Anne olarak kızım beni çok üzmeye başladı..

Annem bana hiç bir zaman ne yemek yaptırdı, ne ev temizletti, nede ev işleri için beni zorladı.
Çok rahat büyüdüm.
Evlendim çok iyi yemek yaparım. Evim de şartlı şurtlu temizdir.
Bu konuyu o kadar kafaya takmayın. Sizden nasıl görüyorsa aynı yemegi yapacak ilerde görmek bakmak çok önemli. Ev temizliği de aynı şekilde.
Derslerine gelince inanın zorlamayla olmuyor.

Has ettim cevabindan dişli bir karadeniz kizi cikarimini yapsam dogru mu acaba :)
Mumkun oldugunca didismemeye calisin. Iyi gecinmeye calisin. En zor zamanlari. Bende de var 14 yasinda , arada kapissakta daha iyiyiz.

Aciklanmadilar genelde dusuk not alinan notlardir :))

Ben ona aslında yapabileceği şeyleri ufak ufak vermeye çalışıyorum maksat oda ve.düzen degilki en sevdiği şeyler tv ve telde oyun yani yine onun için herşey ...sorumlulukları görev adı altında sunuyorum biraz ,sen okuldan ben evden sorumluyum kendim demiştim ondan kaynaklı eve gelince odasını dağınık bulunca bana sen işini yapmamışsın diye söylendi komik olan benim diycem i o bana söylüyor..

Has ettim cevabindan dişli bir karadeniz kizi cikarimini yapsam dogru mu acaba :)
Mumkun oldugunca didismemeye calisin. Iyi gecinmeye calisin. En zor zamanlari. Bende de var 14 yasinda , arada kapissakta daha iyiyiz.
Aynen tipik trabzon havaları...hey allahım...sizde hakkınızı helâl edin lütfen kızlar bende konuştum içimi döktüm ona rahatladım biraz sağolun..

Aci
Aynen tipik trabzon havaları...hey allahım...sizde hakkınızı helâl edin lütfen kızlar bende konuştum içimi döktüm ona rahatladım biraz sağolun..
Biraz buyuyunce gulersiniz bu hallerine
Saygisizliga izin vermeyin tabi. Bazi kirmizi cizgileriniz olsun. Tertip duzen konusunda simdi yapmasa da ilerde sizin gibi olacak buyuk ihtimalle
Helal olsun , ne demek

Ne kadar ustune duserseniz o kadar ters tepecektir, siz kizinizi caktirmadan kontrol edeceksiniz. Daimi birileri ona ne yapmasini soylerse, inadina yapmama hissi olusuyor cunku. "Sen" dili degil "Ben" diliyle konusun. Mesala odani toplamaman beni uzuyor, zaten tum gun yoruluyorum bu sekilde yapman beni ciddi sekilde uzuyor. Derseniz sizi uzmemek adina toplamaya baslar. Ama hep suclayici konusursaniz asla yapmaz.

Biz de ergen olduk yoksa olmadan atladık mı o dönemi ne ettik bilmiyorum..

Sorumluluğumuzu boşladığımız illaki olmuştur.
Ama ağzımı yaya yaya iyi ettim, has ettim dediğimi hatırlamam.
Bence esas üzücü nokta da bu..

11 yaş ergenlik, geçici dönem der içimizi bir parça olsun rahatlatırız.

Ama size daha kötüsünü söyleyeyim.
Çok daha küçük çocuklarda da aynı saygısız halleri görüyoruz maalesef..
Üzerine pişmanlık belirtisi göstermiyorlar bile..

Halinize şukredin valla benimki 12 yaşinda daha beter. Ergenlikten degil bizimki oldu olasi böyle.Evin en küçüğü. Psikolaga da gittik . inatlaşmayin dedi. Tek fark bizimkinin dersleri iyi. Odasini topluyorum toplamasam 1 ay öyle kalır o oda.
Çatısmamaya çalışıyoruz ama bir yerde tıkaniyo artik bagirmak zorunda kaliyorum . Allah acılarini göstermesin . İnşallah biraz büyüyünce düzelirler

Sizinkinin aynisinin bende kız versiyonu var. Eksigi yok fazlasi var. Odasini guzelce temizlerim sabah. aksam bi gelir ustundekini yerlere atar. Çantasi kitaplari yerde. Benimkinin de dersleri iyi. Daha bu yaşinda evde hic bir işe elini sürmemistir. Of of

11 yas gozunden yaziyorum: cok dirdircisiniz. O cocuk mu herseyine karisiyor neyi nasil yapmasi gerektigini soyluyorsunuz?

Tekrar 28 yasima donup yaziyorum: cocuk ne görürse onu alir. Benim annemin ani tepki verme huyundan kurtulmam mesela yillarimi aldi. Bu kisacik yazda anladığım cocugunuza devamli tepeden tepeden konusuyorsunuz. Herseyin en iyisini bilip onun hayat hakkinda hicbir fikri yokmus gibi odevine,giyindigi dona,odasinin daginikligina ,katlamadigi pijemasina... siz ona boyle tepeden tepeden konusunca o da bunu gormus, sizin gibi herseyin en iyisini bilen biri gibi tepeden tepeden cevap vermis.
Bence iletisim dilinizi degistirin.
Siz tam icinizden "birazdan kalkar utu yaparım" diye dusunurken esiniz odaya dalsa "utu yapsana! Iki gundur duruyor camasirlar" dese, siz oturdukca gelip gidip "utu yapmadin mi? Utu yapmayacak misin? Utu yapmalisin. Bu senin gorevin" dese ütüyü onun kafasina atmak istemez misiniz??? Peki neden aynısını cocugunuza yapıyorsunuz?
Boyle devam ederseniz ergenlik sorunlari kapida demektir.
Ayrica dolap onun pijema onun. Birakin daginik kalsin pijemasi. Ya da yatağını toplamasin. Onun odasi degil mi? Kapatin kapisini ,gormeyin o yokken.
Su koca dunyada ona ait hicbirsey yok. Bu kötü bir his. Ona ait tek sey (okuyorsa kitaplari-varsa posterleri ve) odasi. O dolap o yatak o hali... ona ait olan tek sey. Tapinak desem dogru olmaz ama temple derler ya ingilizcede. Hani mabet gibi... yani icinde bulunup kendini ait hissettigi tek yer o oda. Ona da devamli mudahale ediyrosunuz. Hayir yani,gercekten pijemasi katli olsa ne olmasa ne? Kendi pijemasi değil mi sonucta? Bu kadar hayatina müdahil olmaya calismaniz onu sizden uzaklastiracaktir

Bunca elestiride bulundum, bir de ben olsam ne yapardim onu soyleyeyim:
Ben olsam once onun ergenlige girdigini, bu surecte hormonlarinin inanilmaz çalıştığını, nasil benim hamilelik zamanlarimda gereksiz alinganliklar yapip -aglakliklar ve ofke patlamalari yaptiysam - beni o hale getiren hormonlarsa su an onun da bunlarla bogustugunu ve bu degisime cok yabanci oldugu icin bu sürecin onun icin cok zor bir surec oldugunu farkina varirdim.
Onun fikrini onemser , sık sık ona da fikrini sorardım.
Ergenlikle ilgili kitaplar alirdim-okurdum
dirdiri keser- sen sen sen sen sen sen sen olan dilimi degistirmeye çalışırdım. Bugun ona karsi dilim nasılsa yarin ondan ayni seyi duyacağımı bilirdim. (Annem mesela bizi sever ama saygi duymazdi. Anlik bagirtisi cagirtisi cok olurdu. Babam ise odamiza girerken bile kapimizi calar,bizi kirmaktan imtina eder ve bizim fikrimizi onemserdi. Bu nedenle ergenligim ve sonrasi annemle it gibi dalasmakla gecti. Ama babama bunca sene ne bir kriici laf soyledim ne de sesimi yükselttim. Demek ki olay ergenlikle degil sana nasil davranildigiyla alakali)
Ona odani topla sunu yap bunu yap demezdim ve harclik sistemine gecerdim.
Mesela ona gunluk 10 lira mi veriyorsunuz? Haftalik 70 tl yani . Odasini toplamadan ciktigi her gun icin 5 tl düşün. Sofrayi hazirlayip kaldirdigi her gun icin 5 tl ekleyin.bunun gibi seyler.. Ama oyle sozel olarak degil. Guzel bir cizelge hazirlayin ve biraz yaris biraz oyun gibi olsun. Hem kendi parasinin kontrolu onda olur hem de birşey almak istedigi zaman evde cok calisip parasini kendi biriktirebilir.
Simdilik alina gelenler bunlar.... ergen annesi olmak zordur ama inanin ergenlik daha zordur. Ve bu yillar cok hassastir. aranizdaki bag bir koparsa bir 12 sene daha onu duzeltmeye calisirsiniz. Bunu bilin-dikkatli davranin. Anlik ofkelere ve dirdis isteginize yenik düşmeyin

ergen yazmıslarda bır bız yasayamadık bu ergenlıgı anasını satım. Anamız komsuya sohbete gıderdı. Gıdınce de soylerdı bulasıgı yıka evı temızle dıye boyumuz tezgaha yetısmıyo dıye ayagımızın altına tabura koyardık. Annemız geldiğinde ev işi bıtmemıs olsun nişan alıp terlıgı kafamıza fırlatırdı.:/ sanırım psıkolojısı bozulmasın diye dusune dusune tepemıze cıkarıyoruz. Arada sertmı konussak acaba hersey dozunda tabı. Annem gıbı al terlıgı kafasına at demıyorum yanlıs anlama sakın

Hayir sen ev ile sorumlu degilsin. Yani ev hanim olsan dahi, sen hizmetçi degilsin. Kendini bu sekilde kizina tanitma. Tabiki kizin o tepkiyi verir. Esin ile evde isbölümünüz varmi? Bu kizin içinde önemli. Evde kadinin sadece ev isi yaptigini düsünmez. Bu o evdeki her bireyin sorumlulugudur.

Sende bir kursa gidemezmisin? Yada bir ise, part time olsa bile?

Ve o yasta tabiki televizyon ve telefon önemli oluyor. Cocugu bir kursa yollayamazmisin? Ne bilim dans, yüzme,.. gibi? Enerjisini atar, birseyler yapar. Yoksa oda evde sikiliyordur. Onun ile beraber oyunda oynayabilirsiniz, böyle aile oyunlari.

Ve dedigim gibi, ödüllendirmek en faydalisi. Cok küçük isler ile basla ve abartili bir sekilde öv yaptiginda.

Sadece 11 yaşında. Tabii ki sorumluluğunu bilsin ama azıcık da çocuk olmasın mi.zqten okul yeterince bunaltıcı. Üstelik o yaşlarda erken ergenlik de başlıyor. Çamaşırları katlamasa ne olacak mesela. Çocuklar bir süre sonra isyan ediyor.

Çok kötü bir annesin ilerde çocuğun senden nefret edecek, ergenlik çağına girmiş çocuğu depresyona mı sürükleyeceksiniz?
Madalyonun iç yüzü acilen okuyun
Gülseren budayıcıoğlu

Ben arada atıyorum ama başka yere Gülüp kaçıyorlar hemen sonrada ben gülüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…