• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne olanlar özellikle bu soruya bakabilir mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öncelikle herkese iyi geceler dilerim.. Özellikle çocuk sahibi olan üyelerin beni daha iyi anlayacağını düşündüğümden dolayı,sizden ricam yorum yapmanız veya bana yol göstermeniz. 7 ayı aşkındır bir beraberliğim var,kendisi 4 sene önce boşanmış ve bir tane de dünyalar tatlısı oğlu var. Oğlunun velayeti annesinde ama zaten haftanın 3 günü de babasında kalıyor. Gelelim asıl konuya.Oğlu beni başlarda kabullenemesede sonrasında kabullendi ve iyi anlaştık güzel vakit geçiriyorduk.Bu arada hergün okuldan babası alır babası bırakır.Geçenlerde sevgilimin işi çıktı ve annesi de okuldan alamayınca benden rica etti ve tabi ki kabul ettim.Okuldan aldım,sonra beraber pizza yedik,oyunlar oynadık eve geçtik film seyrettik.Sonra da zaten sevgilim geldi.Okuldan çocuğu benim aldığım için annesinin sinirlendiğini söyledi.Ve zaten o gün beraber kaldık hepimiz. Ertesi gün annesi çocuğunu arayınca sitemli ve tripli konuşuyordu “eve gel konuşucaz” gibi cümleler söyledi.Ben tepkisini anlayamadım.Neden sinirlendi diye şaşırdım hatta.Çünkü anne olmadığım için empati kuramadığımı fark ettim. Zaten o olayın sonrasıda telefonla ne zaman babasını arasa ve benim cümlem geçse annesinin içten içe sinirlendiğini sevgilimle beraber fark ettik.Bu arada bahsettiğim hanfendi ile yüz yüze geldik,ben çocuğu aşağı indirince merabalaştık sadece ama bu olay okuldan alma olayından önce olmuştu zaten. Sizce kızmakta haklı mı ? Nasıl bir yol izlemeliyim bilmiyorum.
Çok haklı siz onun için ne idugu belirsiz birisiniz adam nasıl emanet eder aklım almıyor bence az bile yapmış ben olsam sizi bulur haddinizi bildirirdim

Görüşünüz için teşekkür ederim.Kusura bakmayın bu soruyu sormak için yeni üye oldum sorularınızı göremedim.Eski eşinin özel hayatında da biri olduğunu biliyoruz daha önce de zaten hanfendi erkek arkadaşı ve oğlu ile tatile gitmiş sanırım.Tatile gittiklerine göre bence oğlunun da hayatına dahil olmuş.Okuldan alma konusunu açıkça belirtmek istiyorum o gün erkek arkadaşım kendi yakınlarından da rica ediyor fakat herkes meşguldü annesini ve kardeşini aramıştı. Son çare olarak beni aradı.Bu arada aşağı indirmek konusunda hanfendinin kızdığını düşünmüyorum.O gün evde babası ben ve oğlu sevgilimin evindeydik.Beraber vakit geçirdik.Erkek arkadaşımın işi çıktı ve gitti. Anneside o taraftan geçerken oğlunu görmek istedi,arkadaşına söyler misin aşağı indirsin oğlumla vakit geçireyim gibinden bir konuşma oldu.Tek başına kendisi inemezdi,benim götürmem gerekiyordu.Hatta annesi ile o gün tanıştık.Hatta içimden ne kadar naif ve tatlı bir kadın demiştim.Çünkü bana “İstersen sen de gel,sıkılırsın” demişti.Ama bu okul olayından sonra oğlu benim adımı söylese içten içe sinirleniyor gibi.
Yazdıklarınız pek tutarlı gelmedi bana.
Sizinle tanışıyor, hatta sıkılırsın istersen bizimle gel diyor, burada bir gülme aldı beni ne yalan söyleyeyim. Okulda alinca mı sıkıntı çıkardı?

İnanamadi ben.

Öncelikle herkese iyi geceler dilerim.. Özellikle çocuk sahibi olan üyelerin beni daha iyi anlayacağını düşündüğümden dolayı,sizden ricam yorum yapmanız veya bana yol göstermeniz. 7 ayı aşkındır bir beraberliğim var,kendisi 4 sene önce boşanmış ve bir tane de dünyalar tatlısı oğlu var. Oğlunun velayeti annesinde ama zaten haftanın 3 günü de babasında kalıyor. Gelelim asıl konuya.Oğlu beni başlarda kabullenemesede sonrasında kabullendi ve iyi anlaştık güzel vakit geçiriyorduk.Bu arada hergün okuldan babası alır babası bırakır.Geçenlerde sevgilimin işi çıktı ve annesi de okuldan alamayınca benden rica etti ve tabi ki kabul ettim.Okuldan aldım,sonra beraber pizza yedik,oyunlar oynadık eve geçtik film seyrettik.Sonra da zaten sevgilim geldi.Okuldan çocuğu benim aldığım için annesinin sinirlendiğini söyledi.Ve zaten o gün beraber kaldık hepimiz. Ertesi gün annesi çocuğunu arayınca sitemli ve tripli konuşuyordu “eve gel konuşucaz” gibi cümleler söyledi.Ben tepkisini anlayamadım.Neden sinirlendi diye şaşırdım hatta.Çünkü anne olmadığım için empati kuramadığımı fark ettim. Zaten o olayın sonrasıda telefonla ne zaman babasını arasa ve benim cümlem geçse annesinin içten içe sinirlendiğini sevgilimle beraber fark ettik.Bu arada bahsettiğim hanfendi ile yüz yüze geldik,ben çocuğu aşağı indirince merabalaştık sadece ama bu olay okuldan alma olayından önce olmuştu zaten. Sizce kızmakta haklı mı ? Nasıl bir yol izlemeliyim bilmiyorum.
Bu kadar kısa surede fazlaca içeri girmissiniz yavaş yavaş olmaliydi. 4 sene geçmiş ama genede kiskaniyor olabilir hem eski kocasini hemde oğlunun senle bag kurma ihtimalini .

Sana guvenmiyor ve çokta haklı.

Son düzenleme:
Çok haklı siz onun için ne idugu belirsiz birisiniz adam nasıl emanet eder aklım almıyor bence az bile yapmış ben olsam sizi bulur haddinizi bildirirdim
Abbaoowwww e yani haklisin empati yapinca bende önce ex herifi sonra cici sevgilisini paralardim galiba

Şöyle düşünün sevgiliniz ile ayrıldınız çocuğun hafızasında hep kalacaksınız, sevgiliniz başka biriyle birlikte olduğunda tekrar yine o çocuğun hafızasında o şahıs yer kaplayacak. Resmî bir birliktelik olmadığı müddetçe ben de istemezdim. Kaldı ki bu konuda çocuğun annesine “Sevgilim alacak” diye önceden bilgi vermeliydi.

İyi/kötü ayrılmlarından bağımsız olarak eski eşinin yeni ilişkisi ile ilgili bir şey duyunca hoşnut olacak diye bir şey yok. İlla ki yıllarını birlikte harcamış evlat sahibi olmuşsun. Bu yüzden doğal bir tepki annenin sizin isminiz geçince huylanması. (annelik vasfı harici düşünün, kadınlık duygularınızla hissedeceksinizdir siz de)

Diğer taraftan ilişkiniz elbette size güven verebilir ama evlilik sürecine girmeden çocuğun hayatında bu kadar olmanızı ben de doğru bulmam.
Bugün sizinle, yarın ayrıldıktan sonra başkasıyla babasını gördükçe ilişki-evlilik-aile kavramları çocukta çok doğru yer etmeyecektir.

Görüşünüz için teşekkür ederim.Kusura bakmayın bu soruyu sormak için yeni üye oldum sorularınızı göremedim.Eski eşinin özel hayatında da biri olduğunu biliyoruz daha önce de zaten hanfendi erkek arkadaşı ve oğlu ile tatile gitmiş sanırım.Tatile gittiklerine göre bence oğlunun da hayatına dahil olmuş.Okuldan alma konusunu açıkça belirtmek istiyorum o gün erkek arkadaşım kendi yakınlarından da rica ediyor fakat herkes meşguldü annesini ve kardeşini aramıştı. Son çare olarak beni aradı.Bu arada aşağı indirmek konusunda hanfendinin kızdığını düşünmüyorum.O gün evde babası ben ve oğlu sevgilimin evindeydik.Beraber vakit geçirdik.Erkek arkadaşımın işi çıktı ve gitti. Anneside o taraftan geçerken oğlunu görmek istedi,arkadaşına söyler misin aşağı indirsin oğlumla vakit geçireyim gibinden bir konuşma oldu.Tek başına kendisi inemezdi,benim götürmem gerekiyordu.Hatta annesi ile o gün tanıştık.Hatta içimden ne kadar naif ve tatlı bir kadın demiştim.Çünkü bana “İstersen sen de gel,sıkılırsın” demişti.Ama bu okul olayından sonra oğlu benim adımı söylese içten içe sinirleniyor gibi.
Çocuk 4 yaşında herhalde tek başına inemiyor.

Haklı haksız diyemeyiz. Ama sizi tehdit olarak algılamıştır. Çocuğum onu benimserse diye. Yeri geliyor anneler ananeden babanneden bile kıskanır çocuğunu.

Çocuğumu tanımadığım bir adamın ya da kadının okuldan almasını asla kabul etmem. Ben de almam.Ki ilişkiniz 7 aylık. Siz bile birbirinizi daha tam tanımıyorsunuz.Sizin kim olduğunuza, sapık ya da katil olup olmadığınıza ya da başka birseyler olmadığına nasıl güvenebilir ki. Kaldı ki kısa süreli bir ilişkide çocuğun hayatına bu kadar dahil olmamalısınız.

Sevgiliniz bulunmaz hint kumaşı değil önce bunu bi yazın kenara. Benim adım geçince sinirleniyor vs demenizin altında eski eş hala sevgilimi unutamadı mı var ? Çok kıymetli olsaydı sevgiliniz eşi yanında olurdu. hiçbir kadın çocuğu varken eşinden ayrılmak istemez,ayrıldıysa konular eften püften değildir. Bu konudaki hatalı ne anne ne de sizsiniz. Sorumsuz ve bilinçsiz sevgiliniz. Ben çocuğun annesi olsam alırım sevgilinizi karşıma konuşurum. 7 aylık ilişkiye çocuğun bukadar dahil edilmesi yanlış. Evleniyor olur ozaman tanışır ama her sevgiliyle tanışacaksa işimiz var..

Gerçekten 22 yaşında mısınız? Eğer öyleyse siz de çocuğundan fazla büyük sayılmazsınız.
7 aylık ilişkide çocuğun sevgiliyle tanıştırılmasını, psikolojisini vs geçtim, çocuğumu 22 yaşındaki bir insana emanet ettiği için paralayabilirim adamı.
Sizin bir suçunuz yok tabii. Bunları babası düşünmeli.

Çocuklu çocuklu kadın ya da erkekle olmak zordur. Heleki evli olmak daha zordur
Ona gore düşünün bazı şeyleri.
Kadının tepkisi abess gelmedi yapı meselesı

Çocuklar konusunda çok despot biri olarak ben de benden habersiz, tanımadığım birinin çocuklarımı okuldan almasını ve birlikte vakit geçirmesini istemem. Eşim ve ben yoğun şekilde çalışıyoruz. İkimizin de çocukları okuldan alamaması durumunda, okuldan alması için bile yalnızca 2 bayan arkadaşımdan yardım istiyorum. Bu kadar pimpirikli iken, konudaki çocuğun annesini de haklı buluyorum.
Tabi burada anne, yalnızca çocuğu konusundaki endişe dışında duygusal olarak da kıskançlık durumuna girmiş olabilir. Boşanalı 4 yıl olmuş. Elbette eski eşlerin hayatına birileri girebilir. Ama ebeveynlerin bu durumu kabul edip, sindirmeleri çok zor okuyor ve maalesef ki bu süreçte en çok çocuklar yıpranıyor.Aynı durumda, annenin yeni sevgilisi çocuğu alıp birlikte vakit geçirseydi, babanın tepkisi çok daha ağır olurdu zannımca. Boşandıktan sonra anneler bu konuda daha seçici olup, genelde çocuklarına adanan bir hayatı seçerken, babalar ise gönül ilişkilerine devam ediyor.Bunları kabullenme süreçleri de zor. Sizin açınızdan iş ciddiyete binerse, bu konuda zorluklar yaşayacağınızın da bir göstergesi olmuş bu durum. Yaşınız da daha çok küçükmüş. İyi düşünüp karar verin.Zira evlenseniz bile bu konuda sancılı süreçlerin sizi beklediği aşikar.

Oğlumu eski esimin sevgilisi alsa cingar cikaririm. Ne demek ne vasifla gidiyorsunuz. Arkadaş çevresi var, öğretmenleri var. Çocuk zaten bu süreci sindirmeye çalışıyor. Çocuklar için çok zor bir durum. Yaşamayan bilemez.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X