anne olanlar ve anne olmaya calisanlar ...

alaina

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2009
481
1
116
10,5 aylik ikiz bebeklerim var ve bebek bakiminda cok zorlaniyorum.bebeklerim erken dogup da yogun bakima girdiklerinde ne yapicagimi bilemedim..hastaneden cikip eve geldiklerinde o kadar korktum ki , gunlerce nefes alip almadiklarini kontrol ettim.( ne zaman biri dogum yapsa ve hastanede cocugunu yaninda gorsem hep icim bir buruk oluyor )simdi de cok yorgunum , artik her tarafim agriyor..ama hayattaki en guzel duygularindan biri neymis anne olmakmis..onlar herseye degerler.benim gibi yorgun savascilar hayata dair herseyi paylasalim..

canım zor geçen bir hamilelikten sonra hep kaybetme korkusu yaşanıyor helede yoğun bakımda kaldılarsa.. hergün gidip bakım ve beslenmelerini yapıyor bir taraftanda dr ların konuşmalarına şahit oluyordum onlar için orada kaybedilen bebekler sadece ex bebekti ve ben sağlıkla çıkmaları için tüm bebeklere dua ediyordum, kızların durumlarını bile soramıyordum korkumdan olumsuz birşey duyacağım diye.. çok şükür zorda olsa bende büyütüyorum 7 aylık olduk ve büyüdükçe zorluklar ve kolaylıklar değişiyor.. gücüm tükendi diyorum ama ayakta durmaya mecburum.. Allah kolaylık versin tüm annelere tabi çoğul bebek annelerine daha da çoookkk

beni birgun gece hastaneden aramislardi..okadar korktum ki ne oluyo diye panikledim oan kalp krizi geciriyoprum zannettim..oysaki sutleri bitmis hastaneden sut istiyorlardi.

benimde kızlar yan yana iki küvezde yatıyordu bir gün yine gittim içeri girdim dr lar vizit geziyor biri yerinde yok bir bağırdım bebeğim nerde diye bir anda oraya yığılıyordum sonra ilgili dr aynı tepkiyi verdi 1. bebek nerde diye, sadece yerini değiştirmişlerdi ama öyle korktumki hala o an içimde..

şimdi ise uyumadılar, yemediler v.s şikayet ediyorum

ben uyumuyolar diye bayagi sikayet ediyorum ...ne zaman uyucaklar merak icindeyim..

canım Allah bağışlasın bebeklerini ama inan hepimizde aynı kavgılar var bugün normalden biraz fazla uyudu diye o kadar da uyumasını isteyen ben gidip gidip kontrol ettim saanırım seninkiler daha ufak umarım uykuları düzene girecektir

benimkiler senden 4 ayda buyuk 10,5 ayliklar ama haytalar iste..

bende cokkkk zorlaniyorum cogu zaman evimin isini yapamiyorum.eskiden kasikla cocuklarinin pesinde kosan annelere sinir olurdum benim basima geldi gun icinde asla kendi istekleriyle yemiyorlar zorla oyunla azicik yediriyorum cogunuda aglarak yiyorlar ve kesintisiz sadece sabah 7 den 2 ye kadar uyuyorlar gece ayaktalar uyutsamda en fazla 1 saat cildirmak uzereyim uyku saatlerini degistiremedim bir turlu haliyle esimlede birbirimize giriyoruz duzen kalmadi evde ama yuzlerine bakinca herseyi unutuyorum o ayri tabii bugunlerde gececek insallah

bizimkilerde geceleri ayaktalardi.doktor ortami cok karanlik yap dedi.uyandiklarinda baktilar karanlik bikac kere ciglik attilar agladilar zirladilar alistilar..artik gece oyun oynamak istemiyolar..sende oyle yap istersen .birde hic konusma gece..

kizlar benim basim arada sirada donuyor ve kendimi hic iyi hissetmiyorum..surekli grip olmakda cabasi ..sizdede boyle seyler oluyor mu ?

bizimkilerde geceleri ayaktalardi.doktor ortami cok karanlik yap dedi.uyandiklarinda baktilar karanlik bikac kere ciglik attilar agladilar zirladilar alistilar..artik gece oyun oynamak istemiyolar..sende oyle yap istersen .birde hic konusma gece..

2 kere denedim onu bir kere 1 saat 15 dk. agladi 2. sinde 45 dk.benimkiler bizim yatakta ve onlarin oyun oynamasi icin serdigim yorganin uzerinde hep birlikteyken uyuyor uyansada kisa zaman oyun oynuyor yada emip uyuyorlar saatte bir boyle iste ama asla yataklarinda yatmiyorlar denemedigim sey kalmadi
bende kendimi cok halsiz hissediyorum elim kolum kalkmiyor

bende dayanamiyorum aynen..suan kizimi daha yeni yatirdim..uyutmaya calisirken attigi cigliklardan oglani uyandirdi ve oda uyumuyor...ne yapicagimi sasirdim...hergece biri ayakta..sabah da 7 de ayaktalar..buyuyunce gecicek diye bekliyorum ...ben geceleri yatmadan vitamin iciyorum..yoksa gece bakamiyorum..haci yatmaz gibiyim..bi yat bi kalk ..birde vitaglucan iciyorum..surekli grip oluyorum..

hep 6 aylık olunca uykuları düzelir dediler ama biz 6 aydan önce uyku ve beslenme yönünden çokkk daha iyiydik şimdi uyumak istemiyorlar yada gece uyanınca tekrar dalamıyorlar bu durumla nasıl başa çıkıcam bilemiyorum hala uykusuz her gece modundayım sizleride okuyunca anlıyorumki bu çocuklar düzelmeyecek

1-2 aydır hep diştendir dediler hala diş miş yok bence benim kızlar huysuz..... püfff...

aynen resmen 6.ayin gelmesini iple cekdim ..hicbirsey degismedi..dis olayi zaten cok korkunc..nazimda hic dis yok.selimim de kopek disleri bile kapardi bugun yarin cikicak...bu uyku duzenleri sanirim 2 yasinda duzene giriyor..bide esim demez mi bir kizimiz daha olsa...o an kafasina balyozla vurasim geldim..

bebiskolarimin burunlari akmaya basladi..uyurken hirlamalar..pufffff.su hastaliklar hep buyuklerin olsun..bebekler hic hastalanmasa ne guzel olurdu..

son zamanlarda haberlerde bakicilarla ilgili haberleri gorunce acaip uzuluyorum...bizimde bakicimiz var cok iyi ama, hic birzaman cocuklarin ilaclarini hatirlamiyor yada zamaninda vermiyor..karinlarini tika basa doyurmaya calisiyor..en ufak aglamada ay bu acikdi diyip biseyler yedirmeye calisiyor..calisan annelere cok uzuluyorum..eger kendi annen bakmiyor ve sen bakiciya guveniyorsan vay haline..bizim sitede birkac bakici bu soguklarda cocuklari disariya cikarmis gezdiriyor.amac cocuk gezdirmek degil tanidiklara is bulmak..

geçen gün birinin çocuk yıkamasını gösteriyordu bir felaketti ağlayacaktım neredeyse
geçmiş olsun canım ıhlamur içirsen ılık suda iyi geliyor, hasta olunca hiç uyumuyor yavrular..

bir kız dahamı mümkünse adını naz koymayın bu nazlar nazlı oluyor

bir kız dahamı mümkünse adını naz koymayın bu nazlar nazlı oluyor

doktorumuz bile bu kiz cok hisli tam ismi gibi naz diyor..ama benim nazim cok guzel senin nazin nasil ? beren ismide cok guzel bu arada harika isimler koymusun..:)

doktorumuz bile bu kiz cok hisli tam ismi gibi naz diyor..ama benim nazim cok guzel senin nazin nasil ? beren ismide cok guzel bu arada harika isimler koymusun..:)

tatlım herkese yavrusu güzeldir bende kızlarım güzel derim tabiki eccükte büyüseler daha güzel olacaklar ya
cnm senin yavrulara bakıcı tek mi bakıyor sen çalışıyor musun şuan evde misin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…