Anne olarak kızım beni çok üzmeye başladı..

Galaxyeliz61

En kötüsü yarı cahil.. İlber hoca haklı..
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2011
3.521
6.088
358
Trabzon
Merhaba bayanlar bir kızım var 11 yaşında tek çocuk ...hep nazlı bir çocuk olmuştur ama bu aralar çok canımı sıkıyor...hep ters düşüyoruz..sürekli uyarıyorum odanı topla..yediğin masayı kaldır ..çamaşırlarını katla...sınavlarına dikkat et...çok sorumsuz ve bisürü daha...sabah uyardım odanı düzgün bırak ben artık toplamayacağım geldiğinde nasıl bıraktıysan öyle bulacaksın..Ve öylede oldu tabiki bana kızdı kendince aldırmıyorum tabii... e veli bilgilendirmeden sınav sonuçlarına bakayım dedim şok oldum hep 50 60 küsür almış..bu nedir diye bana verdiği cvp has ettim, iyi yapmışım olan olmuş bitmiş oldu..tek kelime konuşmadım ama bu böylemi büyüyecek inanamıyorum...

Kızınız bir ergen oluyor ve belli ki ağır geçecek ergenlik dönemi. Sürekli uyarmak yerine durumları eğlenceli hale sokabilirseniz ters düşmezsiniz.

Bir de onca sene sorumluluk vermediyseniz çocuğa belli yaştan sonra sorumluluk yüklemek ters tepebiliyor. 6 yaşındayken odasını sizin topladığınız çocuk 11 yaşında birden odasını toplamaya başlamaz. Birinci sınıfta yanına oturup dersini yaptırdığınız çocuk altıncı sınıfta kendi kendine ders çalışmaz. Siz nasıl yetiştirdiyseniz genellikle o olur çocuğunuz. Kızmayın boşuna.

Çocuğum çok küçük o yüzden kendi tecrübelerimden örnek veremeyeceğim . Fakat çocuklara bir görev verirken bizim de onu teşvik etmemiz gerek . Mesela kendi çocukluğumdan hatırlıyorum ; annem babam kitap okuyun diyip televizyon izlemezdi, onlarda kitap okurdu. Bilmem anlatabildim mi ?
Ayrıca notu 50-60 olduğunu niye yeni öğrendiniz? Hiç sormuyor musunuz ? Nasıl geçti? Kaç aldın filan? Valla benim annem benden iyi bilirdi ne zaman ne sınavım olduğunu ..

Genelde konuşan birisiyim iletişim eksikliği olursa aramızda hemen toparlarım sınav sonuçlarını tabiki de sordum iki tanesini söyledi diğerleri daha açıklanmadı demişti.. benim için not önemli değil aslında verdiği cevaplar umarım sizin karşınıza böyle bir durum çıkmaz...

Oglum 11 yasinda , ayni bu halde hatta daha beter
On ergenlikteler ve cok normal bu davranislari
Biz olabildigince anlayisli yaklasiyoruz , kendisiyle oturup konusuyoruz surekli
En son bana " anne icimden bir ofke geliyor cok agir konusuyorum size karsi sonra cok uzuliyorum cok pisman oluyorum " dedi
Onemli olan cocugunuzla bu yakinligi kurabilmeniz , birakin hislerini size aciklasin
Ona bol bol sarilin , anladiginizi , bunun bir surec oldugunu soyleyin
Odasini toplamayin , birakin kendisi nasil istiyorsa oyle yapsin

Şimdi gelmiş benden özür diliyor üstelik ağlayarak affettim yine ben ...ama eminim aynı şeyle yine karşılaşacağım...yani dersleri konusunda 1.sınıfta sınıf öğretmeni bütün velileri uyarıyordu çocuğunuzu derslerinde yalnız bırakmayn yardımcı olun vs vs ...bunu istemeyen öğretmenle pek karşılaşmadım..kendince ne söyleniyorsa onu yaptım şimdi böyle oldu malesef...

oda işlerine bi müddet karışmayın kendi kendine öğrensin.Ders konusunda hocalarından yardım isteyin

Sanki benim oğlumu anlatmışsınız. Fazlası var eksiği yok. Öz bakımı , odası , temizliği , ödevleri dersleri umrunda değil. Hiç odası toplanmasa umru olmaz. Nasılsa tekrar yatacağız neden toplayalım der. Koridorda başlar elbiseleri, çanta bir dağda , pantolon bir dağda. ortalıkda doka saça yer eğilip almaz. Yemek yedikten sonra ellerini yıka demesem yıkamaz. Yerde dunya eşya olsun üstüne basar geçer eğilip almaz. Say say say bitiremem. Tek fark notları iyi. Onu da yazılıya son gün çalışır benim ittirmemle iyi not alır. Zeki bir çocuk. Ama hiperaktif. Ben mi yaptım hayır. Babayla kadın erkek işi ayrımı olmayan , babasının benim gibi her işi yaptığı bir aileyiz. Asla erkek oturur anne yapar kafasında olmadım. Kendini ifade etmeye başladıgından beri sürekli oğlum hadi kalk. oğlum babana yardım et sofrada , oğlum söyle oğlum böyle. Ama yok yok yok .Olmuyor. 4 yaşına daha basmamış kızım birşey yeyince tabağını mutfağa götürür abisininkini de alır. Aynı anne baba ama kişilik farklı. Tüm enerjisi arkadaş oyun tel. Varsa bi çaresi alırım ama malesef. Bu arada oğlum 11 yaşında 7.sınıfa gidiyor.

Yaptiklarin sonuçlari oluyormu? Yani öyle sadece tehdit ile olmaz olay. Odasini toplanmasini istiyorsan, ilk basta küçük seyler ile basla. Mesela yatagini toplamasi. Ve tehdit degil, ödül bu konuda daha basarili olur. Atiyorum tüm hafta her gün yatagini toplamis ise, sevdigi birsey olabilir. Mesela beraber sinemaya gitmek, evde film popcorn/film keyfi,..

Ve bu sekilde her hafta birsey daha eklenebilir. Simdiye kadar sorumlulugu almayan çoçuk, yada eger sen hep o odayi toplamissan, çoçuk nasil baslayacagini bile bilmez. Yapacagi sey gözünde büyür ve erteler. Istemez yapmayi.

Iletisim sadece konusmak degil, yani yaptigin sonuçlarida olmali. Üstteki yazdigim seyde mesela ceza o film gecenin olmamasi.

Ders konusundada onun ile konusabilirsin, normal bir sekilde. Notlardan daha çok, sana yalan söylemesi mesela sikinti. Bu konularda konusmalisin. Bir pskilolog/pedagogtan yardim edebilirsin, bu dönemi en saglikli nasil atlatilabilir diye.

Bizde ergen olduk bu kadar değildik. Şimdi ki gençlere ergen ergenlik diye beynine işliyoruz resmen çocukta bunu kullanıyor. Çocuğunuzla ters düşmeyin. Belkide yazılılara çalışmayıp düşük not olarak sizi cezalandırıyor. Böyle düşünceye sahip öğrencilerim oldu maalesef

Sizin için iş işten geçmiş ama başkalarına faydası olur belki, yazayım. Çocuğunuza yardımcı olun demek yanına oturup ödevi bitene kadar birlikte yapın demek değildir. Anlatın gösterin sen yap ben kontrol edecem bitince deyip bırakacaksınız. Yeni nesil çocuklar ders çalışmayı bilmiyor maalesef bu yüzden. Sürekli yardım sürekli destek bekliyorlar.

Kızınız zor bir süreçten geçecek önümüzdeki 5-6 sene. Zaman zaman azalacak zaman zaman artacak hırçınlıkları. Bu dönemde alttan almanız, destek olmanız, ara sıra anne kız zamanı ayırıp birlikte zaman geçirmeniz süreci yönetmekte faydalı olacaktır. Sorumlulukları da birden önüne yığmayın yavaş yavaş verin. Birini düzenli yapmaya başladığında ikinci bir sorumluluk verin.

Aynı şeyler evet ama ben belkide fazla hassasım genelde cvp vermiyorum...bir şekilde hep yanıma geliyor kızım özür diliyor çokta ağlıyor yaa onada üzülüyorum..

Aynı şeyler evet ama ben belkide fazla hassasım genelde cvp vermiyorum...bir şekilde hep yanıma geliyor kızım özür diliyor çokta ağlıyor yaa onada üzülüyorum..
Ne guzel o da farkinda duygularinin , bol bol konusup sarilin ona
Siz annesiniz , ona yol gostermeniz gerekiyor
Onun ergenlikle tek basina basa cikmasi mumkun degil , anne olarak destek olmak yaninda olmak konusmak zorundasiniz

Ergenliğe giriyo kızınız. Komşumun kızıda aynı yaşta o da o şekilde. Sürekli anneyle zıt gidiyo tersliyo. Öncesinde gayet sakin bi kızdı.

Annem bana hiç bir zaman ne yemek yaptırdı, ne ev temizletti, nede ev işleri için beni zorladı.
Çok rahat büyüdüm.
Evlendim çok iyi yemek yaparım. Evim de şartlı şurtlu temizdir.
Bu konuyu o kadar kafaya takmayın. Sizden nasıl görüyorsa aynı yemegi yapacak ilerde görmek bakmak çok önemli. Ev temizliği de aynı şekilde.
Derslerine gelince inanın zorlamayla olmuyor.
Ilımlı yaklaşarak herşey yoluna girer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…