Eşimin işi dolasıyla bebek büyürken zorlanırmıyım bilmiyorum. Fikirlerinizi yaşantınızı deneyimlerinizi paylaşırsanız benim açımdan iyi olacak :) tesekkürler

Hiç bir şekilde yardım edecek kimseniz yokmu etrafınızda? Bide madem uzaklarda çalışıyo sizde o uzaklara taşının ayrı durmayın:KK51:

Bereketiyle gelir cocuk. Yapin gitsin:KK45:.
Henuz ilk hamileligim ama simdiden bebegimi inanilmaz seviyorum cok guzel bi duygu:anneadayı:

eşin desteği çok önemli, ben olsam zorlanırdım, özellikle ilk iki yıl.

maddiyatınızı geleceğe dönük planlayın, bebeklik yıllarında çok masrafı yok çocuğun, sonuçta az oyuncak alırsınız, az kıyafet alırsınız, hayır demez.

ama ileride kreşe veya okula başlayınca daha artacak masraflar, buna göre yeteriz diyorsanız şimdiki maddi durumunuzun o kadar önemi olmadığını söyleyebilirim.

eşiniz seyahatte ise genelde, bir araba muhakkak alın ve size çok lazım olur.

Tekken herkes zorlanır
Ben çok zorlandım, eşim sabit zamanlı bir işte çalışmasına rağmen
Ama bebek büyüdükçe biraz daha düzeliyo bu durum
Eşiniz yokken anne veya kayınvalide birkaç saatte olsa uğrarsa çok iyi olur
Gazı uykusu sancısı bezi maması derken hali kalmıyor insanın bi 6-7 ay en az..

Hiç bir şekilde yardım edecek kimseniz yokmu etrafınızda? Bide madem uzaklarda çalışıyo sizde o uzaklara taşının ayrı durmayın:KK51:

Gidiyor 5 gün kalıyor gidiyor tekrar evimize geliyor evde kalma süresi ve gittigi yerde calışma süresi belli olmuyor başka yere 10 gün kalıyor değişiyor sabit değil ki :(

Aman yap gitsin, zorlansan zorlansan 3 sene hadi bilemedin 4 sora zaten okuldur şudur budur.
Hem zorlanırsın aman maddiyat çok önemli desek kocanın Sabancı olmasını yada Mısırdaki dedenizden miras kalmasını bekleyecek değilsindir.
Yapın çocuğu yapın :D

bebek rızkıyla gelir derler.

kırmamaya çalışıcam ama bu lafa güvenip de çocuk yapmak ne kadar mantıklı allah aşkına. bikaç gün önce bi konu vard. kadının kocası boş cüzdanını gösteriyodu, ekmek alacak paraları yoktu ve evde küçük bebekleri de vardı. rızık nerede burda? bebek yok benden bu kadar deyip getirmemiş mi rızık merak ediyorum.

Arkadaşımın hesabından yazıyorum sizlere. 89 doğumluyum 27 yaşındayım evliyim (3 yıldır) Eşim seyahatli bir işte çalışıyor, biraz birikimimiz var araba almak için, ama bu aralar ikimizede bebek sevdası geldi. evimiz kira, bebek rızkıyla gelir derler... Eşimin işi dolasıyla bebek büyürken zorlanırmıyım bilmiyorum. Fikirlerinizi yaşantınızı deneyimlerinizi paylaşırsanız benim açımdan iyi olacak :) tesekkürler

Eşinin seyahatleri ne kadar sürüyor? Yanında ne kadar kalıyor?

Şahsen ben tek başıma yapamam gibi geliyor şu anda bile. Bebek doğdunda mutlaka eşimin elimin altında olması lazım en azından alışma dönemine kadar. Allah nasip ederse tabi.
Çalışacağım için yeri geldiğinde işleri ona devredip dinlenmem lazım.

Aman yap gitsin, zorlansan zorlansan 3 sene hadi bilemedin 4 sora zaten okuldur şudur budur.
Hem zorlanırsın aman maddiyat çok önemli desek kocanın Sabancı olmasını yada Mısırdaki dedenizden miras kalmasını bekleyecek değilsindir.
Yapın çocuğu yapın :KK70:

Hayır kenarda ev araba ve herhangi bir birikim olmadan ve eşten uzak bebek büyümesi bizim için zor olur mu diye sormustum :)

Gidiyor 5 gün kalıyor gidiyor tekrar evimize geliyor evde kalma süresi ve gittigi yerde calışma süresi belli olmuyor başka yere 10 gün kalıyor değişiyor sabit değil ki :KK43:
Peki departmanı değiştirme ihtimali yokmu? Sen zorlanırsın ayrı ama o çocukla paylaşımı olmazsa çocuk içinde eşin içinde aradaki bağ açısından kçtü bi durum olur.

Nasıl bir kişiliğiniz var bilemem, neden mi? Mesela ben bebeğim 20 günlüktü anneme "sen git artık ben bakarım "demiştim. Annemi eve göndermiştim. Bebeğim 35 günlüktü eşim aldığı bir dava sebebiyle sürekli şehir dışına gidip geliyordu. Bu dönemde yalnızdım. Bir gece hastalandı mesela , kimseye haber vermeden atladım arabaya götürdüm hastaneye, öyle çok panik durumlarım yoktur. Kimseye ihtiyaç duymam, aman illa yanımda biri olsun demem. İlk günden beri bebeğimi kendim tek başıma yıkadım örneğin, yani bu cesaret işi bence. Yapabilirim diyorsanız ne ala, kimseye ihtiyaç duymadan başarabilirsiniz. Fakat size en gerekli şey bir araba, eşinizin yokluğunda gezme-market vs işlerinizi bebekle yapabilmeniz için.

Hayır kenarda ev araba ve herhangi bir birikim olmadan ve eşten uzak bebek büyümesi bizim için zor olur mu diye sormustum :)
Bana sorarsan bebek evet masraflı ama bebek olunca araba daha bi ihtiyaç oluyo
Hele de eşin şehir dışındaysa ehliyetin yoksa al, çocuğunla gezersin iyi gelir
Ama kira + araba borcu kasar diyosan bekle bence alma hemen araba

Eşimin işide sizin ki gibi 1 ayda 10 gun rahat evde olmuyor ,
ben alıstım bu duruma keyfıme bakıyorum o yokken ancak sorumluluk paylasımı adınada bısey olmuyor cok yoruluyorum
bu sene oglan okula basladı okumayı ogretene kadar delı cıkacaktım halbukı evde olsaydı baska turlu olurdu
ve ben bebek rızkıyla gelır kısmına ınanamıyorum ıllakı Allah kolaylıgını verır ama sız kendınıze bakamıyorsanız cocuk yapmayın bu sekılde yapan arkadaslarımız oldu cocukları baska sehıre annane yanına gondermek zorunda kaldılar

Eşim en büyük destekçim. O olmadan yürütemem ben bu işi. O kadar güçlü değilim. En büyük manevi dayanağım eşim. Sizin kişiliğiniz nasıl bilmiyorum tabi benim görüşüm anne nasıl ihtiyaçsa bebek için,babada ihtiyaç anne için. Bakın bebek için demiyorum anne için diyorum. Yapın gitsin diyenlere de şaşıyorum. Nereye yapsın gitsin bu zihniyetle nereye gideceksiniz merak ediyorum. Bebeğin rahme düşmesi kolay yıllar geçer yaşta alır kolay ama manevi yönden anne baba kotası dolmayan çocuk nereye gitsin söyleyin

kırmamaya çalışıcam ama bu lafa güvenip de çocuk yapmak ne kadar mantıklı allah aşkına. bikaç gün önce bi konu vard. kadının kocası boş cüzdanını gösteriyodu, ekmek alacak paraları yoktu ve evde küçük bebekleri de vardı. rızık nerede burda? bebek yok benden bu kadar deyip getirmemiş mi rızık merak ediyorum.

Bebeğim olmadığı için' derler' demiştim. Eşimin işi iyi ama bi önceki yorum yazdığım yeri okuyun lütfen :)

Elbette zor olur, olmaz mı? Oturup ağladığın sızladığın burda konu açtığın zaman da olur :)
Ama diyorum ya en fazla 3 sene olur 4 sene olur. Hiç bir şeyin garantisi yok ki, evin olur sağlığın olmaz bu seferde.
Çokta şey etmemek lazım bence. Zamanlıca yapmak lazım çocugu

Eşimin işide sizin ki gibi 1 ayda 10 gun rahat evde olmuyor ,
ben alıstım bu duruma keyfıme bakıyorum o yokken ancak sorumluluk paylasımı adınada bısey olmuyor cok yoruluyorum
bu sene oglan okula basladı okumayı ogretene kadar delı cıkacaktım halbukı evde olsaydı baska turlu olurdu
ve ben bebek rızkıyla gelır kısmına ınanamıyorum ıllakı Allah kolaylıgını verır ama sız kendınıze bakamıyorsanız cocuk yapmayın bu sekılde yapan arkadaslarımız oldu cocukları baska sehıre annane yanına gondermek zorunda kaldılar

Çok şükür geçiniyoruz , kendimize bakamamak gibi bir durumumuz yok. Evet bu açıdan kötü gerçekten çocuğun büyümesi

bebek rızkıyla gelior o bir gerçek siz deneyin şansınızı olursa kısmet dersiniz bence evi kıra olup çocuğu olan nice insanlar var sadece biraz bırıkım yapmaya çalışsın...

Ben bebek/cocuk sahibi olmanın tamamen kısmet olduğunu düşünüyorum. Çünkü bazen ne yaparsan yap olmuyor .
Kanser atlattiktan sonra erkek arkadaşımla evlendim . Hemen anne olmak istedim ( ki kemoterapi vs den sonra kısır kaldığımi düşünüyordum. ) 4 ay Korunmasız ilişki yaşadım olmadı . Dr'a acaba kısır miyim diye öğrenmek için gittiğim de hamile olduğumu öğrendim . Dünyalar benim oldu ömrüm de ilk kez bu kadar mutlu olduğumu hatirlamiyordum. Ama fazla uzun sürmedi 3 aylık zorlu sürekli yatakta geçenhamileligimin ardından bebegimin kalbi durdu ( bu süreçte sürekli kanamam vardı izmir istanbul ankara olmak üzere 3 ayrı şehirde 7 ayrı doktora gittim . )
Yinede bebegimin doğası için bir gücüm olmadı . Demekki dedim bu dünya da nasibini kısmeti yokmus. Rabbim zaten bir bebeğin dünyaya gelsini nasip etmişse rizkini da veriyor merak etmeyin . Ama nasibi yoksa ne yaparsanız yapın olmuyor .

Back
X